zoeken
   


3kl K3A 3kl K3B
Winnie Claerhout  Eline De Smyter
3kl K3A 3kl K3B
Winnie Claerhout  Eline De Smyter
3kl K3A 3kl K3B
Winnie Claerhout  Eline De Smyter


Pluk van de petteflet21.06.2018

Maandag knutselden we verder aan Pluk of Aagje, we oefenden ook ons afscheidsliedje in die we gaan zingen op de diplomering. In de namiddag speelden we in de hoeken.We sloten af met het 2de deel van de film 'meester kikker'.

Dinsdag luisterden we naar het vervolgverhaal van Pluk, 'een list'. Daarna knutselden we verder en mochten we in ons Plukboekje werken.

In de namiddag gingen we eerst gaan turnen van juf Isabelle en daarna mochten we spelen in de hoeken.

Woensdag luisterden we naar het verhaal van 'Zoem de bij' en we zongen het liedje van 'zoem', het verhaal gaat over de overgang naar het eerste leerjaar.

Daarna oefenden we ons afscheidsdansje in voor op de diplomering.
Na de speeltijd gingen we op zoek naar de huisnummers van de Petteflet, we mochten nu per 2 zelf op zoek gaan naar hetzelfde huisnummer zoals op de foto.Donderdag mochten we onze seizoenskalender wijzigen. De wijzer mocht nu op de ZOMER staan.

We vierden ook de verjaardag van Leila. Anna-Lucia kon heel snel rader wat er in de geheime verjaardagsdoos zat.

Daarna mochten we op bezoek gaan naar het 1ste leerjaar. De leerlingen hadden voor elke kleuter een wenboekje gemaakt.


Na de speeltijd mochten we proeven van de heerlijke, creatieve cupcakes van Leila.

In de namiddag mochten we gaan turnen met juf Isabelle en speelden we nog even in hoeken. Meer foto's van de  brugklas en Leila haar verjaardag staan op de schoolwebsite.
Vrijdag hadden we een gezellig gesprekje over wat we het leukste vonden in het voorbije schooljaar en we maakten er een mooie tekening van. We knutselden ook nog verder aan Aagje of Pluk.

's Middags smulden we samen met alle kleuters van frietjes met frikandel.


Meer foto's op de schoolwebsite.
In de namiddag gingen we nogmaals op stap op zoek naar het laatste huisnummer die we de vorige keer niet gevonden hadden... Na lang zoeken kwamen we tot de vaststelling dat die mensen een nieuwe brievenbus hadden, dus we konden nog lang zoeken naar de witte brievenbus met cijfertje 9....

In de namiddag genoten we buiten van het mooie weer.

Wat ga ik deze fantastische kleuters zo missen, dus volgende week gaan we enorm genieten van ons laatste weekje samen als KIKKERKLAS.

 
Pluk van de Petteflet17.06.2018

Maandag begonnen we ons thema met een vervolgverhaal van Pluk. We begonnen ook al aan onze diplomahoedjes, want weldra studeren onze kleuters af...

Lea bracht ook een nieuw vriendje mee naar onze klas, ze had een klein kikkertje mee.

Mooi om eens van dichtbij te zien, in de namiddag lieten we het terug vrij in de natuur.


We leerden ook ons afscheidsliedje aan voor op de diplomering. In de namiddag speelden we buiten in de hoeken en we sloten af met de film van 'Meester kikker'.
Dinsdag speelden we eerst taalspelletjes van Pluk en daarna mochten we zelf een tafereel schilderen van Pluk naar eigen keuze. Het was leuk om eens heel groot te mogen schilderen.

Net voor de middag luisterden we naar een vervolgverhaal van Pluk. In de namiddag gingen we eerst turnen met juf Isabelle en daarna mochten we in de hoeken spelen.Woensdag kregen we bezoek van de Politie. Hij kwam alles uitleggen over de werking van de Politie, zijn kledij, de voertuigen en wat ze precies allemaal doen. We mochten ook eens een ritje doen met de combi, dat vonden we natuurlijk heel leuk.

meer foto's op de schoolwebsite.
Na de speeltijd brachten we onze nieuwe letter Z van ZAZA (de kakkerlak) aan. We keken naar de verschillende voorwerpen die de kleuters hadden meegebracht.

