zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


kleuren26.01.2015

vorige week hebben we elke dag van de week een kleur de revue zien passeren zodat we heel goed wisten hoe de kleuren er juist uit zagen. vandaag was het nu eens testen wie de verschillende kleuren onder de knie had. voor de speeltijd waren het potloden die ze in de juiste kleur moesten schilderen en na de speeltijd kregen ze een blad met de 3 hoofdkleuren en groen erop en ze kregen ook 8 kaartjes in die kleuren. de opdracht was leg dezelfde kleuren bij elkaar. iedereen kreeg een verschillend blad dus konden ze niet bij elkaar gaan kijken want anders misten ze zeker. doorheen de dag oefenden we de kleuren ook spelenderwijs en ook ons zelfgemaakt kleurenspel wordt nu en dan boven gehaald.
 

 
 morgen zullen we een stapje verder gaan want dan zullen de kids de juiste voorwerpen bij de juiste kleur moeten leggen. bv een wortel moeten ze bij oranje leggen, zon leggen ze bij geel...maar de tekeningen zelf zijn kleurloos dus zullen ze de juiste kleurverbanden moeten leggen.

 
toveren23.01.2015

juf Ann is begonnen met een verhaaltje nl muizenverf en dat gaat over 3 muizen die 3 potten verf vinden en daarmee experimenteren, op het einde van het verhaal hebben ze wel 6 kleuren, dat zijn nogal eens tovermuizen hé. de kids kregen ook allen een blad en 3 kleuren verf en de opdracht was : gebruik alle 3 de kleuren en zorg ervoor dat heel je blad geschilderd is. experimenteer er maar op los en laat je verwonderen... natuurlijk zijn we ook volop bezig met kleurenverzamelingen te maken. deze middag hebben we ook nog iets leuks gedaan : ze mochten kriskras krabbelen op hun blad papier en dit onder begeleiding van muziek en toch wel een zotte juf tot groot jolijt van allen, ze zaten te schateren van het lachen en gingen helemaal op in hun kriebelopdracht (het was wel zo dat ze iedere keer het juiste kleur moesten nemen en dat ze maar mochten beginnen kleuren als de muziek begon en dat was soms wel eens lastig want eenmaal ze het juiste kleur vasthadden wilden ze er direct invliegen). tijdens onze teken- en schilderopdracht was de boodschap : plezier en verwondering komt voor resultaat.

 
  


 
kleurenweek22.01.2015

zoals jullie weten zijn we bezig met de kleuren en iedere dag waren we gekleed in het kleur van die dag en ik wil alle mama's en papa's een dikke pluim geven want het was heel tof dat iedereen iedere keer tip top in orde was. vandaag was het de groene dag en hebben we gras gescheurd en natuurlijk moesten we dat dan ook nog opkleven. we hadden ook een ontdektafel met glazen flessen (jawel jullie horen het goed : glazen) en nee er is er geen enkele gesneuveld want ik had gevraagd om voorzichtig te zijn daar die flessen kunnen breken en ze hebben zich daar fantastisch aan gehouden. ze kregen flessen, verschillende materialen (grote pipetten, bekers, grote en kleine lepels, trechters, kleine maatbekertjes,....) om de flessen mee te vullen en ze kregen ook gewoon water, geel, rood en blauw water en daarmee mochten ze naar hartelust experimenteren, de lastige vragen zullen later nog wel komen, we zullen hun hersentjes eens super goed doen werken. nog niet iedereen is aan beurt gekomen want deze activiteit kan je niet aan veel kinderen tesamen aan bieden want het zou anders niet goedkomen. degenen die het wel al gedaan hebben waren er het unaniem over eens : het was heel tof en iedere keer vonden ze het jammer dat hun tijd voorbij was. er waren er ook bij die heel verwonderd waren dat het water opeens van kleur veranderde en dat ze dus als het ware kunnen toveren. super toch ! vele snoetjes waren geld waard. in de namiddag hebben we ook kettingen gemaakt met grote schakels en die hangen nu uit in de kring, er hangen er ook aan de inkom van onze kring : een gele om over te kruipen en een groene om onder te kruipen en de kids vonden dat heel tof alleen jammer dat juf bijna helemaal op de grond moest gaan liggen om er onder te kruipen maar dat vonden zij dan terug hilarisch, gelukkig heb ik iets langere benen dan de kids en kan ik er nog over stappen alhoewel dat ook niet zo evident was, maar ik had veel suporters en dan kan je altijd dat ietsje meer. gelukkig bestaan hier geen foto's van...

 

 


 

 
     
     
     


 
jarige Luca16.01.2015

het was een tijdje geleden maar vandaag hadden we terug een "feestvarken" in de klas, en dat was onze Luca. hij was in elk geval heel trots dat hij jarig was en hij heeft er de hele week erg naar uitgekeken want iedere dag vertelde hij aan iedereen die het wilde horen dat hij bijna jarig was. op de dag zelf was hij in de klas superenthousiast om met alles mee te helpen. om te trakteren had hij hele lekkere pannenkoeken mee die vlot naar binnen gingen in de hongerige magen.
 


