zoeken
   


6lj  
Gert Troch  


de Groene Ridders19.11.2019

Hallo iedereen,

Vandaag geven we jullie een beetje meer informatie over hoe de groene ridders te werk gaan.

Op donderdag 23 november doet onze school terug mee aan de actie: zero afval! Die actie duurt tot en met 4 december. Het houdt in dat iedereen zo weinig mogelijk of geen afval meebrengt. Ieder kind krijgt een kaart. Gedurende 14 dagen zullen de groene ridders bijhouden wie afval meebrengt.
 
(Wij hopen natuurlijk dat jullie wel verstaan dat de Groene Ridders niet elk kind precies kunnen controleren op afval.)

De kinderen die geen afval meebrengen krijgen een stempel in de laatste speeltijd van de dag. Wie op het einde van de 2 weken een volle kaart heeft, mag meedoen met onze spellenmarkt.
Op de spellenmarkt zullen de kinderen spelletjes kunnen spelen. Die spelletjes zullen gemaakt zijn door de Groene Ridders.

Er zullen in die middagspeeltijd dingen zijn voor jong en oud. Er zal dus veel plezier gemaakt worden en wij hopen dat iedereen zijn best doet om zo weinig mogelijk (liefst geen) afval mee te brengen.

Vele groetjes van jullie Groene Ridders!
 
Spookjes maken19.11.2019

Voor halloween maakten we halloween spookjes en nu gaan we vertellen hoe we die hebben gemaakt .

We begonnen met een badmintonpluimpje. Daar deden we papier-maché rond. We gebruikten ongeveer 3 lagen om het stevig te houden. Als de lijm droog was, konden we de spookjes schilderen. We konden kiezen uit verschillende kleuren of zelf onze kleuren mengen. Toen iedereen klaar was met schilderen, werkten we onze wezentjes af met benen, armen, een staartje en iets voor op het hoofd.
Na het decoreren maakten vezen we er een schroefoog  in om het op te hangen met een draadje.
Nu hangen alle spookjes en monstertjes aan ons raam.

 
Bezoek aan Ename17.10.2019

Hallo iedereen,

Op donderdag 3 oktober zijn we met het zesde leerjaar naar de Abdij van Ename geweest. In de voormiddag hebben we veel bijgeleerd in het museum. Onze gids heette Monique. Het ene deel van het museum was een tijdlijn van de prehistorie tot de twintigste eeuw. Bij elke tijd lagen voorwerpen die gevonden waren in Ename. Er hing ook een groot scherm waar je de abdij in verschillende tijden kon zien. Aan de hand daarvan kregen we wat meer uitleg.

In het tweede deel van de voormiddag ontdekten we borden, skeletten en vazen uit de tijd van de abdij. We mochten zelfs echte dierenbotten vasthouden! De gids verdeelde ons in groepjes van 4 of 5 leerlingen. Per groep moesten we opdrachten uit een boekje uitvoeren. We kregen ook een zak met voorwerpen, bijvoorbeeld: dierenbotten, schedelstukken, stenen brokstukken, … . Eén van de opdrachten was: proberen te ontdekken bij welk dier de schedel hoorde. Eén leerling per groep mocht nadien verslag uitbrengen voor de hele groep. De gids stelde moeilijke vragen om te kijken of we wel goed opgelet hadden… Het was heel interessant en leerrijk!

We hadden zeer veel honger gekregen van al die boeiende dingen en mochten gaan eten in een café in de buurt. Door het mooie weer konden we zelfs buiten eten aan enkele tafels. Het was een zeer gezellige sfeer. Direct na het eten moesten we onze wandelschoenen aan doen, zodat we klaar waren voor de volgende stap…

Na de picknick zijn we naar de resten van de abdij gaan kijken. Daar bij de ruïne hebben we een zoektocht gedaan. We moesten aan de hand van een kaart de verschillende plaatsen van de abdij terugvinden. Tijdens de zoektocht konden we door de resten van de gangen lopen. Zo konden we ervaren dat de abdij echt wel groot geweest moet zijn.
Voor we vertrokken naar het bos kregen we nog uitleg van de meester over de abdij.

Eens aangekomen in het bos heeft de meester verschillende dingen uitgelegd.  Zo vertelde hij dat het vroeger te veel werk was om een omheining te plaatsen rond het bos.  Daarom hebben ze braamstruiken rond het bos geplaatst. Dit vormde een natuurlijke omheining die ervoor zorgde dat de dieren niet konden ontsnappen.

Na wat wandelen kwamen we aan bij de konijnenheuvel. We mochten deze eerst wat verkennen om daarna onze opdracht te krijgen. We moesten namelijk 10 verschillende soorten blaadjes zoeken.

We hebben afscheid genomen van de mooie omgeving en zijn met de bus terug naar school geweest. Het was een heel toffe en leerrijke uitstap.
 
