zoeken
   
carnaval29.01.2018

we zijn vandaag begonnen aan onze clownshoed, we moesten nl een pot bekleven met papier-mâché. dat is een hele onderneming en nogal een kleverig knoeiboeltje, daarom hebben we hier ook geen foto's van want ons fototoestel zou dat niet in dank afgenomen hebben...
we hebben ook het materiaal waargenomen dat de kids mee gebracht hebben voor in de verkleedhoek en het waren dan ook deze kids die vandaag de eer en het genoegen kregen om hierin te mogen spelen.
deze namiddag was het kniptijd en moesten ze lange stroken knippen, de juffen zijn blij dat ze nog al hun vingers hebben, want sommige vlogen vooruit met hun schaar en wij konden bijna niet volgen...gelukkig is alles tot een goed einde gekomen


 
HIEPERDEHIEP HOERA voor ALIZ…E !!!25.01.2018

onze eerste activiteit vandaag was met de autobus (wat al een belevenis op zich is voor onze kids) naar de kleine carrefour in Desselgem gaan om onze inkopen voor het restaurant van morgen te doen. deze sfeerbeelden vind je op de website, er zijn er niet zoveel want we hadden onze handen nodig om de kids alles te helpen nemen en inladen. wij toonden een prent en zij moesten dit dan zoeken en wie zijn naam hoorde mocht het dan in de kar leggen. het ene ging al zachter in de kar dan het andere!!! we zijn daar echt waar super vriendelijk ontvangen, niets was hen te veel. we werden ook in de watten gelegd want we kregen allen een hele lekkere suikerwafel. njammie....we hadden ook een super toffe buschauffeur die ons fantastisch geholpen heeft bij het in en uit stappen.
eenmaal terug in de klas was het tijd om te feesten als de beesten (hahaha!!!), we beleefden dolle pret en hebben genoten van onze DOL-FIJNE traktatie. Alizée was de hele tijd in haar nopjes en stak heel graag haar handen uit de mouwen. 
roeren roeren in de soep...24.01.2018

vandaag hebben we terug gewerkt met krullenbol, dit is spelenderwijs de schrijfvaardigheid bij onze kids aanbrengen en oefenen en de kids vinden het super leuk om te doen. het was een heel toepasselijk onderwerp : roeren in de soep en peper en zout zoals het moet. en zo leren ze spelenderwijs rondjes tekenen zowel links als rechts. we deden ook een taalactiviteit. iedereen kreeg een magneetje en ik gaf een omschrijving, zij moesten het raden en benoemen wat ze zelf hadden en daarna kregen ze van mij de opdracht waar ze het moesten leggen : naast het vork, boven de lepel.... Amaai, het was vandaag ook een hele bevalling om tot het woord brood te komen, iemand had een boterham en ik vroeg van waar komt die boterham? van de bakker! ok, vraagt jullie mama bv 4 boterhammen bij de bakker ? nee, zeggen ze. wat dan wel ? een pistolé. maar als ze nu verschillende boterhammen wil wat vraagt ze dan? stilte alom...we hebben een hele weg afgelegd maar na een tijdje zijn we toch wel bij brood uitgekomen....

 


 


 
tafeltje dek je23.01.2018

eten klaar maken is leuk maar ook een mooi gedekte tafel is heel leuk. maar hoe dek ik nu een tafel ? wel dat leerden we vandaag in de klas en ondertussen leerden we ook hoe je alles juist benoemt natuurlijk en ook met de soeptassen moesten we heel voorzichtig zijn want deze waren van steen.
ondertussen moest een ander groepje de baksels op de juiste plaats in het rek kleven. wie klaar was mocht daarna een ketting maken met gekleurde macaroni, eten maken met plasticineof spelen in de ontdekbak. de andere helft van de klas schilderde ondertussen bij juf Hyacinta een pizza die ze in de juiste kleuren moesten schilderen 

  
  

 
mijn restaurant22.01.2018

amaai het enthousiasme van de kids is nog altijd aan het weerklinken in mijn oren. ze zien het volledig zitten dat ze mogen koken en ook de boodschappen gaan doen in de kleine carrefour vinden ze de max. ze praatten honderuit. en ik moet het niet één keer horen op een dag maar wel 1000 keer. ik denk moesten ze kunnen, ze wisselen de groene en roze dag om met de rode en de blauwe.
vandaag mochten ze hun eigen koksmuts schilderen en dit moesten ze doen volgens een patroon, de nevengroepen deden ook allemaal activiteiten die te maken hadden met het restaurant en eten :
  1. torens bouwen met bekers en borden
  2. ontdekbak met echt kookmateriaal en pasta
  3. allerlei kookgerei en eten in de zandbak
  4. soepballetjes in de kommetjes leggen met een lepel
  5. spaghetti steken in de gaatjes van het vergiet
  6. boekjes rond eten, winkelen en koken

na de speeltijd was het dan tijd voor een schaduwenspel en we luisterden ook naar een verhaal van Jules en deden krullenbol (schrijfvaardigheid op muziek)

de dag sloten we af met het dingdonghuisje rond eten. het was eigenlijk wel een superleuke dag...we hebben er allen van genoten....


 

 
spuiten...18.01.2018

we waren deze morgen heel blij dat onze Jules terug was want toen wij gisteren in de klas toe kwamen was hij nergens te bespeuren en vanmorgen vertelde hij dat hij van de dokter niet naar de klas mocht komen en dat hij dus thuis bij zijn mama was gebleven. we hebben hem wel gezegd dat hij de volgende keer moest bellen om iets te laten weten want dat wij heel ongerust waren. hij had van de dokter wel verschillende spuiten meegebracht en natuurlijk moesten we spelenderwijs ontdekken hoe je daar moet mee werken. voor de ene was het heel vanzelfsprekend en voor de ander was het heel goed nadenken en wat hulp van de juf. op het einde kon iedereen ermee werken. na de speeltijd hebben we de spuiten dan van klein naar groot moeten leggen en wat waren wij blij dat we geen echte spuit van die hele grote moesten krijgen.....
 