 
 
dokter en apotheker15.01.2015

vandaag waren we dokter en apotheker in één. we moesten eerst ons eigen voorschrift schrijven en daarna transformeerden we tot apotheker en moesten we het voorschrift klaarmaken zodat de patiënt vlug zou kunnen genezen. de juf had wel gezorgd voor lekkere pilletjes want het waren lekkere m en m 'kes. het was zo dat we moesten kijken op het recept welke pillen we nodig hadden en deze moesten we dan zelf klaar leggen. gelukkige zijn we thuis zelf de patiënt zodat we zelf mogen smikkelen. wel lastig hé dat we moesten wachten tot thuis. gelukkig had juf er nog een paar over zodat we al eens een voorproefje konden nemen. leuke activiteit hé, er mogen nog veel zulke volgen!!!
    


 
waterstralen14.01.2015

we hebben nu eens niet geschilderd of gekleefd, nee, we hebben een echte schrijfoefening gedaan. we moesten nl waterstralen tekenen. we kregen twee blauwe stiften nl een licht- en donkerblauwe. de eerste keer gebruikten we er één om de waterstralen te tekenen van de kikker naar de jongen en met de andere tekenden we van de vis naar het meisje. bij de ene was het een stortvloed aan water en bij de ander zat er toch wel heel wat minder druk op de spuiten. ze hebben allen heel goed hun best gedaan en dat is toch wel het belangrijkste, het was voor velen nog volop ontdekken. de juf vertelde vandaag ook een verhaaltje van Jules die naar het ziekenhuis moest omdat hij zijn been gebroken had (zielig hé) en we hebben ook nog gezongen uit volle borst en dit met de nodige bewegingen die zeker niet mochten ontbreken.


   


 
zieke Jules12.01.2015

wat was onze Jules zielig vandaag! hij lag met koorts en een grote verkoudheid in zijn bed. gelukkig kon de dokter langs komen zodat hij met de nodige medicatie terug vlug genezen zal zijn. na de waarneming van al dat doktersgerief was het tijd om alles zelf uit te proberen en ons dus te transformeren tot dokters. natuurlijk hebben wij niet alleen gespeeld maar hebben we ook nog gewerkt : eerst hebben we onze eigen Jules de waterpokken gegeven en aan zijn snoet zal je merken dat hij dat niet leuk vond en als tweede werkje kregen we een briefje met gekleurde doktersstokjes en wij moesten de juiste kleuren op ons briefje leggen. juist voor we gingen eten heeft juf ons ook geleerd hoe we iemand kunnen nabouwen op de grond. leuk hoor !
 
  
 
 
 


  


 
     


 
de voetenvoelweg08.01.2015

nu waren het niet de handen, de vingers, onze mond...die aan de beurt kwamen maar het waren onze voeten en de juf had een leuke verrassing voor ons in petto want we mochten een hele weg afleggen op en door verschillende materialen. de ene stapte gezwind van het één naar het ander, er waren er die het heel voorzichtig deden en dan hadden we ook nog de categorie die heel argwanend was en die alleen maar wilde stappen met een handje van de juf. op het einde van de tocht werden hun voeten geschilderd en afgedrukt en wonder boven wonder was er eigenlijk niemand die veel kriebels had, alleen als de juf tussen hun tenen begon af te drogen waren erbij die zeiden : dat kriebelt. eenmaal de voeten droog waren mochten ze zelf proberen om hun kousen aan te trekken, bij de ene lukte dit direct, bij anderen was het een hele onderneming en de laatste groep zei direct : ik kan dat niet, juf moet helpen.
in de namiddag hebben we apotheker gespeeld. de dokter had een voorschrift klaargemaakt en wij moesten de potjes juist vullen zodat de patiënten vlug beter zouden zijn. eenmaal we bewezen hadden dat we alles goed onder de knie hadden mochten we zelf eens voor dokter spelen en een eigen voorschrift maken en dan moesten we ook nog zelf het potje vullen. tof hoor !

  
 
 
 
   


 
vingervaardigheid06.01.2015

vandaag hebben we onze vingervaardigheid getest want we hebben met pipetten en schuddoosjes het dekentje voor Jules zijn bed mogen versieren. het eindresultaat is enkele mooie kunstdoeken. het was wel niet altijd even gemakkelijk want hoe vul je nu zo een pipet, voor ons een makkie voor onze kids een hele onderneming. sommige hadden de truck direct door maar anderen hadden een beetje extra demonstratie nodig, de ene zorgde er ook voor dat heel hun doek versierd is en de ander zou uit zichzelf maar één hoekje versieren. er waren er ook bij die er maar niet genoeg van kregen en die zouden blijven doorgaan zijn.
    


 
mijn lichaam05.01.2015

andaag zijn we gestart met het thema : ons lichaam en we zijn eens beginnen kijken naar wat er allemaal aan ons lichaam hangt. we ontdekten dat we handen hadden waar we heel veel mee konden doen : klappen, zwaaien, aaien, kriebelen want Jules heeft dit gedemonstreerd en dit tot groot jolijt van de kids. we hebben ook mogen schilderen en dit met onze 2 handen samen, dat was heel plezant maar toch ook wel een beetje een knoeiboeltje. gelukkig had de juf warm water en zeep of het zou niet goedgekomen zijn. na de speeltijd vertelde de juf een verhaaltje over Jules en daarna kregen we er zelf elk één en die moesten we dan schilderen en deze keer niet met onze handen maar met de borstels, onze handen moesten die natuurlijk wel goed hanteren en dat was niet altijd even evident.
morgen kijken we nog eens verder naar ons lichaam want er zijn nog heel veel onderdelen aan.
 
 

 
 
 


  
 


 
 


 
pag.

1

 

2

 

3

 ...

4

... 

5

 

6

 

7

 

8

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!