zoeken
   


pe a 
Ann Vercruysse  


jarige Eveline27.06.2016

Vrijdag werd de verjaardag gevierd van Eveline en zoals jullie kids misschien gezegd hebben, ben ik vrijdagnamiddag eens op bezoek geweest want natuurlijk miste ik mijn sloebers. ik heb dan ook maar vlug een foto genomen van Eveline zodat ook zij kan prijken op onze klasblog.
ik wil jullie allemaal bedanken voor een fantastisch jaar, ik vond het heel tof in de klas en heb mij heel goed geamuseerd. ik zal jullie missen, voor sommigen is het een afscheid na 2 jaar en dat is toch al een hele periode, maar ik vond het heel fijn om jullie 2 jaar te mogen begeleiden en zien groeien. danke voor alles. ook een hele grote merci aan alle ouders-grootouders van de klas want jullie waren altijd heel talrijk aanwezig om te komen helpen bij onze activiteiten, jullie enthousiasme was een opstekertje voor iedereen.
PS. donderdag kom ik afscheid nemen van al mijn (b)engels want ik zou het jammer vinden voor zowel hen als mezelf om het schooljaar af te sluiten zonder ze nog eens goed geknuffeld te hebben.
juf Ann


 
jarige Timo16.06.2016

in de grote vakantie is Timo jarig en natuurlijk kunnen wij zijn verjaardag dan niet samen vieren en daarom stond hij vandaag de hele dag in de belangstelling. hij heeft genoten van elke minuut en was heel trots met zijn ijsjes en de bijhorende snoepjes om te trakteren, ze gingen vlotjes binnen, de snoepjes waren toch wel hun favoriet en dat zal de mama wel gemerkt hebben aan de pot want hij was bijna leeg.
   

 
jarige Marie14.06.2016

er was er één jarig hoera, hoera en dat hebben we toch gevierd, jajaja. Marie zag het volledig zitten, ze had een smile van haar ene naar haar andere oor. ze vond het dan ook super dat ze mocht trakteren met pannenkoeken en amaai, ik denk dat onze klas deze morgen nog niet had ontbeten want ze hebben 5 volledige pakken pannenkoeken naar binnen gewerkt. juf Eline en ikzelf konden ze niet rap genoeg opwarmen. we hebben ook wel een beetje gewerkt natuurlijk. een hele tijd geleden had ik eens van de mama van Simon allemaal petten gekregen en deze hebben we vandaag versierd zodat wij op vrijdag allemaal met onze eigen sportpet naar huis kunnen trekken. Ik had overal een bal op getekend en de opdracht was : je hebt 5 stiften, zorg dat ieder stukje in een andere kleur gekleurd is.
na 15u konden we ook eindelijk eens buiten spelen met al ons sportgerief en dat vonden ze super leuk. hopelijk kunnen we er donderdag en vrijdag ook nog volop mee spelen.
 


 

 
De rode duivels10.06.2016

vandaag zijn we begonnen aan de voorbereiding om te kunnen supporteren voor de rode duivels, wat we er juist gaan mee doen, da zie je nog wel...dat is een surprice voor maandag. we kregen allemaal een trui en die moesten we in de juiste kleuren schilderen. voor de kids van de 1ste klkls was de opdracht : schilder na zoals het voorbeeld van de juf. voor de peuters had ik de stukken met stift gemarkeerd en zij moesten die dan in dezelfde kleur schilderen. of er nu een foutje in zit of niet ik denk niet dat onze rode duivels daar zullen over vallen (hopelijk vallen ze in het geheel niet te veel), het is in de 3 juiste kleuren dus dat is al wat telt.
 

 
jarige Marie-Lou09.06.2016

vandaag hebben we de verjaardag gevierd van Marie-Lou die jarig is in de grote vakantie. ze vond het superfijn om "bezongen" te worden en vooral de ballon vond ze hilarisch, ze gierde het uit van het lachen. ik zou zeker ook niet vergeten om haar om te toveren als een clowntje want ik denk dat ze het mij toch wel een 15-tal keer helpen herinneren heeft. haar snoetje toen ze in de spiegel keek en zichzelf als clown zag wel ook wel heel grappig. haar snoetje was geld waard.


We hebben vandaag ook elkaar mogen scheren zoals de papa's en ik moet zeggen, de ene was al ietsje zachthandiger dan de andere. er waren er ook b waarbij het haar voorzeker in hun oren groeiden want sommigen werden ook daar onderworpen aan een scheerbeurt. die foto's vind je terug op de website onder foto's (tijdelijke fotoreportages)
 
