zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


dolfijnen28.05.2015

we zitten nog volop in de sfeer van de dolfijnen die we gezien hebben op schoolreis en amaai, ze zijn er allemaal heel erg mee bezig en vertellen honderduit. er staan een paar informatieve boeken over dolfijnen in de boekenhoek en ze zijn iedere keer druk bekeken. Als opdracht kregen ze allemaal een dolfijn en die moesten ze schilderen volgens aangeduide kleurlegende, niet gemakkelijk en toch wel fijn werk maar we zijn blij verrast met de resultaten, er zitten echt pareltjes bij, ze gingen er allen voor en Suzanne was zo lief om ook één te schilderen voor Gael. het verhaal dat we vandaag gezien hebben in de boot (ark) was ook heel mooi en ze vonden het super dat de kapitein ons kwam halen om naar zijn boot te brengen en weet je wat er ook heel leuk was, helemaal vanboven hing een DOLFIJN, machtig toch. het verhaaltje ging over een mol en een vogel en de kinderen waren wel heel erg geboeid en leefden heel erg mee. in de namiddag hebben we met de ene helft van de klas een activiteit gedaan met klassieke muziek en sjaaltjes en ze gingen er volledig in mee en ze beleefden ook heel veel plezier en waren heel creatief in het zelf zoeken van wat we allemaal konden doen met de sjaaltjes, daar zijn natuurlijk niet echt foto's van want ik kan maar moeilijk en meedoen met de kinderen en foto's trekken, daarvoor heb ik toch wel een paar handen tekort.

 


 
jarige Vic27.05.2015

we zitten volop in een feestweek, gisteren mochten we naar het boudewijnpark (foto's worden vanaf morgen op de site gezet, als er ouders zijn die ook nog foto's willen geven om op de site te zetten, dan geef je die gewoon aan mij af op een stick en ik zorg dat ze op de site komen), vandaag was het de verjaardag van Vic en de rest van de week verloopt ook heel feestelijk. we mogen morgen nog naar een poppenspel gaan kijken in een ark en op vrijdag is Suzanne jarig. je ziet het aan ambiance geen gebrek deze week. we hebben vandaag veel gezongen en gedanst en Vic was erg onder de indruk. hij vond het heel tof om die zotte ballon te gaan halen en het pakje opendoen vond hij toch ook wel de max. we hebben ook ons buikje rond gegeten want we kregen pannenkoeken en die gingen erin als zoete koek. ik had bijna handen tekort om ze allemaal op tijd gesmeerd te krijgen.

 


Vic was wel een beetje ontgoocheld dat hij niet in een kikker geshminkt mocht worden maar toen hij moest kiezen tussen niets of een clown was de keuze vlug gemaakt. maar lachen voor een close-up vond hij er dan wel een beetje over.

 
jarige Noah22.05.2015

vandaag was Noah jarig en natuurlijk hebben we dat ook terug gevierd en hij was zo fier als een gieter en op de foto's kan je ook zien dat hij straalt en volop geniet van alles wat er gebeurt. hij heeft getrakteerd met hele lekkere câkejes die heel vlotjes naar binnen gingen. gelukkig zaten we wel in de gang want er werd ook wel een beetje gesmost, gelukkig had de juf een hele goeie borstel want anders kregen we zeker een hele kolonie muizen op bezoek en toen ik hun dat vertelde kwam Suzanne direct zeggen dat ze wel bang is van muizen dus dat ze dat eigenlijk wel niet zag zitten.
maar vandaag was er ook iets heel ergs gebeurd want onze Jules en de Jules van juf Trui waren weggereden op een brommer en we wisten niet waarheen. ze hadden wel allerlei foto's getrokken van de school die wij dan moesten herkennen en op iedere plaats moesten we dan gaan zoeken. waar ze verstopt zaten ga ik niet verklappen, dat zullen jullie kids wel doen, gedurende de tocht werden onze oren aan heel wat decibels blootgesteld, zo enthousiast waren ze om te zoeken en de vreugde was hééééééééél groot toen ze Jules en Jules terug gevonden hadden, het waren wel sloebers want ze zaten nog niet samen ook. en nu kijken we volop uit naar onze schoolreis naar het boudewijnpark. JOEHOE


