zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


het konijn21.04.2015

vandaag stond het konijn centraal in de klas en natuurlijk weten we dat konijnen heel goed kunnen springen en dat hebben we dan ook veel gedaan. Het konijn zelf moesten we versieren met witte en grijze verf, we kregen allemaal een watje en we moesten het watje in de verf doppen en daarna moesten we het doen springen op ons blad, ah ja natuurlijk want konijnen springen ook. juf Ann had ook een sprekend ei van de kip verstopt en als we goed luisterden konden we het vinden. dat was leuk en spannend hoor! we hebben ook gewerkt met een muziekdoos en de juf kon toveren want ze toverde iedere keer als het prinsesjes danste bloemetjes uit haar handen. cool hoor !
 

   


 
de boerderij20.04.2015

vandaag zijn we gestart met een heel leuk thema nl de boerderij, er is hier al heel veel geloeid, geknord, gehinnikt en nog zo veel meer,... een echte boerderij heeft er niets aan. er zijn ook 4 nieuwe peuters gestart en die zullen gedacht hebben : "wat een kakelkot is me dat hier!" maar ze deden toch vrolijk mee. we zijn er ook direct ingevlogen en hebben al een deel van ons varken geschilderd en dit met zandverf, er waren er die dat super vonden maar anderen vonden het maar zozo want die verf voelt toch wel een beetje raar aan en er waren er natuurlijk ook bij die niet graag hun handen vuil maken maar eenmaal we het dan samen uitprobeerden vonden ze het niet meer zo erg, het feit dat de juf ook haar handen wil vuil maken was voor hen al een stap om het toch ook maar te proberen. na de speeltijd hebben we dan ontdekt hoe de baby's van de dieren noemen en moesten we de juiste baby's aan de juiste mama koppelen. we zijn al benieuwd welk dier er morgen aan bod komt...


  
Hennie de heksen12.02.2015

vandaag hebben we mogen optreden voor onze oma's en opa's en we vonden dat super tof. moe maar voldaan zijn we naar de klas gegaan en daar kregen we getoverde muizen van Hennie de heks die ze had klaar gemaakt in haar heksenketel. we laten jullie nu gewoon eens zien hoe we er morgen zullen uitzien maar voor de rest laten we niets los want anders is het geen verrassing meer voor morgen als jullie zelf komen kijken. we kijken er in elk geval naar uit om nog eens te mogen optreden. het waren 14 superleuke maar toch wel ook vermoeiende dagen die goed in onze kleren kropen, want zelfs 's nachts konden we hennie en haar kater helmer niet loslaten, ze bleven maar door ons hoofdje vliegen. ook al kropen ze in onze kleren, we vonden ze super sympathiek en hebben het thema super beleefd zelfs tot in onze kleine teen zoals ze dat wel eens zeggen.


 


 
jarige Michelle10.02.2015

vandaag hebben we naast onze generale repetitie iets veel leukers gedaan, we hebben nl de verjaardag van Michelle gevierd en ze was heel trots dat we aan het zingen waren voor haar. toen ik ze in de lucht zwierde na het zingen keek ze eerst eventjes heel bedenkelijk maar daarna gierde ze van het lachen. ze vond het ook super om het pakje te mogen openen en als kers op de taart waren er lekkere zelfgebakken pannenkoeken met CHOCO, mmmmm, lekker lekker lekker.... ze gingen vlotjes binnen...

 


 
 


 
heksenbezems09.02.2015

vandaag hadden we een gesprek over hoe heksen zich nu verplaatsen, gaan ze met de trein, auto, het vliegtuig, de fiets....nee, nee zeiden ze allen in koor : met de bezem want ze kunnen goed vliegen. hoe ziet zo een bezem er nu uit, natuurlijk bekeken we deze eens van dichterbij en daarna volgde de opdracht : schilder zelf (begeleid) een heksenbezem. juf Ann kleefde er achteraf dan hennie en helmer op (en dat vonden de kids heel leuk). alle bezems die geschilderd zijn hebben de vliegproef doorstaan want hennie en helmer wilden ze allemaal uitproberen, de ene was wel een beetje wilder dan de ander maar dat vonden zijn juist de max). er waren zelfs een aantal kids die vandaag volleerde heksen geworden zijn want ze kwamen vertellen dat ze konden vliegen. cool hé. er is ook al heel wat afgetoverd in onze klas en sommigen veranderen elkaar zelfs in een olifant of een kikker of in iets heel zots, het is mooi om te zien want de toverstaffen draaien overuren.
na de speeltijd zijn we beginnen tellen en dit deden we met toverstaffen, wormen en heksenhoeden, de opdracht die we daarna voorgeschoteld kregen was : kleef het juiste aantal heksen bij het juiste aantal poezen.

