zoeken
   
hieperdehiep hoera voor Céleste17.10.2019

we hadden terug een feestvarkentje in de klas en natuurlijk verdiende dat een spetterend feestje. we hebben gezongen, gedanst, de zotte ballon doen vliegen en "protjes" laten maken...op het einde werden we getrakteerd op super lekkere cupcakejes. Njammie... Céleste heeft er heel hard van genoten en was super trots op haar zelfgemaakte toren-plateau waarop haar cakejes stonden geëtaleerd. na het feesten hebben we natuurlijk ook een beetje gewerkt want vandaag moesten we allemaal de puzzel maken van onze wolf.


 
techniek en probleem oplossend denken : maak een bed waar de wolf in kan slapen16.10.2019

deze voormiddag hebben we eerst allemaal genoten van de poppenkast van Roodkapje die de juffen voor ons hebben gespeeld, we hingen bijna met onze lippen aan de poppenkast (gelukkig zaten we veel te ver van de poppenkast daarvoor)(mopje flauw mopje) daarna hebben we natuurlijk nog eens onze dans geoefend want de grote finale nadert natuurlijk. spannend hé! na de speeltijd kreeg groep 1 als opdracht : maak een bed waar de wolf (Lukas mocht deze spelen) in kan slapen. vol goeie moed zijn ze er aan begonnen en al vlug hadden ze een bed. ze hadden wel 1 groot probleem, het was te klein voor de wolf, dus moesten ze het groter maken. de meisjes die hielpen konden er wel al in slapen, zo gezegd zo gedaan, zij mochten een powernapje doen. maar nu moesten ze het dus groter maken : eerst maakten ze het hoger maar ze kwamen tot de vaststelling dat dit toch niet de juiste manier was, daarna legden ze er nog een rij bij maar het was precies ook dat niet. toen ben ik er eens gaan inzitten en probeerde ik mijn voeten te strekken en dan vielen alle euro's : het moet achteruit, we moeten het langer maken....en dat deden ze. eind goed al goed : de wolf kon eindelijk slapen.


 
Roodkapje in het bos15.10.2019

vandaag hebben we voor de kinderen deel 2 gespeeld van het verhaaltje en ze vonden het super fijn om naar te kijken, hopelijk zijn ze niet al te bang van de boze wolf en zijn fratsen. ze weten wel dat het een doe-alsof wolf is maar toch kan dat soms nog een hele impact hebben op de kinderen. in de klas zelf hebben we bij juf Hyacinta het bos mogen stempelen met groene verf en rollen van verschillende diktes. Later (want eerst moet het bos natuurlijk droog zijn) zullen we hier dan een een puzzel van de wolf maken en op kleven. Bij juf Ann hebben we ook een bos gemaakt waar we dan een zelf gekleurd roodkapje zullen in kleven. hoe hebben we dat bos gemaakt bij juf Ann : we kregen een bruin blad met lijnen op en daarop moesten we dan knippen (dat werden dan de stammen van ons bos), die stammen kleefden we dan op een groen blad en zo bekwamen we een bos. het knippen op lijnen is natuurlijk super moeilijk maar juf Ann stond altijd paraat met een helpende hand. Onze leuze is ook : van proberen kan je leren en al lukt het niet van de eerste keer, géén paniek oefening baart kunst


 
konijntjes van Julot11.10.2019

we zijn nog altijd bezig met Roodkapje en de bosdieren en daarom hadden we vandaag bezoek van mama konijn met haar 5 baby's, ja je leest het goed ze had 5 baby's mee. Eerst hebben we genoten van deel 1 van het toneel dat de juffen ons brengen en daarna zaten we rustig in onze klas met de konijnen van Julot. Je kan hier uren naar kijken want ze deden van alles en natuurlijk vertelden de kinderen honderduit. Iedere keer dat ze iets nieuws deden werd ik er direct van op de hoogte gebracht. Mama konijn was soms wel een beetje zotjes want ze deed allemaal zotte kunsten met haar pot. Tot grote hilariteit stond de pot opeens van boven op haar kop. We hebben echt genoten van het bezoek van de konijnen. het waren schatjes. als er iemand is die graag een konijntje zou adopteren dan mag je het altijd laten weten.


 
roodkapje 08.10.2019

We zijn vandaag gestart met het verhaaltje van Roodkapje. Ze waren allemaal heel geconcentreerd aan het luisteren. Die gezichtjes toen de wolf grootmoeder en Roodkapje opeet sprak boekdelen. Na het verhaal zijn we gestart met het maken van een mandje van Roodkapje. We hebben geschilderd en een handvat gespit volgens opdracht. In het huisje konden we ons ook inleven in Roodkapje en de wolf. De dag sloten we af met het luisteren naar de muziek voor onze dans en probeerden we iets uit.