Donderdag vierden we de verjaardag van Loïs, hij bracht een lekker, creatief  en gezond dessert mee naar de klas. (meer foto's op de schoolwebsite)

We gingen ook gaan zwemmen met juf Isabelle en in de namiddag mochten we spelen in de hoeken.

Luca, Simon en Louis maakten de petteflet van Pluk met clics.
Vrijdag had Loïs de geheime verjaardagsdoos terug mee naar de klas. We waren heel nieuwsgierig. Het werd heel snel geraden door de 3 meisjes, ze hadden heel goed geluisterd naar het geluid die de auto en het mannetje maakte bij het schudden van de doos.

 We zijn ook begonnen aan ons knutselwerkje. Iedereen mocht kiezen of ze een Aagje of en Pluk wilden knutselen.

In de namiddag speelden we in de hoekjes.

 
Project 11210.06.2018

Maandag waren we allemaal heel erg nieuwsgierig wat er in de verjaardagsdoos zat van Emlin. We luisterden heel goed bij het schudden van de doos, we hoorden nauwelijks of niets... Zo kon Anna-Lucia heel snel raden wat het was, ze zat er van de eerste keer boink op... een knuffelbeer en inderdaad die maakt nauwelijks of geen geluid...

Daarna vaarden we samen met een Brandweerbootje op de golven van de zee, we deden natuurlijk alsof...
Nu hadden we meer plaats nodig en gingen we buiten in golven bewegen rond krijtstippen op de speelplaats.

Na de speeltijd tekenden we golven op papier.

In de namiddag speelden we in de hoeken.


Dinsdag luisterden we naar het vervolgverhaal van Pluk 'JAM'. Daarna kwam de 2de groep aan de beurt om de schrijfmotoriek van de golven van de zee te tekenen en daarna te overschilderen met waterverf. Net voor de middag mochten we 1 per 1 ons Vaderdagversje opzeggen. In de namiddag speelden we in de hoeken;


We sloten af met turnen van juf Isabelle.
Woensdag mochten we elk om beurt vertellen over het beroep en/of hobby van onze papa.

meer foto's op de schoolwebsite.
Ook de papa van Louis kwam langs om meer te vertellen over zijn beroep als advocaat.


Zelfs de juf mocht de kledij eens passen ;-)

Donderdag luisterden we eerst naar het verhaal van ARGUS. Daarna vouwden we een brandweerbootje volgens stappenplan. We werkten ook al onze werkjes af. Net voor de middag oefenden we een evacuatie met SIS de slang. Zo leerden we rustig te blijven en in een lange slang naar buiten te stappen en de juiste pictogrammen te volgen. Nu weten we perfect hoe en langs waar we moeten evacueren. In de namiddag mochten we eerst turnen met juf Isabelle buiten en daarna speelden we buiten in de hoeken.

Vrijdag werden we verdeeld in groepjes en mochten we samen een huis tekenen met daarin 6 of 7 ramen. We tekenden ook Brand uit het bovenste raam. Daarna mochten we een hinkelspel spelen volgens de juiste volgorde van de cijfers.Na het hinkelspel mochten we de branden blussen met waterspuitjes en daarna probeerden we te mikken op het juiste cijfer,...niet gemakkelijk!
In de namiddag mochten we als beloning naar het speelplein gaan spelen.

Als afkoeling kregen we een verfrissend drankje;

Meer foto's op de website.

We wensen alle papa's een fijne Vaderdag toe, geniet van jullie cadeautje.


 
Wij zijn bij de brandweer - week 103.06.2018

Maandag zijn we gestart met ons nieuw thema. We maakten samen een woordenweb op met al de dingen die we reeds wisten over de brandweer. We noteerden ook wat wij graag no wilden te weten komen. Daarna luisterden we naar het verhaal 'BEL 112'. Na de speeltijd werkten we verder aan ons Vaderdagwerkje, maar daar kunnen we helaas nog niets meer over vertellen. We werkten ook in een brandweerboekje.

