zoeken
   
HIEPERDEHIEP HOERA voor YLIAS!!!!01.06.2018

Ylias wordt dit weekend 4 jaar en dat hebben we natuurlijk ook gevierd. ons feestvarkentje van de dag vond het super leuk om de hele dag in de belangstelling te staan en hij vertelde dan ook 100 uit. hij was helemaal in zijn sas. we mochten allemaal smikkelen en smullen van een lekker ijsje de snoetjes en handen verdienden een goeie wasbeurt achteraf.
natuurlijk hebben we ook een beetje gewerkt vandaag, ze kregen allemaal een wiel en ze moesten de spaken versieren zoals het wiel dat in onze klas hangt. de kids die mee waren met juf Lies kleefden de auto's in de juiste rijrichting.
volgende week wordt een week waarin we veel zullen fietsen. we kijken er al naar uit en hopen dat de zon terug van de partij is.


 
    
  


 
HIEPERDEHIEP HOERA voor ELISE!!!!30.05.2018

vandaag is Elise 3 jaar en dat kunnen we niet laten voorbij gaan zonder een feestje te bouwen. en het was een leuk feestje, we hebben veel gelachen, gezongen en gedanst en ook ons buikje lekker rond gegeten want er waren pannenkoeken met fruit voor iedereen. we hebben wel de pannenkoeken apart opgegeten met suiker en daarna hebben we al het fruit verorberd en het viel goed in hun smaak.
daarna hebben we verder gewerkt aan ons kado voor papa (en natuurlijk verklappen we niet wat het wordt) en er waren ook 2 nieuwe activiteiten die werden aangeboden nl timmeren zoals de papa's en in onze ontdekbak zitten nu stenen met auto's en potjes. vanaf vrijdag kunnen we terug eens meer een foto trekken maar zolang we niet klaar zijn met papa's kado kunnen we ook geen foto's trekken terwijl we aan het werken zijn want anders is de verrassing eraf.


  
 
Afrikaans liedje met de tante van Nona18.05.2018

Deze voormiddag maakten we ons eigen amulet - dromenvanger zodat hij al onze nare dromen in zich op kan nemen, want iedereen vertelde dat ze soms wel eens een nare droom hadden en dat ze dat niet leuk vinden. hopelijk helpt ons amulet om die nare dromen weg te nemen. we zijn benieuwd.
deze namiddag kwam dan de tante van Nona met haar djembé en zij leerde ons een echt Afrikaans liedje met bijhorende bewegingen. toen de kids daarna zelf op de djembé mochten spelen kon hun dag niet meer stuk. ze hebben een onvergetelijke ervaring meegemaakt.
de foto's vind je onder foto's op de website en als je klikt op Afrikaans liedje met de tante van Nona dan zie je hoe ze enthousiast meezingen en dansen. je wordt er zelf direct vrolijk van. gedurende de week laten we iedere keer Afrikaanse muziek spelen en de kids worden er automatisch vrolijk van en beginnen spontaan te dansen. leuk om te zien


 
zonsondergang in Afrika17.05.2018

vandaag moesten we onze eigen zonsondergang maken en hoe moesten we dit doen ? wel, we kregen verf met lepels erin en wij moesten met die lepels verf op ons blad doen en daarna met 1 hand draaiende bewegingen maken zodat de verf door elkaar werd gewreven en wij een mooie zonsondergang kregen. we vonden het super leuk om te doen, de opdracht was wel met 1 hand wrijven zodat je nog 1 propere hand overhad om nog verf bij te nemen. maar, je kan het je voor zekers heel goed voorstellen dat er velen waren waarvan de 2 handen mee in de verf landen want dat was dan wel dubbele pret hé! het leuke is, ze kregen allemaal dezelfde kleuren verf en de resultaten zijn toch allemaal uniek. dat is wat echte kunst is hé!
 
