zoeken
   
Ook wij vieren Valentijn14.02.2020

Vandaag was de startdag van de Vlaamse week tegen pesten. Iedereen kreeg 4 stippen op hun hand, deze staan voor Samen Tegen Iemand Pesten. We dansten en zongen het stip it liedje. Daarna luisterden we naar het verhaal van Ĺkikker is verliefdĺ. We mochten zelf even vertellen over onze vriendjes en vriendinnetjes. We legden liefdesliedjes op en mochten deze begeleiden met muziekinstrumenten. Na de speeltijd vouwden we hartjes van papier en mochten deze aan iemand geven: sommige vriendjes gaven die aan elkaar, voor andere was het voor hun mama of papa en ja ze waren er ook enkele voor de juf. Wat zie ik hen allemaal zo graag. In de namiddag konden ze er ook voor kiezen om een valentijnskaart te maken voor iemand die ze graag zien. Oh wat is het toch fijn om verliefd te zijn.


 
Verjaardag Fran10.02.2020

Vandaag vierden we de verjaardag van Fran, ze mocht vandaag 5kaarsjes uitblazen. Ze trakteerde ons op heerlijke cake. Ook juf Eline mocht kaarsjes uitblazen, maar die konden helaas niet allemaal meer op de verjaardagstaart. De juf trakteerde ons op pannenkoeken. We begonnen met het schilderen van onze FEESTHOED.


 
We nemen afscheid van de pingu´ns en de ijsberen08.02.2020

Dinsdag had Lily de geheime doos mee. Salman kon na 1 tip raden wat er in de doos zat. Na de speeltijd mochten we een collage maken van een ijsbeer of een pingu´n met papier. Woensdag mochten we gaan kijken naar de voorstelling ĹKom welĺ in de schakel van het productiehuis 4Hoog. Donderdag werkten we al onze weekjes af. Vrijdag doken we samen met Vicks de ijsbeer bovenop de eendjes en oefenden we zo speels de getalsymbolen in. Het was ook dikke truiendag, dus knuffelden we ons lekker warm. Tijdens de speeltijd kregen we lekkere warme soep, aangeboden door de ouderraad. Met de iPads mochten we experimenteren met de app Ĺpuppet masterĺ, waar we onze eigen pingu´n konden laten bewegen, plezier verzekerd. We kregen ook ons kleiwerkje mee naar huis.


 
Verjaardag van Lily en dag van de directeur31.01.2020

Vandaag was een feestelijke dag. We vierden de verjaardag van Lily, ze mocht 6 kaarsjes uitblazen in de klas en trakteerde ons op een heerlijke kikkertaart. We bekeken alle voorwerpen met de letter N, P en Z, we sorteerden alles op beginletter. Na de speeltijd deden we een yogasessie rond de winter. We nodigden de directeur uit om een sessie met ons te volgen. Hij werd gemasseerd door alle kleuters. Nadien was de directeur volledig ontspannen. We mochten nadien onze adem op de ramen blazen en onze beginletter van onze naam schrijven. De jarige mocht nadien omringd worden door een slinger van alle vriendjes, hand in hand wikkelden we ons rond de jarige. Het was een leuke, feestelijke dag.


 
proefjes met ijs29.01.2020

Maandag mochten we onze ijsbeer of pingu´n van klei inschilderen. Dinsdag leerden we pingu´ns tekenen met krullenbol. Op woensdag deden we proefjes met ijs: smelten, vriezen, dooien; wat gebeurt als je water in een plastic bekertje in de diepvries stopt? Hoe konden we de pingu´n bevrijden uit het ijs? Wie bedacht er een oplossing? Hoe lang duurt het tot alles gesmolten is? We hadden een bekertje gevuld met water en een streepje op de beker gezet tot hoever het water nu was. We bekeken een dag later het bekertje met ijs uit de diepvries en we keken hoever het water kwam die nu bevroren was. Waarom strooit een vrachtwagen zout op de wegen in de winter? Allemaal boeiende onderzoeksvragen die we hebben uitgetest in de klas.


