zoeken
   


pe a 
Ann Vercruysse  


sinterklaas en zwarte piet26.11.2015

vandaag hadden we groot bezoek in onze klas en weet je wie dat was : sinterklaas en zwarte piet zijn verschillende keren bij ons op bezoek geweest. we laten jullie genieten en hopelijk herkennen jullie eigen (b)engeltjes


 
thema sint en zwarte piet23.11.2015

we zijn vandaag begonnen aan het superleuke thema : sinterklaas en zwarte piet. het zit boordevol gevoelens zowel angst, blijheid, verdriet.... zullen deze periode veel aan bod komen maar bovenal kijken ze vol spanning uit naar zijn komst. alle activiteiten in onze klas draaien dus nu rond dit thema : een ontdekbak met buizen, potjes en picknicken (oh wat is dat verleiderlijk om er van te smullen); voorwerpen die met sinterklaas te maken hebben vissen; juiste pakjes dmv wasknijpers op de juiste zak steken (en amaai het is niet gemakkelijk hoor, je moet wel SUPER goed kijken); gooien met een dobbelsteen, evenveel zwarte pietjes nemen en deze dan nog eens sorteren in de juiste schoorsteen; boot maken met grote blokken; en vrij knutselen in de tekenhoek, met als resultaat : zelfgemaakte pietenmutsen... 
eiwit19.11.2015

de juf had in de kring een machine neergezet en we waren er allemaal vast van overtuigd dat het een strijkijzer was maar dan haalde ze opeens suiker, verf, lijm en eieren uit de koelkast. ze splitste alle eieren en in het eiwit deed ze suiker, lijm en verf en dan haalde ze die machine boven, ze stak ze  in het stopcontact en de kloppers stak ze in het mengsels en groot was onze verbazing toen we merkten dat die pot opeens helemaal vol was. ondertussen weten we nu ook dat het geen strijkijzer maar een mixer is. Nelis vond dat juf Ann toch wel een beetje een zotte doos was want wie schildert er nu met eieren en dan nog met je handen. we hebben ook een blad geschilderd (en dit met dikke, dunne,...borstels en ook met stempelstaafjes) waarop juf allemaal kleefband had aangebracht en nu moeten we wachten tot morgen wat het resultaat daarvan zal zijn. we zijn allen in blijde verwachting


 

 
knikkers18.11.2015

n de klas stond een blauwe schelp helemaal bekleed met plastiek en daarin zaten knikkers van verschillende groottes. de juf legde er een blad in en deed er wat propjes verf op. wat was nu de    bedoeling : wel wij mochten de knikkers doen rollen, maar zoals je al kan raden was die schelp voor één iemand alleen veel te groot en daarom mochten we per 3 of 4 de knikkers doen rollen. de opdracht was dat ze overal moesten rollen maar dat ze er niet mochten uitvallen. we moesten dus goed nadenken en ervoor zorgen dat de ene hoger moest heffen dan de ander, maar dan ook weer niet al te hoog. de boodschap  was : goed samenwerken. we vonden het wel heel tof om te doen.
 


 
VLIEGENMEPPERS17.11.2015

vandaag had juf Ann toch wel een heel raar idee hoor, we moesten ons blad schilderen vliegenmeppers, jawel, je hebt dat heel goed gehoord : vliegenmeppers. we dopten deze in de verf en daarna mochten we ermee slaan op ons blad. het was een geklop en "gespetter" van jewelst maar, we vonden het de max. er waren er velen bij die maar niet van ophouden wisten en die er lustig op los sloegen. na de speeltijd kregen we lijm, zand en verf en we moesten deze zelf samen mengen en daarmee een beer schilderen, deze komt dan op ons vliegenmeppersblad. in de zandbak kwam er ook kunst aan te pas want zonder dat we het wisten ontdekten we dat er water in de zandbak stond. de ene maakte lekkere heksensoep, nog een ander maakte sjieke bouwwerken. er was een heel grote bedrijvigheid in de zandbak en de meesten vonden het jammer toen we moesten opruimen. dat smaakte naar meer !!!! We zijn al  benieuwd om te horen wat de juf morgen voor ons in petto heeft. 
KUNST16.11.2015

we zijn vandaag gestart met ons in te leven in echte kunstenaars en dat vinden we super leuk, we mogen van alles ontdekken en nu is het zeker zo dat het plezier, de verwondering en het genieten boven het resultaat staat, wat niet wil zeggen dat de werkjes toch ook wel heel tof geworden zijn. vandaag hebben we ons eigen beeld gemaakt met klei en we mochten ook nog schilderen met het schilderspallet. we mochten met een lepel verschillende hoopjes verf op een pallet leggen, dit moesten we dan omdraaien en daarmee wrijven over een blad. in de namiddag mochten we dan vrij knippen en tekenen en de juf heeft er ook voor gezorgd dat we een raamschilderij kunnen maken. tof hoor!

