zoeken
   


pe a 
Ann Vercruysse  


dozen10.05.2016

deze week zijn we volop aan het experimenteren met dozen en ik moet zeggen, ze vinden het een succes. we hebben een 5-tal reuzedozen in onze gang staan en daar heb ik deuren en ramen in gesneden zodat ze ook van de ene doos in de andere kunnen kruipen. de hoge doos is onze tekendoos, wie daar in belandt mag de muren en de vloer vol mooie kunsttekeningen zetten. we komen ook iedere dag op een andere manier binnen. gisteren moesten ze door de tunneldoos kruipen iedere keer dat ze naar binnen of buiten gingen, vandaag moesten ze door de dozen stappen om binnen en buiten te mogen. we hebben nu ook een knipdoos en een perforeerdoos mogen ontdekken en uitproberen en ze vonden het een succes, nu moeten we nog alleen een dozenmeneertje in elkaar knutselen zodat we die helemaal kunnen opvullen met snippers, wol, stukjes stof.......
deze voormiddag zaten de peuters bij juf Eline en met de eerste kleuterklassers waren het allemaal doe-opdrachten met de dozen, elkaar vooruit duwen in de doos (op het einde mochten ze een grote doos zoeken waar mijn "poep" in kon en daarna mochten ze mij samen vooruit duwen, ambiance verzekerd (daar hebben we wel geen foto van want in de doos zitten,je laten dienen en een foto trekken dat lukt mij nog niet)), een supergrote toren maken, een hele weg afleggen zonder de grond te raken....dit gebeurde in 2 groepen en de ene groep had het veel moeilijker om samen te werken en te delen dan de andere, de ene groep was direct akkoord wie er eerst in de doos zou plaats nemen en bij de andere groep wilde iedereen blijven zitten in de doos om als eerste geduwd te worden, de ene groep had ook vééééél meer conflicten, grappig dat hoe klein ze ook zijn ze toch al goed hun eigen willetje willen doordrijven maar ze merkten wel dat het iedere keer vééééééééél langer duurde voor we aan een opdracht konden beginnen en dat was dan natuurlijk wel de andere kant van de medaille.
de foto's van de activiteiten rond dozen vind je terug bij foto's (de tijdelijke reportages want het zijn er teveel om 1 per 1 in te voegen in den blog)

 
jarige Laurens03.05.2016

we hadden vandaag een gelukkig en superfier feestvarken dat straalde van het begin tot het einde, de eerste foto op de tafel was hij nog een beetje overdonderd maar eenmaal we aan het zingen waren voelde hij zich duidelijk in zijn sas. hij blies zo snel en hard dat de kaarsjes in één keer uitwaren en mijn fototoestel had géén tijd om er een foto van te trekken en dat vond hij natuurlijk super grappig. hij was ook heel trots dat hij zelf de lekkere ijsjes mocht ronddelen en de kids waren superblij dat het ijs was, hun oogjes blonken. het was in een mum van tijd verorberd, we waren wel precies allemaal papa'tjes met een snorretje.
 

 
koken zoals mama29.04.2016

we hadden allen zin in een lekker dessertje en normaal maken onze mama's dat meestal maar jah, mama was niet in de klas. dus, er zat niets anders op dan zelf de handen uit de mouwen te steken. we hebben  langevingertaart gemaakt en ook al zeggen we het zelf : ze was "BÈRE LEKKER", we kregen er maar niet genoeg van. de juf had de boter op de verwarming gezet want blijkbaar moest ze zacht worden, wij vonden dat toch maar een vies boeltje. we moesten ook eens voelen aan een pak boter die uit de koelkast kwam en jah, die was keihard en daar konden we dus niets mee beginnen. bij de boter moesten we suiker en cacaopoeder doen, dit goed roeren en daarna moest iedereen twee boudoirkes in een plastiekzak stoppen en deze pletten met de deegrol. er waren er een groot aantal die super veel problemen hadden om de zak open te krijgen, eenmaal ze in de zak zaten mochten ze erop kloppen met de deegrol en ze daarna nog eens plat walsen. er zaten erbij amaai die hadden grote "forse" hoor, want in een mum van tijd waren hun lange vingers plat. sommigen vonden het kloppen van de deegrol toch maar een groot lawaai, maar de meesten vonden het de max. de kruimels mochten ze daarna bij het mengsel doen en zelf alles eronder roeren. op het einde heb ik nog eens alles gekneed met mijn handen en amaai ze waren heel verontwaardigd dat ik dat durfde. daarna deden we alles in een câkeblik en deze stopten we dan in de koelkast en na een uur konden we beginnen met smikkelen en smakken... deze namiddag mochten ze tijdens het vrij spel terug poppen wassen en amaai ze ruiken allemaal lekker hoor, ik denk dat ze nog nooit zoveel zeep gezien hebben, en piekende ogen zullen ze er ook wel aan over gehouden hebben want je zag de poppen bijna niet meer zitten want ze zaten volledig onder de zeep.

