zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


jarige Eno en bijhorende waterpret26.06.2014

vandaag hebben we onze laatste jarige voor dit schooljaar gevierd en dit was een heel origineel gebeuren want Eno had voor iedereen een lekkere brownie mee, maar, als super verrassing had hij voor iedereen ook 2 gevulde waterballonnen mee en die mochten ze tegen de muur stuk smijten. hij doet dit zelf supergraag en wilde dit met ons delen en, het was een groot succes en er was pret voor 10. Ariste zei :"dat was nu toch wel super leuk hé !"
     morgen sluiten we het schooljaar af met een gezellige plonsbeurt in het zwembad van Waregem. ik wens iedereen een hele prettige vakantie en dank je wel voor de leuke tijd die we allen samen mochten beleven. juf Ann

 
jarige Inora24.06.2014

andaag hebben we de verjaardag gevierd van onze Inora die in de vakantie 3 jaar wordt en wederom werd er uit volle borst gezongen. de hilariteit bij het wegvliegen van de ballon was fenomenaal. het traktaat was ook super want Inora had voor iedereen een cupcâke mee die versierd was met lekkere crème-fraîche en stukjes fruit. het toffe was dat het allemaal vlindertjes waren en het was bijna te jammer om ze op te eten maar de zin om te eten was bij velen toch wel groter dan het er naar kijken.


 

 


 
jarige Amber19.06.2014

onze Amber wordt 3 jaar in de grote vakantie en dat wilden we natuurlijk vieren. ze was super trots en stond zwierig mee te dansen op de tafel, ze had ook pret voor 10 toen haar ballon ging vliegen door de klas en schaterde toen haar ballon een beetje "protjes" liet, oh die zotte ballon toch. haar mama en papa hadden voor een hele lekkere verrassing gezorgd nl câkejes vol lekkere chocoladebrokjes, het werd dus smullen en smikkelen en de doos was in een mum van een tijd uit. jammer dat we geen muizen hebben in de klas want zij zouden ziels gelukkig geweest zijn met al die brokjes die naar beneden dwarrelden en oef, gelukkig is het deze week de sportweek en sporten we er alles gezwind weer af anders kon je ons allemaal rollen als een bal door de klas maar ah, ook dat blijft nog altijd binnen het thema. (mopje flauw mopje!!!)
 
 


 
  
jarige Luna en grote wasbeurt13.06.2014

vandaag was er nog een keer eentje jarig en dat was onze Luna, ze was er in elk geval heel erg mee bezig en was dan ook heel fier dat we voor haar aan het zingen waren. na het vele zingen, dansen en zot doen met de ballon was het tijd om het traktaat te verorberen en mmm, er waren er al veel aan het watertanden toen ze de doos zagen. Luna had ook lekkere balletjes mee om het ijs te versieren en het was eerst de bedoeling dat de kids ze zelf mochten gieten op hun potje maar bij de eerste liep het al een klein beetje fout want juf Ann haar schoenen zaten boordevol balletjes en er lag jammergenoeg geen enkel balletje op het ijsje dus toen heeft juf Ann maar geholpen. het was heel lekker maar sommigen vonden het toch wel een beetje koud.
na het vele smullen was het tijd om te werken want met water kan je ook van alles afwassen en dus hebben we vandaag alle spullen uit de poppenhoek eens een wasbeurt gegeven. de kids vonden het super en onze klas was precies een zwembad maar dat namen we er graag bij. er zaten ook een paar echte professionals bij die dit heel erg precies deden.
 

   
 

 
waterpret10.06.2014

vandaag zijn we gestart met het thema water. in de gang hebben we een watertafel met daarin allemaal speeldgoedjes die de kinderen zelf hebben meegebracht. daarin zitten ook de voorwerpen ivm drijven en zinken en zo kunnen ze spelenderwijs zelf ontdekken wat wel of niet zal zinken. in de klas kunnen we ook volop eendjes vissen en als schilderopdracht zijn we bezig met een eendje bestempelen en dat deden we met gevulde waterballonnen en dat was niet altijd evident want die ballon deed soms graag zijn eigen zin en stuiderde in het rond. sommige waren er ook niet zo wild van om daarmee te stempelen en vonden het niet leuk dat hun handen vuil werden.
morgen zal ook een hele leuke dag worden want dan gaan we auto's wassen. super !
 


