zoeken
   


3kl K3A 3kl K3B
Winnie Claerhout  Eline De Smyter
3kl K3A 3kl K3B
Winnie Claerhout  Eline De Smyter
3kl K3A 3kl K3B
Winnie Claerhout  Eline De Smyter


kleuterproject het allermooiste ei deel 209.04.2018

Maandag oefenden we ons dansje nog eens in op het grote podium. Daarna gingen we aan de slag met het 2de deel van ons paasknutselwerkje.
Net voor de middag mochten we onze meegebrachte chocolade uithalen, we waren heel erg verwonderd toen we hoorden waar de chocolade eigenlijk vandaan kwam... van de cacaoboom...


We keken naar de verschillende vormen en kleuren en mochten natuurlijk ook eens proeven van die heerlijke chocolade.


In de namiddag speelden we in de hoeken;We sloten af met het kijken naar het 2de deeltje van het toneeltje van de juffen.
Dinsdag deden we nog eens ons dansje en luisterden we daarna naar het vervolgverhaal van PLUK. Na de speeltijd mochten we elk een prent kiezen uit het verhaal van het allermooiste ei. Dit mochten we dan naschilderen.

We leerden een frans versje aan 'petits poussins'
In de namiddag mochten we gaan turnen met juf Isabelle en daarna speelden we in een hoekje.

We sloten af met de paasfilm 'HOP' en mochten eens naar onze eigen danstalenten kijken. De juf had ons eens gefilmd toen we het dansje oefenden op het podium.
Woensdag was het generale repetitie, we keken naar het toneeltje van de juffen en de dansjes van alle kleuters. Het werd al een mooi geheel. Het 1ste en 2de leerjaar waren onze toeschouwers. Yelena had de geheime verjaardagsdoos mee en waren heel benieuwd wat er precies in de doos zou zitten. Axelle kon het uiteindelijk raden wat het was na 2 gouden tips van Eveline en Leila.

Na de speeltijd verdeelden we ons in 3 groepjes en mochten we elk naar eigen creativiteit SAMEN met ons groepje het 'allermooiste' ei maken.


De ene groep begon al heel snel met iets te maken, terwijl het bij de andere groepen wat langer duurder vooraleer een initiatief werd genomen. Het resultaat mocht van de 3 groepen gezien worden...


De juf vond dat alle 3 de groepen gewonnen waren. En zonder dat ze het wisten van elkaar hadden ze eigenlijk elk een ei gemaakt uit het verhaaltje. Kunnen jullie raden welk ei er van Puntje, Langelat en Hanekam zijn?
Donderdag vierden we de verjaardag van Yelena. Yelena had de ingrediënten mee om lekkere K3-cupcakes te maken.

Na het zwemmen mocht Yelena de cakejes versieren met slagroom en versiering.

Daarna heerlijk smullen en samen feest vieren.


We speelden net voor de middag een spelletje waar we op zoek gingen naar het sprekende ei in de klas.
In de namiddag speelden we in de hoeken.
We sloten af met het beluisteren van ons eigen stemmen die het verhaal van 'het allermooiste ei' vertelden.

Vrijdag begonnen we met enkele taalspelletjes, we rijmden erop los. Daarna mochten we rond de kooktafel zitten en elk om de beurt chocolade vogelnestjes maken.Daarna de chocolade laten hard worden en ondertussen legden we al onze spullen klaar voor het grote optreden in de namiddag.

In de namiddag waren we allemaal heel enthousiast voor het kleuterproject. We schitterden allemaal op het podium.

Super trots op mijn haantjes en mijn kipjes van de kikkerklas.


Een prettig paasverlof met hopelijk veel zon.
groetjes,
juf Eline 
kleuterproject het allermooiste ei25.03.2018

Maandag gingen we van start met ons kleuterproject. We luisterden geboeid naar het verhaal van 'Het allermooiste ei'. Daarna gingen we aan de slag aan de werktafel en mochten de jongens hun hanenkroon knutselen.


Terwijl de meisjes andere werkjes mochten uitvoeren.


