zoeken
   
Lentbingo van Elias16.04.2020
 
Lentebingo van Elena16.04.2020
 
Milan de marsman17.03.2020

Donderdag maakten we kennis met Milan de marsman, een mannetje die in Marsmantaal spreekt “Goe-den-dag, wie zijn jul-lie?” Iedereen mocht zichzelf voorstellen in marsmantaal. Vraag het maar eens aan jullie kleuter, ze spreken het allemaal al heel goed! Na de speeltijd maakten we een bed voor Milan de marsman en ook voor Kikker en Filou. We kregen ook bezoek van onze stagiaire kleuterleidster juf Bente. Vrijdag vierden we de verjaardag van Anna, waar ze enorm naar uitkeek. We werden getrakteerd op lekkere, versierde cupcakes. We kwamen ook in pyjama naar de klas, wat voor extra gezelligheid zorgde! We mochten luisteren naar een verhaaltje die juf eline vertelde aan de helft van de klas live en de andere helft van de klas volgde het verhaal via een live webcam. Zo konden de kleuters eens ondervinden hoe dat precies werkt... les volgen via het scherm. Na de speeltijd maakten de zelf slaapmaskers die we mochten versieren. We speelden ook pictionary op het krijtbord. Op het einde van de dag namen we een leuke foto om mee te doen aan de fotowedstrijd van bednet. Dus binnenkort allemaal stemmen maar!


 
Op verkenning in de ruimte11.03.2020

Maandag trokken we naar het planetarium in Brugge. We mochten het astronautenpad afleggen waar we op een speelse, leerrijke en beweeglijke manier de planeten ontdekten. Via de stapstenen liepen we op Mercurius, we zochten alle manen van Jupiter en we marcheerden met Mars op de maat van de muziek. Daarna mochten we kijken naar de planetariumvoorstelling ‘ruimteboot Polaris’. Samen maakten we onze koffer om op ruimtereis te vertrekken en zo kwamen we meer te weten over de maan, de kraters, verrekijkers en telescopen. Meer foto’s op de schoolwebsite. Dinsdag lagen er 4 gekke marsmannetjes onder onze bank...we bleven roerloos zitten, enkel onze ogen bewogen. Daarna mochten we 4 marsmannetjes tekenen met krullenbol. Woensdag haalden we de beebot boven, een robotbij die we zelf opdrachten kunnen geven. We maakten ook ruimtewezens van plasticine en lieten die spreken via de app ‘chatterpix’ op de iPads.


 
Ruimtewezens laten spreken via chatterpix11.03.2020

We mochten ruimtewezens maken uit plasticine, daarna namen we een foto met de ipad en lieten we het ruimtewezen tot leven komen.
Klik hier om al enkele resultaten te bekijken.
 
Hoe laat ik mijn raket vliegen07.03.2020

Vrijdag luisterden we naar het verhaal van spatje. Een ruimtewezen die per ongeluk op de speelplaats was achter gebleven. Eerst probeerden we te raden wie het was en daarna luisterden we naar Spatje zijn avontuur in de mensenwereld. Na de speeltijd mochten we onze raket laten vliegen, we deden dit op 2 verschillende manieren.


 
Op verkenning in de ruimte 05.03.2020

Deze week komen we een heleboel dingen te weten over de ruimte. Ondertussen kennen we al enkele planeten bij naam. We mochten ook al zelf een buitenaards wezen uitvinden en deze schilderen. Woensdag maakten we zelf een raket en deze proberen we dan vrijdag te laten vliegen...we hopen op een veilige landing.


 
Kleurenfeest op school25.02.2020

Vrijdag was het zo ver, we mochten in een bepaalde kleur naar school komen. In de namiddag werden we verdeeld volgens de kleuren in groepjes en mochten 7 verschillende spelletjes doen. Het was een superleuke namiddag voor groot en klein. We mochten meerijden met de feestkar en een lekkere pannenkoek eten, kortom een echt carnavalsfeest!


 
Modeshow van de feesthoeden25.02.2020

Donderdag deden we een modeshow van onze feesthoeden voor de giraffenklas, we mochten onze mooiste creaties aan elkaar tonen.


 
Drie clowntjes op een plein19.02.2020

Maandag versierden we verder onze carnavalshoeden. We werkten niet alleen met onze handen, maar ook met onze voeten. We mochten pomponnetjes grijpen met onze tenen en deze in een doos te werpen. Woensdag deden we allerlei leuke bewegingsoefeningen. We wipten omhoog zoals een popcorn, we lieten een stokje ronddraaien met 1 hand zoals een acrobaat, we draaiden rond zoals een tol, we stapten rond zoals een gekke clown, we maakten een brilletje en een strik met onze duim en wijsvinger, we lieten een balletje jongleren tussen onze benen en we spanden met een elastiekje een rechthoek, een vierkant, een driehoek en we maakten ten slootte een strik met een elastiek! Na de speeltijd mochten we krullenbollen; klein, groot, klein. Drie clowntjes op het plein. De eerste heeft zijn pet, al op zijn hoofd gezet.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 ...

6

... 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!