zoeken
   
We bakken heerlijke chocoladecake voor Kikker zijn verjaardag23.09.2019

Bij het veranderen van de kalenders zagen we dat het een nieuw seizoen was... de herfst is begonnen. Vandaag mochten de kleuters het materiaal van de letter in de kijker tonen. De letter K staat dit thema in de kijken van KIKKER, we luisterden naar het liedje van de letter K. Na de speeltijd maakten we heerlijke cake voor Kikker zijn verjaardag. Woensdag vieren we dan zijn verjaardagsfeest....we tellen af!


 
Vrijdag strapdag21.09.2019

Vandaag kwamen er een heleboel vriendjes met de fiets, te voet of de step naar school. Slechts een paar vriendjes kwamen met de auto. Iedereen kreeg een straparmbandje als beloning. We speelden ook een kringspelletje met kaarsjes en kronen. Na de speeltijd was het brugklas, de oudste kikkers mochten naar het eerste leerjaar. Als afsluiter van de week kwam het eerste leerjaar samen met onze jongste kikkers gezelschapsspelletjes spelen.


 
Dag van de sportclub19.09.2019

Ook wij deden mee aan dag van de sportclub. Er zitten een heleboel sportieve kikkers in onze klas, we mochten eerst vertellen welke sport wij precies deden. Samen met de giraffenklas was er poppenkast en Heksemie was jarig. We leerden ook werken met het grote touchscreen en speelden een memory met onze eigen foto's en symbooltjes. Donderdag was er terug een bezoek in onze klas. Juf Eline had een klein kikkertje gevonden in haar tuin en hij mocht een dagje logeren in onze klas. Ook mochten we voor de allereerste keer gaan zwemmen, dat was super spannend. Foto's volgend op de info-avond. We pasten ook onze verjaardagskroon, wat kijken we al uit naar ons eigen feest!


 
We kijken uit naar Kikker zijn verjaardag17.09.2019

Maandag begonnen we met ons nieuw thema 'we kijken uit naar Kikker zijn verjaardag' Nog 9 keer slapen en dan is het Kikker zijn verjaardag, nog even hebben we tijd om zijn verjaardag goed voor te bereiden! We brachten al allerlei spullen mee om alles mooi te versieren en aan de werktafel haalden we de penselen boven om onze verjaardagskronen te schilderen. Dinsdag leerden we het verjaardagsdansliedje van 'Kikker viert feest'. Je kan het terugvinden op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=b6O2H-gmJHs Bij een verjaardag hoort ook taart, we tekenen met krullenbol een heerlijke taart. We sloten af met een Kikkerverhaal 'een bijzondere dag'.


 
Kikker vindt een vriendje11.09.2019

Iedere dinsdag luisteren we naar een Kikkerverhaaltje in de klas. Vandaag was het 'Kikker vindt een vriendje'. Daarna luisterden we naar elkaar wie zijn of haar vriendje is in de klas, we vertelden wat we allemaal doen met vriendjes...we vertellen dingen aan elkaar, we knuffelen elkaar, we geven soms een kusje aan elkaar, we geven elkaar een high five, we lachen samen, maken plezier, we spelen samen... we vertellen ook soms verdrietige dingen aan elkaar. Op dinsdag leren we ook telkens een nieuw liedje 'kikker en zijn vriendjes'. Woensdag stelde Kikker zijn vriendinnetje voor 'Filou', ze spreekt een andere taal, 'Frans'. Bij elk thema brengt Filou een verjse of een liedje of een spelletje aan in het frans. Vraag maar eens aan jullie kleuter om het liedje 'hoofd schouders knie en teen' te zingen in het frans. Enkele kleuters maakten ook een kleurrijke kikker met clics.


 
Wist je dat?09.09.2019

We komen heel wat te weten van de kikker. -Wist je dat een kikker tot wel 3 meter ver kan springen? We probeerden dit uit...helaas lukte dit niet. -Wist je dat de kleinste kikker ter wereld 1cm klein is? -Wist je dat de grootste kikker ter wereld 1meter lang is? We zochten een vriendje in de klas die ongeveer even groot is...dat was Elena. -Wist je dat kikkers eitjes leggen, ook wel kikkerdril genoemd. -Wist je dat eerst de achterpoten komen bij een kikkervisje en daarna pas de voorpoten? -Wist je dat een kikker een winterslaap doet?


 
Kikkers in de plas07.09.2019

Vrijdag poseerden we even met onze kikkerkaart die we maakten voor Martha. Martha is een vriendje van onze klas, maar ze is nog niet gestart omwille van gezondheidsredenen. Daarom maakten we voor haar een 'Kikker snel op'-kaart. Gisteren belden we ook even live via what's app en zo was ze toch even in onze klas. Daarna trokken we naar buiten om echte kikersprongen te maken en onze kikkerbillen eens uit te strekken zonder te vallen. Niet gemakkelijk! Terwijl de muziek speelde mochten we rond de plassen (hoepels) lopen, als de muziek stopte, voerden we verschillende opdrachten uit. Na de speeltijd mochten de oudste kikkers naar de brugklas. Ze mocht spelenderwijs al even kennis maken met het eerste leerjaar. Het eerste leerjaar mocht even terug naar de kleuterklas en speelden met onze jongste kikkers gezelschapsspelletjes. Zo sloten we de eerste week van het schooljaar af.


 
poppenkast op woensdag07.09.2019

Ieder thema plannen we op woensdag een poppenkastmomentje samen met de giraffenklas. Woensdag maakten Kikker en Giraf kennis met elkaar en gingen ook voor de eerste dag naar school. We herhaalden hierin de afspraken wat er wel en niet in de boekentas mocht. Dus graag op het fruit en de koekjes en doosjes de naam van jullie kleuter noteren. Op woensdag en vrijdag brengen de kleuters enkel HAPKLAAR fruit mee naar de klas. We brachten ook al de nieuwe kalenders aan in de klas en iedere dag is er een nieuwe werker en helper. De kleuters hebben ook hun vaste plaats in de klas, iedere maand mogen ze een nieuwe plaats kiezen. Ook op de speelplaats hebben we een vaste buddy om in de rij mee te staan.


 
Kikker bracht een vriendje mee naar de klas03.09.2019

Vandaag had Kikker een vriendje mee in onze klas. We keken van dichtbij naar de kikker en zijn bewegingen, we gaven lekkere wormpjes en mochten hem zelfs eens aaien wie durfde. Buiten maakten we zelf kikkersprongen, wie kon er het verste en hoogste springen van ons allemaal? In de namiddag mochten we voor de eerste keer gaan turnen bij juf Isabelle. Dit iedere week op dinsdag en donderdag.


 
eerste schooldag in de kikkerklas02.09.2019

Het was weer even wennen; nieuwe gezichten in de klas, een nieuwe klas, nieuwe afspraken, nieuwe hoekjes,.. deze voormiddag mochten we elkaar eerst eens beter leren kennen. We mochten ons muzikaal talent al eens laten horen door ons goeiemorgenliedje te RAPPEN, hoe cool is dat? Na de speeltijd speelden we een symbolenspelletje en mochten we zelf een plaatsje kiezen in de kring. Daarna mochten we de hoeken in onze klas verkennen, want wat is het toch leuk om echt eens te spelen! In de namiddag genoten we van het mooie weer buiten.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 ...

13

... 

14

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!