In de namiddag speelden we in de hoeken;


De paassfeer is al duidelijk te zien in onze klas, nogmaals dank aan de mooie paastak van Axelle.
Dinsdag oefenden we ons dans voor het eerst op het grote podium in de turnzaal. Daarna luisterden we naar het vervolgverhaal van Pluk, de oude visser. Axelle werd vandaag 6jaar, dus tijd voor een feestje in de klas.

We kregen ook bezoek van de kip van Simon die een hele dag bij ons kwam logeren. De kip voelde haar snel op haar gemak in onze klas.


Yelena had juist geraden wat er in de geheime verjaardagsdoos zat van Axelle, Louis had al een tip in de goede richting gegeven, maar het was niet gemakkelijk.

De meisjes mochten nu hun kippenkroon maken aan de knutseltafel.

We leerden ook een liedje aan van 'het allermooiste ei' op de melodie van 'altijd is kortjakje ziek'.
In de namiddag gingen we turnen met juf Isabelle en speelden we nog in de hoeken.
Woensdag mochten we eens gaan kijken naar het versierde podium en oefenden we nogmaals ons dansje in, het begint al goed te lukken.

Er was ook bezoek van het konijn van Lea, Bollie.


Na de speeltijd mochten we onze schrijfmotoriek inoefenen op de krijtborden van het lager. We tekenden aan de hand van een versje een kip op een stok.Meer foto's op de schoolwebsite.
Donderdag keken we met alle kleuters naar het eerste deeltje van de toneelvoorstelling van de juffen. We kijken al uit naar het 2de deel, dat zal maandag getoond worden aan de kleuters.
Daarna gingen we aan de werktafel aan de slag; om de 3 kippen van het verhaal via het versje te tekenen, maar nu op papier...

Net voor de middag gingen we turnen. In de namiddag speelden we in de hoeken;

We sloten af met opnames van het verhaal 'het allermooiste ei'. Elk om de beurt mochten we 1 pagina inlezen in de micro. Heel leuk om te zien hoe kleuters plotseling anders beginnen praten in een micro. Ook als ze zichzelf dan mogen beluisteren, vinden ze dit heel grappig. Eind volgende week zullen jullie die opnames dan kunnen beluisteren.
Vrijdag begonnen we terug op het podium om ons dansje in te oefenen. Daarna speelden we een wiskundespelletje in de kring met paaseieren. We begonnen ook aan ons paasknutselwerkje.

Net voor de middag verzamelden alle leerlingen van school in de turnzaal en werden er terug dikke duimen uitgedeeld. Amélie van onze klas was 1 van de gelukkigen, zij werd gekozen omdat ze steeds zo vrolijk naar de klas komt en altijd iedereen helpt waar nodig. Dus dubbel en dik verdiend voor ons Amélie.

In de namiddag speelden we in de hoeken.Volgende week werken we verder aan dit thema. We tellen af naar ons groot optreden van vrijdag 30 maart om 13u30.

 
Stoere ridders en knappe jonkvrouwen18.03.2018

TMaandag was het eindelijk zo ver, onze uitstap naar het Gravensteen. We werden ontvangen door een schildknaap die ons meteen verkleedde tot zijn helpers. Hij leerde ons juist groeten en toonde ons de verschillende kamers van het kasteel. We waren echt onder indruk van alles...

In de namiddag mochten we spelen in de 'Playbeach' te Gentbrugge.

Dinsdag lag er een brief in kikker zijn bed... het was de oorkonde dat alle kleuters van onze klas tot ridder geslagen zijn door ridder 'Jan zonder vrees'.

We luisterden naar het vervolgverhaal van Pluk, 'de veerpont'. Daarna mocht het 2de groepje schrijfdans doen aan de werktafel.Net voor de middag speelden we een kringspelletje en fluisterden we een wachtwoord door van het kasteel. In de namiddag mochten we eerst turnen met juf Isabelle en daarna 1 hoekje kiezen.

We sloten af met het 2de deel van Rapunzel.
Woensdag was er Pedagogische studiedag.
Donderdag luisterden we naar een verhaaltje en daarna gingen we zwemmen met juf Isabelle. Net voor de middag werkten we alle werkjes af.

