zoeken
   


pe a 
Ann Vercruysse  


de blauwe dag en onze JARIGE MICHELLE18.02.2016

Bvandaag stond alles in het teken van blauw en het was mooi om te zien want onze klas kleurde helemaal blauw maar nog veel meer stond onze klas in het teken van de jarige Michelle, eerst hebben we gezongen, kwam de zotte ballon langspiepen, werden er kaarsjes uitgeblazen en een pakje opengedaan. Michelle straalde heel de dag door en vertelde honderuit. ze had de dag van haar leven. ze was ook heel trots met haar grote zak met alle ingrediënten erin, iedereen zag het voluit zitten om câke te maken en hij was nog vlugger op, ze vonden de câkejes HEERLIJK. om de auto van ons kleurenspel te versieren hebben we met auto's (hahaha!) door de blauwe verf gereden en daarna ermee over ons blad gereden, we moesten de meesten  halt toe roepen of ze waren vanavond nog bezig, ze konder er maar niet genoeg van krijgen. 
de gele dag16.02.2016

vandaag kleurde onze klas helemaal geel en het was tof om te zien dat iedereen iets meehad of aanhad in de juiste kleur. we hebben terug een onderdeel van ons spelletje gemaakt en nu moesten we niet stempelen maar snippers knippen en deze opkleven. dat was niet altijd evident hoor want die handen doen soms rare manoeuvers hoor. soms moeten de juffen ook wel eens goed oppassen ze missen een paar vingers tegen het einde van de dag. ook de nevengroepen staan iedere keer in het teken van de kleuren, ze worden er deze 14 dagen dus volledig in ondergedompeld. de ene werkt in uiterste concentratie en de ander babbelt ondertussen de oren van je hoofd en vergeet zo nu en dan wel eens waarmee ze eigenlijk bezig zijn.
 
de rode dag15.02.2016

we zijn gestart met onze 14-daagse rond de kleuren en vandaag stond rood centraal. het was heel leuk om te zien dat iedereen iets aan had dat rood was. de kids zelf vonden het ook heel cool om te vertellen. we hadden ook 2 nieuwe vriendjes in onze klas nl Marie en Gabriel en ze waren het precies direct gewoon, ze draaiden mee in de klas of ze het al een hele tijd gewoon waren. gedurende deze week maken we een eigen kleurenspelletje en zoals je al kon vermoeden hebben we vandaag een onderdeel in het rood gestempeld. ook sorteren kwam heel veel aan bod.


   
    
knorre knorre knor29.01.2016

we zijn ons volop aan het onderdompelen in het verhaal van de 3 biggetjes en soms zou je denken dat we in het verhaal zelf zitten, zo erg leven ze zich in. amaai als ze zichzelf omtoveren in biggetjes en de wolf, ambiance verzekerd. vandaag kregen ze als opdracht : schilderen van een varken. volgende week schilderen we er dan de wolken en het gras rond, zo komt ons varkentje nog beter uit. moet zeggen, er zitten hele toffe resultaten tussen, ze waren dan ook heel enthousiast om er één te schilderen, het thema spreekt hun blijkbaar heel erg aan. ze kregen vandaag ook wel nog een moeilijke opdracht voorgeschoteld want ze moesten, de juiste varkens, het juiste instrument en de juiste schaduw bij het juiste huis kleven en dat was verdorie niet van de poes. gelukkig was het bord in onze kring een handig hulpmiddel dat ze zoveel als ze wilden mochten gaan raadplegen en er waren erbij die daar gretig gebruik van maakten. voor de jongste peuters hielp ik wel en dit ook met het verhaal erbij, soms maakte ik er een echte LUISTER-taalactiviteit van...
 
De drie biggetjes25.01.2016

het startschot voor ons project is gegeven en vandaag zijn we vooral bezig geweest aan het knutselen van ons hoofddeksel, je kan al raden dat we niet veel prijs zullen geven. Het is een feit, we hebben er veel werk aan want er zijn veel verschillende tecnieken aan gekoppeld, maar we zijn dan ook "ape"trots, zou misschien beter "varkens"trots zijn, maar dat klinkt dan voor geen meter.we hebben ook kennis gemaakt met verschillende spelletjes (twee zelfgemaakte door de juf en 2 meegebrachte van Simon en Esmée) en morgennamiddag en de volgende namiddagen gaan we die spelletjes eens spelen want iedereen wil er wel eens mee gespeeld hebben. morgen beginnen de juffen met het verhaal te spelen voor de kinderen en ze kijken er in elk geval al heel erg naar uit. we hebben vandaag ook geleerd dat de varkens graag in de modder spelen en daarom hebben we nu ook een tijdelijke aarde(modder)bak in onze klas. wat een varken niet lijden kan hé!!! 
jarige Myrthe21.01.2016