Les dodehoek17.10.2019

Op maandag 14/10/19 heeft het zesde leerjaar meer geleerd over de dodehoek bij vrachtwagens. IMOG kwam langs met zijn vrachtwagen. Dan gaf er een mevrouw uitleg over de dodehoek. Daarna namen we allemaal kegels en zetten we rode kegels waar we de chauffeur niet konden zien, de gele kegels moesten we plaatsen waar we de chauffeur alleen door zijn spiegels konden zien. De groene plaatsten we waar we de chauffeur zijn gezicht rechtstreeks konden zien. Daarna ging de juffrouw kijken of we de kegels juist plaatsten. Ten slotte mochten we allemaal in de IMOG-vrachtwagen zitten om eens te kijken in de spiegels of de kegels allemaal juist stonden. We leerden heel wat bij en zullen nu nog voorzichtiger zijn als we een vrachtwagen zien.

 
Minivoetbaltoernooi in Waregem12.10.2019

Op 9/10/2019 zijn we met zesde en het vijfde leerjaar (iedereen die zich inschreef) naar het minivoetbaltoernooi geweest met 13 jongens en 6 meisjes. De wedstrijden gingen door in Waregem aan de oefencomplexen van Jong Zulte Waregem.

We zijn er naar toe gegaan met 3 groepjes (1 meisjesgroep en 2 jongensgroepen). Daar hebben we 6  leuke en lastige voetbalmatchen moeten spelen. Een van onze groepjes heeft een mooie derde plaats behaald. Na de prijsuitreiking zijn we terug naar school gegaan, sommige doodmoe en andere nog springlevend. Het was een leuke, sportieve namiddag!

 
Workshop Mindstorms EV3 (programmeren)05.10.2019

Op 01/10/2019 zijn we met het 6 leerjaar naar de hogeschool van Vives Kortrijk geweest. We zijn er naar toe gegaan met de auto. Eerst kregen we een korte inleiding over hoe Legoblokjes worden gemaakt. We moesten daarna een robot programmeren die een beetje hetzelfde kon als de robots in de Lego-fabriek. We leerden programmeren met de Lego Mindstorm. Eerst leerden we hoe een autootje vooruit en achteruit konden laten rijden en hoe we het konden doen draaien. Daarna was er een kleine pauze. Na de pauze mochten we een stukje bij bouwen aan de robot want die moest een bakje kunnen opheffen en op een rekje zetten. Daarna maakten we een hele programmatie met de Lego Mindstorm om het robotje zín werk te laten doen. Op het einde moesten we het afbreken en alles terug op zijn plaats zetten. We willen alle mamaís, papaís, omaís en opaís die ons gevoerd hebben bedanken. Het was een heel interessante en superleuke voormiddag!


 
 
Audacity04.10.2019

We hebben met Audacity liedjes leren bewerken. Eerst mochten we een liedje kiezen op Youtube en daarna moesten we het downloaden. Daarna konden we het lied openen in Audacity en het bewerken.
We mochten veel experimenteren: stukken wegknippen, het geluid stiller of luider maken, een fragmentje twee maal na elkaar zetten,...

Wie thuis zelf aan de slag wil met dit leuke programma kan hieronder lezen hoe dat kan.

Veel plezier ermee!


Het programma Audacity is helemaal gratis en bevat geen adware, spyware of andere malware. Je kan het downloaden op http://www.audacityteam.org/

Om liedjes te kunnen opslaan als mp3-bestand heb je een extra plug-in nodig. Je kan die downloaden door HIER TE KLIKKEN. Of kies voor het bestand dat alles automatisch installeert: KLIK HIER.

Een beetje uitleg (voor de mama's en/of papa's) is te vinden op volgende website: http://pc-en-internet.infonu.nl/tutorials/154521-de-lame-mp3-plugin-voor-audacity-downloaden-en-installeren.html
 
 
Graffiti-kunst23.09.2019

We hebben met  de hele klas (22 leerlingen) deze graffitiwerken gemaakt. We zijn begonnen op de eerste schooldag. De klas heeft  de werken van de beroemde graffitikunstenaars Espo, King Robbo en Banksy goed bekeken en dan proberen namaken.
We hebben eerst een foto getrokken van iedereen met een spuitbus in de hand. Daarna hebben we een schets gemaakt op een kladblad. Tenslotte hebben we het op de foto getekend en met wasco ingekleurd.


Astrid

Mona

Nastja

Raphaël

Mona

Keano

Constance

Maïte

Lotte

Malou

Robbe

Jary

Seppe

Kirsten

Pepijn

Emily

Warre

Yana

Lucas

Lennert

Natal

Péronne
 
 
Mannequinchallenge17.09.2019

De mannequinchallenge: dat is twee à drie minuten op een bepaalde pose stilstaan. Je mag dit alleen of met meerdere personen doen. Op maandag 16/09 hebben we met de 6de klas die challenge uitgevoerd. Als eerste was het in het speelbos en mochten we ons uitleven met de poses. In de speeltuin werd de 2de pose uitgevoerd die we zelf mochten kiezen. De laatste plaats waar we de challenge deden was het grasveld helemaal achteraan. Die challenge was een heel leuke opdracht. 
Het zesde leerjaar16.09.2019

Hallo iedereen,wij zijn het zesde leerjaar. Onze leerkracht is meester Gert. Het wordt zeker een tof jaar met veel activiteiten maar er wordt ook wat gewerkt natuurlijk! Dit zijn onze klasgenoten. We hadden heel veel plezier met het maken van deze foto.

Vele groetjes van ons allemaal!
 
 
pag.

1

 

2

 ...

3

... 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!