zoeken
   


3kl K3A 3kl K3B
Winnie Claerhout  Eline De Smyter
3kl K3A 3kl K3B
Winnie Claerhout  Eline De Smyter
3kl K3A 3kl K3B
Winnie Claerhout  Eline De Smyter


De straat van Kaat week 219.11.2017

Maandag zaten we terug samen rond het verteltapijt. Dit keer vonden we Kaat tussen de bomen, ze was aan het graven en wij mochten meehelpenZo botsten we plots tegen een schat...deze mochten we samen open maken...

We deden allerlei leuke spelletjes met de kleurrijke sjaaltjes. We toverden ze om tot bloemen, we lieten ze dansen op de muziek, we dansten per 2 met de sjaaltjes, we speelden verstoppertje,...
Na de speeltijd werkten we verder aan onze werkjes in de klas en zochten we de letter K terug in prenten. In de namiddag werd er in de hoeken gespeeld;

Dinsdag luisterden we naar het vervolgverhaal van Pluk. Daarna dansten we verder met de kleurrijke sjaaltjes. We gingen op reis, al vliegend van het ene land naar het andere land. We vlogen van Argentinië naar Spanje, Zuid-Afrika, Ierland en eindigden in Indië.

 Toen werden de sjaaltjes heel verdrietig, ze wilden ook wel eens alleen dansen, we zochten verschillende manieren om de sjaaltjes alleen te laten dansen....
Het was tijd om de schat weer op te bergen, alle kleuters mochten hun sjaaltjes telkens in 2 vouwen, zo klein als ze maar konden...


Aan de werktafel maakten we woorden met de letter K met de lichtbak.


We sloten af met een poppenspel 'kunstkapoentjes', waarin de afspraken in het museum eens aan bod kwamen.

Woensdag was er poppenkast met de tweede kleuterklas rond de postbode. Daarna verzamelden we rond het verteltapijt. Kaat was deze keer verstopt in de feesttent.


We mochten een cadeautje uit de groene tas halen en mochten dit doorgeven op de maat van de muziek en volgens de sfeer van de muziek. De kleuter die het pakje vast had op het moment dat de muziek stopte, mocht het openen. We keken welk dier er in zat? Hoe zou dit dier feesten? Iedereen deed mee... In het eerste pakje zat een kip, in het tweede een aap, in het derde een tijger en in het vierde een muis....

In het laatste pakje zaten vlagjes. Het feest kon nu echt beginnen. We hingen de vlagjes op en zongen samen het feestlied. (zie filmpje op de facebookgroep)


"Ik wiebel op mijn benen en trippel op mijn tenen. Ik trek een gekke snuit en roep heel erg luid: Er is feest in de straat van Kaat.
Ik ben een feestbeest! Ik ben een feestbeest! Ik ben een feest... Huhh! Er staat een kip/aap/tijger/muis op de dansvloer!

Donderdag luisterden we naar het kamishibaiverhaal 'Het winkeltje uit het museum'. Een verhaal van een vogeltje die ontsnapt was uit het museum.
Daarna gingen we zwemmen. In de namiddag speelden we in de hoeken.

Spelen met het poppenhuis van Kaat.

Eens tekenen onder de tafels, het is eens iets anders.


We sloten af met een tekendictee, nu niet op zwart papier zoals vorige week...maar deze keer op wit papier met zwart potlood. We tekenden terug dezelfde dingen in 30 seconden. Daarna gingen we terug op zoek naar onze eigen tekening. Niet gemakkelijk!
Vrijdag was het dan uiteindelijk zo ver, de dag dat we naar het museum gingen. In de voormiddag herhaalden we nog eens ons feestlied van Kaat en daarna werkten we al onze werkjes af in de klas.


In de namiddag vertrokken we met de bus naar het museum. We werden verdeeld in kleine groepjes en mochten verschillende zoekopdrachten uitvoeren. Daarna kregen we allemaal en blad en wasco's en mochten we zelf kunstenaars worden. Iedereen koos een schilderij uit en mocht gaan schetsen... het was een geslaagde namiddag. Nogmaals bedankt aan de mama's, papa en opa voor het begeleiden van de groepjes. Een kunstzinnige uitstap!