In de namiddag mochten we spelen in de hoeken.


We sloten af met een bewegingsmoment van Krullebol. De jongens mochten een paar ridderoefeningen doen en de meisjes mochten met hun vingers een ladder maken om naar de torenkamer van Rapunzel te gaan.


Daarna werken we allemaal draken die grote honger hadden en blaadjes wilden eten van de hoogste bomen...

Vrijdag oefenden we ons dansje in voor ons kleuterproject, het begint stilaan vorm te krijgen.

Daarna mochten we ons eigen popcornbakje versieren met een kasteel en een ridder of jonkvrouw naar eigen keuze.We sloten in de namiddag ons thema af met ons ridderfeestje, wie wil mocht zijn jonkvrouwkleedje aandoen. We smulden van heerlijke popcorn en keken naar het laatste deeltje van de film 'Rapunzel'. Daarna mochten we meehelpen om alles klaar te zetten voor het schoolfeest van zondag.

Volgende week starten we met ons kleuterproject 'het allermooiste ei'. Dinsdag is Axelle jarig en komt de kip langs van Simon en woensdag komt het paaskonijntje van Lea op bezoek. Ondertussen zullen we volop repeteren om jullie een fantastisch spektakel te tonen op vrijdag 30maart. We kijken er al naar uit.

 
18.03.2018

 
Stoere ridders en knappe jonkvrouwen11.03.2018

Maandag begonnen we met ons nieuw thema. Lowie was ook terug in de klas en nu konden we eindelijk SAMEN zijn verjaardag vieren.

Laurens kon uiteindelijk raden wat er in de geheime doos zat verstopt; EEN DINO

Daarna gingen we op zoek naar allerlei informatie over 'ridders & burchten', we kwamen een heleboel dingen te weten via een informatief boek.
Na de speeltijd gingen we aan de slag aan de werktafel. Er werd een nieuw contractwerkje uitgelegd en we knutselden een konijnenslinger voor het schoolfeest.

In de namiddag vierden we de verjaardag van Lowie verder;

We speelden in de hoeken;


Simon bracht een groot houten kasteel mee, super leuk om in te spelen;
We eindigen de dag met een gezamenlijk brugklasmoment met het eerste leerjaar.

Dinsdag luisterden we naar het vervolgverhaal van Pluk, 'Dollie doet iets', daarna trokken we de briefjes om te weten welke mama's of papa's meegaan naar onze kasteeluitstap. De werker, Amélie mocht de briefjes trekken. De mama van Emlin en de mama van Axelle werden getrokken.

Daarna werkten we verder aan ons contractwerk.
We leerden net voor de middag het kastelenlied aan van Krullebol.
In de namiddag kregen we turnen van juf Hanne, want juf Isabelle was ziek deze week. Na het turnen speelden we in de hoeken;
We sloten af met het eerste deel van de film 'Rapunzel.

Woensdag mochten we eerst naar de poppenkast kijken samen met de giraffenklas. Het verhaal ging over een koning die zijn kroon was verloren. Daarna oefenden we ons dansje in voor het kleuterproject. Na de speeltijd werkten we verder aan ons contractwerkje.
Donderdag werden we verdeeld in 3 groepjes en kregen we de opdracht om een kasteel te maken met tape op de grond.Alle 3 de groepjes slaagden erin om een kasteel te maken zonder de hulp van de juf. De ene groep kon wel al wat beter SAMENwerken dan de andere groep, de kleuters leerden wat het is om echt SAMEN te werken. Nadien gingen alle kleuters naar elkaars kasteel gaan kijken en mochten ze vooruit en achteruit stappen op het kasteel.

Na de speeltijd kwam het eerste groepje aan de beurt om met schrijfdans 'Krullebol' een kasteel te tekenen op muziek.

In de namiddag speelden we in de hoeken;

We sloten de dag af met het verhaal 'Waar is de ridder'. Samen gingen we op zoek naar de 105 ridders die verstopt zaten in het boek.