 
   
     
     
     


 
alles in het thema : koken10.11.2015

vandaag hebben we terug allemaal activiteiten gedaan in ons superleuke thema : we mochten schilderen met een slazwierder, onze eigen penneketting spitten, onze fijne motoriek en oog-handcoördinatie testen terwijl we spaghettistokken in de gaatjes van een vergiet mochten stoppen, eten maken met plasticine, torens proberen te maken met borden en bekers....kortom te veel om op te noemen. de bijhorende foto's vind je terug onder foto's. we kijken er nu in elk geval naar uit dat we mogen gaan winkelen....spannend hé!!!
 
mijn restaurant09.11.2015

eerst en vooral willen we Adam en Femke heel hartelijk welkom heten in onze klas en we hopen dat ze zich vlug thuis voelen en dat ze het leuk vinden om met ons te werken en te spelen.
we zijn gestart met ons thema : mijn restaurant, eerst hebben we eens bekeken en besproken wat we op vrijdag nu allemaal gaan klaarmaken en waar we al die ingrediënten nu gaan kopen. daarna was het tijd om wat te werken want iedereen maakt zijn eigen koksmuts, iedereen kreeg een kleurenpatroon en het was de bedoeling dat ze deze volgden op hun eigen strook, dat was niet gemakkelijk en niet iedereen had dit onder de knie maar dat was géén ramp want van proberen kan je leren en al doende zal met het ook wel leren. alle andere activiteiten stonden in het thema van koken, nl de tafel leren zetten, torens bouwen met borden en bekers, koken in de zand- en watertafel, spitten met gekleurde pennes,... en nog zoveel meer, niet iedereen heeft al alles kunnen doen maar het thema is ook nog lang niet ten einde. in de loop van de week krijgt iedereen de kans en morgen komen er weer een paar nieuwe dingen bij.

 
kleurenpracht20.10.2015

als we nu allen naar buiten kijken zien we ongelooflijk mooie kleuren. we hebben er samen naar gekeken en daarna kregen we allen een wit blad en dat moesten we omtoveren tot een herfsttafereel. juf Ann mocht niets meer zien van het witte blad. we kregen 4 kleuren en daarin moesten we onze vuist dompelen en daarna stempelen met onze vuist op het blad. terwijl we daar aan bezig waren kregen andere kleuters een blad vol schaduwen van kabouters en ze moesten de juiste kabouter bij de juiste schaduw brengen. in de namiddag hebben we ook nog een herfstblad versierd met de knikkertechniek maar we deden het ditmaal niet met knikkers maar met onze zelf opgeraapte kastanjes. de opdracht was, laat ze maar rollen maar zorg ervoor dat ze niet uit de doos rollen. hohoho, gemakkelijker gezegd dan gedaan, gelukkig dat er geen aarde is in onze klas of er zouden heel veel kastanjebomen groeien in onze klas. ook naar een verhaaltje luisteren en dansen kwamen vandaag aan de beurt. we vinden het een heel leuk thema en vinden het super dat we zo veel verschillende dingen kunnen uitproberen.

 
 


 
de kaboutertjes en de herfst19.10.2015

we zijn nog altijd bezig met de herfst en hebben al terug heel wat leuke activiteiten gedaan. we hebben leren tellen tot 4 en moesten evenveel kabouters bij de paddenstoel kleven als er stippen op stonden. we leerden scheuren, kijken hoe de blaadjes naar beneden dwarrelden, ondertussen keken we hoeveel er in of naast de hoepel vielen, waar lagen er het meest... en maakten zelf zandverf om een egel te schilderen. ook een spelletje met de blaadjes, kleurendobbelsteen, blaadjesdobbelsteen en gewone dobbelsteen kwam aan de beurt. wie er klaar voor was mocht de 3 dobbelstenen samen gebruiken en wie dat nog een beetje moeilijk vond mocht kiezen tussen 1 of 2 dobbelstenen.


   


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 ...

6

... 

7

 

8

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!