Kunstzinnige groetjes,
van Kaat en juf Eline

 
De straat van Kaat08.11.2017

Dit is de straat van Kaat Kaat Kaat.
De straat? Van Kaat?
Hmmm? Hmmm?
Ik zie de straat.
Maar waar is Kaat?
Maandag zaten we allemaal rond het verteltapijt 'de straat van Kaat'.

Wat zien we hier allemaal?
We luisterden naar de stem van Kaat. We gingen op zoek naar het huis van Kaat. Zou ze thuis zijn?

Louis nam een kijkje, maar helaas ze was niet thuis.

Na de speeltijd trokken we een foto van onszelf, de juf drukte de foto's af en daarna mochten de kleuters de helft van hun gezicht bijtekenen.

In de namiddag mochten er enkele kleuters straten en huizen tekenen op behangpapier.

Het poppenhuis werd het huis van Kaat.

Er werden huizen gemaakt van plasticine.


De kleuters konden leuke dingen ontdekken in de ontdekhoek met spiegels en wol.

In de bouwhoek werd er met clics een auto gemaakt voor in de straat van Kaat.


Dinsdag kregen we een levensgrote foto van Kaat te zien, we vergeleken haar met andere kleuters van de klas. Wie heeft er dezelfde haarkleur? Wie is ongeveer even groot?...
We bekeken enkele close-ups foto's van Kaat. De kleuters mochten haar imiteren en raden hoe Kaat zich voelde op de foto. Je kan misschien zelf raden welke emotie de kleuters nadoen...
Daarna speelden we een flitsspelletje en mochten we poseren voor de klasfoto.
Na de speeltijd mochten we ons eigen gezicht naschilderen aan de hand van onze spiegel.Een ander groepje mochten stukjes stof knippen.We verdienden vandaag ook de medaille voor de stilste rij op de speelplaats. Hopelijk kunnen we de medaille behouden.


Woensdag keken we naar de meegebrachte voorwerpen met de letter K. Er kwamen een heleboel woorden aan bod, die we nu in onze lettermuur gaan plaatsen.

Daarna verzamelden we terug rond de straat van kaat. Via een zoekfoto konden we Kaat zien met een micro in de hand. Kaat liet ons luisteren naar dingen uit haar straat. Zo konden we een gesprek opvangen van haar buurvrouw Lena. We speelden dat gesprekje dan ook eens na.


Elk om beurt mochten we eens onze naam zeggen in de micro. Nadien beluisterden we de opname.Aan de hand van de beschrijving van het huis van de buurvrouw konden we op zoek gaan naar Lena haar huis. Het was heel erg smal en hoog en het stond tussen 2 andere huizen...

Anna-Lucia vond het huis van buurvrouw Lena.
We maakten ook opnames van onze voetstappen; we probeerden van alles uit; snelle, trage, zachte, trippelende, slepende, stampende, springende, huppelende,... Ook Kaat maakte opnames van de geluiden in haar straat. We gingen samen naar buiten en vroegen ons af of onze schoolstraat ook zo klonk. We luisterden; oren open, ogen toe....

Donderdag vierden we eerst de verjaardag van de directeur in de turnzaal. De rode loper werd uitgerold en hij kreeg een mooie kroon. Alle leerlingen en kleuters kregen als traktaat een lekker ijsje.


Daarna luisterden we naar de geluiden van onze schoolstraat die we gisteren hadden opgenomen. Na de speeltijd mochten sommige kleuters minimum 4 auto's uitknippen om op hun achtbaan te kleven. Een ander groepje kleuters mocht schrijfdans doen. We lieten onze auto's racen rond de kegels in de vorm van een 8 op de maat van de geluiden van racende auto's. Het was niet altijd gemakkelijk om de kegels te ontwijken....er vlogen af en toe auto's uit de bocht...Over de middag genoten we van de laatste zonnestralen in de maand november.

De letter K zit blijkbaar overal; hier op ons welKomsbord op de speelplaats.


In de namiddag mochten we spelen in de hoeken; de ontdekhoek met wol en spiegels;


de autohoek;We sloten af met het dictee van de straat. Alle kleuters kregen een zwart blad en een wit krijtje of potlood. De juf dicteerde een woord uit de straat van Kaat. De kleuters kregen telkens 30 seconden om het ding te tekenen. Daarna schuift iedereen zijn blad door naar zijn buur.
Het was mooi om de resultaten te zien, maar moeilijk om hun eigen tekening op het einde terug te vinden....