Vrijdag kwamen we met z'n allen in onze pyjama naar de klas, super gezellig was dat. Zo steunden ook wij de actie van BEDNET.


We brachten onze nieuwe letter R van Ridder aan, we keken naar alle materialen die de kleuters hadden meegebracht. We zongen samen het liedje van de letter R van kapitein Winokio.


We vormden per 2 de letter R met onze handen.
Na de speeltijd mochten we terug gaan kijken naar het optreden van het eerste leerjaar.

 Net voor de middag mochten we op de foto met de volledige kleuterafdeling.

In de namiddag speelden we in de hoeken;


Volgende week werken we verder rond dit thema. Maandag gaan we op uitstap naar het Gravensteen.
Vergeet niet; woensdag geen klas en vrijdag is er een ridderfeestje in de klas. 
grote dino s voor kleine speurneuzen04.03.2018

Maandagochtend was iedereen benieuwd of de dino nu helemaal geboren was. En ja hoor, onze dino was volledig uit zijn ei gekomen. We haalden hem uit het water en zetten hem in zijn huisje.


Daarna mochten er een paar kinderen zich verkleden in hongerige dino's. Ze hadden reuzehonder, de juf zorgde voor 2 botten, het lievelingssnoepje van de dino's. De dino's werden vast gemaakt aan elkaar. Wat konden de dino's nu doen om ervoor te zorgen dat ze allebei kunnen eten? Wie was er het slimst?


Sommigen waren er heel hard aan het trekken en dan was het bot voor de sterkste en snelste dino...

Na wat overleg, kwamen we samen toch op een heel slim idee... in plaats van hard te trekken en ieder voor zichzelf te werken, kunnen we misschien ook samenwerken? Want SAMEN bereiken we toch veel meer?

Na de speeltijd gingen we verschillende materialen gaan meten in de klas, eerst met onze eigen voetstappen en daarna met dinovoeten.In de namiddag speelden we in de hoeken;
We sloten de dag af met het tweede deel van de film 'the dinosaur'
Dinsdag luisterden we naar het vervolgverhaal van Pluk, de spuitbus. We werkten verder aan onze werkjes.
Net voor de middag leerden we het liedje van 'Gino de dino' aan.

In de namiddag gingen we turnen met juf Isabelle en speelden we in de hoeken;
Woensdag was er poppenkast samen met de giraffenklas. We oefenden ook al de eerste dansstappen in voor ons komend kleuterproject. Maar daar kunnen we nog niet veel over verklappen....
Na de speeltijd mochten we een bewegingsparcours doorlopen in de turnzaal samen met de 2de kleuterklas.

Donderdag luisterden we naar het verhaal 'Ik ben niet bang'. Daarna mochten we gaan zwemmen met juf Isabelle. Na het zwemmen mochten we een vulkaan krassen.
In de namiddag speelden we in de hoeken;

Laurens en Louis maakten een zwembad met clics voor onze dino's.
Na de speeltijd mochten we ons eigen geboortekaartje ontwerpen voor onze dino, we bedachten samen een naam, we mochten hem wegen en meten hoe groot hij al was. We mochten eerst eens een schatting maken...
Daarna nog een groepsfoto voor op het geboortekaartje...

We sloten af met het liedje van de letter D.


Vrijdag speelden we taalspelletjes van de dino's. Daarna werkten we alle werkjes af. Na de speeltijd mochten we gaan kijken naar het optreden van het eerste leerjaar voor de brugklas. We kregen een heleboel mooie dingen te zien. Er werd gezongen, gedanst, mopjes verteld, versjes voorgedragen,... een heleboel talenten hebben we gezien...


In de namiddag was er onze dinoborrel, we stelden de dino's aan elkaar voor en met een drankje en hapje vierden we feest.