               
29.04.2016

 
jarige Anna-Lucia28.04.2016

vandaag stond alles in het teken van de jarige Anna-Lucia, zij was de ster van de dag en mocht alle leuke taken doen en amaai als er haar iemand probeerde voor te zijn....ze was heel de dag super enthousiast en ze heeft denk ik toch wel 35 keer gevraagd of ik haar nu ging shminken, ze zag het volledig zitten. ze had lekkere câkejes mee die ze supertrots rond droeg en ze had ook 2 zakken sinaasappels mee. persen maar die handel, de ene kon dit direct super goed en de anderen verschoten iedere keer als de fruitpers in gang schoot. er waren er ook bij die nog een beetje boterhammen met choco zullen moeten eten...natuurlijk hebben we niet alleen gevierd maar ook gewerkt. ze moesten de punten verbinden door over de stippellijn te tekenen en daarna mochten ze het resultaat inschilderen, er waren er die aan het spitten waren met moesjes en de opdracht was : maak een ketting die je mama kan dragen en die groot genoeg is om over haar hoofd te trekken, er was iemand van wie de ketting veel te klein was en ik toonde haar dit door het zelf te demonstreren maar ze gaf als weerwoord : mijn mama haar hoofd is wel kleiner hoor maar toen ze merkte dat ze er zelf ook niet inkon zag ze in dat het niet ok was. ze zijn ook volop aan het trainen om de kousen te sorteren en uit te hangen aan het wasrek en pfff dat is wel niet echt gemakkelijk hoor. we doen nog heel veel andere dingen ook maar het is bijna te veel om op te noemen,...
 


 
 ZIELIG HÉ, WAS VERGETEN HAAR
BEKER TE GEVEN, ZIE DAT SNOETJE
VAN LEA. GELUKKIG ZEI ZE HET ZELF
DIRECT EN DAN HEEFT ZE ER ZELFS 2
GEDRONKEN. FOEI FOEI JUF ANN
 
 
Jarige Adam21.04.2016

er is er één jarig hoera hoera, en dat is onze Adam. hij was super trots dat hij jarig was en hij vond het super dat hij de ster van de dag was. de zotte ballon vond hij de max en toch wel het plezantste, hij moest dan ook heel hartelijk lachen. hij was ook super trots toen hij met de câke mocht rondgaan en ze hebben ervan gesmuld hoor ! ook de fruitsapjes achteraf gingen er vlotjes in. natuurlijk hebben we niet alleen gefeest maar hebben we ook gewerkt. met een kurk moesten we het spoor van varkentje Roos stempelen en soms was zij toch wel een beetje ondeugend en maakte ze er een beetje een knoeiboel van...


 
mииииииииииии12.04.2016

zoals de titel laat vermoeden hebben we vandaag eens stil gestaan bij de schapen, welke vacht hebben ze, wat zeggen ze,....om ons eigen schaap te maken kregen we een blad met daarop de kop, staart en de poten van het schaap en wij moesten met rolletjes de buik stempelen. we leerden ook dat de boer veel doet met zijn tractor en ook wij moesten de onze in elkaar puzzelen, we kregen een blad met daarop allemaal vormen en wij moesten de juiste stukken in de juiste vormen leggen, ze vonden dat heel tof om te doen en waren ook trots op zichzelf dat ze dit konden maken. het laatste werkje dat we gedaan hebben was dat ze allemaal een blad kregen met 6 mamadieren erop en zij moesten de juiste baby's erbij kleven en ondertussen leerden we natuurlijk hoe alle verschillende babydieren noemen. Het thema boeit hen ook enorm en de verhalen over de boerderij, daar genieten ze van en ze krijgen er maar niet genoeg van. ze kijken ook allemaal heel erg uit naar het boerderij bezoek zelf....
 
