zoeken
   


6lj  
Gert Troch  


Handbaltoernooi 5 februari11.02.2020

Op woensdag 5 februari gingen we met de derde graad weer eens op sportuitstap. Vandaag was dat het handbaltoernooi. Weer een zeer leuke sport. Handbal is een teamsport waarbij je moet passen en proberen te scoren met de handen, natuurlijk. Je team heb je dus zeker nodig.

We werden in 3 teams verdeeld. Een team van het vijfde leerjaar (team A), en twee teams uit het zesde leerjaar (team B en C). We hadden twee fantastische coaches mee: Eveline en meester Gert. Meester Gert coachte team C en Eveline team A en B. Team B behaalde een bronzen medaille met 14 gemaakte doelpunten en 9 doelpunten in eigen netten. Team C behaalde een mooie vierde plaats met 16 doelpunten en 6 doelpunten in eigen netten.

Iedereen heeft zich heel erg geamuseerd en dat is natuurlijk het belangrijkste!!!


 
Dikketruiendag07.02.2020

Op 07/02/2020 was het bij ons op school dikketruiendag. Op dikketruiendag moeten de kinderen een warme trui of warme truien aan doen want de verwarming wordt enkele graden lager gezet. We doen dat om aandacht te vragen voor het milieu.
Om 10u. mochten alle kinderen naar buiten om soep te drinken. De verse soep werd gemaakt door mensen van de ouderraad. Er was ongeveer 60 liter soep. Er was genoeg soep voor iedereen. Elk kind mocht eens proeven (als je het had gevraagd, moest je het natuurlijk ook opdrinken). Iedereen vond het wel leuk om warme soep te drinken.Bedankt om te lezen en tot het volgende verslag.
de Groene Ridders
 
Tekenen met houtskool29.01.2020

Net zoals veel grote kunstenaars maakten wij vorige week een tekening met houtskool. Om speciale effecten te bekomen, gebruikten we een kneedgom, papier, onze vingers,... Als ons werkje af was, hebben we er vernis opgespoten zodat de houtskool er niet meer afgaat.

 
 
verslag vogeltelling29.01.2020

Op 24 januari hebben juf Sofie, juf Lies en alle groene ridders vogels geteld. We werden verdeeld in verschillende lokalen en groepen. Het zesde leerjaar met het eerste, het vijfde met het tweede en ten slotte het derde en het vierde leerjaar samen. De opdracht was uiteraard om vogels te tellen. Heel de school heeft broodkruimels en zaad meegebracht om de vogeltjes te lokken. En je moest dan op een blaadje schrijven hoeveel je er van elk soort had gezien. We zagen duiven, zwarte kraaien, roodborstjes, merels en nog veel meer soorten. Jammer genoeg hadden we maar een kwartiertje om deze prachtige beestjes te bewonderen.

 
Verslag leerlingenraad 13/0117.01.2020

Maandag 13 januari was de eerste leerlingenraad van het nieuwe jaar. Toen we in de klas van juf Joke aankwamen kregen we een cola met een kommetje chips en nootjes. Samen met de directeur en juf Stefanie en juf Joke hebben we gesproken over wat we op het grasveld willen plaatsen.

De gamekamer gaan we niet doen want de computers zijn er niet geschikt voor, de trampoline in de grond ook niet want het is onveilig en de grote voetbaldoelen gaan weg omdat ze teveel plaats innemen. Het wordt een kleiner voetbalveld. Er komt ook nog een klimmuur aan de muur buiten school. De klimmuur komt te staan op de plek van het vorige fietsenstalling. De weggeefkast gaat weg omdat de maand december voorbij is maar alles wat erin stond, houden we om volgend jaar in de kast te zetten.

De regels van het speelbos worden ook veiliger want er heeft een keer iemand een kamp gebouwd en het viel in op die leerling en daardoor had hij heel veel pijn. We hebben ook veel ideeën besproken waar en wanneer we alles gaan doen.

Sommige kinderen hebben gemerkt dat er een kleine voetbaldoel weggenomen is. Dat komt omdat het niet meer zo veilig was. Het doel zal wel hersteld worden door de smid van Waregem. Ook is het opgevallen dat de basketbaldoelen zijn vernieuwd. De basketnetten zullen ook nog vernieuwd worden. De klok is door de wind op de grond gewaaid dus daarom gaat de directeur een nieuwe klok plaatsen.

Dat was het einde van ons verslag leerlingenraad
Mona Dec. & Robbe

 
Workshop chemie15.12.2019

Op donderdag 5 december hadden we een speciale les van een juf die Liesbeth heet, ze is gespecialiseerd in het vak chemie. Als je het woord chemie hoort, denk je meteen aan proefjes en testbuisjes. Maar dat is het niet!
We zagen in een filmpje dat we iedere dag te maken krijgen met chemie: onze kleren, eten, kleuren, meubels,… zonder de chemie zouden ze er niet zijn.

