zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


Kijk eens wat ik al kan... 15.01.2021

De week hebben we afgesloten met het vangen van muizen, gelukkig waren het géén echte of er zouden er veel vanboven op de stoel gestaan hebben. Op deze manier leerden ze de 1-1 relatie toepassen want ze kregen een blad met muizen op, een rolletje en een potje met verf. Ze moesten de muizen vangen met de buis zodat ze niet meer konden weglopen. We hebben ook nog verzamelingen mogen maken, we kregen een hele bak vol met spulletjes en die moesten we in de juiste verzameling stoppen, poppen bij poppen, ballen bij ballen...eerst deden we dit allen samen en oei er zaten toch wel een groot aantal spulletjes verkeerd, we hebben samen nog eens goed gekeken en besproken. De volgende keer was iedereen beter bij de pinken en lag alles juist. ondertussen leerden we ook de begrippen veel, weinig, meer....we vonden het super leuk om te doen. Vandaag mochten we ook zelf het verhaal vertellen en de juf mocht eens luisteren.😻😉Tijdens het werken mochten we ook luisteren naar allerlei leuke muziek


 
Kijk eens wat ik al kan... 15.01.2021

De week hebben we afgesloten met het vangen van muizen, gelukkig waren het géén echte of er zouden er veel vanboven op de stoel gestaan hebben. Op deze manier leerden ze de 1-1 relatie toepassen want ze kregen een blad met muizen op, een rolletje en een potje met verf. Ze moesten de muizen vangen met de buis zodat ze niet meer konden weglopen. We hebben ook nog verzamelingen mogen maken, we kregen een hele bak vol met spulletjes en die moesten we in de juiste verzameling stoppen, poppen bij poppen, ballen bij ballen...ondertussen leerden we ook de begrippen veel, weinig, meer....we vonden het super leuk om te doen. Vandaag mochten we ook zelf het verhaal vertellen en de juf mocht eens luisteren.😻😉Tijdens het werken mochten we ook luisteren naar allerlei leuke muziek
Geen foto's gevonden ...
 
Kijk eens wat ik al kan... 14.01.2021

In onze kring zaten vandaag 3 beren en er lagen allemaal spullen in het rond. Wij moesten de juiste spullen bij de beer leggen. De kleine spullen bij kleine beer,en zo verder...daarna kregen we een blad met verschillende stukken kaas op en een pot met muizen. We moesten elke muis bij het juiste stukje kaas leggen, daarna mochten we ook nog een toren maken met onze zelf gekleurde pakjes. Morgen gaan we muizen vangen...
De voormiddag sloten we af met een zoektocht naar de knuffels uit het verhaal kleine muis zoekt een huis, wie een knuffel vond mocht hem in het juiste huis stoppen. De klasdag zelf sloten we af met iets heel leuks, nl spelen met de kleurenkoffers die we gekregen hebben van Sinterklaas en zwarte Piet. Juf Pauline en juf Ann toonden ons wat we allemaal kunnen doen met de materialen en daarna mochten we zelf alles uitproberen.


 
kijk wat ik al kan...13.01.2021

we zijn deze morgen nog eens gestart met het verhaal van kleine muis, ze blijven vragen om het te vertellen...ze krijgen er maar niet genoeg van. ik verander zo nu en dan ook verschillende zaken en wees maar gerust dat ze reageren als het niet juist is.
Daarna zijn we begonnen met krullenbol : roeren in de soep. eerst hebben we echt geroerd in een pot, daarna deden we dit in de lucht en ze konden zelf verwoorden dat als je roert in je pot, je eigenlijk rondjes maakt. daarna zijn we dan ook in de klas op zoek gegaan naar rondjes en ze hebben er super veel gevonden. daarna deden we krullenbol op papier.
we hebben ook nog eens de muziekpartituur gedaan en hebben met de trommelstokken en een bekken muziek gemaakt aan de hand van een verhaaltje van Jules in de regen. de dag hebben we afgesloten door te proberen een hoge toren te maken met de bekkens. niet gemakkelijk hoor!!!
voor ze hun auto terug in hun garage mochten steken kregen ze een knuffel en vanop hun plaats moesten ze proberen hem in het bed van Jules te gooien. waar waren er nu meest knuffels in of naast het bed? We hebben er 2 rijen mee gemaakt en ontdekt dat de rij van in het bed veel langer was dan de knuffels uit het bed.


