zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


Kleurenpret05.02.2021

Wat hadden wij vandaag een plezier, we mochten ons blad helemaal vol schilderen want de juf wou geen wit plaatsje meer zien op ons blad.
We kregen rode, gele en blauwe verf. Maar, een borstel kwam er niet aan te pas want we kregen in plaats daarvan een vliegenmepper en nee, we moesten géén vliegen doodslaan maar wel zo de verf mengen. Je ziet het al van hier : de verf spetterde in het rond (vandaar dat sommigen mèches in hun haar hadden). Na de speeltijd haalde de juf een slazwierder uit en Henri kon super goed vertellen waarvoor dit diende. Wij deden er vandaag geen salade in maar rode, gele en blauwe verf. En, daarna draaien maar. Hun snoetjes waren zalig om te zien toen ze de slazwierder open deden. Menig keer hoorde ik deze week de woorden : WIJ KUNNEN ECHT TOVEREN! Zalig toch. Volgende week testen we dan de kleurenkennis.


 
Professoren in spe04.02.2021

De kids die gisteren niet aan de beurt gekomen zijn om volop te experimenteren mochten dit vandaag doen en ook zij gingen er volop voor. Allen zeggen ze hetzelfde : met de flesjes is reuzeleuk. Na de speeltijd hebben we in de turnzaal allerhande kleurenspelletjes gespeeld met armbandjes, sjaaltjes en hoepels. Dit is wel niet gedigitaliseerd want ondertussen speelde ik ook op de handtrom en trommelen en foto's trekken is toch wel onmogelijk.. Ik vertelde ook een verhaal : de kleur van emoties. Iedere emotie heeft een kleur dat voor hen heel herkenbaar is.


 
Onze professoren in spe 03.02.2021

Vandaag mocht een deel van de klas al experimenteren om kleuren te toveren. Hiervoor kregen ze een tafel met allerhande flessen, water in de 3 hoofdkleuren en allerhande materialen om de flessen te vullen. Ze kregen er maar niet genoeg van. Spelenderwijs ontdekten ze ook dat er in de ene fles meer kan dan in de andere, dat sommige flessen wel moeilijk zijn om te vullen en dat als je blijft gieten, alles overloopt, dat het met de ene lepel vlugger gaat om een fles te vullen dan met de andere en...we leerden ook om heel voorzichtig te zijn want al die flessen zijn van glas... Wie vandaag niet aan de beurt kwam mag dit zeker morgen doen...


 
Onze professoren in spe 03.02.2021

Vandaag mocht een deel van de klas al experimenteren om kleuren te toveren. Hiervoor kregen ze een tafel met allerhande flessen, water in de 3 hoofdkleuren en allerhande materialen om de flessen te vullen. Ze kregen er maar niet genoeg van. Spelenderwijs ontdekten ze ook dat er in de ene fles meer kan dan in de andere, dat sommige flessen wel moeilijk zijn om te vullen en dat als je blijft gieten, alles overloopt, dat het met de ene lepel vlugger gaat om een fles te vullen dan met de andere en...we leerden ook om heel voorzichtig te zijn want al die flessen zijn van glas...
Geen foto's gevonden ...
 
Muizenverf02.02.2021

Vandaag zijn we gestart met het verhaal "muizenverf". Dat zijn 3 witte muizen die in een huis wonen met witte muren en een grijze poes. Gelukkig kan die poes hen niet zien daar ze even wit zijn als de muren. Op een dag vinden ze 3 potten met verf en ze springen erin tot groot jolijt van de kinderen. De verf druipt natuurlijk op de grond en de muizen gaan elk in een andere plas dansen. Je kan het al raden, ze toveren zo nieuwe kleuren. Daarna schilderen ze hun huis in alle kleuren van de regenboog maar ze laten één muur wit. Rarara, waarom?! Jullie kids kunnen jullie helpen om dit mysterie op te lossen. Na het verhaaltje was het tijd om zelf kleuren te toveren en dat vonden ze de max. Die verwondering op hun snoetjes als ze een nieuw kleur getoverd hadden, was goud waard. Nog eventjes ivm de verjaardag foto's op Facebook : er is met het schoolteam de afspraak gemaakt om deze enkel nog op de klasblog te zetten.