 
jarige Remy18.05.2015

vandaag hebben we de verjaardag van Remy gevierd, hij verstond er hem voorzeker niet goed aan want eigenlijk feitelijk is hij maar jarig in de grote vakantie. die juf kan toch soms wel eens verstrooid zijn hoor ! maar dat wil niet zeggen dat hij er niet volop van genoten heeft, zijn snoet heeft de hele dag gestraald en wat was hij apetrots toen het opeens lukte om op de eendefluit te blazen. hij kon er niet mee ophouden zo fier was hij. na het vele zingen en zotjes doen hebben we mogen smullen van een super lekker ijsje met balletjes en het leukste van al is dat we die balletjes er zelf mogen opstrooien. ik vermoed wel dat er potjes geweest zullen zijn waar de bolletjes talrijker aanwezig was dan het ijs. nadat ons buikje vol en rond zat zijn we over gegaan tot een werkmomentje maar het was een heel leuk momentje want we mochten met de auto's in de verf rijden en daarna sporen trekken op ons blad. cool hé! de juf stimuleerde ons wel iedere keer om van de ene kant naar de andere kant te rijden maar het allerbelangrijkste vond ze toch wel dat wij er heel veel plezier aan beleefden.

 
JARIGE LEILA11.05.2015

vandaag hebben we de verjaardag gevierd van Leila, ze was supertrots om op de tafel te mogen staan en haar ogen straalden van plezier terwijl we aan het zingen waren. toen de ballon allemaal zotte toeren uithaalde schaterde ze het uit. na het uitpakken van haar kado vond ze het ook héél tof dat ze mocht rondgaan met de lekkere hartenwafeltjes die haar papa gebakken had. het waren er héél veel en we hebben er veel gegeten maar kregen ze toch niet allemaal op want anders bestond het gevaar dat we niet meer vooruit zouden geraken tijdens het fiets en toen hadden we een lumineus idee, we hebben  de hulp ingeroepen van de andere kleuters terwijl we samen buiten speelden en in een wip waren ze allemaal de deur uit. nadat we ons buikje hadden rond gegeten zijn we in kolonne met onze fietsen naar de speelplaats gereden en hoho, dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan... na de speeltijd was het dan terug tijd om een beetje te werken en we kregen de opdracht om de fiets in te schilderen met onze vinger. maar eerst hebben we de fiets van juf Ann eens van dichterbij bekeken zodat we weten uit welke onderdelen een fiets allemaal gemaakt is en waarvoor alles dient.


 foto Nelis ontbreekt
 
POPPEN WASSEN08.05.2015

vandaag hebben we ons eens echt mogen inleven in onze mama want we mochten eens net zoals zij een baby wassen. bij de ene zou ik vandaag graag een baby geweest zijn want zij gingen heel vertederend om met hun baby wat heel schattig was om te zien, ze keken heel goed hoe ik de baby vasthield en daarna probeerden ze het ook zo te doen, anderen maakten er dan niet al teveel spel van en namen de baby bij zijn of haar been en ze zwierden ze het bad binnen, gelukkig waren het allemaal sterke baby\'s en vonden ze de waterpret op zich toch wel leuk, alhoewel er sommige bijwaren die een pruillipje zetten omdat er zeep in hun ogen was. velen hadden er ook moeite mee om juist te kunnen zeggen of ze nu een meisje of een jongen aan het wassen waren. deze week was een beetje een foto-arme week maar we konden toch maar moeilijk nu al een stukje van de sluier lichten zodat jullie (mama\'s) al zouden weten wat jullie kado is. de kids zijn er in elk geval héél fier over en hopen dat jullie het massaal gaan gebruiken. ik wens alle mama\'s een \"prettig\" gestoorde moederdag boordevol leuke en spannende verrassingen. papa\'s begin jullie fantasie en creativiteit al maar te laten werken op volle toeren. (de foto's staan onder de rubriek FOTO\'S)
 