Myrthe is vandaag 3 jaar en natuurlijk hebben we ook dat gevierd, ze hoorden denk ik in heel Beveren-Leie dat wij aan het zingen waren, zo enthousiast waren ze. Het traktaat van Myrthe was een schot in de roos, ze vonden het superleuk dat ze eerst brochetten mochten maken om ze daarna op te peuzelen, in een mum van tijd was alles op en konden we zingen : OP OP ALLES IS OP. Myrthe was de hele dag heel trots en haar kroon ging enkel maar van haar hoofd om naar buiten te gaan, en als ze terug in de klas was deed ze ze direct zelf terug  aan.  iedereen mocht zien en horen dat ze jarig was en gelijk heeft ze.


 
jarige Luca18.01.2016

vandaag hebben we gevierd dat Luca 4 jaar geworden is. we hebben gezongen uit volle borst, de zotte ballon opgeblazen en een vuurwerk gemaakt. een kado kon natuurlijk niet ontbreken en Luca was supercontent met zijn dino's. moest hij gekund hebben, hij liep er een hele dag mee rond. mama en papa hadden ook de ingredienten meegegeven voor een lekkere appeltaart en de kids hebben heel veel zelf gedaan : nl bloem en suiker bij de olie doen en iedereen mocht eens mixen. op het einde mocht iedereen appelschijfjes op de taart leggen....dan ging alles de oven in en.......wat ruikte het heerlijk in onze klas. het water kwam ons al in de mond......en..........we vonden ze super lekker!!!!!!!!!!!!natuurlijk hebben we niet alleen gegeten we hebben ook veel gewerkt nl een schaduwenspel met allerlei zaken van de dokter en op een grote plaat moesten we van alles terug vinden....bij de plasticine-tafel moesten we pilletjes maken voor in onze grote pot en moesten we Jules stekker-haartjes geven....tof hoor!!!!

  

   
   
   


 
doktersvoorschriftjes maken15.01.2016

vandaag waren ze nu allemaal zelf de dokter en moesten ze ervoor zorgen dat hun patient de juiste medicatie kreeg voorgeschreven. hoe moesten ze dit aan boord leggen ? ze kregen elk een voorschrift, ze moesten met de kleurendobbelsteen gooien en per worp een bolletje in dezelfde kleur kleuren, was dit klaar dan moesten ze op ieder bolletje het juiste m&m'ke leggen, daarna moesten ze alles in het zakje stoppen en klaar was kees. ze vonden dit heel tof om te doen. we hebben ook nog schrijfdans gedaan, ze kregen een Jules zonder haar en deze wou nu eens heel graag krulletjes, iedere keer als ze muziek hoorden mochten ze krullen op zijn hoofd tekenen en dit op allerhande klassieke muziek zowel heftige als rustige. ze zeiden allemaal : dat was nu toch wel eens heel tof hé!!!!

  
spuiten12.01.2016

gisteren hebben we spuiten gekleefd van klein naar groot en vandaag mochten we experimenteren met verf en spuiten. hoho, wat was dat moeilijk want je spuit moet steeds in de verf blijven zitten, je mag maar trekken aan de spuit als ze al in de verf zit, de ene vulde de ene spuit na de andere met groot gemak en de anderen maakten er in het begin toch wel een knoeiboeltje van. het resultaat is wat vlekken op een blad maar het was nu eens de techniek en het plezier die primeerden en dit zijn toch ook wel 2 belangrijke zaken. gelukkig hadden we ook een schort aan want de verf vloog soms wel eens in het rond ipv op hun blad. de kids vonden het heel leuk en hebben toch een nieuwe techniek onder de knie. daarnaast kregen we ook een dokter die verdeeld was in allemaal hokjes en wij moesten in ieder hokje een vierkantje kleven en op het einde kregen we een hoofd om op het rondje te hangen. amaai, dat was toch wel veel werk hoor en morgen werken we deze dan verder af want onze dokter kan momenteel nog niet zien, horen, proeven,...zielig hé en hij mist natuurlijk ook zijn stetoscoop nog.
 
 
jules is ziek11.01.2016

oei, oei, oei, onze Jules is ziek en dokter Ann is op bezoek moeten komen. gelukkig heeft de dokter siroop voorgeschreven die we moesten halen in de speel apotheek maar toen we deze aan Jules wilden geven was hij toch wel een beetje stout want hij stak zijn tong uit en spuwde alles uit, tot groot jolijt van de kids alhoewel Timo vond dat heel triestig en begon te wenen maar toen we daarna zeiden dat het alleen maar Jules was die zotjes deed kon hij terug lachen. we hebben ook een dokterskabinet geopend in onze klas en in de namiddag mochten ze spelen met water, spuiten en dokterspotjes. we hebben ook spuiten mogen kleven van klein naar groot en Nelly haar strepen waren verdwenen van haar warme trui en ze was bang dat ze zonder die strepen ziek zou worden dus hebben wij er allemaal zelf opgeschilderd. Nelly vertelde dat ze heel tevreden was.

 
 
   
 
 
 
 
 

 
pag.

1

 

2

 

3

 ...

4

... 

5

 

6

 

7

 

8

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!