Vrijdag mocht de plukkoffer voor de eerste keer mee met een kleuter. Pluk mag een heel weekend gaan logeren bij Leila, we kijken al uit naar de avonturen die ze samen beleven.
We kregen ook weer een zoekfoto te ziet uit de straat van Kaat. Laurens herkende direct de brievenbus.


Lowie mocht kijken wie er naast die brievenbus zat....

Aha daar is Kaat, eindelijk hebben we ze gevonden. Kaat was aan het wachten op de postbode.... hij had een postpakje mee voor buurman Rik.

Buurman Rik verzamelt schilderijen. We waren nieuwsgierig en keken welk schilderij er in het postpakje zat... Het schilderij is gemaakt door een kunstenaar. Zijn naam is Roger Raveel. We keken samen naar het schilderij, we keken naar de kleuren, welke figuren erop stonden,... Daarna gingen we ook even schilderen maar niet met een penseel en verf. De kleuters kregen elk een draadje en mochten deze schikken op het schildersdoek.


De mama van Kaat kon ook op een hele speciale manier schilderen, namelijk op muziek. Samen met de kleuters mochten we de dingen uitbeelden die de stem vroeg.

Na de speeltijd gingen we aan de slag in de klas. We mochten met draadjes en lintjes een kunstwerk maken op karton.

Er gingen ook 3 kleuters op bezoek naar de brugklas. Louis, Loïs en Luca.

Net voor de middag mochten we de limbodans doen onder de gespannen touwen van de ontdekhoek. Michelle hield het langs de limbodans vol zonder het touw te raken.In de namiddag genoten we ervan om te spelen in de hoekjes


Het taalhoekje: Spelen met de spullen van de letter K.

Lowie was druk bezig met het licht te repareren in de poppenhoek.


Meer foto's kan je vinden op de schoolwebsite, onder foto's. Volgende week werken we verder rond de straat van Kaat. We sluiten dan af met het museumbezoek op vrijdagnamiddag.
Prettig weekend!


 
Abracadabra daar zijn de heksen...25.10.2017

 Maandag  begonnen met een gesprekje over gevoelens adhv gevoelspompoenen. Zo kwamen we tot de conclusie dat iedereen wel al eens bang, verdrietig, verliefd, blij of verlegen is geweest.
Daarna vlogen we naar de werktafel en knutselden een halloweentafereel waar we een placemat van maken.


Net voor de middag rijmden we er op los, zoals alleen echte heksen dat doen, met toverspreuken...
In de namiddag speelden we in de hoeken.
Dinsdag schilderden we een wit kruis op ons spinnenhoofd en tekenden we ogen.


We werkten ook verder aan onze werkjes;
 

We maakten ook spinnenwebben met wol onderaan onze stoel.In de namiddag was er turnen en konden we nog 1 hoekje kiezen.


Woensdag luisterden we naar het verhaal 'Hennie de Heks en het spookhuis'. Lekker griezelig verhaal... Daarna namen we onze bezem en vlogen we naar buiten. We vlogen van de ene heksenkegel naar de andere heksenkegel. (in open guirlandes)Donderdag gingen we zwemmen met juf Isabelle. Daarna mochten we de vliegles van gisteren eens op papier tekenen. Met sterrenstickers en kleine dikke wasco's gingen we aan de slag op de maat van de muziek. We vlogen hoog en laag en kruisten elkaar.Een ander groepje mocht verder werken aan hun spinnenweb weven met wol.
Net voor de middag oefenden we ons heksendansje in om daarna op film te zetten.
In de namiddag mochten we elk een hoekje kiezen;We sloten de dag af met de opnames van ons heksenlied & dansje. De kleuters mochten zelf kiezen wat ze deden; meedansen/zingen/muziekinstallatie bedienen/podiumstukken klaar zetten. We hadden een hele crew nodig om de opnames mogelijk te maken. Het filmpje kan je zien op de facebookgroep van onze school. Wie het filmpje graag wil ontvangen, mag gerust een USB-stick meegeven aan jouw kleuter.

