zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


jarige Meraol17.12.2014

vandaag hadden we terug een "feestvarken" in de klas want Meraol was jarig en dat hebben we met zijn allen gevierd. zijn kroon was wel een beetje zot want toen juf Ann hem (Meraol) in de lucht zwierde was zijn kroon opeens verdwenen. ze had verstoppertje gespeeld in het wiel. gelukkig vonden we ze snel terug want een jarige zonder kroon dat is zoals ze zeggen : een café zonder bier. Meraol had ook hele lekkere wafeltjes mee en eenmaal ze allemaal op waren voelden we allemaal kriebeltjes in onze buik, we waren precies een beetje verliefd. wat wil je ook als je allemaal hartjes smikkelt en smakkelt.
morgen is het terug feest maar dan is er niemand jarig maar dan hebben we ons kerstfeestje. leuk hé! we kijken er allen naar uit.

 


 

 


 
jarige Frele16.12.2014

vandaag hebben we de verjaardag gevierd van Frele. eerst begreep ze het niet zo goed want ze was immers nog niet jarig, dat was maar in de vakantie. maar in de loop van de dag heeft ze een grote klik gemaakt want opeens vond ze het super dat ze jarig was en ze vertelde het aan iedereen die ze tegen kwam. haar mama had lekkere wafels gebakken en het waren geen gewone. nee,nee, we hebben olifanten, konijnen en giraffen verorberd. ze waren zo lekker dat ze in 1-2-3 op waren. juf Hyacinta stond bij ons in de klas en moest spontaan mee beginnen lachen met de kinderen toen we de zotte ballon lieten vliegen en oh jee, "protjes" lieten laten. de ambiance zat er direct in.

 
 


 
jarige Mathis12.12.2014

vandaag hadden we terug een jarige en deze keer was het Mathis, hij was superenthousiast en was een echte spraakwaterval. hij vond het de max om jarig te zijn en genoot met volle teugen van elke minuut. we hebben allen samen lekker gesmuld van de zelfgemaakte pannenkoeken. ik had bijna geen tijd om ze klaar te maken want ze verorberden ze vlugger dan de microgolf soms kon draaien.
we hebben niet alleen gefeest, nee,nee, we hebben ook gewerkt onze eerste opdracht was : verzamel allemaal leuke versieringen voor in je kerstboom, op de tafel stond vanalles uitgestald en ze mochten hun eigen potje vullen naar eigen smaak. de 2de opdracht was : ze kregen een prent en ze kregen ook een 6-tal voorwerpen die ze terug moesten vinden op de grote prent, goed kijken was de boodschap en de ene slaagde daar al beter in dan de andere...

 


 
 
 

 
jarige Loc11.12.2014

vandaag hadden we terug een "feestvarkentje" in de klas en hij was héél erg trots en het feestvarkentje was : Loïc ! hij lag dubbel van het lachen toen zijn ballon wegvloog en we konden niet anders dan meelachen. hij heeft heel erg genoten van zijn verjaardag en was heel trots op de lekkere cupcakes die zijn mama gebakken had. we hebben er allen van genoten en ze waren in 1-2-3 op.
    
  
kerstboom schilderen09.12.2014

na de drukke periode van sint en piet zijn we nu in een toch iets rustgevender thema gerold nl kerstmis. maar toch wordt het ook een periode waarin er veel gewerkt zal worden want we maken natuurlijk onze nieuwjaarsbrief (maar, we verklappen nog niet wat het zal worden), we maken een kerstknutselwerkje en nog veel meer... maar als we 's morgens starten met alleen de sfeervolle lichtjes en kaarsjes komen we allemaal tot rust en genieten we van de gezellige sfeer. we hebben vandaag ook onze kerstboom versierd en hoho, onderaan hangen er zeker balletjes genoeg, hoe meer ballen aan één tak, hoe chiquer ze het vonden. deze voormiddag hebben we eens goed een kerstboom bekeken en besproken, daarna mochten de kids zelf een boom schilderen. de juf zette 3 balletjes op het blad en deze moesten ze dan verbinden. daarna schilderden ze hem in en gaven ze hem een stam en klaar was kees. sommigen hadden dit heel goed onder de knie en anderen vonden dit nog iets moeilijker maar op het einde had iedereen een zelfgeschilderde, eigentijdse kerstboom waar ze heel fier op waren en dit is nog altijd het belangrijkste. later deze week mogen ze hem dan nog eens versieren.
  

 


 
stoomboten02.12.2014

zoals jullie allemaal weten komen sint en piet vanuit Spanje met hun stoomboot en daarin vervoeren ze ook al hun pakjes. de juf heeft in haar klas ook 3 verschillende stoomboten en heel veel pakjes. ze heeft ook foto's genomen van die boten en daarop staan specifieke pakjes. het is de bedoeling dat de kids de juist boot en pakjes zoeken en dat ze de foto helemaal nabouwen. niet gemakkelijk hoor !!! eenmaal de boot juist gemaakt was mochten ze hem laten varen over de zee en op het einde moesten ze de pakjes in de zak van zwarte piet stoppen zodat deze ze kan ronddragen. zo konden we ook spelenderwijs heel veel begrippen inoefenen : groot-klein, rond, tussen, naast, voor...de verschillende kleuren...kortom te veel om op te noemen...niet alle kids kwamen al aan bod maar de boten blijven nog een tijdje in de klas en dan kunnen ze er zelf mee spelen.
 
