zoeken
   


6lj a 6lj b
Gert Troch  Brecht Velghe


Workshop chemie28.03.2018

Een mevrouw kwam een workshop geven over chemie en kwam eerder in deze klas al een workshop  geven over bloed.
Ze leerde ons aan de hand van een filmpje dat bijna alles is gemaakt van chemische stoffen. We hebben ook allerlei proefjes gedaan met heel wat ingrediënten: azijn, bicarbonaat, isomo, ammoniak, rode kool, water,... Op het einde van de les mochten we we zelf slijm maken.
Het was een heel geslaagde en leuke activiteit!

Je kan meer foto's bekijken op http://beveren-leie.be/nieuw/piclist.php
 
Schoolbezoek O.L.V.-Hemelvaart08.02.2018

8 februari hebben we met de hele klas een bezoekje gebracht aan O.L.V.-Hemelvaart. We kregen eerst een beetje uitleg over de school en dan een rondleiding van de leerlingen van het 5de jaar. Samen met die jongens of meisjes moesten we in groepjes allerlei opdrachten uitvoeren. Eerst moesten we naar “het busje” op de speelplaats gaan en kregen we een rebus. Dan, als we de rebus hadden opgelost, wisten we naar welk lokaal we moesten en dus ook wat we moesten doen. We zijn onder andere naar de turnzaal geweest, het lokaal van PO, we hebben ook een groepsfoto gemaakt en nog veel meer. ‘s Middags hebben we ook een hotdog en een drankje gekregen. Als we weg gingen, kregen we ook nog een kompas en een boekje van Hemelvaart.


 
Tekenen met houtskool07.02.2018

Donderdag 1 februari hebben we met de hele klas geknutseld. Eerst mochten we leren werken met houtskool en konden we speciale technieken uitproberen op een kladblaadje. Eén van die speciale technieken was met een stukje keukenpapier over datgene te gaan wat je had getekend. Zo kreeg je een lichter effect. Met een kneedgum kan je een beetje houtskool terug uitvegen.

Nadat iedereen klaar was spoten we met vernis over de tekening zodat de houtskool niet van het papier gaat.
Dit tekenwerkje kan je eventueel ook thuis doen! Dit is wat je nodig hebt: houtskool, kladpapier, (kneedgum), vernis (of als je geen vernis hebt, kan je ook haarlak gebruiken). Zo makkelijk is het!

Ons eindresultaat:

 
Vogeltelweek25.01.2018

Verslag volgeltelweek 22 - 26 januari

Deze week hebben de groene ridders vogels gespot omdat het vogeltelweek is voor scholen. Dan is het de bedoeling dat je de vogels telt die je op school ziet.

Eerst maakten we de speelplaats vogelklaar. We zetten er vogelvoer en strooiden veel lekkers. 18 januari hebben we dan in het speelbos extra zonnebloempitten gestrooid en vogelballen met voer erin in de bomen gehangen.

Dinsdag 23 januari was het dan zover. Verschillende Groene Ridders hadden een verrekijker mee. De anderen kregen er een van de juffen en meester. Elk groepje kreeg ook een blad met daarop de vogels die het meest worden gezien. Het was de bedoeling om het grootste aantal vogels dat je tegelijkertijd zag van een soort op te schrijven. In het begin zagen we niet zoveel vogels, maar naar het einde toe wel. We zagen merels, duiven, lijsters en enkele mussen. Het waren er wel minder dan vorig jaar. We denken dat het komt omdat men nog aan het werken was aan de overkant van het grasveld.

 
Verslag leerlingenraad maandag 15 januari25.01.2018

Hallo wij zijn de leerlingenraad 2017/2018!

We zijn nu bezig over het pestplan. Zo staat er aan de inkom van onze school een pestbus waar je een briefje kunt instoppen. Op dat briefje staan enkele vragen en je kan er op schrijven als jij of iemand van je klas wordt gepest. Dit blijft allemaal anoniem.                   
Ketnet heeft zelf ook een actie “Stip It”  ● ●
Dit betekenen de 4 bollen:                    ● ●       

1. Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan mee doen.  

2. Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.

3. Ik sluit niemand uit; voor mij hoort er iedereen erbij.

4. Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Om mee te doen aan de actie onderteken je het manipest op www.Ketnet.be

Als je dat gedaan hebt, teken je de vier bollen op je hand.
Beluister hier het liedje:
https://www.youtube.com/watch?v=31lwmNe1Bm4

Omdat er geen officieel dansje is op het liedje, zijn er een paar leerlingen van het zesde een dansje aan het verzinnen. Dat dansje komt later op de website van onze school.
 