Vrijdag was het zo ver, ons heksenfeestje. We begonnen in het donker met een griezelverhaal van Hekselien. We vlogen eerst naar de sprookjeswereld, waar alles kan en mag....We maakten heerlijke heksenhoeden;In de namiddag namen we plaats aan onze griezelige feesttafel;

Na het eten van onze heksenhoeden, gebeurden er rare dingen in de kikkerklas;

Het was een griezelig heksenfeestje, we genoten er allemaal van.


Happy Halloween!
Meer foto's op de schoolwebsite.

 
Abracadabra daar zijn de heksen...21.10.2017

aMaandag keken we wat er allemaal in de heksenketel zat bij Hekselien, we leerden heel wat nieuwe woorden bij; HEKSENRAG, PRUTTELEN,.... De kleuters brachten allerlei heksenspullen mee voor in de klas. Luca & Michèle hadden ook een mooie pompoen meegebracht, het werd al een beetje griezelig in ons klasje.
 


 
We begonnen aan onze spinnenmasker uit papier-maché. Eerst ballonnen blazen;


In de namiddag genoten we nog van de laatste zonnestralen.

Dinsdag mochten we met houtskool een heks tekenen, ze zagen er akelig uit.

Juf Lieve kwam ook even bij ons helpen in de klas.


We leerden een liedje aan '6 heksen'. Je kan het liedje terugvinden op youtube. Er is ook een leuk filmpje bij. In de namiddag mochten we turnen bij juf Isabelle. We sloten af met een fotoreportage van de boerderij en de powerpoint en filmpjes van de info-avond.

Woensdag was er poppenkast samen met de 2de kleuterklas. De heks wilde alle poppen van de poppenkast laten schrikken met een muis. Dat vonden de andere poppen niet zo leuk en ze bedachten een plannetje om de heks beet te nemen.
Aan de schrijftafel deden we schrijfdans, eerst in de lucht, daarna met onze vingen op papier en uiteindelijk met wasco op papier... en dit allemaal op de maat van de muziek.


Donderdag schilderden we ons spinnenhoofd met zwarte verf.

In de namiddag gingen we op stap in het speelbos, op zoek naar gepaste heksenbezems. We vlogen terug naar de speelplaats en speelden takkenroof met de houten stokken. (een variant op mikado, maar dan met grote stokken)
We speelden ook in de hoekjes in de klas;
De heksen werden mooi gemaakt voor het heksenfeest in het heksenhol;


Er werden ingrediënten verkocht om heerlijke heksensoep te maken;

Heksenspelletjes werden op de computer gespeeld met fundels;

In de spelletjeshoek speelden ze 'Knibbel Knabbel Knuisje'


Er werd getimmerd;Vrijdag mochten we telspelletjes spelen met alle ingrediënten om heksensoep te maken. We konden adhv de receptkaarten heerlijke soep maken. De 2 de groep voor de schrijfdans kwam ook aan de beurt. Na de speeltijd mochten er terug 4 vriendjes naar de brugklas. Alle werkjes van deze week werden afgewerkt en er werd druk gebouwd aan de heksentoren met de kapla blokjes.


In de namiddag mochten we in de hoeken spelen;
Spinnen zoeken met pincetten & verstoppen & tellen in de zandtafel;

Puzzelen met Hekselien op het grote scherm;

De poppenhoek werd een echt heksenhol;Een vliegende heks onderweg naar de heksenwinkel;

In de computerhoek;


Puzzelen in de puzzelhoek;


Volgende week toveren we verder met Hekselien, we tellen dan af naar ons heksenfeestje op vrijdag. Het zou leuk zijn mochten de kleuters zwarte/bruine of donkere kledij aan hebben op vrijdag. Zo zien ze er dan uit als echte spinnen.
Griezelige groetjes;
de kikkerklas


 
Dierenplezier op de kinderboerderij15.10.2017

Maandag luisterden we naar een engeltalig liedje van de boerderij, je hebt de kleuters misschien al horen zingen 'Old Mac Donald had a farm', dit kunnen ze ondertussen heel goed meezingen. Tekst en muziek kun je terugvinden op youtube.
We stelden een boer samen met (halve) cirkels in glanspapier.We keken enorm uit naar onze uitstap naar de kinderboerderij en we besproken eens welke dingen we graag nog zouden te weten komen van de kinderboerderij.

