zoeken
   
Firefighter21.06.2020

Een van de brandweermannen komt uit Engeland. De commandant vertelt dat er een winkel in brand staat. Roep : fire in the shop! Al spelende wijs benoemden we de woorden: raam, dak, deur en muur. Vraag maar eens aan jouw kleuter hoe dit noemt in het Engels.


 
Verjaardag Adam15.06.2020

Vandaag vierden we de verjaardag van Adam, hij trakteerde ons op lekkere snoepjes. Er was even paniek in onze klas, plots riep de juf: “brand, brand!” Gelukkig was het maar om te oefenen en zochten we naar een snelle manier om de brand zogezegd te blussen. Dit was de start van ons verhaal ‘later word ik brandweerman’. De oudste kikkers mochten beginnen aan hun diplomahoedje en we oefenen ook al ons eindejaarsliedje en -dansje in. Maar dat blijft nog even geheim!


 
Verjaardag Elias12.06.2020

Vandaag vierden we de verjaardag van Elias in de klas, hij trakteerde ons op lekkere aperitief. We mochten op de klasfoto en gaan turnen met juf Isabelle.


 
Brandweer op zee12.06.2020

De brandweer is ook actief op zee. Eerst deden we alsof we in brandweerboot zaten en maakten we roeibewegingen. Daarna liepen we in golfpatroon op onze speelplaats. We tekenden ook golfbewegingen op elkaars rug met de vingers. Na de speeltijd maakten we golfbewegingen op papier van de brandweerslang. Donderdag leerden we over een nieuwe letter, de letter V van VUUR. We hebben zelfs een vriendje in de klas die dezelfde beginletter heeft van zijn naam. Weten jullie nog wie?


 
Vrijdag klasfoto 09.06.2020

Vrijdag nemen we de klasfoto, dus graag jullie mooiste glimlach meebrengen.


 
Verjaardag Lucas09.06.2020

Enkele weken geleden verjaardag Lucas en dit vierden we vandaag ook in de klas. Hij mocht 5 kaarsjes uitblazen en trakteerde ons met heerlijke regenboogcupcakes! We stempelden met keien, maar de rest blijft nog even geheim....


 
Verjaardag Lena09.06.2020

Maandag vierden we de verjaardag van Lena in de klas. Ze werd 6jaar een paar weken geleden en vandaag vierden we het uitgebreid in de klas. Ze trakteerde ons op lekkere donuts. We werkten verder aan ons vaderdagwerkje, die nog even geheim blijft... we sloten de dag af met het verhaal van Argus daar leerden we alles kennen over het verzorgen van brandwonden. Eerst water en de rest komt later!


 
Project 11205.06.2020

Wat was het leuk om terug voor de klas te staan en terug aan de slag te gaan met de kinderen. Het was even wennen, maar de kinderen gaan heel goed met elkaar om in onze eigen bubbel. Het schept wel een enorme verbondenheid! Deze week werkten we rond 112, we leerden allerlei dingen kennen rond de brandweer... We leerden hoe we een brandweer kunnen worden, wat hun taken zijn, wat we moeten doen als er brand is. Kortom super boeiend. Volgende week gaan we hier verder mee aan de slag. Ondertussen knutselen we iets voor onze papa, maar dat blijft nog even geheim. We vierden vrijdag de verjaardag van Henri, hij wordt zaterdag 5jaar. Hij trakteerde ons op dinokoekjes en een dinosapje. Fijn weekend en gezond en wel terug op maandag!


 
Heropstart kikkerklas en giraffenklas04.06.2020

klik hier voor het filmpje
 
Heropstart en verjaardag Paulien02.06.2020

Vandaag was het precies weer 1 september, alles verlief heel goed in onze eigen veilige bubbel. Gesprekje tussen 2 kleuters vandaag: “in welke bubbel zit jij?” “Ik heb nog geen bubbel!” Super om te zien hoe goed de kleuters hiermee omgaan! Zo blij om ze weer allemaal weer in de klas te mogen ontvangen. We vierden ook de verjaardag van Paulien. Ze trakteerde ons op lekkere, verfrissende ijsje. We luisterden naar het verhaal ‘bel 112’. Vraag eens aan jullie kleuter welk nummer ze moeten bellen voor de brandweer. Ze zullen het nooit meer vergeten. We legden ook de nadruk op het gevaar van vuur met de handpompen Bravo en Vonk. We knutselden ook aan ons vaderdaggeschenk, maar dat blijft nog even geheim...


 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!