Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 
zoeken
   
HIEPERDEHIEP HOERA voor RAPHA╦L!!!25.06.2018
n de grote vakantie wordt Raphaël 3 jaar en natuurlijk hebben we dat nu al gevierd en hij had er duidelijk veel zin in. hij was dan ook super trots dat hij de hele dag alles mocht doen en dat hij iedere keer vooraan mocht lopen. hij heeft er in elk geval heel hard van genoten en wij samen met hem. we werden dan ook getrakteerd op een super lekker ijsje met een hele keuze aan versieringen en het feit dat ze dit zelf mochten doen was voor hen natuurlijk de max. sommige hadden meer versieringen dan ijs maar het moet gezegd zijn : ze smikkelden dat het een lieve lust was.
 
de nieuwe schoonmaakploeg van de stedelijke basisschool22.06.2018
vandaag was er een grote sollicitatieronde aan de gang in onze school : personeel gezocht voor het poetsen. alle kleuters van de klas hebben zich aangemeld en hebben het beste van zichzelf gegeven. ze poetsen grondig maar je moet het "beetje" kliederen met water er wel bij nemen, maar,  hun enthousiasme doet je dit vergeten. smelt smelt....

 


  
 


 
in de ban van water20.06.2018
we zijn nog altijd in de ban van water en vandaag kregen we als opdracht dat we het water uit de slurf van ollie de olifant moesten schilderen. na de speeltijd was het dan visjes puzzeltijd, de oudste kleuters kregen alle stukken apart en bij de jongste kleuters was de kop al iedere keer vast op het blad. in de eendjesbak zijn we ook bingo of lotto aan het spelen met de symbolen : om het eerst al de symbolen vissen die er op je blad staan. spannend hé!


   
HIEPERDEHIEP HOERA voor MILA!!!!19.06.2018
in de grote vakantie wordt Mila 4 jaar en natuurlijk moesten we ook dat terug vieren en om een feestje te bouwen zijn we altijd te vinden. hoe zotter, hoe liever dat we het hebben. zingen deden we allen uit volle borst en natuurlijk krijg je daar honger en dorst van en gelukkig had de mama van Mila dat voorzien want we werden getrakteerd op lekkere pannenkoeken met overheerlijke chocomelk.
na de speeltijd moest er natuurlijk terug een beetje gewerkt worden maar we vonden het helemaal niet erg om te doen, het was vooral fun. we kregen rietjes van de juf en daarmee moesten we een kaars uitblazen en daarna moesten we het in een bekken stoppen met daarin water - verf en dreft en de boodschap was : blazen maar en hoe harder hoe beter. het grappige was dat we soms een hele grote berg schuim hadden. hoe cool was dat en daar nam de juf dan afdrukken van om ons werkje mee te versieren. we moesten wel goed opletten dat we steeds bliezen want anders hadden we allemaal verf in onze mond. eeeeeeh en daarom hebben we hier ook geen foto's van want juf Ann moest steeds bij de pinken blijven zodat indien nodig ze kon ingrijpen....JE HAD HUN GEZICHTJES MOETEN ZIEN TOEN HET SCHUIM IN EEN HOGE BERG STOND...ZALIG!!!
 
  


  