 

 
sinterklaas en zwarte piet01.12.2014

de grote dag van sinterklaas en zwarte piet komt zo stilletjes aan dichterbij en je merkt dat de kids wat nerveus beginnen te komen. ze zijn er heel erg mee bezig...want wat gaat sint nu juist brengen...hopelijk heeft hij onze brieven goed gelezen...
vandaag werd er ook een klein tafelpoppenspelletje gespeeld en zwarte piet wilde dolgraag dat wij hem allemaal eens zouden schilderen. de juf heeft dan maar de koe bij de horens gepakt en we zijn er samen aan begonnen. gelukkig vertelde juf Ann ons stap voor stap wat we moesten doen en zo kwamen we tot leuke resultaten. in de namiddag heeft de juf iedereen eens verkleed in sinterklaas of zwarte piet want we stonden allemaal (toch de meeste!!!) te springen om ons ook eens te verkleden.

 


 
  
   


 
 
sint en piet28.11.2014

nu onze zwarte pietjes helemaal afgewerkt zijn kunnen we ons toespitsen op iets anders. vandaag hebben we een wortel mogen schilderen en dat hebben we moeten doen door alle punten juist met elkaar te verbinden, daarna moesten we de wortel inschilderen en last but not least hebben we ook het loof nog geschilderd. de paarden zullen wel blij zijn met zoveel wortels. gisteren hebben we de waarneming gedaan van de kledij van zwart piet en Sinterklaas en nu kregen we als opdracht een blad met daarop sinterklaas en zwarte piet. we kregen ook een pot met verschillende kledingsstukken en attributen en de kids moesten alles bij de juiste persoon kleven. indien ze twijfelden konden ze kijken naar sint en piet op hun blad of ze konden gaan kijken in de kring waar de kledij nog juist gesorteerd lag.
 

 
schilderen hoofd zwarte piet25.11.2014

vandaag was het een beetje een "vuile" dag want we hebben het hoofd van zwarte piet geschilderd en zoals jullie weten is dat in het zwart met een beetje bruin erbij. tegen dat alle ballen (= hoofden) geschilderd waren zagen we er allemaal een beetje uit zoals zwarte piet en dit was een uitstekende gelegenheid om ons eens in te leven in zwarte piet. het was ook een werk van lange adem want tegen dat al die groefjes ook geschilderd waren was dat soms wel eens hard labeur. ik vermoed dat er veel kids in het bad zullen  beland zijn vanavond en dat de mama's en de papa's wel goed zullen mogen gewreven hebben.
er waren er een groot deel bij die er vies van waren en die het niet echt zagen zitten om de bal vast te houden met alle gevolgen van dien natuurlijk want die ballen rolden dan pardoes op de grond en de vloer zag er dan ook wel mooi zwart uit. we waren allen super gelukkig als die vuile kliederpartij achter de rug was. gelukkig bestaan er ook wasmachines want de schorten en handdoeken die we gebruikt hebben waren ook niet meer aanpakbaar. was het nu een beetje knoeien we zullen des te fierder zijn op ons eindresultaat en, we hebben er al heel veel zelf voor gedaan maar...we zijn nog niet aan het eind.

 
 
jarigen Stien en Ella27.11.2014

vandaag was het dubbel feest in onze klas want er waren er 2 jarig en dat hebben we uitbundig gevierd en de jarigen waren super fier. na het vele zingen, dansen, kaarsjes uitblazen en pakjes opendoen hebben we eerst een beetje gewerkt want we moesten nog de muts van onze zwarte piet stempelen. toen we hiermee klaar waren hebben we lekkere poffertjes van Ella gegeten en de kids vonden ze super lekker want ze vlogen erop, na de speeltijd was het dan traktaat van Stien maar daar moesten we eerst nog een beetje voor werken want we kregen de sinaasappels, de fruitpers en de bekertjes maar we moesten ons fruitsap nog zelf maken en dat vonden we de max. we vonden het vooral heel grappig dat we helemaal trilden terwijl ze de sinaasappel uitduwden. ook de fruitsap viel heel goed in de smaak want hij was ook direct op en de meesten dronken zelfs 2 bekertjes.
toen we klaar waren met aperitieven hebben we de waarneming gedaan van de kledij van sint en piet en daar Stien en Ella jarig waren mochten zij zich verkleden en toen ze klaar waren mochten ze hun zus Fran die in de klas boven ons zit eens gaan verrassen en ze vonden dat super alhoewel ze ook wel heel erg onder de indruk waren en ze een beetje van hun melk waren.
 


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 ...

5

... 

6

 

7

 

8

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!