 
04.03.2018

 
04.03.2018

 
Hé, ga je mee naar DINOLAND?24.02.2018

Maandag lag er een ei in Kikker zijn bed? Van wie was dat ei? We gingen op onderzoek...
We verdeelden ons in drie groepjes en mochten foto's van dieren koppelen aan foto's van eieren. Welk dier legt welk ei? Niet gemakkelijk... Na 2 pogingen slaagde het eerste groepje erin om alles juist te leggen. Zo leerden we ook SAMEN werken met een groepje, het was niet ieder voor zich...Na heel wat overleg en onderzoek vonden we alle juiste paren.Zo kwamen we ook tot de ontdekking dat er heel wat dieren eieren leggen en dat het ei in KIKKER zijn bed een dino-ei was. De kleuters kwamen op het idee om het ei in het water te leggen...

Na de speeltijd mochten vierden we de verjaardag van Michelle, ze werd 6 jaar en trakteerde ons op lekkere cupcakes.

Amélie kon raden wat er in de geheime doos zat van Michelle, na een briljante tip van Axelle.... het was een EI.


een zelf een dino kleien, aan de hand van voorbeelden en boeken mocht de eerste groep aan de slag gaan.

Geen enkele dino was dezelfde, heel mooi om iedereen bezig te zien.
De andere kleuters probeerden de dino te tekenen die uit het ei zal komen, ze mochten ook zelf een naam verzinnen voor hun dino.


In de namiddag mochten we in de DINOhoeken spelen;

We sloten af met het eerste deel van de film 'the dinosaur'.
Dinsdag luisterden we naar het vervolgverhaal van Pluk 'de parkmeester'. Heel spannend wat ze gaan doen met de torteltuin. Daarna mocht de 2de groep aan het werk met het kleien van een dino.
We leerden voor de middag een versje aan 'Dino's verdriet'.

In de namiddag turnden we met juf Isabelle. Daarna speelden we in de hoeken.

Hier maakt Luca een huisje voor onze dino die nog geboren moet worden.
Woensdag waren we heel erg benieuwd naar ons dino-ei en ja hoor, hij was reeds open gebarsten. We konden zijn kopje en 2 poten zien piepen. Daarna namen we de toetertest af. Na lang stil zitten mochten we meebewegen met BIBA en LOEBA.

Donderdag keken we na het turnen met juf Isabelle eerst vooral naar onze DINO. We konden reeds 4 pootjes zien piepen en ook zijn ogen kwamen al tevoorschijn. Hij kreeg er ook al 3 vriendjes bij die Emlin en Michelle hadden meegebracht.

Daarna keken we naar alle spullen met de letter D. We hadden weer een mooie verzameling met allerlei voorwerpen. We zongen het letterliedje mee van kapitein Winokio.
We mochten de letter D zelfs letterlijk proeven, heerlijke druifjes van Lea en Louis;


Na de speeltijd mochten we onze dino van klei inschilderen naar eigen creativiteit.


Tijdens de middag genoten van de stralende zon in de speeltuin.

In de namiddag mocht Luca eens zijn ruimteschip tonen die hij thuis had gemaakt.

Daarna speelden we in de hoeken;

Het huisje voor de DINO krijgt al meer vorm...
We sloten af met het prachtige verhaal 'GIGANTOSAURUS'

De kleuters zijn volledig in de ban van de dino's. Zelfs Simon had een hemd aan van de dino's en sommige kleuters hebben zelfs echte DINOkoeken mee als tussendoortje.
Vrijdag wilden we eens onderzoeken hoe lang een echte dinosaurus was. We keken in de boeken en zochten informatie op via het internet. Daar kwamen we te weten dat een grote dinosaurus ongeveer 3 bussen lang was... daarna zochten we op hoelang een autobus ongeveer is. Zouden wij met alle kleuters samen de lengte hebben van een dinosaurus? We gingen aan de slag met onze meter. Louis, de werker van de dag, mocht de lengte van alle kleuters samen meten.


We telden ook de kleuters;

Dit was het resultaat;

Wij waren SAMEN helaas minder lang dan de lengte van een dino, maar we waren wel langer dan de kleinste dino.
Samen luisterden we nog naar enkele weetjes over dino, zo kwamen we ook te weten dat de dino's hun staart nodig hebben om in evenwicht te blijven, we probeerden zelf ook eens ons evenwicht te houden op 1been.