 


 
HIEPERDEHIEP HOERA voor GISELLE !!!17.01.2018

We hadden terug een feestvarkentje in de klas maar dat varkentje beweerde wel dat ze niet kon knorren en ze bekeek me ook maar raar toen ik haar vertelde dat ze het feestvarkentje was...Giselle dacht voorzekers, wat zegt de juf nu weeral....ze vond het wel super leuk om jarig te zijn en genoot ervan om in de belangstelling te staan...we hadden ook geluk want we werden getrakteerd met super lekkere câkejes die we dan nog eens zelf mochten versieren, als dat niet tof is...de roze versiering vloog wel de deur uit...en op, op, alles was op...ah ja want het moest maar zo lekker niet zijn.
na de speeltijd hebben we dan nog een klein beetje gewerkt, nadat we eerst naar een verhaal geluisterd hebben en de grote praatplaat van Jules eens van dichtbij hebben bekeken. iedereen moest een stetoscoop spitten om aan hun zelfgemaakte dokter te hangen.

  
  
 
 
De ziekenwagen16.01.2018

na een gesprek zijn we tot de conclusie gekomen dat soms als je heel ziek bent je wel eens naar het ziekenhuis moet. soms kan je zelf met mama en papa met de auto gaan naar het ziekenhuis maar het gebeurt ook dat de mensen met een ziekenwagen moeten mee gaan. de opdracht was dus : maak de ziekenwagen na zoals hij op je blad staat. de oudste kleuters moesten het helemaal alleen doen, de oudste peuters deden het ook allemaal alleen, bij de jongste deden we het samen stap per stap.
in de namiddag werden ze dan zelf voor eventjes dokter en apotheker en moesten ze als dokter het doktersbriefje voorschrijven en als apotheker de pilletjes juist meegeven en vanavond thuis worden ze dan zelf de patiënt die de pilletjes moet innemen en natuurlijk zullen ze dan helemaal genezen zijn. gemakkelijk toch hé!!!

  HOPELIJK IS ONZE DOKTER TOCH WEL EEN BEETJE ORDELIJKER!!!!!


ONZE BEER KRIJGT HET TOCH WEL HARD TE VERDUREN, HOPELIJK WORDT HIJ VLUG BETER....HET IS EEN FEIT : ZE
DRAGEN ER HEEL GOED ZORG VOOR....HET ZIJN GOEIE DOKTERS IN SPÉ!!!!


MORGEN WORDT GISELLE 3 JAAR EN DAT ZULLEN WE NATUURLIJK VIEREN!!!JOEPIE!!!!!FEEST!!!!!

 
DE DOKTER15.01.2018

oeioeioei, toen we Jules deze morgen wilden wakker maken voelde hij zich niet goed, hij moest hoesten, weende veel en had heel erg warm. we hebben dan maar de dokter gebeld en die heeft hem onderzocht, we moesten hem siroop en pilletjes geven, maar amaai, hij vond die siroop absoluut niet lekker en spuwde ze direct weer uit. maar jah, Jules zo wordt je wel nooit beter hé, gelukkig konden de kids hem overtuigen dat hij ze moest nemen en dan heeft hij dat maar gedaan.
daarna mochten we in 2 groepen werken bij juf Ann moesten we alles wat bij de dokter hoorde bij de dokter kleven en wat bij de baby hoorde bij de baby kleven. bij juf Hyacinta kregen we een dokter (ja een blad vol met kotjes en als we op ieder kotje een wit vierkantje kleefden hadden we fits dat het een dokter was)
de nevengroepen waren :
- de doktershoek
- de apotheek waar we de juiste pilletjes moesten meegeven met het juiste recept
- het rad met lichaamsdelen van Jules op en waar de pijl stil stond, op dat lichaamsdeel moesten we bij onze Jules een pleister kleven 
klopper de klopper de klop12.01.2018

we kwamen na ons gesprek tot de vaststelling dat als we vuil zijn, we in bad kruipen. de ene mama doet er badolie in en de andere schuim. we legden daarna nog een hele weg af om tot het woord badschuim te komen....hoe kom je nu aan al dat schuim????? Wel dat hebben wij vandaag mogen ontdekken. het belangrijkste punt was natuurlijk : doe er zeep in!!! logisch hé, daarna mochten ze met de handen schuim maken maar we vonden dat dit toch wel heel traag ging, toen kwam de juf met kloppers af en we merkten dat het plots veel sneller ging, en weet je wat de juf daarna deed : ze stak haar mixer met kloppers in het water en amaai, groot was de verwondering : ZOVEEL SCHUIM EN DAT ZO RAP!!!! COOL!!!
daarna mochten we volop ontdekken en gaf de juf ook wel verschillende opdrachten. de reacties waren allemaal super want de kids vonden het de max. Alhoewel sommige badschuim om hun neus alles behalve leuk vonden....na de speeltijd was het dan terug tijd om te werken en weet je wat we moesten doen : bellen stempelen op een blad waar een kindje in het bad zat met zijn eend en we mochten daar niet op stempelen en de bellen mochten elkaar ook NIET raken, oeioei, dat vonden we soms wel lastig hoor!!!
 


  

 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 ...

6

... 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!