zoeken
   
Matrix met wilde dieren en kleuren14.01.2021

Vandaag stond er een matrix op het programma. Wat is dat? Dit is een kader waarin de kleuters een figuur in een bepaald kleur op de juiste plaats moeten leggen. Dat zal je wel zien op de foto’s. De kleuters moesten dus even heel goed nadenken. Maar dat werd achteraf al weer beloond met een snoepje🤗

Maar de concentratie was deze voormiddag van korte duur WANT het begon te sneeuwen❄️🌨. Natuurlijk moesten we even allemaal bij het raam gaan staan inclusief stoelen zodat iedereen eens op de eerste rij kon staan.

We speelden nog het cactus🌵 - bloem 🌸 spelletje in de kring en dan was het weeral tijd voor de middag. Deze namiddag speelden we in de hoekjes en mochten er sommige kindjes al eens bij mij komen om met stift over lijnen te tekenen.

Na de speeltijd, speelden we in de turnzaal met de gekleurde kisten die we van Sinterklaas kregen. Helaas heb ik hier geen foto’s van maar pret was verzekerd!


 
Kijk eens wat ik al kan13.01.2021

Maandag speelden we een spel met onze verschillende lichaamsdelen. We leerden ze benoemen en aanwijzen op een speelse manier. Daarna leerden we hoe we een kindje moeten tekenen. We mogen daarbij niks vergeten. We mochten allemaal eens bij de juf komen. Eerst tekenden we een kindje begeleid met de juf en daarna mochten we het eens helemaal alleen doen.

Dinsdag mochten we sorteren van klein naar groot. Dat deden we eerst met echte blokken en daarna eens op papier. Terwijl het ene groepje dit deed, mocht het andere groepje bij de juf luisteren naar een verhaal.

Woensdag deden we nog eens een krullebol activiteit. We maakten eerst alle bewegingen op muziek in de kring. Daarna mochten we in groepjes bij de juf komen. We zwaaiden met linten om de bewegingen te oefenen. En daarna mochten we leeuw maken op papier. We tekenden het hoofd van de leeuw door rondjes te draaien en we tekenden de manen van de leeuw door strepen de tekenen met beide handen.


 
Spelletjes08.01.2021

Om de week af te sluiten speelden we vandaag heel wat spelletjes rond ruimtelijk inzicht. Welke spelletjes kwamen aan bod?
- patroon volgen;
- figuren nabouwen in de ruimte;
- figuren op de juiste plaats leggen/zetten.
Prettig weekend! 
Alle kleuren van de regenboog07.01.2021

De kleurentest kwam vandaag aan bod. Hiervoor moesten de kleuters rollen met de dobbelsteen en het juiste kleur van snoepje nemen. En op de juiste plaats leggen. Achteraf mochten we natuurlijk een snoepje proeven.

Om de af af te sluiten deden de nog aan yoga om even tot rust te komen.


 
Bewegingsomloop in de turnzaal06.01.2021

In de turnzaal hadden de juffen een groot parcours klaargezet. Wij mochten daarop klimmer en klauteren. Zo konden de juffen ook eens zien wie dat al goed kan, wie durft en wie nog hulp nodig heeft. Tegelijkertijd mochten de kleuters ook fietsen. En dat konden de juffen ook eens observeren.

Na de speeltijd was het tijd om nog een aantal werkjes af te werken. Zo mochten er kindjes puzzelen, tellen en hun leeuw schilderen met waterverf.


 
Knipper de knipper de knip06.01.2021

Vandaag was KNIP-DAG! We mochten allemaal de manen van de leeuw en het gras van de lieveheersbeestjes knippen. En ook ons knipmannetje is al goed gevuld hoor. We knipten met een schaartje met een veer ( die zorgt ervoor dat het schaartje telkens terug automatisch opengaat) maar knipten ook al eens met een schaartje zonder veer.

We leerden vandaag ook een liedje over de winter en bibberden op de tonen van het liedje. Wat moeten we allemaal aan doen nu het toch wel koud is buiten?

Het is winter bibber, bibber
en ik bibber, bibber, bibber.
Want buiten is het koud!
Doe je jas aan bibber, bibber.
Zet je muts op bibber, bibber.
Doe je sjaal om bibber, bibber,
En je wanten ook!
Het is winter bibber, bibber,
En ik bibber, bibber, bibber.
Want buiten is het koud!


 
Tellen met snoepjes en zo veel leuker!04.01.2021

Deze morgen was het eerst en vooral feest in onze klas. De eerste dag na de vakantie en al meteen een leuke! We vierden vandaag feest voor Anas want hij werd vandaag 3 jaar. We zongen en dansten en smulden van lekkere cake en sapjes. Anas was in zijn nopjes.

Daarna mochten we puzzelen bij juf Hyacinta of een telspel spelen met snoepjes. We mochten rollen met de dobbelsteen om zoveel mogelijk snoepjes te verzamelen dat het clowntje in de lucht gooide. We deden allemaal flink ons best om daarna snoepjes te proeven. Ahja, want al dat harde werk moet beloond worden he!

We hebben sinds vandaag ook een knipbak in de klas met het ‘Knipmannetje’. Hij moet helemaal gevuld worden met snippers. De kleuters zijn heel gemotiveerd en willen het mannetje zo snel mogelijk vullen.


 
Kerstslinger18.12.2020

Het was een rustige laatste dag voor de start van de kerstvakantie. We mochten een kerstslinger maken door te stempelen met een lepel. We maakten er een kleurrijke lichtjes slinger van.

Igor had voor iedereen een lekkere snoep mee om de kerstvakantie in te zetten. Dat was lekker smullen! Dankjewel hoor!

Geniet samen met jullie bubbel van een gezellig kerstfeest en een liefdevol nieuw jaar! Ik zie jullie met veel plezier terug in 2021!


 
Gezelligheid troef17.12.2020

We vonden deze morgen een pakje in de kring. Uil wilde heel graag een kerstfeestje organiseren en had een muzikale pak gemaakt.
Eerst mochten we eens flink ‘krullebollen’ om al onze spieren los te gooien. We deden vuurwerk na en onze armen en vingers spatten alle kanten op. Daarna werden we een vlammetje en dat vlammetje ging op en neer.

Nu waren onze spieren volledig los ons muzikale pak te openen. Juf zette een leuk kerstnummer op en daar gingen we. Als de muziek stopte, deden we 1 velletje van onze muzikale pak er af en dan speelden we een spelletje: wie zit onder het laken?, wie heeft de kerstbal?, waar zit Uil verstopt?,... Tot we bij het laatste velletje kwamen: de verrassing was groot toen de kleuters de lolly’s zagen!

Daarna was het tijd voor onze aperitief: chips en een beetje vruchtensap werden lekker gesmaakt, het was dan ook een heel gezellig moment!


 
Kleefdictee!16.12.2020

Vandaag stond er een kleefdictee op het programma. Wat houdt dat in? De kinderen krijgen een aantal figuurtjes om op te kleven. Vervolgens moeten ze goed luisteren en alles op de juiste plaats kleven. Verschillende opdrachten waren: kleef de blauwe bol in de boom. Kleef de kleine ster op de trui van het meisje,...
We deden het eigenlijk allemaal heel goed!👍🏻

Vandaag kregen we ook onze zelfgemaakte zak met ons cadeautje mee naar huis. Waarschijnlijk heeft jullie kindje toch al verklapt wat er in de zak zit en hebben jullie het versje ook al een paar keer horen waaien🙈. Maar het is dus nog een verrassing en jullie mogen niet piepeloeren in de zak😉
 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 ...

5

... 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!