Computerles Audacity22.12.2017

We hebben met Audacity liedjes leren bewerken. Eerst mochten we een liedje kiezen op Youtube en daarna moesten we het downloaden. Daarna konden we het lied openen in Audacity en het bewerken.
We mochten veel experimenteren: stukken wegknippen, het geluid stiller of luider maken, een fragmentje twee maal na elkaar zetten,...

Wie thuis zelf aan de slag wil met dit leuke programma kan hieronder lezen hoe dat kan.

Veel plezier ermee!


Het programma Audacity is helemaal gratis en bevat geen adware, spyware of andere malware. Je kan het downloaden op http://www.audacityteam.org/

Om liedjes te kunnen opslaan als mp3-bestand heb je een extra plug-in nodig. Je kan die downloaden door HIER TE KLIKKEN. Of kies voor het bestand dat alles automatisch installeert: KLIK HIER.

Een beetje uitleg (voor de mama's en/of papa's) is te vinden op volgende website: http://pc-en-internet.infonu.nl/tutorials/154521-de-lame-mp3-plugin-voor-audacity-downloaden-en-installeren.html
 
Sneeuwhut14.12.2017

Maandag 11 december viel er héél veel sneeuw.
Met een groepje van het zesde leerjaar hebben we een sneeuwhut gemaakt. We begonnen met een paar grote sneeuwballen. Toen kwamen we op het idee om een sneeuwhut te maken met sneeuwballen en een paar takken. Samen vonden we het super leuk om de sneeuwhut te maken. Ons eindresultaat was super: we konden er met zo'n 4 personen inzitten.

 
Sinterklaas op school03.12.2017

Sinterklaas wou naar onze school komen, maar hij was zijn ring kwijt. Daarom bleef hij in het sintenhuis. Het bleek dat Zwarte Piet met de ring in het deeg van de koekjes was gevallen. Daarom moest iedereen helpen zoeken en een koekje eten. En inderdaad: een kleutertje vond in een van de koekjes de prachtige ring. Eindelijk kwam de Sint en hebben we gedanst: de Pieten Mega Dans.Daarna ging Sinterklaas langs in elke klas. De Pieten strooiden met koekjes en wij hebben voor de Sint ons zelfgemaakte elfjes voorgelezen. Natuurlijk kregen we ook cadeautjes. Wij kregen een D-pen!

's Middags hebben we klaaskoeken gegeten en chocomelk gedronken. Mmmmm....

 
Slag om de treffer01.12.2017

 WOENSDAG 24 november!

Super toffe spelletjes in het zwembad.
lekkere popcorn op het einde.
Allemaal leuke spelletjes.
Gezond sporten.

Overal waren er lachende gezichten .
Maar het was wel lastig.

Duiken onder een opblaasbare hindernis.
En slingeren als aapjes aan een liaan.

Toffe begeleiders waren er in elke groep.
Rupsen glijden.
Elkaar verslaan door snelheid.
Favoriete spelletjes, teveel om op te noemen.
Fit zijn is belangrijk.
En volgend jaar zijn we er jammer genoeg niet meer bij.
Rustig stappen we op de bus om huiswaarts te keren.

Bedankt aan de sportwerkgroep van de ouderraad voor de organisatie!

 
Leeruitstap Ename10.11.2017

We zijn donderdag 9 november met het 6de leerjaar naar Ename geweest en we vertrokken met de bus om 8.30u.
We zijn aangekomen bij het PAM of provinciaal archeologisch museum rond 9.30u.
Daar was er een gids om ons uitleg te geven over de geschiedenis van Ename.
We kregen een rondleiding in het museum en we zagen er voorwerpen die ze hebben opgegraven tussen 1980 en 2000. Zo vond men onder andere:
-punten van pijlen
-een kromstaf
-een schoenzool
-het gewei van een edelhert
We zagen wassen beelden die personen voorstelden uit het midden van de middeleeuwen. We konden in het museum ook de keuken bewonderen van de abdij.

Daarna mochten we zelf archeoloog spelen. Per groep kregen we een kist met vondsten zoals scherven van een vaas, een pan, botten en veren. We kregen een boekje waar enkele opdrachten in stonden. Daarmee konden we aan de slag om onze vondsten grondig te bestuderen.
Na ons leerrijk bezoek aan het PAM gingen we onze picknick opeten in een café in de buurt. Daarna zijn we naar het Ename bos geweest. Daar deden we een leerrijke wandeling en hebben we op de konijnenberg gespeeld. Na onze wandeling zijn we tenslotte naar de ruïne van de abdij geweest, de archeologische site. Daar hebben we een zoektocht gedaan naar de kleine bibliotheek en de kerk.

Moe maar voldaan keerden we terug naar school rond 16 u. Het was een boeiende en leerrijke uitstap!

 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!