zoeken
   
Kerstballen tellen15.12.2020

De kerstballen werden vandaag goed geteld. Eerst deden we dat eens met concreet materiaal. We telden en legden evenveel kerstballen. Daarna mochten we dat op papier doen met stickers. Goed kijken en tellen en daarna evenveel kerstballen vast kleven.
We mochten ook een kerstboom kleuren in het groen en daarna versieren met glitterkerstballen.

Vandaag hebben we er ook een ❤️ bij in de klas. Finne kwam namelijk op bezoek. Zij koos het symbooltje van het hartje en zal op 1 februari in onze klas komen spelen en leren. De kleuters zorgden goed voor haar en zijn super enthousiast dat we er een nieuw vriendje bij krijgen🤗


 
Zoek de andere helft van de kerstboom14.12.2020

Het was zoeken geblazen vandaag. De kleuters mochten de andere helft van de kerstboom zoeken. Daarna mochten ze deze op de juiste plaats kleven.
We versierden ook onze zak om ons cadeau in te stoppen. De versiering op de zak blijft nog even een verrassing, als jouw kindje dat al niet verklapte🙊


 
De projector, wat een pret!11.12.2020

Vandaag stond er een speciaal apparaat in de klas. Wat was dat? Ik toonde de kleuters eens wat ze allemaal konden doen. Maar zij vonden al heel snel zelf leuke dingen om ermee te doen. Terwijl het ene groepje zich mocht bezig houden met de projector, mocht een ander groepje raamversiering maken. Daarvoor mochten we stukjes zijdepapier scheuren en op een kerstbal, kerstboom of ster leggen. Juf plastificeerde die dan en nu handen die te blinken aan ons raam!

Wat de kleuters allemaal hebben uitgespookt met de projector kunnen jullie zien in volgend filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=A9Jkv2ByM30


 
Strepen-kerstboom10.12.2020

Vandaag mochten we nog eens schilderen. We moesten goed kijken en schilderen volgens een patroon op de strepen van de kerstboom. Donkergroen, lichtgroen, donkergroen, lichtgroen,... Daarna mochten we de ster schilderen in het geel en de pot in het bruin. Dat hebben we allemaal super goed gedaan!👍🏻


 
Sfeervolle lichtjes in de klas08.12.2020

Gisteren hadden we geen tijd om te kijken naar de lichtjes die de kleuters meenamen naar de klas.
Vandaag gelukkig wel want het was de moeite voor! We deden het grote licht in onze klas uit omdat het effect groter zou zijn van al die kleine lichtjes in onze klas!

Zoveel leuke verschillende lichtjes. We bekeken eens hoe ze aangaan, welke kleur ze hebben, of ze flikkeren en we speelden er zelf een paar spelletjes mee. We mochten onze tong eens uitsteken als juf met de zaklamp op ons scheen. Of we mochten dansen bij het witte licht maar bij het rode licht moesten we stokstijf blijven staan.
We keken ook eens naar het donker hoekje in de klas. Daar mogen we spelen met alle lichtjes. Wat een pret.

Daarna mochten we knippen op een lijn! Waaaw, wat kunnen de kleuters dit al goed! Sommige hadden nog een beetje hulp nodig. Waarom we op een lijn moesten knippen, blijft nog even geheim!


 
Kerstboom versieren07.12.2020

Het was vandaag een werkdag hoor! Wat hebben we flink gewerkt vandaag. Eerst en vooral mochten we deze morgen eens vertellen over de cadeautjes van Sinterklaas! Wat een leuke dingen allemaal!
Daarna was het de beurt een de kerstboom. De kleuters hadden natuurlijk al opgemerkt dat er een heuse boom in de kring in de kring stond. Maar wat moesten we daar nu mee doen?? Versieren natuurlijk! Met kerstballen, slingers en lichtjes. Het is een mooie boom geworden🎄

Daarna mochten we onze werkschorten aantrekken om te schilderen. Dat zal je wel zien op de foto’s. Wat wij juist aan het maken zijn, verklappen we nog niet hoor. Dat is een verrassing!

Verder hebben wij in de klas ook een ontdekbak met slingers en kerstballen. En er staat ook een kleine kerstboom in het poppenhuis. Die hebben de kleuters vandaag al mooi versierd👍🏻


 
De pietemuts04.12.2020

De kindjes die nog een portret van Piet moesten maken, kwamen ook vandaag nog aan bod. We mochten ook de muts van Piet versieren met mooie stickers. Maar goed opgelet, we moesten goed kijken naar de kleuren want we mochten niet zo maar stickers kleven.
We sloten thema Sinterklaas gezellig af met spelen in de hoekjes, sinterklaasliedje en letterkoekjes😊
Volgende week starten we met Kerst!


 
Portret van Piet03.12.2020

We mochten vandaag onze beste schilderkunsten boven halen om een portret te schilderen van Piet. Eerst schilderden we een grote bal, het hoofd van Piet. Daarna schilderden we de ogen, de neus en de mond. Om vervolgens het haar, de muts met de pluim en de kraag te schilderen. Niet makkelijk. Maar we kregen veel hulp van de juf!
We mochten ook knippen in boekjes om ons verlanglijstje te maken. Daarna mochten we alle spulletjes op een blad kleven.
Vandaag stond in het teken van Piet, dus mochten we ook enkele houdingen nabootsen. De kleuters kregen een prent te zien en deden de Piet na. Dat konden we al heel goed.
We sloten de dag af met Pietenyoga. Sommige kleuters werden er heel rustig van!


 
Bezoek van Sinterklaas en pieten / de baard van Sinterklaas02.12.2020

Het was vandaag een speciale dag! Het was eindelijk zo ver! Sinterklaas en zijn Pieten kwamen op bezoek. Ze kwamen aan met een super leuke auto! Maar oh nee, ze hadden een probleem! Piet Pablo is een echte sloeber en hij had zich verstopt. Ze waren hem kwijt. Sinterklaas vroeg ons om hem te helpen zoeken. Wij moesten met onze klas een super grote toren bouwen. Als wat lukte, kregen we een code. Met die code konden we de kist openen waarin Piet Pablo zich verstopt had. Gelukkig deden wij heel hard ons best en konden we de kist openen en Piet Pablo bevrijden. Hij had het wel naar zijn zin hoor in de kist want hij at al een heleboel koekjes op!
We kregen ook allemaal een koekje van de Sint en een lekkere mandarijn😋

Na ons avontuur met de Sint en zijn Pieten, mochten we in de klas de baard van Sinterklaas maken. Met scheerschuim! Wat een pret!

Meer foto’s van het bezoek van Sinterklaas kunnen jullie vinden onder foto’s: tijdelijke reportages.


 
Schermen in de klas / Pieten aankleedspel01.12.2020

In de klas waren er vandaag heel wat schermen aanwezig. Zo mochten de kleuters kennis maken met de ipads. Hierop staan allerlei spelletjes rond Sinterklaas en zijn pieten. We konden een memorie spelen, een kleurplaat in kleuren, luisteren naar een verhaal,... tegelijk mochten er ook een aantal kindjes een spel spelen op onze vernieuwde computers.
Vandaag mochten we ook het aankleed spel spelen: we mochten draaien aan het rad en toen zagen we een kledingstuk. Dan nog de kleur bepalen door het rollen met de kleurendobbelsteen en Piet was helemaal klaar om Sinterklaas te vergezellen.
Morgen is het eindelijk de grote dag! Dan krijgen we hoog bezoek van Sinterklaas en zijn pieten! SPANNEND!


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 ...

6

... 

7

 

8

 

9

 

10

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!