zoeken
   


pe a 
Ann Vercruysse  


mijn voeten05.01.2016

vandaag werden de voeten in de kijker gezet en ze moesten heel erg kijken dat we een hele tijd op onze blote voeten mochten rondlopen, ze vonden dat wel eens leuk. er werd hen ook gevraagd wat ze allemaal kunnen doen met hun voeten en ik moet zeggen ze kwamen met hele originele opdrachten en dat was super aangenaam en ze deden mij soms wel eens verbaasd staan van hun vindingrijkheid. iedereen moest ook een voelweg afleggen met de voeten en het grappige was dat ze allemaal bleven stilstaan bij dezelfde bakken nl met havermout en schapewol, de meesten durfden er eerst zelfs helemaal niet doorstappen maar als ik het dan samen met hen deed durfden ze wel. Marie-Lou vond het zo leuk dat ze zelfs een half uur aan één stuk de voelweg bleef afleggen en iedere keer als ze bij dezelfde ronde kwam begon ze te schaterlachen, grappig en leuk om te zien. de foto's die hierbij horen vind je terug onder foto's. veel kijkplezier. de kids vonden het in elk geval een hele leuke ervaring en wij weten nu ook wie er heel veel kriebels heeft aan zijn voeten en Timo spande toch wel de kroon. hij kon niet blijven staan van het lachen. op het einde van de activiteit moest iedereen ook proberen om zelf zijn kousen en schoenen aan te trekken, bij de ene lukte dit super en de ander zei direct: ik kan dat niet en dan kwam de leuze : van proberen kwam je leren toch wel heel veel naar voor en...er waren er velen bij die oprecht verwonderd waren van zichzelf want het lukte en dat verdiende natuurlijk een high five.
 
Mijn lichaam04.01.2016

eerst wil ik iedereen een heel gelukkig nieuwjaar wensen
we zijn het nieuwe jaar gestart met een heel leuk thema nl ons lichaam. maar eerst en vooral willen we Marie-Lou en Timo van harte welkom heten in onze klas. bij het afscheid hadden ze het een beetje moeilijk maar ze hadden alletwee heel vlug hun draai gevonden en we hopen dat ze graag naar hun klas blijven komen. vandaag stonden onze handen centraal en hebben we eens gekeken wat we er allemaal konden mee doen en weet je wat, we kwamen tot de ontdekking dat we er heel veel mee kunnen doen. heel veel activiteiten stonden dan ook in het teken van onze handen : handen afdrukken, met een lepel knikkers in flesje stoppen, knikkers doen rollen in een doos met hindernissen, dopjes die in het water zitten met stokjes of een dokterstang eruit halen, wel, het waren allemaal geen gemakkelijke dingen en helemaal op het einde mochten we met onze handen onszelf schilderen. natuurlijk konden een verhaal en heel veel vingerspelletjes niet ontbreken. je ziet het, we zijn er weer direct helemaal ingevlogen. en, morgen zijn onze voeten aan de beurt. 
jarige Simon18.12.2015

op de laatste klasdag van 2015 zijn we er nog eens stevig ingevlogen en dit met de verjaardag van Simon, hij was heel trots en zag het helemaal zitten, alhoewel hij in het begin toch wel een beetje overdonderd was. nadat we gezongen en gedanst hadden hebben we samen chocolademousse gemaakt. zo nu en dan maakten we er wel een beetje een zotte boel van en ook het eiwit was in het begin wel een beetje zotjes maar dat vonden wij juist fantastisch. we hebben er lekker van gesmikkeld....dank je wel Simon

  
rustig onthaal17.12.2015

vandaag hadden we terug hulp van juf Eline (juf Eline had één derde van de klas mee in de vlinderklas,  samen met één derde van juf Trui haar klas) en zo hadden we eens volop tijd om rustig te luisteren naar elkaar in de kring. er werd héél wat verteld en bij de gezellige kerstlichtjes kwam iedereen precies tot rust en was het een hele leuke sfeer en iedereen luisterde naar elkaar en er gebeurden ook heel wat toffe interacties. sommigen keken toch wel hééééééél erg serieus hoor op de foto, er werden precies hele serieuse en diepgaande gesprekken gehouden. in de namiddag kwamen de nieuwe peuters die starten na nieuwjaar en de krokusvakantie op bezoek en die speelden vlotjes met iedereen mee.


 we heten ze van harte welkom in onze klas en we kijken er in elk geval naar uit om samen met hen te werken en te spelen!!!

 
kerstperiode14.12.2015

we zijn deze week gestart met enkele denkoefeningen rond het thema kerstmis, de ene opdracht was een schimmenspel, het andere waren 3 figuren die ze aan elkaar moesten puzzelen en de laatste opdracht was het versieren van hun eigen geschilderde kerstboom. we zijn ook volop aan het oefenen om onze nieuwjaarsbrief op te zeggen, best spannend hoor. er waren er ook een aantal die nog altijd in de ban waren van het spitten van kettingen voor in de kerstboom. het leuke vinden ze vooral dat ze ze er zelf mogen in hangen, gelukkig ben ik daar om ze in de lucht te steken zodat de boom overal versierd wordt. ze zijn zelf hééééééél fier met hun zelfversierde boom.
 