We keken ook naar het vele materiaal die de kleuters zelf meebrachten, waarvoor dank.


In de namiddag speelden we buiten in de hoeken met het mooie weer. We sloten af met een de film van Brandweerman Sam.

Dinsdag luisterden we naar het vervolgverhaal van Pluk. We knutselden verder voor papa en we leerden ons Vaderdagversje. Maar dit blijft nog even geheim. In de namiddag gingen we turnen met juf Isabelle en speelden we nog even buiten in de hoeken. Daarna bedachten we enkele vragen die we morgen kunnen stellen aan de brandweerman.

Woensdag was het zo ver, de brandweerman kwam op bezoek. We mochten in zijn wagen kijken en hij toonde allerlei materiaal en kledij. We kregen ook foto's te zien van wat de brandweer eigenlijk allemaal doet en dat is meer dan alleen maar brand blussen,...

Voor meer foto's zie de schoolwebsite - foto's.

Donderdag was het de verjaardag van Emlin, ze verjaart in de vakantie, maar we vierden het nu al in de klas.

We speelden een symbolenspel over gevaarlijke producten en keken naar de gevarensymbolen.


We deelden de prenten in groepjes en kregen tips wat we allemaal moesten doen of niet doen... De goede raad kregen we van BRAVO, naar de slechte tips van VLAM luisterden we niet.

Net voor de middag mocht Axelle iets vertellen over het beroep en de hobby van haar papa. Volgende week komen de andere kleuters aan de beurt.

In de namiddag aten we een lekker verfrissend ijsje voor Emlin haar verjaardag.


Daarna speelden we nog even in de hoeken.Vrijdag keken we in een informatief boek van de brandweer, we vergeleken hoe het vroeger en nu was bij de brandweer en we keken naar alle verschillende voertuigen van de brandweer.
Daarna gingen we zelf aan de slag en mochten we een watersproeier maken adhv een rietje, een schaar, kleefband en een satéstokje. We mochten daarna zelf gaan testen in de watertafel of onze watersproeier werkte...
We herhaalden nogmaals ons Vaderdagversje en maakten ons eigen spiekbriefje. In de namiddag speelden we in de hoeken.

Volgende week werken we verder rond de brandweer. En wie weet kunnen we de waterbrandweerslang eens uittesten met het mooie weer.


 
Hé, ga je mee naar Afrika? week 227.05.2018

Dinsdag vertrokken we op schoolreis naar het Boudewijnpark met de volledige kleuterafdeling. We hadden een DOLFIJNe dag. (meer foto's op de schoolwebsite)
Woensdag deden we schrijfdans, we tekenden een afrikaanse hut op het ritme van de muziek. Na de speeltijd was er een reisje rond de wereld in de turnzaal.


Donderdag keken we naar praatplaten van hoe ze in Senegal feest vieren, we vergeleken dit met hoe wij feest vieren. Na de speeltijd mocht de 2de groep schrijfdans doen.

Net voor de middag speelden we met onze zelfgemaakte regenbuis op het ritme van ons Afrikaans liedje. het klonk alvast heel mooi. In de namiddag speelden we buiten in de hoeken en we sloten af met het vervolgverhaal van Pluk.
Vrijdag keken naar fotoprenten van hoe ze in Senegal eten; op de grond en ze eten allemaal uit 1 schotel... Daarna gingen we zelf aan de slag en maakten heerlijke Afrikaanse melktaart. (meer foto's op de schoolwebsite)


We hadden nog wat pudding over, dus konden we al eens voorproeven, hmmmm...We sloten af met een gezellig eetmoment in de zitarena samen met de giraffenklas. Geen bordjes of bestek, we aten op zijn Afrikaans uit 1 dezelfde schotel.