  
morgen komt de tante (meter) van Nona om ons een Afrikaans liedje aan te leren en de kids kijken er allemaal naar uit. Nona spant de kroon hoor, ze kan er niet van zwijgen en is zelf ook héél benieuwd wat haar meter allemaal gaat doen. spannend hé!!!morgen horen en zien jullie meer!!!!
 
kettingen voor mama08.05.2018

vandaag kregen wij als opdracht : kettingen maken voor mama en nee, we moesten niet spitten. de klas werd opgesplitst in 3 groepen :
  1. groep 1 moest de 1-1 relatie toepassen
  2. groep 2 moest de kleuren op het juiste kleur kleven
  3. groep 3 moest de kettingen maken naar voorbeeld

voor alle 3 de groepen werd de fijne motoriek geoefend want ze moesten allemaal de bolletjes van het papiertje halen en op de bolletjes kleven en dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend en dus een goeie oefening en ze vinden het nog super leuk ook 
HIEPERDEHIEP HOERA voor BEKIR!!!!07.05.2018

vandaag is Bekir 3 jaar geworden en natuurlijk hebben we dat gevierd. Bekir vond het wel heel leuk maar iedere keer als het fototoestel boven kwam keek hij heel serieus. Bekir heeft getrakteerd met super lekkere  câkes met chocolade erop.


  

 
schilderen van onze mama04.05.2018

vandaag hebben we allemaal onze mama geschilderd. bij de oudste deden ze dit alleen, bij de jongste was dit dan sterk begeleid.

 
onze mama03.05.2018

we zijn nog altijd in de ban van onze mama's want hun feest nadert met rasse schreden. vandaag waren er 6 peuters van onze klas en 6 peuters uit de klas van juf Trui die vanaf nu 1x in de week mee mogen met juf Lies die ons (juf Trui en mezelf) komt helpen. dit zijn : Bekir, Elise, Henri, Gilles, Raphaël en Marie-Lucia. samen met juf Lies doen ze een opdracht op hun niveau.
wat hebben wij vandaag gedaan : we kleurden de nagels van mama volgens het kleur van de armband, we kleefden hartjes op een lijn en om te weten welke hartjes we moesten kleven, moesten we aan het rad draaien. de kids die niet aan het werken waren mochten.
de 6 peuters die bij juf Lies zaten mogen morgen nog de nageltjes van mama kleuren naar voorbeeld.
  • rietjes knippen en ketting maken
  • wasknijpers op bloemblaadjes steken en dit volgens kleur
  • in het kapsalon spelen
  • elastieken op buizen steken
  • bloemen maken naar voorbeeld
 
 
onze mama26.04.2018

gisteren hebben groot en klein genoten van de mama verwendag en nu blijven we toch wel in de ban van onze mama's. deze week lopen de activiteiten van boerderij en mama soms wel nog eens door elkaar. we hoorden vandaag voor de eerste keer ons versje. spannend hé mama !!!!!, luisterden naar een verhaaltje van een beer die zo nu en dan een beetje ongehoorzaam is maar waarvan de mama toch zegt : ik hou van jou !!!! wonder boven wonder maar ze herkenden zich toch wel goed in het verhaal. onze denkactiviteit ging dan wel nog over dieren, we moesten ze kleven bij de pijl die aanduidde in welke richting het dier stapte. onze nevengroepen leunden dan wel weer dichter aan bij onze mama's. het kapsalon was open, we maakten bloemen  naar voorbeeld en we gaven onze mama's haar met plasticine.
  
HIEPERDEHIEP HOERA voor LUCA!!!!24.04.2018

Morgen is Luca jarig maar daar het morgen de mama verwendag is en hij zo niet alleen in het middelpunt van de belangstelling kan staan, vierden we het vandaag. hij heeft wel geluk want nu kan hij 2 dagen het feestvarkentje zijn. hij vond het super leuk en vond het tof dat hij alle werkjes mocht doen. en wij hebben mogen smullen van de heerlijke câke en het verfrissende appelsap. wat we gewerkt hebben vandaag, dat verklappen we niet.....

 


  


  


  


 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!