zoeken
   
Brugklas 3de kleuter 1ste leerjaar 3de activiteit17.12.2019

Vanmorgen speelden we een spelletje uit de aftelkalender van kerstmis. Het was het spelletje 'wat is anders?' Daarna mochten we elk om beurt onze nieuwjaarsbrief opzeggen, het begint al goed te lukken bij iedereen! Na de speeltijd mochten de jongste kikkers bij juf Lies en de oudste kikkers hadden brugklas. Er kwamen vriendjes van het 1ste leerjaar samen met ons gezelschapsspelletjes spelen met op de achtergrond gezellig kerstmuziek. We sloten af met een verhaal en hebben de feesttafel klaargezet voor het kerstfeestje van woensdag. Nog 1 keer slapen...


 
Wat zit er in de geheime doos?16.12.2019

Olivia had dit weekend de verjaardagstas mee naar huis en trok mooie foto's van haar verjaardagsfeest. Er zat ook een geheim voorwerp in de doos, Gust kon na 1 vragenronde en 1 gouden tip raden wat er in de doos zat...een schminkdoosje. Ondertussen zijn we nog volop bezig aan ons nieuwjaarswerkje...maar dit houden we nog steeds een beetje geheim.


 
Verjaardag van Olivia12.12.2019

Woensdag was er post in onze brievenbus, we kregen van de postbode een brief van Sinterklaas. Hij was blij met onze tekeningen en brieven en we kregen een grote zoekposter cadeau. Donderdag vierden we de verjaardag van Olivia in de klas, ze mocht 4 kaarsjes uitblazen. Olivia trakteerde ons met lekkere cupcakes. Ondertussen zijn we ook volop aan het knutselen voor onze nieuwjaarswerkje, maar dit houden we nog even geheim.


 
Koekjesbak voor de warmste week09.12.2019

Vandaag vlogen we er direct in met onze koekjesbak voor de warmste week met de volledige school. Wij mochten samen met het 5de leerjaar deeg maken, vormpjes uitduwen en versieren.


 
Sinterklaasfeest op school04.12.2019

Vandaag was het eindelijk zo ver, heel lang naar uitgekeken en afgeteld... iedereen stond klaar om Sinterklaas te verwelkomen. Maar het begon helemaal niet goed, er kwam een valse Sint opdagen. Die had de echte Sint opgesloten. Gelukkig konden we met behulp van de sleutel de Sint bevrijden en konden we toch nog een fantastisch verjaardagsfeest vieren voor Sinterklaas. We dansten en zongen erop los, het was een feest voor groot en klein.


 
Toneelvoorstelling streep04.12.2019

Dinsdag trokken we richting de Schakel in Waregem om een toneelvoorstelling van streep bij te wonen. Het was een fysieke, grappige en verrassende voorstelling met weinig woorden en veel muziek en waar vreemde figuren kloppen op de deur. Op een dag is er iets wat er eerst niet was...dwars door een huis loopt een streep! Het leven ziet er plots heel anders uit nu de streep er is. Er is nu een HIER en een DAAR, een GOEDE en een NOG BETERE kant, een VAN MIJ en een VAN JOU,... In de klas mochten de kleuters enkele leuke fragmenten nabootsen waaronder een fragment dat ze met hun poep vast zaten aan de stoel.


 
Kasteel van Sinterklaas deel 204.12.2019

We kregen nog enkele foto's van Eperon Izegem toegestuurd, als herinnering aan een prachtige dag!


 
Het kasteel van Sinterklaas02.12.2019

Vandaag mochten we op bezoek naar het kasteel van Sinterklaas. Eerst kwamen we in de leeskamer van Sinterklaas, daarna mochten we helpen met de zwarte pieten om schoenen te sorteren. We leerden bepaalde verschillen tussen schoenen herkennen en benoemen. Welke schoenen behoren in de koude landen en welke in de warme landen. Dit leerden we alvast: we dragen warme schoenen in de koude landen en koude schoenen in de warme landen. Hoe gek is dat niet? Wisten jullie dat een schoen ook een neus en een tong heeft? Vraag het maar eens aan jullie kleuter. Daarna mochten we bewegen met de stresspiet. Na het bewegen mochten we in woonkamer van de Sint. We keken naar de verschillende vervoersmiddelen van Sinterklaas en mochten zijn echte gouden ring van dichtbij zien. Wist je dat Sinterklaas ook echte pantoffels draagt? We kregen ook de opdracht om al het afval van de zwarte pieten te sorteren in de juiste afvalbak. Uiteindelijk mochten we vrij spelen in de speelkamer en op het einde werden we getrakteerd door de Zwarte Pieten met iets lekkers. Een fantastische ervaring!


 
Het paard van de Sint01.12.2019

Donderdag mochten we zelf een paardje zijn, we maakten een holle en bolle rug. We mochten ook wortels (onze vingers) uittrekken, zo leerden we spelenderwijs onze vingers te benoemen. Vraag het maar eens na bij jullie kleuter. We leerden ook het Spaanse verjaardagslied te zingen en telden tot 10 in het Spaans. We willen Sinterklaas verrassen met onze Spaanse zangkwaliteiten. Vrijdag bekeken we alle schoenen uit de verschillende landen en situeerden ze op de wereldkaart, we bekeken ook de vlag van dat specifieke land en luisterden naar de taal die ze daar spreken. We mochten ook rijmen op de woorden Sint, Paard, Zwarte Piet en Zak. Met het draairad maakten we er een leuk spelletje van.


 
een dagje in de kleuterklas27.11.2019

Een hele dag liep er een kleuter met een go pro in de klas, zo kunnen jullie een dagje in de kleuterklas meemaken uit het oog van een kleuter. Geniet mee van de sfeerbeelden in de kikker-en giraffenklas. Klik hier om het filmpje te bekijken.
Geen foto's gevonden ...
 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 ...

9

... 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!