Voor de liefhebbers, dit is het recept;
 
Hé, ga je mee naar Afrika?14.05.2018

Vanmorgen vertelden we uitgebreid over het lange weekend en over het feest van de mama's. Ons nieuwe thema werd geïntroduceerd met een filmpje van Senegal. Daarin maakten we kennis met Daba. Een 6-jarig meisje Daba, dat in Senegal woont.

We maakten de vergelijking met onze leefwereld en bespraken de vele verschillen. We maakten kennis met onze klaspop DABA.

We bekeken ook de vele meegebrachte spullen van de kleuters.

We proefden heerlijke bananenchips, een typische lekkernij uit Afrika. In de namiddag mochten we naar de Afrikaanse klas en mochten we met allerlei typische materialen en klederdracht spelen.Meer foto's op de schoolwebsite.
We sloten af met het fotoverhaal van 'Daba en haar vriendjes'.
Dinsdag werkten we klasoverschreidend met de volledige kleuterafdeling. De kleuters werden in 8 dierengroepjes verdeeld, alle leeftijden door elkaar. Om het kwartier konden ze een andere workshop volgen; Er werd met afrikaanse muziekinstrumenten gespeeld, er werden poppen gewassen, er was een overloopspel met water op het hoofd, er werd een afrikaans verhaaltje verteld, er was een kookactiviteit, er werd schrijfdans gegeven op afrikaanse muziek en tenslotte nog gedanst op muziek. Een leerrijke voormiddag.meer foto's op de schoolwebsite.
In de namiddag speelden we in de hoeken buiten en we sloten af met het vervolgverhaal van Pluk 'de hasselbramen'.
Woensdag luisterden we naar het verhaal van 'trommelhandjes' en werkten we verder aan onze afrikaanse regenbuis.


Na de speeltijd kwam juf Lore op bezoek met haar babymeisje 'Mariama', ook haar man Bouba kwam om djembé te spelen en wij mochten meedansen en zingen.


meer foto's op de schoolwebsite.

Donderdag keken we naar Daba haar kleren, we vergeleken onze kledij met de kledij in Senegal. Daarna mochten we gaan zwemmen met juf Isabelle. Net voor de middag zongen we ons afrikaans liedje 'Ooleelee'.
In de namiddag speelden we in de hoeken buiten.


We sloten af met het eerste deeltje van de film 'Kirikou en de mannen en de vrouwen'.
Vrijdag keken we naar een praatplaat van het vervoer in Senegal. We maakten de vergelijking met het vervoer hier in België en mochten even doen alsof we meereden met de car rapide...

Na de speeltijd knutselden we verder aan onze regenbuis en maakten we vriendschapsbandjes.


In de namiddag speelden we buiten in de hoeken.
We tellen nu af naar de schoolreis...nog 4 keer slapen en het is zo ver, dan gaan we naar het Boudewijnpark met de volledige kleuterafdeling. Volgende week werken we nog verder aan ons thema rond Afrika. Er staan nog een heleboel leuke dingen gepland; o.a. een reisje rond de wereld, spelen met Afrikaanse instrumenten en vrijdag maken we een Afrikaanse melktaart,hmmmm
 
Mama de liefste13.05.2018

Maandag luisterden we eerst naar het verhaal van 'Mama Lief', we vertelden welke mama wij hadden... Mama mooi, mama zoet, mama vliegensvlug, mama knuffel, mama bliksem, mama muziek,....
We keken ook naar onze sierboon, want wat groeit deze super snel...

Daarna gingen we aan de slag aan de werktafel en versieren we onze tas om ons moederdagcadeautje in te verpakken.


We herhaalden nogmaals ons moederdagversje.
In de namiddag mochten we lekkere pannenkoeken eten van de mama van Leila. Haar mama, is 'mama zoet' omdat ze zo heerlijk kan koken. Nogmaals dank voor de heerlijke pannenkoeken.Dinsdag luisterden we naar het vervolgverhaal van Pluk en brachten we onze nieuwe letter M aan.

Na de speeltijd schilderden we het portret van onze mama en werkten we al onze werkjes af.
We maakten ons ook mooi in het mamahoekje;Net voor de middag mochten we elk om beurt ons moederdagversje individueel opzeggen. Onze zelfgemaakte prenten zorgden voor een houvast.

