zoeken
   
verschillende talenten in onze klas17.01.2020

Woensdag en donderdag kwamen de laatste kleuters aan bod om hun talent voor te stellen. Donderdag was er de vraag van de dag: Hoe komen we naar de klas? We kwamen tot de conclusie dat de meeste kleuters met de auto naar de klas komen. Zo kwamen de begrippen meeste, minste, 1ste, 2de, 3de aan bod.


 
Nieuwjaarsreceptie met de brugklas 14.01.2020

Vandaag mochten de oudste kikkers een aperitiefhapje maken voor de nieuwjaarsreceptie met het eerste leerjaar. We maakten lekkere brochettes. Na de speeltijd klonken we samen op het nieuwe jaar en proefden we allerlei lekkere, zelfgemaakte hapjes. In de namiddag mochten we raden wat er in de geheime doos zat van Marie-Alixe. We sloten de dag af met een verhaal van Kikker.


 
Verjaardag van Marie-Alixe13.01.2020

Vandaag vierden we de verjaardag van Marie-Alixe in de klas, ze mocht 6 kaarsjes uitblazen en trakteerde ons met lekkere cupcakes. We keken ook naar de beginletters van onze naam, zo kwamen we tot de conclusie dat de letter M de meest voorkomende beginletter is van onze vriendjes in onze klas. We keken ook nog naar enkele talentvolle kleuters.


 
de zonnegroet12.01.2020

Vrijdag begonnen met yoga, we oefenden de zonnegroet in. Daarna luisterden we naar het verhaaltje 'sneeuwman kan', daarbij gingen we alle bewegingen en emoties van de sneeuwman nadoen. Net voor de middag deden we een groepsoefening, door allemaal ter gelijke tijd een zitkring te vormen. Zeker niet gemakkelijk, maar door samen te werken, lukte het!


 
Dit is mijn talent12.01.2020

Woensdag kwam de fotografe langs voor het artikel 'wat wil ik later worden' in de krant van West-Vlaanderen. Daarna mochten enkele kleuters hun talent voorstellen aan de hand van een voorwerp. Na de speeltijd werd iedereen gemeten voor onze muur 'zo groot ben ik'. Het geheime voorwerp werd na 1 vragenrond en 1 tip geraden door Giselle.


 
Lore werd 6 jaar07.01.2020

Vandaag vierden we de verjaardag van Lore, ze werd jarig in de kerstvakantie en vandaag trakteerde ze ons op een lekkere aperitief met kinderchampagne. Eerst mochten we raden wat er in de geheime doos zat van Fries, Noah kon direct raden dat er dino's in de doos zaten. Er mochten al enkele kleuters vertellen over hun talent, nu al fier op al mijn getalenteerde kleuters in de klas.


 
Verjaardag Fries06.01.2020

Van het ene feestje naar het andere feestje; kerstfeest, nieuwjaarsfeestje,....wij doen verder met een verjaardagsfeest! Fries werd zondag 5jaar en dat vierden we ten volle in de klas. Hij trakteerde ons op lekkere ijsjes. We kozen vandaag ook een nieuwe plaats, want we zijn een nieuwe maand. Onze seizoenskalender mochten we ook verplaatsen op de winter. We vertelden vanmorgen voluit over de leuke kerstvakantie. Na de speeltijd mochten we onze eigen voetafdruk tekenen.


 
gelukkig nieuwjaar31.12.2019

Bekijk hier het filmpje van de nieuwjaarsbrief van de kikkerklas.


 
laatste schooldag van 201925.12.2019

De laatste schooldag voor de vakantie mocht Obaidullah eerst vooral zijn kerstcadeautje openmaken, want hij was afwezig op ons kerstfeestje. We werkten alles af en mochten daarna experimenteren met de overheadprojector, we ontdekten onze kleine tekeningen plotseling op het grote witte scherm,...hoe komt dit. Het toestel werd van heel dichtbij bekeken. Plotseling kwam er ook een schaduw van een hand in beeld en zo haalden we er de playmobielmannetjes uit en speelden we een klein toneeltje op het witte scherm. We oefenden voor de laatste keer nog eens goed ons nieuwjaarsversje in en nu hopelijk dat het thuis ook zo vlotjes gaat. Via deze weg wil ik alle kleuters en ouders bedanken voor de fijne tijd die ik mocht doorbrengen in 2019 met de vriendjes van de kikkerklas. Op naar nog veel leuke avonturen in 2020! Fijne feestdagen en ik zie jullie graag terug volgend jaar met meer nieuws uit de kikkerklas.


 
Kerstfeestje in de klas en elders in de wereld18.12.2019

Na lang aftellen was er ons kerstfeestje in de klas. We beken eerst de foto's die de kleuters meebrachten over hoe iedereen Kerst viert. Er zijn ook landen waar ze geen Kerstmis vieren. Alles hangt af van de plaatselijke gebruiken en tradities. We vertelden aan elkaar hoe we dit thuis vieren. Er brachten ook 3 kleuters gerechtjes mee uit andere landen, zo kwamen we helemaal in de sfeer van Kerstmis! We genoten van al dat lekkers en mochten ook ons eigen pakje uitpakken, geniet mee van die verwonderde gezichtjes op het kerstfilmpje. Bij de muzikale pak werden er heel wat spelletjes gespeeld. KORTOM, het was een leuk & gezellig kerstfeestje!


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 ...

8

... 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!