 
DOE-OPDRACHT DRIJVEN EN ZINKEN16.06.2018
gisteren hebben we geëxperimenteerd met voorwerpen of ze drijven of zinken en moesten we raden maar vandaag kregen we kaartjes en dezelfde voorwerpen in het echt en we moesten ze in onze bokaal op de juiste plaats kleven en dit konden we doen door het voorwerp in de waterbak te leggen en te kijken wat er mee gebeurde : drijven of zinken. de kids vonden het super leuk om te doen en waren keer op keer super gefascineerd. ook in de namiddag waren ze in de watertafel spontaan bezig met drijven en zinken.... 
drijven en zinken14.06.2018
voor de speeltijd waren we volop in de ban van drijven en zinken. de kinderen moesten iedere keer raden wat hun voorwerpen gingen doen : drijven of zinken. dat bleek geen gemakkelijke opdracht te zijn maar we beleefden wel veel plezier en waren toch ook wel nu en dan nat. we hebben ook de boot van Mattiz getest : hoeveel knikkers konden we erin stoppen voor hij zonk. hoho, het waren er super veel zeker 180 en de kids vonden dit geweldig en zaten voortdurend in spanning te wachten.
morgen krijgen ze een doe-opdracht ivm drijven en zinken. ze krijgen verschillende voorwerpen en die moeten ze in een bak met water stoppen en dan kijken : zinkt het of drijft het. daarna nemen ze het juiste kaartje en kleven ze het in hun eigen aquarium op de juiste plaats.
na de speeltijd was het dan tijd om te experimenteren met plantenspuiten met verf in. toen ik thuis kwam merkte ik dat ook mijn schoenen en benen een kleurenpalet vormde. maar het is een feit, de kids vonden het de max en moest ik ze met rust laten, ze waren nog aan het spuiten  DE FOTO'S VAN MATTIZ ZIJN JAMMERGENOEG MISLUKT, ZAL HEM ER DE VOLGENDE KEER EENS MEER OP
ZETTEN....


 
WATERPRET12.06.2018
we zijn volop aan het genieten van de waterpret, alleen jammer dat het geen mooi weer is en we dit meer buiten kunnen doen, dit zou toch wel nog 100 keer plezanter zijn. we zijn nu ook bezig aan ons laatste grote eindwerk. met stokjes hebben we ook de regen nagebootst want ook regen is water hé!! donderdag is het volop experimenteren met de voorwerpen : zinken ze nu of blijven ze drijven? iedere dag vragen ze wanneer gaan we iets doen met de voorwerpen, maar jah, geduld is een schone gave hé! jammer dat het jaar er bijna opzit hé, wat is dat toch snel voorbij gevlogen
  
  


 
HIEPERDEHIEP HOERA voor GILLES!!!11.06.2018
in de grote vakantie wordt Gilles 3 jaar maar dan zijn we natuurlijk niet op school en kunnen we dit niet vieren en daarom hebben we nu al een feestje gebouwd. het was fantastisch om te zien hoe Gilles van zijn dag heeft genoten, hij straalde de hele dag. en wat was hij fier met zijn slak, het was dan ook de max.
de ijsjes gingen met die warme weer bij iedereen vlotjes binnen.
we zijn ook gestart met het thema water en natuurlijk zijn de nevengroepen ook in dit thema, hoe kan het ook anders.


 
  
  

 
HIEPERDEHIEP HOERA voor HENRI!!!06.06.2018
Henri is vandaag 3 jaar en dat verdient natuurlijk een feestje en de jarige zelf zag het helemaal zitten, hij was dol enthousiast. hij zong zelfs zelf mee en Fries zei : juf Ann, Henri zingt zelf ook mee, dat mag toch niet hé! wij moeten zingen.... maar niets kon Henri tegen houden, hij bleef vrolijk meedoen. toen het de zotte ballon was, gierde hij van het lachen en wij konden niet anders dan mee lachen, zo aanstekelijk was het... hij was dan ook heel trots op de lekkere câkejes die hij mee had en dat ze lekker waren, daar hoefde niemand aan te twijfelen want ze waren in 1 2 3 op....
na de speeltijd hebben we nog gefietst maar daar hebben we geen foto's van want de juffen hebben hun handen vol om alles in goede banen te leiden...
 