 
knorre knorre 11.04.2016

vandaag zijn we gestart met ons thema de boerderij en hohoho, de kids zijn laaiend enthousiast en hadden ook heel veel toffe boeken en spelletjes mee waar ze honderduit over vertelden. ook over de voorbije vakantie hadden ze heel veel te vertellen, had ik gewild, dan was ik nog aan het luisteren naar al hun verhalen. na het vele vertellen zijn we begonnen met het stempelen van een varken, ze kregen rode en witte verf en ze moesten ervoor zorgen dat hun varkentje er roze uit zag en al doende moesten ze ontdekken hoe ze dat moesten doen. Het ene varkentje was donkerroze, het andere lichtroze en er zijn er een paar bij die voorzeker een beetje te lang in de zon hebben gelegen. alleen aftersun zou hen van die zonnebrand af kunnen helpen. na de speeltijd kregen ze dan nog een stappenplan van een varken voorgeschoteld en zo moesten ze de puzzel van hun varken tot een goed einde brengen. Morgen staan de tractor en het schaap centraal...wat zouden we hiervoor allemaal moeten doen, we zijn benieuwd.
 
jarige Femke25.03.2016

we hebben de laatste dag voor de paasvakantie in prima sfeer afgesloten, nl al feestend want we hebben de verjaardag van Femke gevierd. de ambiance zat er direct goed in en iedereen deed heel enthousiast mee en de zotte ballon had vandaag super veel aantrek. Femke gierde ook van het lachen toen ik haar in de lucht gooide om haar proficiat te wensen (dat doen we iedere keer hoor !) en ze heeft heel de dag gestraald omdat het HAAR dagje was. de kids vonden het een super traktaat ah ja want groot en klein vindt het altijd super leuk om samen te aperitieven. klein geleerd..... alles was dan ook heel vlug op, alhoewel ik zou liegen er was nog een "ietsiepietsie" over en er waren 4 die-hards die bleven zitten tot alles tot de laatste kruimel op was. kortom het was een geslaagde afsluiter voor de vakantie en Femke zelf heeft volop van haar dag genoten en dat is toch ook wel heel belangrijk dat de jarige er een supergevoel aan overhoudt. 

 
jarige Nelis24.03.2016

het was vandaag de tweede feestdag op rij en ik moet zeggen ze zongen nog altijd even enthousiast en dit uit volle borst. ook de hiep hiep hoera kan tellen hoor. de ballon die zotte kuren heeft vinden zij ook nog steeds een topper en dat verveelt hen nooit, keer op keer zitten ze te gieren van het lachen. Nelis vertelde dat die ballon een even grote kapoen is als zijn broertje Fries. hij was dan ook heel fier dat hij jarig was en een hele dag in de belangstelling mocht staan. je zag hem genieten. hij was ook super trots dat hij de kaarsjes in één keer heeft kunnen uitblazen, maar het was dan ook met heel veel windkracht dat hij dat gedaan heeft want gelukkig zat ik goed op mijn stoel want anders was ik mee weggeblazen en leute dat hij had toen ik hem dat langs mijn neus weg vertelde. ik denk dat er ook heel veel kids niet veel gegeten hadden 's morgens want ze vonden de pannenkoeken zoooooo lekker dat ze ze allemaal in één wip verorberd hadden. Nelis zei dan : ah jah dat is omdat ze zo super lekker gemaakt zijn en daarom zijn ze zo rap op. na de speeltijd zaten de peuters bij juf Eline in de vlinderklas en daar hebben zij schrijfdans gedaan en ze volgens de commentaren vonden ze het super tof !!! en wij (de grote, dat klinkt stoer hé!) hebben het rustig aan gedaan want we hadden er al 2 zware weken opzitten. we kregen een blad en moesten met wasco harde strepen trekken en amaai voor velen was dat ook wel niet altijd een sinecure en daarna mochten ze er met bruine waterverf overschilderen en toen ontdekten ze dat de verf niet bleef zitten op de wasco en dat ze dus konden toveren.
 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!