zoeken
   
Spinnetje maken met klei19.10.2020

Vandaag maakten we kennis met Marylin: de dikke spin. We zongen de superhit: Marylin de dikke spin. Vraag maar eens aan jullie kleuter.
We bekeken haar eens goed. Ze heeft wel 8 poten en 2 blinkende ogen.
Daarna mochten we een spin maken met klei. Eerst maakten we een grote bol met onze handen en daarna mochten we rollen. We stopten 8 poten in de bol en duwden 2 ogen op de kop.
Binnenkort zijn onze spinnen te bewonderen in onze klas🕷🕸


 
Goudlokje en de 3 beren15.10.2020

Deze week zijn we gestart met het thema: Goudlokje en de 3 beren.
Maandag luisterden we naar het verhaal: 3 beren wonen in het bos en maken berenpap. De berenpap is nog veel te warm dus besluiten ze een wandeling te maken.
Goudlokje wandelt door het bos en komt het huisje tegen. Ze gaat naar binnen, eet van de berenpap, maakt een stoel kapot en slaapt in het bed van babybeer. De beren komen thuis en ontdekken dat iemand in hun huis is. Ze vinden Goudlokje en die is natuurlijk heer erg geschrokken. Ze rent het bos in.
Goudlokje of Goudblokje, zoals de kleuters haar noemen is helemaal niet flink.
Verder maakten we maandag een berenkroon: we mochten stempelen met een vork, ogen prikken, schilderen met een rolletje en snippertjes bruin papier knippen om op de oren te kleven.

Dinsdag speelden we een spelletje met beertjes. We moesten de beertjes nemen met een pincet en deze op het juiste gekleurde beertje leggen. We mochten er niet aankomen met onze handen en er ook niet van eten. Gelukkig mochten we na al ons harde werk toch een snoepbeertje proeven.

Woensdag gingen we naar het bos. De foto’s van deze uitstap kunnen jullie vinden onder de tijdelijke reportages.

Donderdag maakten we berenpap met berenkoekjes! Mmm, dat was super lekker zeg!
We deden ook een bewegingsmoment waarbij we de beren naar de overkant moesten brengen. We stapten over de bank, kropen door de tunnel en sprongen in de hoepels.
We speelden al vaak het verhaal na in het poppenhuis. Wat een pret!


 
Allemaal fruit in onze klas09.10.2020

De voorbije week mochten we met een aantal soorten fruit kennismaken.
Zo maakten we in het begin van de week kennis met de appel en de peer.

Woensdag mochten we druiven bekijken en proeven.
We maakten ook van de druiven een groepswerk. We mochten noten laten rollen in de verf tot de vorm van de druiven helemaal geverfd was.

Donderdag bekeken en proefden we de banaan. Ook van de banaan mochten we een groepswerk maken. We mochten stukken geel papier scheuren. Wat niet makkelijk was! Daarna mochten we deze stukken op de grote banaan kleven.

Wij hebben nu een mevrouwtje Appel, een meneertje Peer, juffrouwtjes Druif en Jongeheer Banaan in onze klas? Hebben jullie ze al gespot aan ons raam?

Vandaag sloten we af met de sinaasappel. We bekeken deze eens goed en hiervan maakten we geen groepswerk maar wel sinaasappelsap! Amai, dat was super lekker en vooral ook heel leuk want we mochten allemaal een sinaasappel persen.

Deze week aten we heel wat fruit en dat is lekker en gezond. In onze klas zitten er grote fruit-eters want alles was altijd op!


 
Waarneming van de appel en de peer06.10.2020

Vandaag mochten we de appel en de peer waarnemen.
We keken hoe ze eruit zagen, bespraken van waar de appels en peren komen en proefden ervan. Daarvoor moest juf de appels schillen met een mes.

Daarna mochten we een grote appel bestempelen met appeltjes en verf en mochten we een grote peer bestempelen met legoblokjes en verf. Heel leuk!

We speelden ook een voelspelletje en wij mochten raden wat het was! De kleuters kunnen al heel goed voelen en raden hoor!


 
Foto’s uitstap naar de Boomgaard02.10.2020

De foto’s van onze fantastische uitstap naar de boomgaard kunnen jullie terug vinden onder: Foto’s (bovenaan op de website): tijdelijke reportages: 29/09/20202

Veel kijkplezier!


 
Filmpje Rupsje Nooit Genoeg02.10.2020

Kan jouw kindje niet genoeg krijgen van Rupsje Nooit Genoeg?
Hier is alvast de link naar het filmpje over de rups dat we deze week bekeken in de klas:

https://www.youtube.com/watch?v=G_FrSIruAtE&feature=youtu.be

Veel kijkplezier!