 
  
 
hoe steek ik de straat over???04.06.2018
vandaag hebben we geleerd hoe we de straat moeten oversteken, we gaan eerst op het voetpad staan : kijken naar links, rechts en nog eens naar links en als we zien dat er geen auto afkomt dan mogen we op het zebrapad te straat oversteken en we hebben geleerd dat we nooit mogen lopen...
eenmaal in de klas hebben we ons eigen zebrapad geschilderd en knipten we snippers om op het fluojasje te kleven. bij juf Hyacinta schilderden we Jules of Marie. en natuurlijk hebben we ook gefietst...hoe kan het ook anders....in de voormiddag hebben we eens vrij gefietst op de speelplaats en kon de juf alle fietsen eens bewonderen maar in de namiddag moesten ze zich houden aan de verschillende verkeersregels zoals in het echte verkeer en dat was niet altijd even gemakkelijk want niet iedereen had evenveel geduld....
  


 
HIEPERDEHIEP HOERA voor YLIAS!!!!01.06.2018
Ylias wordt dit weekend 4 jaar en dat hebben we natuurlijk ook gevierd. ons feestvarkentje van de dag vond het super leuk om de hele dag in de belangstelling te staan en hij vertelde dan ook 100 uit. hij was helemaal in zijn sas. we mochten allemaal smikkelen en smullen van een lekker ijsje de snoetjes en handen verdienden een goeie wasbeurt achteraf.
natuurlijk hebben we ook een beetje gewerkt vandaag, ze kregen allemaal een wiel en ze moesten de spaken versieren zoals het wiel dat in onze klas hangt. de kids die mee waren met juf Lies kleefden de auto's in de juiste rijrichting.
volgende week wordt een week waarin we veel zullen fietsen. we kijken er al naar uit en hopen dat de zon terug van de partij is.


 
    
  


 
HIEPERDEHIEP HOERA voor ELISE!!!!30.05.2018
vandaag is Elise 3 jaar en dat kunnen we niet laten voorbij gaan zonder een feestje te bouwen. en het was een leuk feestje, we hebben veel gelachen, gezongen en gedanst en ook ons buikje lekker rond gegeten want er waren pannenkoeken met fruit voor iedereen. we hebben wel de pannenkoeken apart opgegeten met suiker en daarna hebben we al het fruit verorberd en het viel goed in hun smaak.
daarna hebben we verder gewerkt aan ons kado voor papa (en natuurlijk verklappen we niet wat het wordt) en er waren ook 2 nieuwe activiteiten die werden aangeboden nl timmeren zoals de papa's en in onze ontdekbak zitten nu stenen met auto's en potjes. vanaf vrijdag kunnen we terug eens meer een foto trekken maar zolang we niet klaar zijn met papa's kado kunnen we ook geen foto's trekken terwijl we aan het werken zijn want anders is de verrassing eraf.


  
 
Afrikaans liedje met de tante van Nona18.05.2018
Deze voormiddag maakten we ons eigen amulet - dromenvanger zodat hij al onze nare dromen in zich op kan nemen, want iedereen vertelde dat ze soms wel eens een nare droom hadden en dat ze dat niet leuk vinden. hopelijk helpt ons amulet om die nare dromen weg te nemen. we zijn benieuwd.
deze namiddag kwam dan de tante van Nona met haar djembé en zij leerde ons een echt Afrikaans liedje met bijhorende bewegingen. toen de kids daarna zelf op de djembé mochten spelen kon hun dag niet meer stuk. ze hebben een onvergetelijke ervaring meegemaakt.
de foto's vind je onder foto's op de website en als je klikt op Afrikaans liedje met de tante van Nona dan zie je hoe ze enthousiast meezingen en dansen. je wordt er zelf direct vrolijk van. gedurende de week laten we iedere keer Afrikaanse muziek spelen en de kids worden er automatisch vrolijk van en beginnen spontaan te dansen. leuk om te zien


 
zonsondergang in Afrika17.05.2018
vandaag moesten we onze eigen zonsondergang maken en hoe moesten we dit doen ? wel, we kregen verf met lepels erin en wij moesten met die lepels verf op ons blad doen en daarna met 1 hand draaiende bewegingen maken zodat de verf door elkaar werd gewreven en wij een mooie zonsondergang kregen. we vonden het super leuk om te doen, de opdracht was wel met 1 hand wrijven zodat je nog 1 propere hand overhad om nog verf bij te nemen. maar, je kan het je voor zekers heel goed voorstellen dat er velen waren waarvan de 2 handen mee in de verf landen want dat was dan wel dubbele pret hé! het leuke is, ze kregen allemaal dezelfde kleuren verf en de resultaten zijn toch allemaal uniek. dat is wat echte kunst is hé!
 