In de namiddag speelden we in de hoeken;


Dinsdag was het dan zo ver, met onze laarsen aan trokken we samen naar Bokkeslot. Nogmaals dank aan de (groot)ouders die zorgden voor het vervoer, want zonder jullie zou deze leuke uitstap niet kunnen doorgaan.
We beleefden er enorm leuke dingen; we bakten een pompoenbroodje, keken naar alle dieren, reden mee met de huifkar, we mochten bieten trekken op het land, we mochten ook proeven van de heerlijke tomaten, we maakten de stallen schoon van de boerderij, we lieten de dieren op de weide,...
een dag om niet te vergeten! Meer foto's kunnen jullie zien op onze info-avond; komende dindsdag om 19u30.


Woensdag was er poppenkast, 'Moddertje het varken'. Na de speeltijd werkten we verder aan onze boerderijwerkjes.
Donderdag kregen we bezoek van een kerkuil en een kleine Arend, ze voelden zich zo thuis in onze kikkerklas, dat ze wel 3maal hun behoefte deden in onze klas ;-) We kwamen heel wat te weten over de dieren; wat ze eten, waar ze leven, we keken naar echte BRAAKballen. (Volgens Lea waren het DRAAKballen)

Daarna maakten we ons klaar om naar het zwembad te gaan met juf Isabelle.
We sloten de dag af met het bewegingsverhaal PLONS.

Vrijdag herhaalden we ons Engels liedje en er mochten terug 4 kleuters naar de brugklas, ze maakten leuke teloefeneningen. In de klas werkten we al onze werkjes af van de voorbije week. We luisterden ook naar het verhaaltje van Pluk.
In de namiddag lag er een brief van Hekselien in onze klas. Ze was haar favoriete huisdier CREEPY kwijt, hij was op stap voor de heks om ingrediënten te halen voor in haar heksensoep. Maar hij was nog steeds niet thuis gekomen.... De heks vroeg onze hulp om CREEPY terug te vinden & om de ingrediënten te zoeken die ze nodig had om heerlijke heksensoep te maken.
We vonden uiteindelijk CREEPY in onze tent van de klas.We besloten om Creepy & Hekselien te helpen en gingen op stap op zoek naar de juiste ingrediënten;We vonden reeds eikels, groene en bruine eikenblaadjes. Maar helaas geen kastanjes en dennenappels. Dus wie helpt ons om deze laatste 2 ingrediënten te vinden?

De komende 2 weken werken we rond het thema 'Abracadabra daar zijn de heksen'. Wie thuis materiaal, spelletjes, verkleedkledij heeft rond heksen, mag deze zeker meebrengen.
We maken de kinderen ook duidelijk dat de heksen enkel in de sprookjeswereld en in de verhaaltjes bestaan, niet in de mensenwereld!

Don't forget; dinsdagavond - info-avond 19u30 'Het is fijn als je erbij kan zijn!'

Meer foto's op de website.

 
De Bremer stadsmuzikanten week 208.10.2017

Dinsdag gingen we op uitstap naar het bos, we speelden er allerlei spelletjes. De voormiddag vloog heel snel voorbij, omdat het zo plezant was.

In de namiddag kwam de mama van Emlin met de hond Moby langs.

We sloten de dag muzikaal af. De papa van Jérôme kwam langs om samen met ons liedjes te zingen met zijn gitaar.

Woensdag keken we eerst vooral wat er in de geheime doos zat van Louis. Het was uiteindelijk Michelle die konden raden wat erin zat en Anna-Lucia kon het juiste kleur raden. Het is toch een hele opdracht voor de kleuters om iets geheim te houden. ;-)


We oefenden het toneeltje van het sprookje 'De Bremer Stadsmuzikanten' in. Eerst leerden we de verschillende emoties met ons gezicht en lichaam uit te beelden en daarna verdeelden we de rollen. Jullie kunnen misschien zelf zien welke emoties ze hier allemaal uitbeelden;


Het was niet evident voor sommige om zich serieus te houden, maar de kleuters deden dit al heel goed.
Na de speeltijd mochten we samen met de 2de kleuterklas een bewegingsomloop doen in de turnzaal.
We sloten weeral muzikaal af met de komst van de opa van Lea die op zijn gitaar, banjo en ukulele kwam spelen. We zongen samen een heleboel kinderliedjes.