Na de speeltijd mochten we met zwarte verf en afwasmiddel schilderen om er volgende een vulkaan van te maken. Er mochten ook 4 vriendjes (Michelle, Axelle, Simon en Luca) naar de brugklas (1ste leerljaar) om een masker te maken.Op de computer mogen ze een dinolandschap maken met TUXPAINT.

Net voor de middag aten we een lekkere aperitief voor Lowie zijn verjaardag, helaas was hij  nog steeds ziek. Dus we konden die lekkere aperitiefjes niet laten staan. Het was heel lekker, hopelijk kunnen we zijn verjaardag snel SAMEN vieren.

In de namiddag speelden we in de hoeken.


Trost toonde Luca het nieuwe huis voor onze dino, met een deurtje, zodat hij niet kan weglopen.

In de ontdekhoek ging Leila aan de slag met schroeven om een dino te maken.

Volgende week komen we nog veel meer te weten over de dino's. Woensdag is er poppenkast en gaan we stilaan ons dansje beginnen inoefenen voor het kleuterproject. Op donderdag gaan zwemmen en vrijdag sluiten we het thema af met een DINOBORREL voor onze dino die geboren is.
 
We vliegen de ruimte in...17.02.2018

Maandag begonnen we met een ritmiekspelletje met houten ritmestokjes.We plaatsten terug onze anti-peststippen op onze hand en Michelle had er zelf een t-shirt van.

Na de speeltijd werkten we verder aan ons contractwerkje.


In de namiddag speelden we in de hoeken.

We sloten af met het derde deel van de film ET.


Dinsdag luisterden we naar het vervolgverhaal van Pluk 'de torteltuin'. Daarna mochten we naar de krijtborden van het lager om er enkele schrijfpatronen in te oefenen.Op het einde mochten de kleuters er sterren en planeten tussen tekenen en hun eigen naam schrijven.

Na de speeltijd mochten ze dit ook eens oefenen op papier.

Hier test Loïs wat er het snelste naar beneden valt; de tak of de knikker...????In de namiddag was er eerst turnen met juf Isabelle en daarna mochten we spelen in de hoeken.
Woensdag was er ons ruimtefeestje, eerst mochten we gezellig eten van de snoepplaneten die juf Eline had gebakken als traktaat voor haar verjaardag.
Als echte astronauten mochten we eens paraderen door de kleutergangen en maakten we ruimtesprongen in de turnzaal
Donderdag speelden we een dramaspelletje met Milan de ruimteman, hij sprak in marsmannetjestaal... Hal-lo, ik ben Mi-lan de ruim-te-man... de kleuters mochten terugspreken in deze taal, niet altijd even gemakkelijk....

Daarna mochten we gaan zwemmen met juf Isabelle. In de namiddag werd er in de hoeken gespeeld.

In de namiddag mocht ik zelfs op de koffie gaan bij deze mooie ruimteprinsessen. Ik kreeg er zelfs een lekker cupcake bij.

In de bouwhoek waren ze bezig met een verjaardagscadeau te maken voor mij....


Vrijdag kwamen we allemaal verkleed naar de klas. We speelden we eerst enkele taalspelletjes over de ruimte.


Daarna staken we onze handen uit de mouwen en maakten we lekkere MAANpudding met kraters van chocoladekorrels en smarties.


Net voor de middag werden de kleuters die wilden geschminkt.
In de namiddag was het dan zo ver, sneeuw of geen sneeuw, we lieten de stoet toch doorgaan.... nog even poseren voor de foto...
de jongens;

en de meisjes;
Na de tocht mochten we lekker smullen van ons MAANpudding;

In de turnzaal vierden we nog verder feest met alle leerlingen van de school en kregen we een lekkere wafel en dronken we chocomelk.


Moe maar voldaan van al dat feesten....

Na de vakantie werken we het thema 'DINO's' uit. Wie thuis spullen heeft, mag deze heel graag meebrengen. Er staat ook een nieuwe letter D in de kijker. We vieren maandag de verjaardag van Michelle en donderdag de verjaardag van Lowie.

 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

4

 

5

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!