 


 
wormensoep06.02.2015

met een paar dagen uitstel dan toch nog de foto's van woensdag. wat hebben we die dag gedaan, wel we hebben wormpensoep gemaakt, heksensoep en heksenbrouwsels en heksenverkleedparty gehouden. het was eigenlijk een dag waarop ontdekken super centraal stond en waar genieten heel erg belangrijk was. die wormen moesten we vangen met ons pincet en overbrengen naar de juiste soepkom en we moesten opletten want die wormen waren soms een beetje weerspannig.
vandaag hebben we dan iets heel anders gedaan, want onze kat Helmer was weggelopen omdat ze bang was dat Hennie haar terug ging omtoveren. wij moesten ze gaan zoeken en dit aan de hand van foto's waar ze eventueel kon zitten. het was een leuke boel en de kinderen waren super gemotiveerd om Helmer te zoeken. gelukkig hebben we ze gevonden en we hebben ze heel erg vertroeteld. de kids konden er niet van zwijgen en iedere keer als ze Helmer zagen kwam het hele verhaal terug naar boven. geweldig om ze er zo enthousiast te zien in opgaan.
 


 
heksenbrouwsels03.02.2015

vandaag hebben we volop heksenbrouwsels gemaakt. wie weet zijn we op het einde van deze 14 dagen wel allemaal volleerde heksen die volop kunnen toveren. we zien wel... we zijn er wel maar deze namiddag mee begonnen want in de voormiddag mochten we kijken naar deel 1 van Hennie de heks en daarna kregen we een schaduwenspel voorgeschoteld. natuurlijk heeft nog niet iedereen kunnen brouwen maar alles blijft nog de hele heksenperiode in onze klas dus iedereen zal zeker nog aan bod komen. we hebben ook al geoefend voor onze dans en ik moet zeggen de meeste zijn laaiend enthousiast, hopelijk blijft het zo.


 
  
Hennie de heks02.02.2015

vandaag zijn we er letterlijk en figuurlijk ingevlogen. we hebben al kennis gemaakt met Helmer de kat (die nu voor 14dagen in onze klas logeert, het is wel een gemakkelijke kat want ze heeft nooit honger en ze moet nooit naar het toilet). morgen zullen de juffen voor de eerste keer een stuk van het boek spelen. in de gang horen we zo nu en dan het liedje van Hennie spelen en we vinden het een dikke hit, het is er zo eentje die blijft hangen. we zijn vandaag ook begonnen met onze kledij en het was vooral een zwarte boel gelukkig was er veel warm water in de klas zodat we terug netjes naar huis konden vertrekken.
de 3 nieuwe peuters hebben direct een super drukke dag meegemaakt en ze waren heel vlug alledrie mee met de draai, leuk hé! onze zandbak is nu ook omgetoverd tot het heksenrestaurant waar we naar hartelust heksensoep kunnen maken, wie leuke dingen zou hebben om ook in die soep te roeren mag deze gerust meebrengen, de kids zullen jullie dankbaar zijn.
 


 

 

 

 


 
jarige Lotte30.01.2015

we hebben onze kleurenveertiendaagse afgesloten met een leuk feestje want vandaag was onze Lotte jarig en ze zag het helemaal zitten, ze vond het super om in het midden te mogen staan terwijl wij allemaal zongen voor haar. de zotte ballon was ook deze keer een voltreffer. de max vond ze ook dat ze met de grote mand mocht rondgaan om iedereen te trakteren en in een mum van tijd waren alle câkejes verorberd, dat wil zeggen dat ze super lekker waren. volgende week vliegen we letterlijk het nieuwe thema in want we gaan ons onderdompelen in de wondere wereld van Hennie de heks en haar kater Helmer. spannend hé!!!
 
 
 


 
kleurenmannetje schilderen29.01.2015

vandaag kregen we een loodzware opdracht voorgeschoteld want we kregen allen een groot blanco kleurenmannetje met in de hoek een klein meneertje en weet je wat we moesten doen : die grote meneer helemaal hetzelfde schilderen als het kleine meneertje. dat was niet gemakkelijk hoor maar we deden allemaal ons best en de resultaten waren allemaal heel mooi, zit er eens een foutje in dat is geen ramp want van proberen kan je leren en het feit dat iedereen wil proberen vinden wij al een super dikke pluim waard en we kunnen nu eenmaal niet allemaal direct alles onder de knie hebben.
we zijn ook bezig met het spelen van ons eigen kleurenspelletje en zo kan de juf nog eens super controleren wie de kleuren helemaal onder de knie heeft en wie zich aan de spelregels kan houden en daarna mama's en papa's is het aan jullie beurt om samen met jullie kids te spelen.


 
    


 
pag.

1

 

2

 ...

3

... 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!