zoeken
   
Hieperdehiep hoera voor Noémi 🎉🎁🎂🎶🎈04.02.2020

Hieperdehiep hoera voor Noémi 🎈🎶🎂🎁🎉 We hadden terug een feestje in onze klas want Noémi is 4 jaar en dat verdient natuurlijk een party. Wat hadden ze plezier...het 5de leerjaar boven ons zal het geweten hebben dat we een feestje hadden want ook al zijn we klein...we kunnen de nodige decibels produceren...en die zotte ballon is en blijft ook wel een toppertje. Wat was Noémi fier met haar traktaat...en terecht want de taart met Olaf was héél mooi en nog véél lekkerder. 😋 Ze mindere zienderogen. Ook vandaag hebben we niet alleen gefeest, we verwelkomden ook Remi in onze klas, wat was hij verbaasd : direct een party. Eerst keek hij de kat uit de boom maar daarna deed hij vrolijk mee. Daarna volgde onze opdracht, we moesten iedere pinguin zijn eigen vis geven. Daarna vertelde de juf het boek van Noémi, nl de vrolijke vis. In de namiddag was de knutseltafel open en degene die er aan zaten wisten van geen ophouden... De dag hebben we afgesloten met Nemo de knuffel en de opdracht was : doe na wat Nemo doet.


 
Vissen, vissen, en nog meer vissen... 31.01.2020

De opdrachten die we vandaag mochten maken waren een schaduwenspel en een schilderopdracht. We moesten ervoor zorgen dat mama vis hetzelfde was als haar kleintje. De oudste deden dit door te kijken naar het kleintje en bij de jongste stond er ook nog een gekleurde bol in de te schilderen stukken. We luisterden ook nog naar het verhaal van de mooiste vis van de zee en we deden nog veel meer hoor maar als we alles opschrijven hebben we een hele waslijst vol.


 
Meespeeltheater Jules 30.01.2020

Deze morgen mochten alle kids van de 1ste kleuterklassen met de 🚌 (wat op zich natuurlijk al een groot feest was) naar het poppentheater van Jules. Ze hebben er allen van genoten en deden vrolijk mee🎶💃🕺. Ik trok de ene kant van de groep, juf Trui de kant het dichtst bij haar, dus geen paniek, iedereen was mee hoor!) 


 
Hieperdehiep hoera voor Louis 🎉🎈🎁🎂🎶29.01.2020

Hieperdehiep hoera voor Louis🎂🎁🎉🎈🎶 Vandaag is Louis 3 jaar en dat hebben we gevierd hoor, gezongen uit volle borst, het vuurwerk laten knallen, een zotte ballon proberen op te blazen, kortom Louis had de dag van zijn leven. Wat was hij ook fier met zijn coole gepersonaliseerde piratenboot boordevol lekkers. De cake verdween als sneeuw voor de zon. Natuurlijk hebben we niet de hele dag gefeest (alhoewel de kids daar niets op tegen zouden hebben), we hebben ook een beetje gewerkt. Deze week versierden we 2 delen van een vis en juf heeft die aan elkaar gehangen maar ze zien er wat platjes uit en wij moesten elk een zak vullen met proppen krantenpapier. Pff, toch wel veel moeilijker dan we dachten...de juf zal hiermee dan onze vis een beetje boller maken. We deden ook nog een heel leuk tussendoormomentje nl Bas de ballon. De kids vinden het hilarisch... Ze zullen jullie wel vertellen hoe het gaat...


 
Vissen27.01.2020

🐟Onze nieuwe klasgenoten🐟 Wij hebben er nieuwe vriendjes bij in de klas nl Rox, Mega Mindy en Amélie. Ze voelden zich direct thuis als een visje in het water. Ja, hoe kan het ook anders, het zijn visjes🤪😉. De kids kunnen er blijven naar kijken en over vertellen. Ze heben ook samen gezocht naar een naam voor de vissen want iedere keer "vis" roepen is ook maar saai en verwarrend hé, ze zouden wel iedere keer alle drie kijken als je ze roept. Dat zou toch géén zicht zijn hé!😆Mega Mindy was ofwel een beetje schuw want ze stak zich graag weg, ofwel is het een deugnietje, dat kan ook! De tijd zal het uit wijzen.🙀 En nu moeten ze er natuurlijk goed voor zorgen!!! Natuurlijk hebben we niet alleen gekeken naar de vissen, we deden ze ook na en deden allerhande visspelletjes. We luisterden naar het verhaal van klein wit visje, leerden een versje...en zijn onze eigen vis aan het maken. Dit deden we door te stempelen met een waslapje van bolletjesplastiek. Waar blijven ze het toch halen. Was wel cool en eens iets anders