In de namiddag mochten we eerst turnen met juf Isabelle en daarna maakte de juf onze nageltjes mooi voor de liefhebbers.


We sloten af met een toast op het afscheid van de de stagaire juf van de giraffenklas. Ook wij kregen een uurtje turnen van haar.

We maakten nog ons eigen spiekbriefje om ons moederdagversje op te zeggen.

'k Wens alle mama's een fijne moederdagdag toe. Geniet intens al de liefde van jullie kindjes. De mamafoto's staan op de schoolwebsite.

Een groot hart voor al die lieve mama's;
 
Mama lief06.05.2018

Woensdag begonnen we met het nieuwe thema rond 'mama lief'. We vonden het super spannend om te raden wat er in de geheime verjaardagsdoos zat van Anna-Lucia. Het was uiteindelijk Leila die het kon raden.

En tot onze grote verwondering zagen we dat onze pronkboon in onze zelfgemaakte serre reeds was uitgekomen. Zo mooi om van dichtbij het groeiproces waar te nemen...

Laurens zijn pronkboon is ook reeds uitgekomen en daar was hij enorm fier op.

 We oefenden volop ons versje voor de mama's. Aan de werktafel mochten we onze schrijfmotoriek inoefenen met krullebol.


Donderdag vierden we eerst de verjaardag van Laurens, hij werd 6jaar en trakteerde ons met heerlijke wafeltjes. Amélie kon raden wat er in de geheime doos zat, we hadden wel 2vragenrondes nodig om het te kunnen raden...

Na de speeltijd werkten we verder aan ons moederdaggeschenkje en luisterden we nog naar het vervolgverhaal van Pluk. In de namiddag mochten we gaan turnen met juf Isabelle en genoten we van het zonnetje buiten.
We sloten af met het laatste deeltje van de film 'Jaap en de bonenstaak'.

Vrijdag mochten alle kleuters elk om de beurt vertellen over de hobby of het beroep van hun mama, dit aan de hand van een meegebracht voorwerp. (meer foto's op de website)

Na de speeltijd werkten we verder aan onze moederdaggeschenkje, maar helaas krijgen jullie daar geen foto van te zien... nog even geduld... ;-)
Net voor de middag zongen we een frans liedje samen met Lou Lou.
In de namiddag speelden we onder een stralende zon buiten in de hoeken.


Volgende week leren we verder over onze mama's. Vergeet niet woensdag is het pedagogische studiedag, dus een extra lang weekend.


 
Jaap en de bonenstaak22.04.2018

Maandag luisterden we eerst naar het sprookje van 'Jaap en de bonenstaak'. We vlogen terug naar sprookjesland en de bonenstaak nam ons mee naar het kasteel van de reus. Een prachtig sprookje.
Na de speeltijd begonnen we aan ons moederdaggeschenkje. Helaas zijn daar geen foto's van, anders is het geen verrassing meer...  Net voor de middag brachten we de nieuwe letter B aan van BONENSTAAK.


In de namiddag speelden we in de hoeken en we sloten af met het eerste deel van de film van het sprookje 'Jaap en de bonenstaak'.Dinsdag luisterden we eerst naar het vervolgverhaal van Pluk, 'het hasselbosje'. Daarna bekeken we een filmpje van hoe een boon groeit. Aan de werktafel gingen we dan zelf aan de slag en mochten we zelf een boon planten.We legden ook het sprookje in de juiste volgorde en speelden een rijmmemory. Net voor de middag herhaalden we ons mama liedje voor de mama-verwendag van morgen.
In de namiddag gingen we turnen met juf Isabelle  en speelden we in de hoeken.

Woensdag was het dan uiteindelijk zo ver, alle mama's van onze klas kwamen op bezoek, de ene groep voor de speeltijd voor de poppenkast en relaxatie en de andere groep na de speeltijd voor activiteiten in de klas. Het was super leuk om al die lieve mama's op bezoek te hebben in ons klasje.