 
Brrrr wat koud26.01.2020

Vrijdag gingen we eerst naar het weerhuisje op school gaan kijken. We keken naar de thermometer en mochten de temperatuur aflezen. We keken of het vriest of niet en hoe je dit kon zien. We mochten de juiste temperatuur invullen in een diagram. Daarna werden we verdeeld per 2 in groepjes. We kregen een temperatuurkaart en mochten deze inkleuren op de thermometer. We verzamelden alle thermometers in de kring en we legden ze op volgorde van koud naar warm. We besproken de hoogste en de laagste temperatuur. Vanaf volgende week houden we iedere dag de temperatuur bij en deze gaan we dan eind van volgende week evalueren.
Fries kon raden wat er in de geheime doos zat van Salman.  In de kring speelden we met klanken, we hoorden de fonetische klanken V I S, maar welk woord is dat nu? Inderdaad vis, geen gemakkelijke oefening! Net voor de middag dansten we allen mee op de pinguïndans.
We namen ook afscheid van Amir, die helaas onze klas verlaat, wegens verhuis. We wensen hem heel veel plezier toe op zijn nieuwe school.


 
Verjaardag Salman23.01.2020

Vandaag mocht Salman 6kaarsjes uitblazen in de klas. Hij trakteerde ons met lekkere chipjes. We leerden ook dat de ijsbergen in de zomer uit elkaar vallen in kleine stukken zee-ijs. We werden verdeeld in 5 groepjes en elk groepje kreeg stuken van 1 ijsberg. Ieder groepje mocht een nieuwe ijsberg maken met de stukken en deze op blauw papier kleven. We bekeken daarna samen de ijsbergen en keken welkeen er het hoogste en laagste was. Bij welke ijsberg de stukken netjes tegen elkaar kleefden? Welke ijsberg de meeste en de minste stukken had?


 
Ijsberen en pingu´ns in de kikkerklas22.01.2020

Dinsdag en woensdag begonnen we aan ons kleiwerkje. We konden kiezen tussen een ijsbeer of een pingu´n. We leerden een liedje van kapitein Winokio. We bouwen ook volop igloĺs met suikerklontjes. Iedere dag leren we wel iets nieuws over de Noord- en de Zuidpool. Wisten jullie dat er 17 soorten pingu´ns bestaan? Een hele grappige is de macaronipingu´n.


 
Wat is het verschil tussen de Noordpool en de zuidpool20.01.2020

Dit weekend ging de verjaardagstas mee met Giselle en Gust. Na 1 vragenronde en 1 tip kon Fran raden wat er in de geheime doos zat van Gust. Het was zijn verjaardagsslinger, die mag even in de klas hangen nu. Bij Giselle kon Lena tijdens de eerste vragenronde al raden wat er in de doos zat; een vriendenboek. Daarna keken we naar de vele spullen die de kleuters mee hadden rond het thema. Zo kwamen we een heleboel dingen te weten welke verschillen er zijn tussen de Noordpool en de zuidpool. We werden verdeeld in groepjes en mochten dieren sorteren bij de Noordpool of de zuidpool. In de namiddag mochten we in het hoekenwerk de nieuwe iPads uittesten. De kleuters waren enorm enthousiast.


 
verjaardag van Gust en Giselle17.01.2020

Vandaag was het een dubbel verjaardagsfeest in onze klas. Gust en Giselle verjaren op dezelfde dag en kozen ervoor om dit samen te vieren. We begonnen met een aperitief in de voormiddag en in de namiddag aten we een lekkere donut. In de voormiddag bekeken we ook alle meegebrachte voorwerpen van de letter T van TALENT. Daarna werden we verdeeld in 5 groepjes, ieder groepje kreeg een plattegrond van de school en mocht op zoek gaan naar 3 voorwerpen met beginletter T. 1 groepje slaagde erin om 3 voorwerpen te vinden. De andere groepjes hadden 1 tot 2 voorwerpen gevonden. Allemaal super goed gedaan en juist aangeduid op het plannetje. We sloten ons thema af met ons themalied, voor de liefhebbers die thuis nog willen meezingen, klik hier om het liedje te herbeluisteren.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 ...

7

... 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!