 
Rupsje Nooit Genoeg deel 202.10.2020

Vandaag sloten we Rupsje Nooit Genoeg af en volgende week gaan we nog verder met FRUIT. We zullen elke dag een ander stuk fruit in de kijker zetten.

Donderdag maakten we appelmoes met een stappenplan. De kleuters mochten helpen snijden, suiker in de pot doen en kijken hoe de appelmoes gemixt werd. Daarna mochten we natuurlijk eens proeven van die lekkere appelmoes. Ze vonden het allemaal heel lekker.

We leerden het fruitvliegjesspel spelen: daarbij moet je zo snel mogelijk met je vliegenmepper op het juiste stukje fruit slaan! Wie heeft al de meeste vliegenpunten gehaald?

Er lagen stukken fruit verstopt in de klas en de kleuters mochten de andere helft gaan zoeken in de klas.

We leerden het volgende liedje:

‘Hier komt de rups: Rupsje Nooit Genoeg,
hij eet alles op, hij eet alles op.
Hier komt de rups: Rupsje Nooit Genoeg,
hij eet altijd alles op!’

We leerden het spel de ‘Boomgaard’ spelen. De vogel kon geen enkele keer winnen van de kleuters!

We leerden ook nog een versje over rups. Daarbij kregen we allemaal rupsenoogjes en mochten we ‘kiekeboe’ doen.

We mogen dit weekend genieten van een super lang weekend want maandag is er geen school!


 
Rupsje Nooit Genoeg30.09.2020

Deze week mochten we al heel wat leuke dingen beleven.
Maandag maakten we kennis met Rupsje Nooit Genoeg. Juf vertelde uit het super grote boek. Rups eet dwars door een appel, peer, pruimen, sinaasappelen, een lolly, taart,... heen. Hij wordt zo dik dat hij moe is en gaat slapen in zijn cocon. Na twee weken komt hij uit zijn cocon geknabbeld en hij is een wondermooie vlinder geworden.

Dinsdag maakten wij onze uitstap naar de boomgaard van Joos. Ik moet jullie niet meer vertellen hoe leuk de kinderen dat vonden. Hopelijk hebben zij enthousiast verteld over deze leuke uitstap! We mochten al het fruit dat we meebrachten, sorteren.

Vandaag, woensdag, mochten we voor de eerste keer spelen in de turnzaal. De juffen hadden een heuse bewegingsomloop klaar gezet. Het was eerst een beetje proberen om op alle toestellen de klimmen en te klauteren maar de kleuters hadden het snel allemaal onder de knie. Ook dat was heel leuk.
Daarna hebben we nog gekrullebold! We mochten een vlinder maken met onze 2 handen.


 
Feest voor Uil!24.09.2020

De voorbije dagen hadden we heel wat leuke dingen beleefd. Zo mochten we maandag een taart sorteren. Het grootste stuk van de taart moest onderaan, daarna een stukje dat een beetje kleiner is en zo voort om uiteindelijk te eindigen met het kleinste stukje. Eerst oefende we dit met concreet materiaal en daarna mochten we dat op papier maken.
We keken op maandag ook naar het Ding Dong Huisje van Jules over jarig zijn.

Op dinsdag mochten vlaggetjes kleven voor Uil en ballonnen inkleuren volgens het juiste kleur met verfdoppers.
We dansten ook de bumba stopdans en werden een echte ballon op de muziek van Bas Ballon. Leuk hoor!

Woensdag was het krullebol dag. We mochten allerlei ronde bewegingen maken in de lucht en met een vriendje. Daarna mochten we rondjes tekenen op papier rond een ballon.

En dan donderdag was het eindelijk feest voor Uil. We bakten lekkere cake en vierden feest voor Uil.
We mochten ook eens testen hoe dicht we moesten staan om te blazen naar de slinger voor hij bewoog.

Een echte feestweek!


 
Feest en ballonnen in de Uiltjesklas18.09.2020

Het is nog steeds volop feest in onze klas.
Zo hebben we een confetti-bak in onze klas. Er zijn allerlei spulletjes in verstopt en die mogen we zoeken. Wat een pret!

We mochten gekke verkleedde kindjes zoeken tussen de confetti, een cadeautje versieren met stickers in de juiste kleuren, en we speelden een schaduwspel met gekke ballonnen.

De kleuters mochten ook dozen bouwen in de vorm van een taart volgens een voorbeeldfoto. Soms moesten ze eens goed nadenken en met elkaar overleggen. Leuk om te zien hoe goed ze al kunnen samen werken.

Volgende week gaat onze feestweek nog verder en sluiten we af met een spetterend feest voor onze Uil!


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 ...

9

... 

10

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!