Donderdag schilderden we verder aan onze dierenpiramide.

Ook het houten stokje voor onze muziekinstrument krijgt een leuke versiering;

En speelden in de verschillende hoeken;

We probeerden ook eens samen zoals in het sprookje een dierenpiramide te maken. In het begin dachten we dat dit makkelijk zou gaan, maar het was niet zo evident.... Het was met vallen en opstaan...


We herhaalden ook ons versje GEKRAAKT.

Vrijdag hadden we terug bezoek in onze klas. De kat van Eveline & Josephine kwam langs met hun papa. Tinkerbell was haar naam.

We werkten ook al onze werkjes af. Er mochten ook weer 4 andere kleuters op bezoek naar het eerste leerjaar. Ze mochten er luisteren naar een herfstverhaaltje.


In de namiddag mochten we ons toneeltje van het sprookje uitspelen voor de giraffenklas. Daarna kwam de broer van Laurens langs met zijn gitaar. We zongen samen enkele kinderliedjes en hij speelden ook een liedje van de piraten. De kleuters werden er heel stil van.
Het was een drukke en heel gevulde week. Nogmaals bedankt aan de ouders voor de bezoekjes met de dieren en de muziekinstrumenten.

We gaan van de sprookjeswereld naar de boerderijwereld. Dinsdag gaan we op bezoek naar de boerderij, dus graag aangepaste kledij die vuil mag worden en vergeet de picknick niet!
Wie thuis spullen heeft rond de boerderij, mag dit gerust meebrengen. We maken er een leuke boerderijweek van.
Groetjes,
de kikkerklas

 
De Bremer stadsmuzikanten29.09.2017

Maandag doken we in de sprookjeswereld, we beleefden in de magische wereld het sprookje 'De Bremer Stadsmuzikanten'

We tekenden aan de knutseltafel een dier uit het sprookje na volgens stappenplan. We konden kiezen uit de ezel, de hond, de poes of de haan.

Aangezien de dieren graag muziek spelen, mochten we ons eigen muziekinstrument maken. Hiervoor maakten we gaatjes in kroonkurkjes. We telden al tot 20!


Maandagnamiddag kwamen er 2 honden op bezoek; Cooper van Marie-Lou en Rocky van Michelle.
Dinsdag mochten we ons getekend sprookjesdier inschilderen met waterverf, dit zorgde voor mooie resultaten.


We leerden ook het versje 'GEKRAAKT' aan. In de namiddag kwam de hond van Vienna langs.


Donderdag mochten we nogmaals naar het sprookje luisteren, maar nu uit de echte dikke sprookjesboek van GRIMM, de kleuters waren muisstil. Daarna gingen we zwemmen met juf Isabelle.
Na het zwemmen schilderden we een houten staafje in voor ons muziekinstrument.

In de namiddag vertrokken we met de bus naar het toneel in de schakel van Waregem. De toneelvoorstelling 'Stekeblind' begon met een brief. Een brief van Egel aan Mol. Dat hij bij haar wil zijn. Samen praten over de dingen, samen thee drinken voor het raam, samen naar buiten kijken, samen schaapjes tellen en samen slapen in één bed. Stekeblind was een verhaal van liefde voor kleuters.Vrijdag vierden we terug feest, deze keer voor Louis. Hij mocht 5kaarsjes uitblazen.


We begonnen de ochtend vrij muzikaal en deden op verschillende manieren dierengeluiden na, we speelden met een muziekogram allerlei spelletjes.
Op een grote affiche schilderden we de dieren van het sprookje volgens de dierenpiramide.
Na de speeltijd mochten er 4 vriendjes van onze klas voor de eerste keer naar de brugklas, het eerste leerjaar. Ze waren heel enthousiast om hun eerste schrijfwerkje te tonen. Volgende week gaan er 4nieuwe vriendjes op bezoek naar het eerste leerjaar.
In de namiddag kwam de hond van Mathis nog even op bezoek.


