zoeken
   


6lj  
Gert Troch  


Sinterklaas op school02.12.2018

Donderdag 22 november kwam Sinterklaas met zijn 2 pieten naar onze school. Hij kwam een show geven aan de kinderen van de lagere school en de kleuters. Er was een goochelpiet die allerlei kunstjes uithaalde en bv. een meisje liet zweven. Hij toverde, danste en zong met de kinderen. Iedereen vond het een leuk optreden.

 
verslag Groene Ridders23.11.2018

Wij, Alicia en Zoë van het 6de leerjaar, zijn de Groene Ridders. Gisteren kwamen we samen en we zouden jullie graag iets willen vragen!!!

Ben jij vrij op
 24 november tussen 9u tot 16u?
 25 november tussen 9u tot 12u?

Kom dan gerust af naar de Zavelput in Beveren-Leie. Het is voor de organisatie Dag van de Natuur. Die organisatie kiest elk jaar een andere gemeente uit om de natuur wat mooier te maken. Dit jaar is het dus in Beveren-Leie bij de Zavelput. De ingang is via het wegje naast het kerkhof, in de Sint- jansstraat. Men zou nu vooral aanpassingen doen voor de vogels: ze zouden vooral een betere en mooiere landingsplaats maken voor de vogels. Misschien kunnen jullie ook eens vragen aan je buur, opa en oma, tante en nonkel, … om te komen helpen.
Moest je nog meer info willen, dan kan je bellen op het nummer van Peter Depodt: 056 610 455 of 0472 333 124 of Henk Avet: 0495 756 978
Je kan het best aangepaste werkkledij, laarzen en werkhandschoenen aandoen. Een tussendoortje met drankjes en hapjes is voorzien. Iedereen is welkom!!!

 
Chemie25.10.2018

Vandaag, donderdag 25 oktober, kwam een mevrouw van NAtuur & Wetenschap een les geven over chemie. Eerst kregen we een filmpje waarin alles verdween wat met chemie te meken heeft. Daarna vertelde Liesbeth wat over de geschiedenis van de chemie. Ten slotte werden er allemaal proefjes gedaan.
Helemaal op het einde mochten we ook nog zelf slijm met een kleurtje en glitters maken.

 
Toen mijn vader een struik werd25.10.2018

Op dinsdag 23 oktober om kwart over 1 zijn wij en het vijfde leerjaar met de fiets naar de Coorenaar in Desselgem geweest om naar de film “Toen mijn vader een struik werd” te kijken. De film ging over oorlog. Het hoofdpersonage was een meisje dat op de vlucht moest door de oorlog in haar land. Haar oma stuurde haar naar haar moeder in het buitenland. Ze kwam heel wat problemen tegen en kwam in handen van mensensmokkelaars.
Het was een mooie en ontroerende film.


Wie wat meer wil weten over de film: https://www.mooov.be/Film/Toen-mijn-vader-een-struik-werd/2016/

 
Pompoenen uithollen23.10.2018

Op vrijdag 19 oktober kregen we per groepje van 2 à 3 personen een pompoen. Iedereen had een paar foto's of schetsen mee van uitgeholde pompoenen. Zo kon je je eigen idee samenstellen. Sommige pompoenen waren heel lastig uit te hollen en andere waren gedaan in 1-2-3. Daarna hebben we gezichten uit de pompoenen gesneden. De resultaten mogen er zijn! Ondertussen hebben trouwens we al veel complimenten gekregen met ons werk (dank daarvoor).

 
Heilige Huisjes15.10.2018

Op maandag 8 oktober zijn we naar 3 verschillende gebedshuizen geweest, namelijk naar de kerk te Beveren-Leie, de moskee  te Desselgem en het Vrijzinnig Centrum  te Waregem.
De kerk was fasinerend omdat we hebben geleerd hoe je als christen vanaf het doopsel tot het levenseinde bij de ziekenzalving een christen bent. In het Vrijzinnig Centrum kregen we  twee kaartjes: een rood en een geel. Door ze op te steken konden we antwoorden op een paar vragen.  In de moskee zagen we hoe ze daar bidden. Dat moet 5 keer per dag! Tot slot kregen we  nog een hapje en een drankje in de moskee. Het was een super toffe en leerrijke uitstap en  we hebben er echt van genoten om te zien hoe al die verschillende gewoontes worden uitgevoerd.

 
 
Spelletjes spelen met de kleuters08.10.2018


We hebbben op dinsdag 25 september met de kleinste kleuters mogen spelen. We hebben met hen gezelschapsspelletjes mogen spelen. Zo leerden ze heel wat bij zoals tellen, kleuren herkennen,...) en konden we de kleuters beter leren kennen. We kijken al uit naar de volgende keer want we zullen er zeker beter mee kunnen praten omdat ze al wat minder beschaamd zullen zijn.

 
 
Mannequin challenge25.09.2018

We hebben de mannequin challenge gedaan. Bij de mannequin challenge moet je een paar minuten stilstaan zonder te bewegen. Eerst gingen we naar het speelbos om leuke posities in te nemen en dan gingen we naar de moestuin. Het was super leuk maar ook wel lastig omdat je helemaal niet mocht bewegen of knipperen met de ogen. 
Les dodehoek25.09.2018

Vrijdag 21 september is er een vrachtwagen gekomen van Imog om ons iets te leren over de dode hoek. We hebben zelf kegels mogen zetten op de grond: groene waar de chauffeur ons kan zien, gele waar hij ons in de spiegel kan zien en rode waar de chauffeur ons niet kan zien. Zo werd heel duidelijk wat de gevaarlijke plaatsen zijn rond een vrachtwagen.
We hebben ook in de vrachtwagen mogen zitten om zelf te kijken waar je de mensen wel kan zien en waar je ze niet kan zien. Deze vrachtwagen had niet alleen spiegels, maar ook een camera waardoor je veel meer kon zien.

We willen de mevrouw en meneer van Imog bedanken om te komen en voor de duidelijke uitleg.

 
 
Graffiti-kunst24.09.2018

We hebben in de eerste week van het schooljaar een foto van ons laten nemen met een spuitbus in onze handen. De meester heeft de foto’s afgedrukt. We hebben onze naam in graffiti letters moeten tekenen en dan met wasko inkleuren. Het resultaat is erg kleurrijk....


Bakhtyar

Lukas

Hanne

Thijs

Robby

Thor

Braydn

Alicia

Luka

Morgane

Kyliann

Ibo

Iebe

Arne

Kobe

Zoë

Seppe

Felix

Tibo

Tiziano

Thibault
 
pag.

1

 

2

 ...

3

... 

4

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!