 
hieperdehiep hoera voor Seppe04.10.2019

We hadden vandaag een super leuke dag want Seppe was jarig en dat hebben we natuurlijk gevierd. We hebben gezongen, het vuurwerk laten knallen, ambiance gemaakt met de zotte ballon...en vooral ook genoten van de super lekkere cakejes. We speelden ook nog fundels op de grote PC. Kortom, de dag is voorbij gevlogen


 
spinnen03.10.2019

In het bos komen héél veel spinnen voor dus vandaag kwamen zij aan de beurt. We zijn begonnen met het liedje van Marilyn de dikke spin wat iedere keer een grote hit is. Als opdracht moesten we iedere spin de juiste buik terug bezorgen. Als neven opdracht mochten we spinnen tekenen op het raam en het grote witte bord in de gang. Nog niet iedereen is hiervoor aan bod gekomen en dat vinden ze wel jammer maar de ramen blijven nog lang in onze klas, dus iedereen komt nog aan bod. Na de speeltijd was het een schrijfopdracht, nl volg de weg. We moesten dit eerst oefenen met een potje waarin een knikker zit en de knikker mocht niet buiten de lijntjes rollen. Spannend hoor!


 
wormen met aarde smullen02.10.2019

wij hebben toch wel iets heel geks beleefd met Jules. hij had van alles mee om te koken en het kwam erop neer dat we aarde met wormen hebben klaargemaakt en op gegeten. de max hé! mopje flauw mopje want het was natuurlijk niet echt hé, maar het zag er wel héél erg echt uit hoor. eerst hebben we chocolademousse klaargemaakt en deze in de koelkast gestopt om lekker fris te worden, daarna moesten we oreo's in een zakje stoppen en erop kloppen met een deegrol. toen alles plat geklopt was mocht iedereen zijn potje uit de koelkast halen en de aarde (kapot geklopte oreo's) op zijn chocolademousse leggen met een lepel. helemaal op het einde mochten we er dan een worm (snoepjesworm natuurlijk) insteken en daarna smikkelen en smullen maar....


 
stekeltjes...allemaal stekeltjes01.10.2019

we zijn ons nog steeds aan het onderdompelen in het bos en zijn dieren. Noémi had een knuffel egel mee en die vertelde ons dat als hij bang is hij zich helemaal oprolt zodat de mensen en de andere dieren pijn hebben als ze hem willen opnemen. hij wordt nl een echte stekelbol. maar als wij die egel van juf Ann en Noémi aanraken is hij wel super zacht. dus, hebben we allemaal onze eigen egel in klei gemaakt en wees er maar zeker van dat is een echte "prikker-egel" geworden. bij juf Hyacinta hebben we puzzels gemaakt van de bosdieren, nl leg de 2 juiste helften bij elkaar. de dag hebben we muzikaal afgesloten met muziekinstrumenten. eerst hebben we ze bekeken, ze benoemd en leren bespelen. daarna hebben we er zelf op gespeeld en als slot was het een spelletje : welk instrument hoor je?


 
herfst30.09.2019

vandaag zijn we in de klas gestart met het thema het bos en zijn dieren en dit natuurlijk in herfstsfeer. eerst bekeken we alle spullen die de kids hebben meegebracht en natuurlijk moesten we ook genieten van het spinnenweb met bijhorende dieren in onze kring. daarna heb ik het verhaal van Noémi : Karel in de herfst verteld en de opdracht die daarna volgde was : tover je blad om tot een herfsttafereel, gebruik alle kleuren die op de tafel staan en je mag ook de verschillende materialen gebruiken om je blad te schilderen. na de speeltijd was het dan een zoekopdracht : kleef alle stukjes op de juiste plaats in het bos. de nevengroepen waren allemaal in het teken van de herfst : *spinnenweb maken *wormen in fles stoppen *met pincet wormen in pot steken *verteltafel met kabouters en Rikki *wasknijpers steken op de egel en de spinnen de dag hebben we afgesloten samen met de andere klas. in het speelbos van het lager moesten we allemaal herfstmaterialen verzamelen en daarmee de tekeningen op de speelplaats versieren. funfunfun....en zo beleefden we de natuur op en top


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 ...

10

... 

11

 

12

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!