 
filmpjes roeren in de soep en muziekpartituur13.01.2021

misschien eens leuk om samen met je kleuter naar te kijken, ze vinden het ook steeds spannend om zichzelf eens bezig te zien
 
Kijk eens wat ik al kan... 12.01.2021

Deze morgen was er iets vreemds gebeurd want alle auto's lagen omgekeerd op het tapijt. Wie had dat nu weer gedaan? Lena mocht de eerste auto nemen en hem dan aan de juiste persoon geven, zo gingen we verder tot iedereen zijn auto op de straat had gehangen. Wist iedereen wie er op de foto stond? Niet zo gemakkelijk als je denkt hoor. Jules heeft ook met elk van ons een babbeltje gedaan met de telefoon, grappig hé . Daarna mochten we spitten op een stokje maar niet zomaar hoor, we kregen een kaartje en moesten dat patroon volgen...het was goed kijken geblazen. We maakten vandaag ook kennis met een muziekpartituur die we samen moesten volgen. Morgen mogen we krullenbol en dat vinden we iedere keer super fijn.


 
kijk wat ik al kan...11.01.2021

we blijven onszelf verbazen van wat we allemaal al kunnen. bij juf Hyacinta kregen we schrijfopdrachten en bij juf Ann was het vandaag knippen en scheuren. brrr, dat scheuren is toch echt wel moeilijk hoor, maar de leuze is en blijft : van proberen kan je leren.
we hebben ook onze benen eens losgegooid en we mochten samen dansen, en proficiat aan allen want ze deden allemaal super enthousiast mee!!!!
de dag sloten we af met het dingdonghuisje en dat blijft toch wel altijd een toppertje bij de kinderen. 
kijk wat ik al kan...11.01.2021

we blijven onszelf verbazen van wat we allemaal al kunnen. bij juf Hyacinta kregen we schrijfopdrachten en bij juf Ann was het vandaag knippen en scheuren. brrr, dat scheuren is toch echt wel moeilijk hé, maar de leuze is en blijft : van proberen kan je leren.
we hebben ook onze benen eens losgegooid en we mochten samen dansen, en proficiat aan allen want ze deden allemaal super enthousiast mee!!!!
de dag sloten we af met het dingdonghuisje en dat blijft toch wel altijd een toppertje bij de kinderen.

Geen foto's gevonden ...
 
Kijk eens wat ik al kan... 08.01.2021

Deze morgen zijn we rustig gestart nl met een sessie yoga. Ze vonden het super fijn..en vonden het vooral toppie dat ze hun juf zagen op het scherm. Daarna hebben we ruimtelijke begrippen geoefend met onze knuffel want daarna hebben we ook verschillende opdrachten mogen doen bij de juf. Deze namiddag was het dan vooral bouwen naar een voorbeeld en de kleuren. Ook het verhaal van kleine muis kwam terug aan bod waar ik iedere keer foute zaken vertelde, en reageren dat ze deden... 
Kijk eens wat ik al kan... 07.01.2021

Wat stond er vandaag allemaal in de kijker? Wel, we hebben mogen tellen vandaag zowel met concreet materiaal als op papier, we draaiden bolletjes voor in de soep, we kregen een mozaïekenplank waarbij we de juiste kleuren op de juiste plaats moesten steken, we luisterden geblinddoekt naar muziekinstrumenten en daarna mochten we inkleuren op een blad welk instrument we hoorden... Je ziet het was een hele boterham en niet iedereen heeft al alles kunnen doen...dit zou een beetje gekkenwerk geweest zijn. Er was ook een verteltafel van kleine muis zoekt een huis...


 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!