vervolg m&m spelletje11.12.2015

deze voormiddag zijn we gaan zwemmen in de treffer en het was super leuk, foto's zullen jammer genoeg ontbreken want we hadden het fototoestel laten liggen op de autobus. spijtig!!!
gisteren waren we begonnen met het m&m kleurenkerstboom spel en de kids die nog niet aan de beurt geweest waren vroegen of ze het vandaag ook mochten spelen dus tijdens het vrij spel hebben zij ook het spelletje mogen spelen. de 2 laatste gekleurde kerstbomen waren ook klaar en Myrthe en Lea mochten deze helemaal nat maken met de spuit en dat vonden ze wel grappig. volgende week vliegen we er terug in want we hebben nog heel veel in petto.
 
 
christmas time....10.12.2015

we zijn in deze sfeervolle periode volop bezig om ons eindejaarswerkje en onze nieuwjaarsbrief af te krijgen en hohoho, we hebben er wel veel werk aan gehad hoor. maar wij zijn nu klaar en nu kan de juf er eens goed invliegen. daar we met alles klaar zijn kunnen we nu volop andere activiteiten rond het thema kerstmis doen. onze boom ziet er nog altijd een beetje kaal uit maar zo nu en dan is er weer iemand klaar met spitten en mag hij zijn werkje in de boom hangen en hopelijk wordt hij zo héél mooi, al vrees ik dat we volgende week nog andere middelen zullen moeten inzetten, ook ons raam begint stilaan kleur te krijgen. we kregen van de juf ook een blad met bollen en stippen en wij moesten alle bollen met elkaar verbinden door de stippen te volgen en zo kregen we een kerstboom die we daarna mochten inschilderen. volgende week mogen we hem dan zelf versieren, wie thuis kleine "prutskes" liggen heeft die de kids zelf kunnen opkleven op hun zelf geschilderde kerstboom mag dit zeker meegeven want hoe meer "kitch" en "blinkie" ze kunnen gebruiken, hoe liever ze het hebben. in de namiddag speelden we al met een paar het m&m kerstboomgezelschapsspel en dat vonden we super, eerst moesten we alle m&m's sorteren per kleur (zo speelden we ook spelenderwijs met de begrippen veel, weinig, het meest, het minst, evenveel,... en konden we ook tellen) en daarna gooiden we met de kleurendobbelsteen. je kan het al raden, we vertelden welke kleur we gegooid hadden en dan mochten we de juiste m&m in onze kerstboom hangen. we verlangden wel tot we er ook mochten van eten want zeg nu zelf de verleiding om al dat lekkers op te eten was toch wel groot hoor !


 
 
sfeer en gezelligheid07.12.2015

morgen vertelde iedereen dolenthousiast over het bezoek van sinterklaas bij hen thuis en wat hij allemaal gebracht heeft en voor velen waren de snoepjes en chocolade toch wel héééél erg belangrijk want het was het eerste dat ze vertelden. en als ik dan vroeg, heeft hij ook speelgoed gebracht, vertelden ze verder. we zaten de laatste 14 dagen op een echte rollercoaster van gevoelens en nu komen we in rustiger sferen terecht : nl rustig genieten bij alle lichtjes en de kerstboom. alle activiteiten staan nu in het teken van kerstmis, onze nieuwjaarsbrief, licht en donker, ook onze nevengroepen staan in het teken van kerstmis nl zorgen voor raamversiering, verschillende soorten activiteiten zoals puzzels ivm kerstmis, juiste ballen nemen met pincet en in het juiste gat steken, de juiste kleuren ballen in de kerstboom leggen, versiering maken met chenilledraad, knopen en pareltjes, een ontdekbak rond kerstmis en lichtjes, kerstboom versieren met plasticineballetjes, petanque met kerstappels en de kerstman, het gezellig versieren van onze klas met lichtjes....eens stil staan hoe we zelf een lichtje kunnen zijn voor elkaar en onze mama en papa.... nog niet alles kwam natuurlijk vandaag aan bod want we zouden anders teveel overdonderd geweest zijn maar iedere dag krijgen we iets anders voorgeschoteld en dat houdt het spannend!!!


 
nog één keer slapen...03.12.2015

nog één keer slapen en het is zover, sint en zwarte piet komen op bezoek. spanning alom. hopelijk zullen ze allemaal goed slapen en zoetjes dromen. vandaag kregen we als opdracht om alles bij de juiste persoon of dier te leggen. er waren nl 3 kolommen, één met zwarte piet, één met sinterklaas en één met slecht weer vandaag. eerst oefenden we in de klas met concreet materiaal en daarna mochten we het allemaal alleen doen op papier. er waren er ook nog die de kleuropdracht moesten maken want ah ja, onze klas moet toch mooi versierd zijn tegen dat sint en piet morgen komen. 
in de ban van sinterklaas30.11.2015

we zijn nog altijd volop in de ban van sinterklaas. daarjuist hebben we ons schoentje gezet met allerlei lekkers voor sinterklaas, zwarte piet en slecht weer vandaag en we kijken nu vol verwachting uit of hij deze nacht is langs geweest. spannend hé ! we hebben vandaag ook allemaal een zwarte piet geschilderd, de ene deed dit vlotjes alleen en de ander had sterke begeleiding nodig maar ze waren op het einde allemaal heel erg trots op hun eigen zwarte piet en waren heel enthousiast om hun zwarte piet aan de anderen te tonen. we hebben ook nog de juiste weg moeten volgen want we moesten ervoor zorgen dat sinterklaas, zwarte piet en slecht weer allemaal op hun juiste bestemming toekwamen. we tellen ook af tot sint en piet komen, we weten ondertussen dat ze op de blauwe dag komen en voor ons kan het niet vlug genoeg gaan. 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 ...

5

... 

6

 

7

 

8

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!