zoeken
   
verjaardag Ryan29.09.2020

Vandaag vierden we de verjaardag van Ryan, hij mocht 5kaarsjes uitblazen. We werden getrakteerd met mooi versierde cupcakes.


 
Speels leerpad met opdrachten over vogels28.09.2020

Vandaag trokken we het bos in om op zoek te gaan naar vogels. We leerden alles over vogelgeluiden, nesten, eieren, voedsel en vliegen.


 
Foto s nemen met de ipads van onze krijttekeningen27.09.2020

Klik hier om de resultaten te bekijken van onze chatterpix verjaardagsfoto's.


 
Mediawijs in de kleuterklas24.09.2020

Vandaag sloten we ons thema 'Kikker viert feest' af. De foto's die we gisteren maakten van onze krijttekeningen op de speelplaats mochten we bewerken met de app 'chatterpix'. We lieten zelfs onze eigen mond spreken adhv een geluidsopname. De resultaten kun je vanaf morgen online bekijken op onze klasblog.


 
Verjaardagstaart en verjaardagsballonnen23.09.2020

Dinsdag herhaalden we ons dansliedje 'kikker viert feest'. We maakten ook slagroomtaartjes met slagroom met de 2de groep die nog niet aan de beurt kwam. We maakten ook ballonnen met hamertje Tik. Woensdag mochten we met krijt ballonnen en taarten tekenen buiten. Daarna mochten we er zelf een foto van maken met de ipads. Niet altijd gemakkelijk om een goede foto te maken, maar oefening baart kunst!


 
Verjaardagsfeest Kikker21.09.2020

Vanmorgen mochten we de seizoenskalender op de herfst zetten. Daarna konden we niet wachten om Kikker zijn verjaardag te vieren, hij had zich zelfs overslapen op zijn eigen feest. We zongen en we dansten in het rond. Ellemarie had ook de verjaardagskoffer mee, Seppe en RaphaŽl konden raden wat er in de doos stak. Na de speeltijd maakten we lekkere kikkercake. In de namiddag werden we geschminkt en mocht Kikker 5 kaarsjes uitblazen. We proefden van de lekkere cake en werden geschminkt. Het was een super leuk kikkerfeest!


 
Dag van de sportclub18.09.2020

Vandaag mochten we onze sport promoten en in sportkledij naar de klas komen. We dansten met de volledige school de Jeruzalema. In de voormiddag speelden we een verjaardagsspel met kronen. We mochten de jarige kleuters in de juiste volgorde zetten van JONG naar OUD en ook omgekeerd. Na de speeltijd mochten we slagroomtaartjes maken mer scheerschuim. In de namiddag speelden we buiten in het zonnetje.


 
Verjaardag Ellemarie17.09.2020

Vandaag vierden we onze 3de jarige van de maand september. Ellemarie mocht 4kaarsjes uitblazen, ze trakteerde ons op heerlijke cupcakes. In de voormiddag mochten de oudste kikkers gaan zwemmen en de jongste kikkers mochten krullenbollen met juf Trui. Ellemarie trakteerde ons op lekkere cupcakes.


 
Zwemmen met de oudste kikkers17.09.2020

Vandaag gingen we voor de eerste maal gaan zwemmen met de oudste kikkers. Dit vonden ze super leuk. RaphaŽl kon niet meezwemmen, maar mocht fotograaf spelen in het zwembad. Zie hier de resultaten van zijn fotograafkunsten;


 
We kijken uit naar de verjaardag van Kikker16.09.2020

Maandag waren we heel nieuwsgierig wat er in de geheime doos zat van Sofia. Het was Lieze en Eva die al heel snel kon raden dat er een barbiepop in de doos zat. We maakten een woordenweb rond het nieuwe thema 'jarig zijn' en begonnen al aan onze eigen verjaardagskroon. Iedereen kijkt al enorm uit naar zijn of haar verjaardag. Er werden al hele lekkere taarten getekend op het krijtbord en de juf mocht al van verschillende zandtaartjes proeven. De verjaardagsslinger is nog in de maak voor het grote Kikker verjaardagsfeest van volgende week. Met het uitzonderlijke warme weer genoten we van het buiten spelen in het zonnetje. Al heel wat vriendjes zijn volop aan het oefenen om zelf een ballon op te blazen of op te pompen. In de poppenhoek is het iedere dag een verjaardagsfeest, mooi om te zien hoe ze daarin opgaan.
Woensdag was er in de poppenkast iemand jarig en dat werd gevierd. Na de speeltijd mochten we een digitaal memoryspel spelen op de ipad/computer of op het touchscreen. Het was de bedoeling om het juiste symbool aan de juiste kleuter te linken.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 ...

10

... 

11

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!