zoeken
   


6lj  
Gert Troch  


12.09.2019


Hulp bij studiekeuze - linksWikipedia - encyclopedieLego Mindstorms NXTOefeningen in de papiervouwkunstDocumenten creëren in Google DriveVertalen Ned - Fr YOUTUBE STUDIO
 
Klasagenda 6de leerjaar 2020-202102.09.2019

 
 
Uitstap Adventure Valley Durbuy02.07.2020
 
digitale OVSG-toetsen19.06.2020


 
Kraak de code19.06.2020

Ook dit schooljaar konden de geïnteresseerden deelnemen aan 'Kraak de code'. Dat is een multimediaal spel van het VTI Waregem dat de eerder wiskundig-wetenschappelijk geïnteresseerde leerlingen uitdaagt. Voor het eerst in de geschiedenis van onze school wist een meisje met de grootste eer en een uitgebreid prijzenpakket te gaan lopen! Zeg nu nog eens dat STEM enkel voor jongens is... ;-)
Proficiat, Emily!

 
Luistersprookjes27.05.2020

Het zesde leerjaar presenteert: zelfgemaakte luistersprookjes. Luister en geniet.

 
Muzische vorming - Bela Borsodi17.05.2020

Tijdens de lock-down hebben de leerlingen zich ook uitgeleefd met een opdracht rond kunst. Ze gingen aan de slag met jas, broek of trui om er een kledijgezicht van te maken in de stijl van de Oostenrijkse fotograaf Bela Borsodi. Kijk en geniet...


 
Davidsfonds Junior Journalist wedstrijd21.02.2020

Woensdag 19 februari kwam een afgevaardigde van Davidsfonds Beveren-Leie de prijzen uitreiken voor de Davidsfonds Junior Journalist-wedstrijd die doorging in december. Alle deelnemers (iedereen van het 5de en 6de leerjaar dus) kregen een pluim voor hun inzet. Bovendien kregen 3 ijverige schrijvers uit elke klas een mooie boekenprijs.
En er was meer goed nieuws: de algehele winnaar voor Beveren-Leie werd Lennert uit L6. Zijn inzending mag naar de provinciale finale in Kortrijk.

 
Muziek spelen met glazen flessen.21.02.2020

Op vrijdag 07/02/2020 ging het zesde leerjaar met glazen flessen muziek spelen.
We hebben allemaal een paar flessen gekregen van de meester. Voor we mochten beginnen, moesten we eerst alle flessen vullen met een verschillende hoeveelheid water zodat er verschillende muzieknoten uitkwamen. Dan hebben we een bekend liedje moeten kiezen met ons groepje, en dan moesten we met de glazen flessen een liedje spelen. Tenslotte moesten de andere kinderen het liedje raden.

 
Workshop bloed11.02.2020

Op donderdagnamiddag 06/02/2020 hebben we in het zesde leerjaar een workshop over bloed gekregen. De mevrouw die ons daarover wat meer vertelde, heet Liesbeth.

Toen ze in school toekwam, kregen we wat meer uitleg over het lichaam, bloedcellen, dieren die bloed zuigen en nog heel wat meer over bloed. Dit toonde ze allemaal op een powerpoint. Tijdens de hele uitleg zagen we ook een paar interessante filmpjes over de rode en de witte bloedcellen en over bloedplaatjes. De rode bloedcellen zorgen voor het transport van zuurstof naar het hele lichaam, de witte bloedcellen vechten tegen de ziektes en bacteriën en de bloedplaatjes dichten wonden af.  Wanneer Liesbeth klaar was met het delen van veel boeiende zaken, mochten we een paar proefjes doen.

De klas werd in 4 groepen verdeeld. Elke groep kreeg een opdracht. De kinderen van de eerste groep mochten hun bloeddruk meten en kijken of hij goed was. Gelukkig waren alle kinderen perfect gezond. Bij de tweede opdracht konden we een boekje invullen over bloed. In dat boekje stond er nog wat uitleg en een paar spelletjes. Bij de derde opdracht kregen we twee dunne glazen rechthoekjes. Op het eerste stukje moesten we een velletje ajuin leggen. Met een speciaal pipet deden we een druppeltje gist, samengevoegd met water, op het tweede stukje. Daarop legden we nog een kleiner stukje glas. Als dit klaar was konden we onze plaatjes met ajuin en gist meteen gebruiken bij de volgende opdracht. Daar legden we eerst zieke bloedcellen onder een microscoop en mochten we ernaar kijken. Het leek heel groot, maar in het echt is het microscopisch klein. Daarna mochten we ons glazen plaatje met de ajuin erop leggen en terug elk om de beurt kijken. Ten slotte legden we ons plaatje met gist eronder. Het leek een beetje op een gemetste muur of op de schors van een boom.

Na al deze leerrijke uitleg en proefjes moesten we helaas afscheid nemen van Liesbeth. Het was een super leuke namiddag en we hopen dat ze nog eens zal komen!


 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!