Daarna aten we heerlijke pannenkoeken voor Louis zijn verjaardag.

We genoten nog even van de laatste zonnestralen buiten.

Meer foto's op de schoolwebsite; onder FOTO's.

!!!Denk eraan maandag geen klas!!!
Dinsdag gaan we in de voormiddag naar het bos, dus graag de laarzen reeds thuis aandoen. En verse schoenen in een plastic zak in de boekentas. Geef ook een stevige plastiekzak mee om herstmaterialen in te verzamelen. Graag ook een koek in de jaszak om makkelijk mee te nemen  naar het bos.

Een fijn verlengd weekend!


 
We vieren de verjaardag van Kikker24.09.2017

Maandag keken we naar alle verjaardagsspullen die de vriendjes hadden meegebracht naar de klas en ook de grote verjaardagskoffer van de juf.
We versierden de klas met al het feestmateriaal, het werd een kleurrijke klas.
In de poppenhoek werd er iedere dag een verjaardagsfeest gevierd, mooi om te zien hoe ze zich inleefden;

In de winkel kochten de vriendjes van de poppenhoek al hun ingrediënten in de winkel om een heerlijke taart te maken;

Na de inkopen en het koken konden de vriendjes aan de mooi versierde feesttafel aanschuiven;

In de ontdekhoek konden de vriendjes zelf ontdekken hoe ze een ballon konden opblazen, uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat de luchtpomp het eenvoudigste was om de ballon op te blazen. Sommige konden al zelf een ballon knopen, wat niet evident is.


Dinsdag schilderden we onze klei-letter K die we maandag boetseerden. We versierden ook een kader rond onze verjaardagsfoto volgens een patroon.

We zongen ook meermaals ons verjaardagsliedje; type in op youtube: Kidz-dj - ik ben jarig
De kids zijn heel enthousiast om mee te zingen en dansen.
In de spelletjeshoek speelden ze hier het kikker vangspelletje;


Woensdag keken we naar de poppenkast, Heksemie werd jarig en iedereen in de poppenkast was dit vergeten. Gelukkig kon snuffeltje iedereen op tijd verwittigen om alsnog voor een cadeautje te zorgen voor de heks.


We werkten aan de tafel en boetseerden het woord KIKKER na met plasticine, eerst worstjes draaien en daarna de letters vormen;


Donderdag speelden we een telspelletje met verjaardagskaarsen. Op de computer speelden ze hier met programma fundels;

In de puzzelhoek werd er druk gepuzzeld;


We genoten nog van het zonnetje en speelden buiten in de namiddag;

Vrijdag was het uiteindelijk zo ver, het grote kikkerfeest, waar de kleuters al een hele week naar uitkeken; 's morgens maakten we een lekkere kikkercake klaar;


Iedereen was enthousiast om mee te helpen, we hebben echte keukenprinsen en - prinsessen! En natuurlijk mochten we ook van dit alles eens proeven; hmmmm


Het resultaat mocht er zijn, we versieren de hele klas en vierden samen met de giraffenklas een groot feest. Meer foto's op de schoolwebsite, onder FOTO's.

We starten volgende week met het sprookje 'De Bremer stadsmuzikanten'. Wie thuis materiaal liggen heeft, mag dit gerust meebrengen. Er komen al enkele honden en katten op bezoek in de klas, waar we enorm naar uitkijken. Vergeet niet woensdag 27/09 geen school voor de kleuters.

 
mijn vriendjes in de kikkerklas & Kikker is bijna jarig15.09.2017

We zijn druk in de weer met het maken van de verjaardagskronen in de klas, iedereen verlangt naar zijn eigen verjaardagsfeest in de klas.

Ook een verjaardagskalender mag niet ontbreken, zo kunnen we thuis samen aftellen naar de verjaardagen van onze vriendjes in de klas en kijken we uit naar allerlei leuke uitstappen.

Dinsdag was er hoog bezoek in onze klas. Simon bracht een kleine pad mee naar de klas, fantastich voor de kleuters om naar te kijken.