 
Hieperdehiep hoera voor Noémi 🎈🎂🎉🎶🎁29.01.2021

Het was vandaag niet alleen het feest van de regenboog maar ook het verjaardagsfeestje van Noémi want zij wordt 3 jaar. Met al die vrolijke kleuren waren we direct in feeststemming. We 🎶 luidkeels, deden de zotte 🎈 vliegen in het rond, lieten het 🎆 knallen...kortom we maakten er een superleuk feestje van. We werden getrakteerd op een beker vol met lekkers en als kers op de taart mochten we uit onze beker chocomelk of fristi drinken. Het was dubbel feest. We hebben vandaag ook volop gesorteerd en schilderden ook een regenboog om onze klas mee te versieren. De juf vertelde ook een verhaal van Grijsje. Wat was die muis verdrietig, gelukkig eind goed al goed...Volgende week staan er een paar experimenten op het programma! Jieha!!! 
Groen is gras onder mijn voeten28.01.2021

Onze klas kleurde vandaag helemaal groen...we werden er zo vrolijk van dat we al eens gekke bekken begonnen te trekken. We kregen ook een groepsopdracht nl. Zorg ervoor dat jullie witte blad helemaal groen kleurt, daarvoor kregen we een grote schelp, een blad, knikkers en groene verf. We moesten goed samenwerken want anders wilden onze knikkers niet rollen. Na de speeltijd hebben we dan getoverd. Jaja, je leest het goed, getoverd. De juf verdeelde ons in een gele groep en een blauwe groep. Iedereen mocht 1 hand schilderen in zijn eigen kleur. Daarna mochten we iemand van de andere kleur de hand schudden. Je raadt het goed...we hadden allemaal groene handen. Juist zoals bij het verhaal van Blauwtje en Geeltje...Cool hé!


 
de blauwe dag27.01.2021

vandaag was er géén wolkje aan de lucht in onze klas, alleen maar een blauwe hemel. we deden een paar spelletjes met blauw en daarna mocht iedereen een blauw voorwerp gaan zoeken in de klas. voor het versieren van onze wolk mochten een aantal kinderen de tafel die bekleed was met balletjesplastiek helemaal schilderen in het blauw (verschillende soorten blauw) en daarna mochten ze de wolken erop leggen en erop kloppen zodat die wolken ook de blauwe kleur kregen, en leuk dat dat was....we deden ook nog een sorteerspelletje met grote wasspelden en gekleurde doekjes, op het einde mochten ze de doekjes aan de wasdraad hangen. het spijt me mama en papa maar ik denk niet dat het al voor direct zal zijn dat ze jullie was gaan kunnen helpen ophangen....


 
Laat de zon in je hart26.01.2021

De kids fleuren vandaag de klas helemaal op met al dat geel en de zon buiten werd zo blij van, dat ook zij haar beste beentje heeft voorgezet. Eerst stapten we binnen in de klas via de gele lijn en daarna keken we wie wat aanhad in het geel, waar we nog geel vonden in onze klas...kortom een zoektocht door de klas. daarna mocht een groepje de zon stempelen met precies zonnestempels en mocht een andere groep de zonnestralen knippen. Het was samenwerkende vennootschap vandaag. In de namiddag mocht wie dat graag wou schilderen en ze mochten kiezen, hun prent vrij versieren of schilderen naar het voorbeeld. Het was hun werkje, alles mocht niets moest...dit moet ook eens kunnen.


 
Rood...rood...rood...25.01.2021

We zijn gestart met onze kleurenweek met de rode dag. Het was super leuk om te zien dat jullie zo massaal in het rood waren. Vandaag knutselden we een rood hartje, we mochten rood papier scheuren en daarmee toverden we ons hartje om in het rood. Bij juf Hyacinta kregen ze een kleuropdracht met allerhande geometrische vormen. De nevengroepen stonden allemaal in het thema van de kleuren. Noémi en Louis hadden ook nog leuke sorteerspelletjes mee die we morgen zeker eens zullen uitproberen. We vertelden ook het verhaaltje van Roodkapje. Wat gingen ze op in het verhaal...Mijn gele trui voor morgen ligt in elk geval al klaar, ik kijk er al naar uit om morgen gele kapoentjes te zien verschijnen. We leren ook een liedje rond de kleuren : Zeg ken jij de kleuren van de regenboog, zeg ken jij de kleuren heel ver daar omhoog. Groen is van het gras en geel is van de zon, blauw is van de lucht en rood is mijn ballon.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 ...

6

... 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!