jarige Laurens30.04.2015

zoals we jullie al hadden laten weten deze week hadden we terug een feestvarken dat het super vond om in het midden van de belangstelling te staan. Laurens heeft genoten van het begin tot het einde en zijn snoet straalde de hele dag. we hadden ook geluk dat zijn mama zo goed kan bakken want we hebben mogen smullen van super lekkere pannenkoeken, ze gingen als warme broodjes over de toonbank. wat we die dag nog gedaan hebben zullen we zeker niet verklappen want dat was al in funktie van ons volgende thema, dus mama's de pieren niet uit jullie kinderen hun neus vragen zodat het pakje toch nog een grote verrassing kan blijven.
 

   
jarige Anna-Lucia28.04.2015

we zitten in een hele feestrijke week : Anna-Lucia was jarig vandaag, morgen gaan we naar de boerderij en donderdag hebben we terug een feestvarken nl Laurens. de kids hadden heel veel plezier toen die ballon terug zotjes deed en toen ze zagen wat het traktaat was, begonnen alle oogjes te blinken want het was lekkere ijs en ze mochten dan nog zelf korreltjes of snoepjes op hun ijsje doen. er is veel en lekker gesmuld, dank je wel hoor mama en papa van Anna-Lucia. maar we hebben niet alleen gegeten, nee, we hebben ook veel gewerkt want we kregen allemaal een blad met een haan op maar zijn staart was weg en natuurlijk was die haan heel verdrietig, wij moesten hem een nieuwe staart scheuren en deze dan opkleven zodat hij weer kon pronken bij de kippen. en amaai dat was niet van de poes hoor, het kostte ons bijna bloed zweet en tranen...(bij manier van spreken hé!)

 
 

 
jarige Amélie24.04.2015

we hadden vandaag een feestvarkentje in de klas (past wel goed in ons thema hé), bij het afscheid was ze nog een beetje aan het knorren maar eenmaal we bezig waren met het vieren van haar verjaardag bloeide ze helemaal open en stond ze stralend in de belangstelling. ze was ook heel trots op de lekkere câkejes en vond het super om ze zelf te mogen uitdelen en dat was soms wel lastig hoor ! na het vele vieren hebben we natuurlijk ook nog een beetje gewerkt want we moesten ons paard nog versieren en dit deden we met onze vingers en we moesten eens niet stempelen, neen, we mochten ook vingerwrijven, leuke knoeiboel hoor. als nevenactiviteit kregen ze ook een praatplaat en ze moesten bepaalde dieren terug vinden op de grote prent, dat vergde wel een grote concetratie! de groep die bij juf Bieke zat heeft geleerd hoe ze een koe moesten melken (foto's volgen eind volgende week), juf Bieke heeft nl in hout een koe gemaakt en daar hangen flessen met spenen achter en zo kunnen ze oefenen om een echte koe te melken en ze vonden dat SUPER TOF!!!
 


 

  
de boerderij23.04.2015

We zijn nog altijd bezig rond de dieren van de boerderij en vandaag was het een echte beestenboel op ons blad en alle dieren waren aan het kakelen, knorren, mekkeren, hinnikken,... en weet je waarom : wel ze waren allemaal hun "poep" kwijt, gelukkig speelden wij voor dierendokter en konden we ervoor zorgen dat alle dieren terug goed in hun vel zaten. we hebben ook nog verder gewerkt aan ons varken want we hadden wel al de kop en de buik geschilderd maar verder kon het varken nog niets en gelukkig kan het nu al kijken, horen, knorren, lopen en kwispelen met zijn krulstaartje. er zitten hele grappige varkens in en ze zijn allemaal anders en bijzonder en dat is juist het toffe !
 

 

 
 


 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!