Donderdag vierden we de verjaardag van Amélie. Eerst trokken we naar de moestuin van bloemen Deconinck, we konden al heel wat groentjes zien groeien; bloemkool, boontjes, snoeptomaatjes, aardappelen,... we kregen zelfs een rabarber mee naar de klas om eens te proeven.... maar heel weinig kleuters vonden dit lekker.


We proefden we lekkere K3 cupcakes van Amélie en zongen en dansten voor haar verjaardag. Na de speeltijd werkten we verder aan ons moederdaggeschenkje en onze werkjes.

In de namiddag mochten we turnen met juf Isabelle en speelden we in de hoeken.

Vrijdag waren we super nieuwsgierig wat er in de geheime verjaardagsdoos zat van Amélie. Het was uiteindelijk Loïs die heel snel kon raden dat er een speelgoedhondje in de doos zat.

We vierden vandaag ook de verjaardag van Anna-Lucia, die 6jaar wordt dit weekend.

We aten lekkere chocolademousse.

Daarna mochten we nogmaals naar het sprookje luisteren van Jaap, maar nu kwam er veel wiskunde in voor. We toonden de getalgroepen aan, we telden terug, we maten de bonen,....
Na de speeltijd werkten we al onze werkjes af

en in de namiddag speelden we in de hoeken.

Volgende week werken we rond onze lieve mama's. Een prettig verlengd weekend!
 
Ga je mee naar sprookjesland?22.04.2018


Deze week lieten we ons onderdompelen in de sprookjeswereld. Maandag begonnen we met een woordenweb rond sprookjes. Welke sprookjes kennen we? Welke personages? Goede of slechte? Hoe herken je een sprookje?...


Daarna luisterden we naar het sprookje 'De kikkerprins'.


Na de speeltijd mochten we een potje bekleven met papier-maché.

In de namiddag speelden we in de aangepaste themahoeken.
Dinsdag luisterden we eerst naar het vervolgverhaal van Pluk en mochten we ons lievelingssprookje schilderen. Het werden mooie resultaten.

De andere kleuters mochten ondertussen verder werken in hun sprookjesboek.

Net voor de middag leerden we het versje van het sprookjeshuis aan.
In de namiddag mochten we eerst turnen met juf Isabelle. We sloten af met het sprookje van Ussun Bosi, een niet zo bekend sprookje. Dit werd verteld met de kamishibai.


Woensdag luisterden we met de CD naar het sprookje van Pinokkio. We kozen zelf een gemakkelijke positie, al liggend of al zittend luisteren...Daarna mochten we zelf als marionetten dansen. De helft van de kleuters werden een houten pop en de andere kleuters mochten letterlijk de touwtjes in handen nemen.Na de speeltijd trokken we naar het sprookjesbos en lieten we ons volledig over aan de fantasiewereld van de sprookjes. We speelden een bewegingsverhaal buiten en de kleuters leefden zich volledig in in hun rol...

Donderdag schilderden we eerst ons potje van papier-mache in. We tekenden ook een sprookjeswolk en werkten verder aan ons boekje.

Net voor de middag speelden we een raadselspelletje 'Welk sprookje ben ik?'. In de namiddag mochten we gaan turnen met juf Isabelle. In de namiddag genoten we van het mooie weer en mochten we buiten spelen in de hoeken;We sloten af met het sprookje van 'Roodkapje'. De papa van Axelle kwam ons dit sprookje vertellen en bracht zelf de poppenkastpoppen mee van de figuren uit het sprookje.

Enkele kleuters mochten het sprookje eens naspelen in de poppenkast.

Vrijdag luisterden we naar het sprookje van 'Hans & Grietje'. Daarna mochten we zelf een snoephuisje maken met onze lievelingssnoepen. Wat was het moeilijk om nog niet te proeven van al die heerlijke snoepjes...

In de namiddag konden we terug spelen onder een stralend zonnetje maar dan wel in de schaduw.
Volgende week werken we 1 sprookje uit 'Jaap en de bonenstaak'. Wie thuis spullen heeft rond tuinieren, mag deze gerust meebrengen.


 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

4

 

5

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!