 


     


 
nieuwe peuters en timmeren02.06.2014

vandaag zijn er 5 nieuwe peuters gestart en we hopen dat ze het een beetje leuk vinden in onze klas, er waren in het begin wel een beetje traantjes maar die waren heel vlug over. we zijn nu volop bezig rond het thema : onze papa en natuurlijk mag een cadeau'tje niet ontbreken. de juf had vandaag ook speciale planken mee waarop wij naar hartelust kunnen timmeren. en ja hoor mama en papa, het is met echte grote nagels en met echte hamers zoals onze papa's gebruiken. Esmée vond dit in elk geval de max want zij heeft de hele namiddag getimmerd en dit zonder stoppen.
 

 
 


 
scheuren28.05.2014

zoals iedereen al weet zijn we maandag op schoolreis geweest en dat het heel leuk was daar getuigen de vele foto's van die je kan bekijken op de website. maar na het uitzetten komt natuurlijk ook het werken aan de beurt en gisteren kregen wij een krant en die moesten we in allemaal stukjes scheuren, dat lijkt een heel gemakkelijke opdracht maar die krant deed niet altijd wat wij wilden. gelukkig hadden we allen veel geduld en hadden de juffen elk nog 2 handen over, op het einde van de rit zijn we er toch allen in geslaagd...nu mogen we genieten van een korte vakantie en daarna vliegen we er volop in om een kado te maken voor onze papa's en...we verwelkomen ook een aantal nieuwe peuters.
  
Bumba en circus23.05.2014

deze week hebben we ons de hele tijd ondergedompeld in Bumba en het circusgebeuren. de kids hebben allemaal hun eigen reuze-bumba-poster geschilderd en ze vonden dat super leuk om te doen, ze waren dan ook allemaal supergeconcentreerd bezig. ze waren vandaag dan ook heel fier want ze mochten hun poster meenemen naar huis. vandaag kregen ze allen een blad met het hoofd van een pipoclown op maar het triestige van de zaak was dat zijn haar verdwenen was. ze mochten allemaal één hand schilderen en met deze hand moesten ze het haar van de clown maken, er waren erbij die hier heel veel plezier aan beleefden. Het was een thema dat hen heel erg boeide en voor hen mocht het gerust nog veel langer duren.
 

   


 
verkeer12.05.2014

vandaag zijn we gestart met ons thema verkeer. we zijn begonnen met de verschillende fietsen met elkaar te vergelijken : loopfietsen - 3-wielers en 2-wielers met of zonder steunwieletjes. deze week zullen we heel veel buiten fietsen, als het weer geen roet in het eten komt gooien. deze voormiddag konden we een kort tripje maken maar opeens gingen de sluizen open en moesten we allen vluchten, ambiance hoor! de kids vonden dat hilarisch. na 15u hadden we meer geluk, de zon kwam piepen door de wolken en we konden naar hartelust fietsen.
in de voormiddag mochten we met onze speelgoedauto's door de verf rijden en daarna sporen achterlaten op ons blad, er waren erbij die er maar niet genoeg konden van krijgen, grappig was ook dat de een vooral aandacht heeft om de sporen netjes naast elkaar te laten lopen, en de ander vindt het alleen maar belangrijk dat zijn blad helemaal vol staat.maar één ding was zeker : ze vonden het allemaal heel leuk. de opdracht was eigenlijk : rij van de ene kant naar de andere kant van je blad, ze mochten van links of van rechts aan komen rijden, maar niet van boven naar beneden.
  


 
jarige Enora09.05.2014

het was nu al een tijdje geleden dat we een feestvarkentje hadden in onze klas maar vandaag was het zover : onze Enora was jarig en natuurlijk moesten we dat allen samen vieren. Enora zag het helemaal zitten en vertelde honderduit. ze was heel fier dat ze jarig was en zou geen 2 min vergeten om haar kroon aan te doen, ze zorgde er ook steeds voor dat iedereen haar fluitje goed kon zien hangen. na het vele zingen en zotjes doen werden we getrakteerd met lekkere câkejes en het grappige was dat ze versierd waren met allerlei dieren of "meisjesdingen" en dat vonden ze natuurlijk de max. de câkejes vlogen de deur uit. na het vieren moest er natuurlijk nog een beetje gewerkt worden, we kregen van de juf allemaal een blad met 3 kledingsstukken aan een wasdraad. de opdracht was : schilder de stukken in de juiste kleur (kijk naar de rand die de juffen getekend hadden en kijk zeker niet naar je buur, want die heeft een ander blad) en probeer toch wel zoveel mogelijk binnen de lijnen te blijven. en ik moet zeggen : een dikke proficiat aan allen want dat lukte super goed !
 
 

 

 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!