jarige Emlin07.06.2016

vandaag hebben we de verjaardag van Emin gevierd die jarig is in de grote vakantie. Zij vond haar verjaardag vieren fantastisch, de hele dag straalde zij van geluk. het was echt leuk om te zien. ze vertelde ook honderuit en was heel trots toen ze de super lekkere câke'jes mocht uitdelen. ik denk dat we mogen zeggen dat zij een hele toffe dag achter de rug heeft. hopelijk beleeft ze ook veel plezier aan haar zaklamp met dieren die ze kan projecteren op de muren, hopelijk kan ze ons hierover verslag geven. we hebben natuurlijk niet alleen gevierd, we hebben ook gewerkt. we moesten een das (niemand kende dit) versieren en we moesten voertuigen aan elkaar puzzelen. in de autohoek konden ze experimenteren met buizen, houten planken en auto's en in de varieerbak kunnen ze zich volop uitleven met werkvoertuigen en stenen. in de loop van deze week mogen ze elkaar ook nog wel eens scheren en ik moet zeggen, ze kijken er naar uit. Sorry als de foto's niet altijd helemaal scherp zijn maar ze worden genomen met mijn gsm en die reageert niet altijd even snel als ik zou willen. mijn klasfototoestel is stuk dus moet ik mij nu behelpen met mijn gsm.

 
jarige Noah en de leeuwen24.05.2016

vandaag was onze Noah jarig en dat vond hij super leuk, iedereen mocht het geweten hebben want fier als een gieter vertelde het dit aan iedereen die hij tegen kwam. hij genoot dan ook super van het zingen, de zotte ballon,.... hij was ook heel trots toen hij met zijn lekkere snoepjestaart mocht rondgaan. ik denk dat hij ervan genoten heeft!!!!!!nadat iedereen zijn buikje rond had gesmuld was het tijd om de leeuwen te temmen. ze kregen allemaal een leeuwekop maar ocharme hun leeuw had geen mooie manen en daar moest iedereen met zijn handen voor zorgen en dat leverde super toffe resultaten op.
in de namiddag was het dan een grote shminkmarathon en dankzij de hulp van juf Hyacinta zijn we rond geraakt, de kids vonden het super leuk dat ze eens buiten hun verjaardag getransformeerd werden in clowntje en wees maar gerust dat we niemand vergeten zouden zijn want ze kwamen het zelf wel een 10-tal keer vertellen als ze nog niet aan de beurt geweest waren. 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

 
clown23.05.2016

vandaag kregen we een blad voorgeschoteld met daarop de tekening van een clown en wij moesten deze napuzzelen. we vonden dat heel tof om te doen want het is een thema die ons enorm boeit. in de namiddag krijgen ze de kans om een paar clownsschoenen en een strik voor zichzelf te knutselen en hohoho, dat heeft super veel succes, ze weten dat het niet moet maar de helft heeft het al gemaakt en degene die nog niet aan de beurt konden komen waren al aan het vragen wanneer zij dat nu mochten doen. ze kijken er in elk geval hééééééééééééél hard naar uit om zich te verkleden. soms zien de foto's er een beetje bewogen uit maar jah, kindjes zitten nu eenmaal niet stil hé als je ze fotograffeert en soms beweegt juf Ann ook wel eens.
 


 
circus21.05.2016

we zijn ons al de hele week aan het onderdompelen in het leven van circusartiesten en we moeten zeggen, we vinden het wel cool. we mogen zotjes doen, want dat doen clowns nu eenmaal, we proberen te jongleren en zoals acrobaten over een touw te stappen, leeuwen te temmen, maar we moeten zeggen : het ziet er allemaal veel gemakkelijker uit dan het is. maar één ding is zeker, we vinden het leuk. we kijken ook al uit naar volgende week woensdag en we vertellen nu al honderduit in wat we ons zullen verkleden, de juf is al heel nieuwsgierig... de juf heeft ook een hele zotte clown in de klas en als hij helemaal komt piepen mogen we bv doorstappen in de gang, zotjes doen....het is iedere keer iets anders en blijkbaar zijn onze snoetjes geld waard als wij in spanning kijken wanneer de clown er helemaal is want amaai, het is wel een echte foppers clown. maar we gieren zo nu en dan wel van het lachen als hij nog eens zijn zotte kuren bovenhaalt.
vandaag leerden we lezen in de klas want we kregen als opdracht : schilder de snoet van de clown, hoe moet je daar nu aan beginnen, wel bovenaan ons blad had de juf er een stappenplan opgezet en als wij dat in de juiste richting lazen wisten we iedere keer wat de volgende stap was. goed hé !


 
dozen12.05.2016

we zijn nog altijd bezig met het thema dozen, we hebben vandaag kaarten moeten nabootsen van Nellie en Cezar. welke doos kan ik op één hand houden, over welke doos kan ik springen....het was heel grappig om te zien hoe ze de juiste doos gingen zoeken voor de juiste opdracht. in de klas hebben we ook dozen geschilderd omdat we een knipmannetje van dozen wilden maken, zo een mannetje die alle snippers van papier, wol, rubber, schuurpapier...op smult. we zijn allen benieuwd naar het resultaat!!! morgen zien we meer...deze week kwamen vooral veel begrippen en doe-opdrachten aan bod en hebben we minder gewerkt op papier maar dat wil niet zeggen dat het niet even leerrijk was....we hebben vooral veel ontdekt en beleefd. we weten nu al : het is een thema dat is ingeslagen als een bom.."we wanted more....."
(de foto's staan wederom onder foto's...)

 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!