zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


Ketting maken30.04.2021

Deze morgen verscheen er opeens na de vertzlronde een bol plastine met rietjes. Daarbij kwam er ook nog eens een dansende schaar af en die vond de rietjes te lang en begon te knippen. Precies zoals bij de kapper, hoorde ik in koor. Ze zaten er recht op. Daarna kwamen ze zelf aan de beurt want iedereen moest de denkbeeldige haardos knippen en met het resultaat mochten ze hun eigen ketting spitten. De techniek was : houd het rietje vanboven vast en knip er dan een stukje van en leg dat dan in je potje. Je ziet het voorzekers al voor je, dat was niet altijd evident en de rietjes vlogen in het rond tot grote hilariteit van de gasten, je kan dat wel denken. Ze waren wel allemaal héél fier op hun ketting. Wij hebben met ons boek de vrolijke vogels meegedaan aan een wedstrijd van de bibliotheek en jieha, we hebben gewonnen bij de jongste kleuters en krijgen een boekenpakket ter waarde van 150 euro. Super hé, ik ben fier op mijn kids.


 
Ketting maken30.04.2021

Deze morgen verscheen er opeens na de vertzlronde een bol plastine met rietjes. Daarbij kwam er ook nog eens een dansende schaar af en die vond de rietjes te lang en begon te knippen. Precies zoals bij de kapper, hoorde ik in koor. Ze zaten er recht op. Daarna kwamen ze zelf aan de beurt want iedereen moest de denkbeeldige haardos knippen en met het resultaat mochten ze hun eigen ketting spitten. De techniek was : houd het rietje vanboven vast en knip er dan een stukje van en leg dat dan in je potje. Je ziet het voorzekers al voor je, dat was niet altijd evident en de rietjes vlogen in het rond tot grote hilariteit van de gasten, je kan dat wel denken. Ze waren wel allemaal héél fier op hun ketting.
Geen foto's gevonden ...
 
Mijn mama29.04.2021

Deze morgen vertelde ik het verhaaltje van Anna bij de kapper en natuurlijk koppelden we daar een heel gesprek aan vast. Het was een héél boeiend gesprek en ze konden blijven doorgaan. In het verhaal masseerde de kapper ook de haren van Anna en dat hebben wij dan ook eens bij elkaar gedaan. De ene vond dat super, de ander vond dat maar niets. Wij hebben vandaag ook allemaal onze eigen mama geschilderd en ondertussen goed nagedacht, welke ogen en haren heeft onze mama en ook hier koppelden we veel taal.


 
Kammen27.04.2021

We zijn nog altijd volop bezig met in het geheim de kado te maken voor de mama's. Ssst en mama : niet de pieren uit de neus vragen hé! Maar daarnaast mochten we ook experimenteren met verf en kammen (ja, we blijven in ons thema want zowel mama als de kapper gebruikt dit) en we vonden het een toppertje


 
De kapper26.04.2021

Deze morgen is Emile gestart bij ons in de klas en hij voelde zich direct thuis, we duimen voor nog super leuke dagen samen.
We zijn deze morgen gestart met een waarneming van kappersgerief. We benoemden het, vertelden waarvoor het diende, we beschreven het...daarna heb ik een blad genomen met al die voorwerpen erop, zij moesten dan het juiste voorwerp bij het juiste prentje leggen. Als slot kregen ze de opdracht om het juiste voorwerp te koppelen aan de juiste schaduw. Eerst allen samen en daarna alleen. Ook het kapperssalon ging open en ik moet zeggen, ik heb een voorkeursbehandeling gehad. Mijn haar en nagels zagen er picco bello uit. De dag sloten we af met een verhaaltje over uilskuikentjes en een ritmiekoefening met lange en korte stokjes.


 
Hieper de hiep hoera voor Henri23.04.2021

We hebben onze week afgesloten met een feestje want Henri wordt 4 jaar en dat kunnen we niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. We zongen uit volle borst, deden de zotte ballon alle kanten uitvliegen en werden getrakteerd met lekkere snoepjes. En,...we vonden dat de max. Daarna was het waarneming van ons kappersgerief en hebben we een kapsalon ingericht. We hebben er nog niet veel kunnen in spelen want het was in de namiddag zo'n mooi weer en de zandbak lag naar ons te lonken en daarom hebben we buiten gespeeld met de kids van juf Pauline, maar natuurlijk wel elk in onze eigen bubbel. We vonden het SUPER TOF!!!!
De foto's van het buiten spelen vind je terug onder foto's... 
thema mama bij de kapper22.04.2021

we zijn nog altijd volop bezig met het maken van ons kado voor de mama's en daardoor zullen jullie géén foto's zien verschijnen van onze werkmomenten. ook een deel van onze nevenactiviteiten zijn gekaderd in ons thema en daarvan kunnen jullie wel een beeld krijgen.


 
Krullenbol21.04.2021

Deze morgen zijn we begonnen met te bewegen op klassieke muziek en er waren trage en vlugge stukken. Na een aantal verschillende bewegingsopdrachten zijn we overgeschakeld naar een weelderige haarbos tekenen voor mama. Ze vonden het de max. Vooral het vlugge gedeelte. De dag sloten we af met een verhaaltje van mama kangoeroe.


 
mijn mama20.04.2021

Vandaag zijn we begonnen met het verhaaltje : ik hou lekker toch van je! Dit gaat over 2 beren en de kleine beer Ba is een beetje knorrig want niets is er ok en hij zegt alleen maar NAH of hij moppert. Gelukkig vindt zijn mama hem nog altijd super leuk en ze zegt : ook al ben je een echte mopperaar, ik hou toch héél veel van jou. Toen het verhaal gedaan was zeiden de kinderen direct : dat was een leuk verhaal. Ik denk dat ze vooral het tegenpruttelen van Ba leuk vonden en dat ze er zichzelf toch wel in herkenden. Daarna mochten nog een aantal kinderen vertellen over hun mama en hebben we gedurende de hele dag verder gewerkt aan ons kado. Maar, we hebben toch ook wel een beetje genoten van de stralende zon...
De dag hebben we afgesloten met doekjes en klassieke muziek, zo kwamen we helemaal tot rust.


 
jarige Renée en welkom aan Warre en ALies19.04.2021

we hadden vandaag een feestvarkentje in onze klas want Renée is voor de vakantie 3 jaar geworden en natuurlijk wilden we dat samen vieren. wat was ze fier en wees maar gerust haar kroon zou ze niet vergeten, ze vroeg zelfs als ze er mocht mee gaan slapen. we verwelkomden ook 2 nieuwe peuters vandaag nl Warre en Alies, we hopen dat ze het leuk vonden vandaag en dat ze zich vlug op hun gemak voelen in onze klas.
de kinderen mochten vandaag ook vertellen over hun mama aan de hand van de foto die ze meehadden en je ziet hun ogen blinken en stralen als ze mogen vertellen van hun mama die ze toch och zo graag zien. we zijn daarna ook begonnen aan het kado voor de mama's en zoals je wel kan verwachten gaan we hier nog géén foto's van posten want anders is het natuurlijk géén verrassing meer.


 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!