zoeken
   


6lj  
Gert Troch  


Sinterklaas op school02.12.2020

Vandaag was het zover: Sinterklaas kwam naar school!
Vol spanning wachtten we op de Sint. Eerst hebben we naar wat Sinterklaasmuziek geluisterd. Toen was het de moment: we gingen Sinterklaas roepen. Na een tijdje kwam hij aan met een kleine auto. Daarin zaten 2 zwarte pieten. Maar hij miste 1 piet. Grapjespiet had namelijk Pablo verstopt.
Iedereen danste vol enthousiasme op het liedje 'Links, rechts, voor, achter' van Marco Kraats & Diego.

Daarna was het aan iedere klas om Pablo te bevrijden. De opdracht van het 6de en het 5de: we gingen samen levende memorie spelen. Het was het laatste spel dat we moesten doen. Daarna heeft de Sint in zijn grote boek gekeken en daarin zat een envelop met een code. Die code leidt naar de kist waarin Pablo zat. Uiteindelijk hebben we haar bevrijd en cadeautjes gekregen voor op de speelplaats en een mandarijntje erbij.

Dag sinterklaasje, dag, dag, dag, dag, zwarte piet.


 
Speciale leerlingenraad29.11.2020

Vrijdag 21/11/’20 hebben de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar gebeld met een mevrouw die ons ging helpen met het ontwerpen van een nieuw logo voor de school. Ze heeft ons een paar vraagjes gesteld zoals: "Wat vinden jullie het leukste op de speelplaats?" of "Wat vinden jullie super aan jullie school?" We hebben op al haar vragen moeten antwoorden en zij schreef alles op. Daarna ging ze al die informatie gebruiken om het logo te ontwerpen. Maar dat deed ze wel zonder ons want wij moesten naar de klas en het is ook niet onze specialiteit om dat te doen!!!
 
Halloweenspookjes knutselen30.10.2020

Op vrijdag 23 en 30 oktober hebben we een beetje mogen knutselen rond halloween in het 6e leerjaar. Iedereen die kon mocht een oud badmintonpluimpje meenemen. De kinderen die geen meehadden kregen een van meester Gert.
Toen moesten we kranten op onze banken leggen (om onze banken te beschermen). Dan moesten we een bekertje behangerslijm nemen en een andere krant om te gebruiken voor papier-maché. De bedoeling was om heel ons pluimpje vol te plakken met kranten en er dan een laagje wit papier over te doen. Als je klaar was met papier maché, kon je er ook nog accessoires aanhangen zoals: ogen, wapens, voetjes oren… Als je klaar was met je werkje, moest hij aan de kant om te drogen en dan kunnen we volgende week beginnen met schilderen.

Donderdag 29 oktober zijn we beginnen verven en onze oogjes gaan kiezen en de accessoires. De vrijdag hebben we onze monstertjes afgewerkt. Er waren enge monstertjes en grappig monstertjes. 
 
Onze kanjers uit de jeugdbeweging25.10.2020


 
Workshop chemie08.10.2020

Donderdag 1 oktober hebben we een workshop gekregen van Liesbeth, iemand die werkt bij Natuur en Wetenschap.

We hebben heel veel van de geschiedenis verkend. Nu weten we veel meer over de geschiedenis van de wetenschap, zoals wie de eerste hond in de ruimte was.

We hebben ook gezien hoe ze bepaalde dingen bij water heeft gegoten. Het ‘water’ veranderde in allemaal mooie kleuren. Dat komt omdat de ene vloeistof zuurder was dan de andere. We hebben hele leuke proefjes gedaan en op het einde mochten we ons eigen badzout maken.

Wil je dat zelf maken? Dan heb je hier het recept:

Wat heb je nodig? Een potje, grof zout, kleurstof en geurstof.

Stap 1 doe het grof zout in het potje.
Stap 2 giet er 3 - 4 druppels geurstof in.
Stap 3 giet er 3 - 4 druppels kleurstof bij.
Stap 4 doe het potje dicht en schudden maar.
Stap 5 lekker genieten in jouw bad.


Het was een toffe en leerrijke namiddag!


 
De leerlingenraad24.09.2020

Binnenkort start de leerlingenraad van onze school. 2 leerlingen van onze klas gaan de ideeën van het zesde bespreken.
  Hallo,
Ik ben Esther van het zesde leerjaar en ik wil in de leerlingenraad zitten omdat…
ik een betere milieu omgeving wil hebben op school en ook de speelplaats 2 maal zo wil tof maken!!! Als jullie nog een ideetje hebben voor op school sta ik altijd klaar en wil ik graag luisteren. Hopelijk kunnen we de school samen helpen verbeteren en nog leuker maken!!!
 
Hallo
Ik ben Hanne ,
Ik wil graag in de leerlingenraad omdat ik wil deze school helpen nog leuker te maken .
En andere kinderen bij te maken .

En daarom wil ik bij de leerlingenraad.
 

 
Dag van de sportclub19.09.2020

Woensdag 16 september was het dag van de sportclub, maar wij hebben het vrijdag gehouden. We hebben allemaal samen het bekende dansje 'Jerusalema' in sportkleding uitgevoerd.
In onze klas waren er veel verschiltende sporten te zien: voetbal, volleybal, paardrijden, dansen, judo, trampoline, rugby en badminton. Sommigen zitten zelfs in meerdere sportclubs! We zijn dus een heel sportieve klas.

 
Vrijdag muziekdag11.09.2020

Elke vrijdagmiddag zorgt het zesde leerjaar voor leuke muziek op de speelplaats. De dj’s zorgen elke keer voor een leuke sfeer op school.

Vandaag hebben er veel kinderen mee gedanst, bv. op de Jerusalema-dans. Dikwijls dansen de leerkrachten mee met de kinderen. 
De mannequinchallenge09.09.2020


 
Graffitikunst07.09.2020

Voor ons eerste knutselwerkje van dit schooljaar hebben we onze naam in graffitiletters getekend. Nadat we de werken van enkele beroemde graffitikunstenaars (Espo, King Robbo en Banksy) bekeken, gingen we aan de slag.
Als eerste hebben we een foto van ons zelf genomen van ons en de spuitbus.
Daarna hebben we met potlood een schets gemaakt van onze naam.
Als laatste hebben we de naam op de grote foto getekend en ingekleurd met wasco.


Mona

Febe

Esther

Cas

Jarne

Hanne

Noémie

Alexine

Amélie

Haytem

Maïté

Juul

Zoë

Kasper

Kyara

Jayden

Helena

Teo

Thibault

Yorben

Ine

Elise

Maite

Emma

Zara
 
 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!