zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  
 

 
05.05.2011

POPPEN WASSEN

zoals ik beloofd had verschijnt er deze week nog een artikel over poppen wassen. de kinderen vonden het heel leuk om te doen. de ene baby had al meer geluk dan de andere want sommige waren niet al te voorzichtig en zouden de baby gewoon vastgenomen hebben aan hun voeten. gelukkig waren wij erbij om die baby's van een val van de tafel te redden. hopelijk zijn we nu allen in staat om een baby te wassen....

  
02.05.2011

ONZE MAMA'S

de voorbije week en de week die nog volgt staat alles in het teken van onze mama's : wat doen ze voor ons - wat dragen ze allemaal - hoe maken ze zich mooi... de juf had vorige week een beauty-case mee met allerlei shmink en lekkere geurtjes en wij vonden dat heerlijk om eens uit te proberen. vandaag had de juf een beetje kledij mee (wel niet echt mee met de juiste mode-trends, maar dat kon de pret niet tegenhouden), we mochten ons verkleden en de juf zei dan waar we moesten staan : naast - tussen - voor - achter....en dan nam ze een foto...we beleefden er veel plezier aan
deze week mogen we ook nog eens poppen wassen zoals mama een baby wast dus zal er deze week zeker nog een artikeltje verschijnen. tot binnenkort.
 
06.04.2011

eitjes rapen

we hebben onze paas 14-daagse leuk afgesloten. de paashaas kwam nl op bezoek en we moesten haar samen met het 6de leerjaar volgen langs de weg. ze had allemaal eitjes verstopt, maar wij wisten niet waar en door haar te volgen zagen we waar we moesten gaan zoeken. in het begin waren er een aantal kinderen bang maar toen ze merkten dat de paashaas heel lief was ging dat wel vlug over. de paashaas was soms wel een beetje zot want ze heeft op een fiets gereden, ze zat achteraan bij iemand op de fiets, ze stapte op een vrachtwagen, het was een beetje een "zotte doos". toen we merkten dat er een paar eitjes hoog gingen was dat geen probleem, er waren er die sprongen maar de meesten werden geholpen door de grote van het zesde leerjaar die zich niets ontzagen en hun gewoon omhoog staken. we hebben allen een leuke voormiddag beleefd en waren op het einde heel blij met de verrassing van de paashaas : nl een echt chocolade-ei. njammies..................
wij zijn 's middags ook allemaal heel trots vertrokken met onze zelfgemaakte paashaas met daarin het lekkere chocolade-ei van de enige "echte" paashaas. bedankt paashaas en hopelijk tot volgend jaar!


 
30.03.2011

KUIKENTJES
in de klas zijn we momenteel bezig rond pasen en in die periode is het ook altijd leuk om rond kuikentjes te werken. we hebben in onze klas 4 kuikentjes die een hele week op logement zijn. de kinderen doen niets liever dan er naar kijken en ze nabootsen. er zijn peuters die soms meer dan 20 min zitten te kijken naar de kuikens en die iedere keer vertellen wat ze allemaal doen. ze vinden het ook iedere keer super als ze eens vrij mogen rondlopen of als ze er eentje mogen vasthouden. de maandag waren er nog 3 kinderen bang van de kuikentjes maar sedert vandaag durven ze ze allemaal vastnemen en trekken ze ook hun benen niet meer in als ze dicht bij hun komen.
we zijn ook volop aan het werken om ons paasknutselwerk te maken en we hebben al verschillende technieken mogen toepassen, de ene al met meer enthousiasme als de andere. maar het mag gezegd zijn : ze hebben allemaal het beste van zichzelf gegeven.
 
 
17.03.2011

VERVOLG KNORRRE ZWIJNTJE

in het begin van de week vertelden we dat we ons "zwijntje" geschilderd hadden met onze handen (wat we heel leuk vonden) maar dat het nog niet kon zien, stappen, horen en knorren. maar nu hebben onze varkens alles gekregen. zie hier het resultaat. mooi hé! 
15.03.2011

"KNORRE  ZWIJNTJE" SCHILDEREN

We zijn maandag begonnen rond het thema boerderij en vinden het heel tof om eens te kakelen, te knorren, te loeien, te mekkeren,... en noem maar op. We kunnen hierbij dan heel hartelijk lachen en beleven dolle pret. Vandaag gaf de juf ons als opdracht om het lijf van een varken te schilderen, maar niet met een borstel, nee,nee, wel met onze handen. In het begin waren erbij die een beetje vies waren van de verf maar na een tijdje stak iedereen zijn hand er helemaal in en schilderden ze er lustig op los. Wij (de kleuters) zijn zelf heel nieuwsgierig wat het eindresultaat zal worden want nu hebben we alleen nog maar een kop en een buik. Wat zou de juf ons er nu nog allemaal mee laten doen, dat zien we later dan wel weer.

 
   
     
     
     
   

 
25.02.2011

WORTELS SCHILLEN
 
we zijn nog altijd bezig met het thema Rikki. we hebben gezien in het toneel en boek dat de konijnen héééééél graag wortels eten en daarom hebben we in de klas ook eens wortels klaargemaakt. nl gestoofde wortels. wij mochten ze zelf schillen met een dunschiller. we vonden dat heel leuk, soms zelfs zo leuk dat we bijna geen wortel meer over hadden.
   

 
23.02.2011

RIKKI

de volgende 14 dagen werken wij samen met alle kleuterklassen het boek : Rikki uit. de juffen spelen het boek voor de kinderen in 3 dagen. op het einde van de rit zullen de juffen dit ook spelen voor de ouders en grootouders. dit toneel wordt dan wel doorspekt met optredens van onze kids. natuurlijk gaan we ons allemaal verkleden in konijnen (hoe kan het ook anders). we hebben zelf onze oren geknutseld, onze grote wortel om mee te dansen en ook onze tshirt hebben we Rikki-achtig gemaakt.
daar Rikki een konijn is, zijn we onze 14 dagen gestart met een waarneming van Rikki (een echt wit konijn). Rikki is 2 dagen bij ons gebleven en wij vonden het super om naar hem te kijken, er waren gasten bij die wel een half uur aan één stuk konden kijken naar wat Rikki allemaal uitstak. hij deed dan ook heel veel : zich wassen, springen, komen piepen, snuffelen, eten, drinken, op onze schoot springen op zoek achter een streeltje en last but not least : hij kon beter papier scheuren dan wij. Straf hé! de kinderen waren dan ook een beetje triest dat Rikki op woensdag naar zijn huis was, ze hadden hem graag langer in de klas gehad.
 
   
   
   
 

 
 
 
 
 
 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!