Na het filmpje kregen we op het bord een tijdsband te zien. Dan gingen we na of er wereldgebeurtenissen waren die met chemie te maken hadden. Nadat we dat bekeken hadden, konden we beginnen met het echte werk. Eerst deed Liesbeth een paar proefjes met ons. Zoals maïzena met water mengen. Dan krijg je een soort papje. Als je snel met je vinger in het papje drukt, zal je  niet door het papje geraken, maar als je langzaam in het papje gaat, dan zakt je vinger er wel in. Dus als je veel maïzena gebruikt en veel water, dan kan je in principe over water lopen. :-) We hebben ook gekeken welke kleur rodekoolsap heeft. Blauw, rood of paars? Eigenlijk kan het iedere kleur hebben. Je moet het gewoon met de juiste vloeistof mengen: iets zuur of bitter of iets dat daar tussen zit. De juf liet ons ook zien hoe pampers werken. Zo volgden er nog verschillende boeiende experimentjes.

Als afsluiter kregen we nog iets mee van Liesbeth: badzout met een geurtje en een kleurtje. Het was dus een heel leuke en interessante les. 
De Grote Koekenbak12.12.2019

Hallo iedereen,

Op maandag 9 december was er naar aanleiding van de Warmste Week de Ketnet koekenbak op school om de Vlaamse autisme vereniging te steunen. Om 8.30 zijn we met het zesde leerjaar naar de turnzaal geweest om de koekenbak te starten. Samen met twee kleutertjes mocht elke leerling van het zesde leerjaar koekjes bakken. 

De leerkrachten, ouders en grootouders hadden alle ingrediënten al afgewogen en klaargezet zodat we er na het grondig handjes wassen meteen konden invliegen. We begonnen met de suiker en een ei in een kom te mengen, daarna moest de bloem en de boter erbij. Dan konden we alles met onze handen kneden. Als het deeg goed gekneed was, konden we het tot de juiste dikte uitrollen met een deegrol. Daarna mochten de kleutertjes met een 3D-geprint rondje de koekjes uitduwen. Toen mochten we ze versieren met smarties of een stempel van SteBaBeLei. Dan waren ze klaar om in de oven te gaan. 

Veel leerkrachten, ouders en grootouders namen de koekjes mee naar huis om te bakken. Na de speeltijd mochten alle andere kinderen van onze school de heerlijke koekjes ook maken. Dit vond iedereen super om te doen. In totaal hebben we meer dan 900 zakjes van honderd gram kunnen maken. We willen iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor onze actie voor het goede doel! 

de leerlingen van het zesde leerjaar 
Sinterklaas op school.05.12.2019

Op woensdag 4 december kwam de Sint met zijn pieten een bezoekje brengen aan onze school.
Maar de Sint was niet echt, het was een rare man met een hond aan de lijn. Hij had blijkbaar de echte Sint en zijn pieten opgesloten in een hokje. De juffen belden de politie om de valse Sint op te pakken. Uiteindelijk kregen we de Sint uit het hokje en gooiden de pieten allemaal picknickjes. We hebben dan gezongen en gedanst voor de Sint.
Na de speeltijd van 10u kregen we cadeautjes van Sinterklaas. Het waren spullen om in het zand te spelen. Maar de pieten zeiden dat ze de andere cadeautjes vergeten waren en ze later gingen brengen.
Het was een hele leuke ochtend!

 
Spelletjes spelen met de kleuters03.12.2019

Eens per maand op vrijdagvoormiddag speelt het zesde leerjaar spelletjes met de kleinste kleuters. Vandaag 29/11/2019 hebben we ook met de kleuters gespeeld. We hebben de kleuters veel geleerd tijdens het spelen: de kleuren, het verschil tussen groot en klein,... Maar intussen hadden we ook heel veel plezier met die schattige en lieve kleuters. Iedereen heeft er erg van genoten, zowel de kleuters als het zesde leerjaar.


 
Leerlingenraad 25 november03.12.2019

Maandag 25 november was er de eerste bijeenkomst van de leerlingenraad. Maar wat is dat nu eigenlijk? Wel, de leerlingenraad bestaat uit kinderen vanaf het derde leerjaar die dingen bespreken over een bepaald onderwerp op school.

Een van de dingen waar we het over hadden maandag ging over nieuwe spullen en speeltuigen op onze speelplaats. Elk kind mag zelf zijn eigen idee geven aan de kinderen van de leerlingenraad. Zo hebben we al een paar ideeën voor wat we allemaal kunnen doen.

We hebben ook nog iets anders besproken. Het ging over een kast, namelijk de weggeefkast. Dat is een kast die in de inkom staat en vanaf december open staat.
De bedoeling van die kast is om speelgoed dat je niet meer gebruikt om dat in die kast te leggen. Zo kan iemand anders, waarvan de ouders weinig geld hebben om zelf speelgoed te kopen, er iets uithalen. De afspraak is wel dat er alleen maar speelgoed in de kast mag staan!

De afgevaardigden voor de leerlingenraad,
Mona Decock en Robbe
 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!