We lieten de pad in de namiddag terug vrij in de natuur, waar hij natuulijk thuis hoort. De kleuters wezen de pad de juiste weg.
We speelden ook in de hoeken;
Woensdag kwam de fotograaf langs voor een klasfoto en individuele foto's van de kleuters. Hieronder het resultaat;


Donderdag zijn we gestart met ons nieuw thema 'Kikker is bijna jarig'. We maakten een woordenweb rond jarig zijn. We gingen ook voor de eerste maal zwemmen met juf Isabelle. Laurens mocht nog niet mee zwemmen en mocht fotograaf zijn van dienst. Hij nam foto's met de kidizoom.

Meer foto's op de schoolwebsite.
Na het zwemmen mochten we per 2 een verjaardagsportret maken op de speelplaats met krijt.

Vrijdag vierden we de eerste verjaardag in onze kikkerklas. Lea mocht 5 kaarsjes uitblazen.

Lea bracht lekkere ijsjes mee naar de klas. We waren allemaal heel nieuwsgierig wat er in de geheime doos zat. Na heel wat raden en enkele tips, kon Emlin raden wat Lea in de geheime doos had gestopt...een playmobiel mannetje

Na de speeltijd mochten we op verjaardagsmuziek een taart tekenen met wasco's. Op de maat van de muziek tekenden we op een groot wit blad. Heel leuk om te doen en ze bezig te zien.


In de namiddag profiteerden we van de zon en speelden we nog even buiten. Luca maakte een vijver met clics, voor de kikkers in de klas. Zodat ze niet zouden uitdrogen ;-)


Met de verjaardagskalender in de hand sloten we een leuke, gevulde week af.

Volgende week tellen we af naar het grote verjaardagsfeest van Kikker en Giraf. Wie nog geen schoendoosdeksel meebracht, gelieve dit maandag mee te brengen.
Fijn weekend!

 
Mijn vriendjes in de kikkerklas08.09.2017

Deze week maakten we kennis met al de kalenders van de kikkerklas. We leerden de liedjes aan van ons dagelijks ritueel, misschien heb je ze al wel stiekem gehoord thuis? ("schudden met de billen, zwaaien met de handen, stampen met de voeten, doe maar mee?")
We maakten verschillende kikkers om onze kleutergang te versieren, heb je het resultaat al gezien vanop de speelplaats? Maandag konden we nog eens buiten spelen en daar genoten we ook van. Hopelijk zijn het niet de laatste zonnestralen. Hier keken we vol bewondering naar een vlinder. Ook al hadden de kleuters graag een kikker gezien, maar we hebben helaas nog geen gevonden.


We maakten ook al kennis met de verschillende hoekjes in de klas en maakten duidelijke afspraken wat kan en niet kan.

een memory van Kikker spelen aan de spelletjestafel


winkelen,...

Maar naast het spelen werd er ook gewerkt natuurlijk;We zijn ook reeds begonnen aan onze verjaardagskalender, die jullie binnenkort meekrijgen naar huis. Daar staan alle activiteiten en verjaardagen in gepland van de kikkerklas. Zo kunnen jullie samen met jullie kleuter aftellen en uitkijken naar leuke activiteiten in de klas.

Deze week kwamen we ook een heleboel te weten over de kikker zelf;
***Wisten jullie dat een kikker tot wel 3 meter ver kan springen? Dus we hebben dit even uitgetest in de klas, wie kan er zo ver springen als een kikker? Helaas niemand kwam voorbij de 3 meter, maar Luca raakte het verst van allemaal.


Meer kikkersprongen kunnen jullie bekijken op de website, onder foto's.

***Wisten jullie dat een klein kikkertje die voor het eerst uit het water komt, slecht zo klein is als de nagel van een dikke duim?


*** Wisten jullie dat de kleinste kikker op de wereld slechts 1 cm klein is?


***Wisten jullie dat de langste kikker ter wereld 1meter lang is?Vraag jullie kleuter maar uit, want vanaf nu weten zij alles over de KIKKER. Wat is het toch fijn om een kikker te zijn? ;-)

Meer foto's op de website, onder FOTO'S.
Volgende week gaan we zwemmen op donderdag en kijken we uit naar vrijdag, want dan is Lea als eerste jarig in onze kikkerklas! We werken nog verder rond 'mijn vriendjes in de kikkerklas'. Fijn weekend!


 
pag.

1

 

2

 

3

 ...

4

... 

5

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!