 
Dokters en apothekers 22.01.2020

Vandaag mocht iedereen eens dokter spelen en zijn eigen voorschrift schrijven daarna werden ze getransformeerd tot apotheker (volgens hen de meneer of mevrouw van de siropen winkel of pilletjeswinkel) moesten ze het voorschrift juist meegeven. Jules begon tegen de middag veel te wenen omdat hij pijn heeft dus ik denk dat we de dokter er toch nog zullen moeten bij roepen. Hopelijk is hij dan vlug van zijn kwaaltjes verlost.


 
spuiten, spuiten...wat een fun20.01.2020

wat hadden wij een pret vandaag. eerst waren we wel een beetje verdrietig want onze Jules is ziek, gelukkig kunnen wij hem in de doktershoek vlug terug beter maken. is hij tegen woensdag nog niet beter, dan zullen we toch wel de dokter zelf moeten bellen. we duimen.... de juf had 2 tafels omgekeerd en daar overal plastiek rond gehangen. in het midden hing een wit laken dat wij mochten versieren. hoe deden we dit : wel met spuiten en verf. op de bank stonden verschillende potten met verf, wij moesten onze spuit vullen met verf en deze op het doek gaan spuiten. pret verzekerd. het was wel niet voor iedereen evident want een spuit vullen is niet zo gemakkelijk, maar, van proberen kan je leren....ons versierde laken ligt nu in de doktershoek en onze Jules ligt er mooi onder te slapen. bij juf Hyacinta pasten we de 1-1 relatie toe want in ieder hokje moesten we een wit vierkantje kleven en zo kreeg onze dokter zijn eigen schort terug.


in dit filmpje krijg je er een gedacht van hoe het er aan toe ging. toen ik mijn tafels terug opruimde ontdekte ik een zwembad onder de plastiek en onder en achter de tafel. de kinderen hebben ervan genoten en hebben ook heel veel bijgeleerd. nl een spuit leren vullen, ze ontdekten ook dat hoe harder je duwde hoe verder je kon spuiten en ze ontdekten ook dat het effect als je ver van het doek staat anders is dan als je er dichtbij staat.
 
Hoe maak ik schuim17.01.2020

Vandaag was het spelenderwijs ontdekken : hoe maak ik schuim. Eerst kregen ze een bekken met water en ze mochten eraan beginnen maar nogal vlug zeiden ze dat gaat niet, we hebben zeep nodig. Eenmaal zeep begon de pret, natuurlijk gaat dat met je handen maar dat was toch niet zo'n succes. Op de bank lagen voorwerpen die ze konden gebruiken : sponsjes, stokjes, vorken, kloppers,... Ze ontdekten voor zichzelf wat het vlugst ging...en dan had je hun ogen moeten zien toen ik er de mixer in stopte. Eerst gebeurde er niet veel, want wist de juf veel dat je dat in een stopcontact moet stoppen, gelukkig had ik goeie helpers. Eenmaal ze allen veel schuim hadden begon het spelen ermee. Pret verzekerd! Dus niet verschieten als ze de volgende keer een klopper, vork of spons vragen voor in het bad. Je bent gewaarschuwd. Het gesprekje achteraf was heel verrijkend en ze konden er maar niet over zwijgen. Na de speeltijd was het dan terug tijd om spelletjes te spelen met het 6de leerjaar. Ook dit is keer op keer een schot in de roos voor de kinderen.


 
Jules tekenen16.01.2020

we zijn begonnen met een washandje en het liedje van krullenbol : wassen, wassen...en zo leerden we spelenderwijs alle lichaamsdelen, daarna deden we dit ook met rijmwoorden en moesten ze zo raden welke lichaamsdelen ik wilde dat zij wasten. vorige week tekende iedereen zichzelf en dit helemaal alleen, maar vandaag hebben we Jules eens héél sterk begeleid getekend. als ze de volgende keer zichzelf tekenen zullen ze hier iets kunnen van meenemen...


 
mijn gezicht15.01.2020

vandaag stond ons gezicht in de kijker. waarvoor dient alles : ogen, oren, mond, neus...wat gebeurt er als je oren en ogen dicht zijn...kortom dat hebben we samen in een gesprekje ontdekt. daarna deden we krullenbol aan de tafel met scheerschuim. op het liedje wassen wassen mochten ze het scheerschuim open wrijven en daarna was het liedje van mijn gezicht aan de beurt en stap voor stap zongen ze wat we moesten doen. de kids vonden het super tof, ik vermoed dat jullie het wel geroken en gezien zullen hebben aan de kledij. het grote voordeel is : het maakt geen vlekken en ze vinden het keer op keer fantastisch en ze verwoorden dat ook zelf. de ene is al toe aan vormgeving, de andere zit nog volop in de beleving van het ontdekken hoe leuk het scheerschuim wel is en wat er allemaal gebeurt als je het open wrijft of erin kriebel krabbelt...deze fase is minstens even belangrijk als het resultaat!!!!!! natuurlijk deden we dit niet met allen samen want dat zou nogal wat geven. de nevengroepen maakten haar met de plasticine, poetsen de tanden op het blad of mochten snippers knippen om in het zakje te stoppen.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 ...

5

... 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!