  
morgen komt de tante (meter) van Nona om ons een Afrikaans liedje aan te leren en de kids kijken er allemaal naar uit. Nona spant de kroon hoor, ze kan er niet van zwijgen en is zelf ook héél benieuwd wat haar meter allemaal gaat doen. spannend hé!!!morgen horen en zien jullie meer!!!!
 
kettingen voor mama08.05.2018
vandaag kregen wij als opdracht : kettingen maken voor mama en nee, we moesten niet spitten. de klas werd opgesplitst in 3 groepen :
 1. groep 1 moest de 1-1 relatie toepassen
 2. groep 2 moest de kleuren op het juiste kleur kleven
 3. groep 3 moest de kettingen maken naar voorbeeld

voor alle 3 de groepen werd de fijne motoriek geoefend want ze moesten allemaal de bolletjes van het papiertje halen en op de bolletjes kleven en dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend en dus een goeie oefening en ze vinden het nog super leuk ook 
HIEPERDEHIEP HOERA voor BEKIR!!!!07.05.2018
vandaag is Bekir 3 jaar geworden en natuurlijk hebben we dat gevierd. Bekir vond het wel heel leuk maar iedere keer als het fototoestel boven kwam keek hij heel serieus. Bekir heeft getrakteerd met super lekkere  câkes met chocolade erop.


  

 
schilderen van onze mama04.05.2018
vandaag hebben we allemaal onze mama geschilderd. bij de oudste deden ze dit alleen, bij de jongste was dit dan sterk begeleid.

 
onze mama03.05.2018
we zijn nog altijd in de ban van onze mama's want hun feest nadert met rasse schreden. vandaag waren er 6 peuters van onze klas en 6 peuters uit de klas van juf Trui die vanaf nu 1x in de week mee mogen met juf Lies die ons (juf Trui en mezelf) komt helpen. dit zijn : Bekir, Elise, Henri, Gilles, Raphaël en Marie-Lucia. samen met juf Lies doen ze een opdracht op hun niveau.
wat hebben wij vandaag gedaan : we kleurden de nagels van mama volgens het kleur van de armband, we kleefden hartjes op een lijn en om te weten welke hartjes we moesten kleven, moesten we aan het rad draaien. de kids die niet aan het werken waren mochten.
de 6 peuters die bij juf Lies zaten mogen morgen nog de nageltjes van mama kleuren naar voorbeeld.
 • rietjes knippen en ketting maken
 • wasknijpers op bloemblaadjes steken en dit volgens kleur
 • in het kapsalon spelen
 • elastieken op buizen steken
 • bloemen maken naar voorbeeld
 
 
onze mama26.04.2018
gisteren hebben groot en klein genoten van de mama verwendag en nu blijven we toch wel in de ban van onze mama's. deze week lopen de activiteiten van boerderij en mama soms wel nog eens door elkaar. we hoorden vandaag voor de eerste keer ons versje. spannend hé mama !!!!!, luisterden naar een verhaaltje van een beer die zo nu en dan een beetje ongehoorzaam is maar waarvan de mama toch zegt : ik hou van jou !!!! wonder boven wonder maar ze herkenden zich toch wel goed in het verhaal. onze denkactiviteit ging dan wel nog over dieren, we moesten ze kleven bij de pijl die aanduidde in welke richting het dier stapte. onze nevengroepen leunden dan wel weer dichter aan bij onze mama's. het kapsalon was open, we maakten bloemen  naar voorbeeld en we gaven onze mama's haar met plasticine.
  
HIEPERDEHIEP HOERA voor LUCA!!!!24.04.2018
Morgen is Luca jarig maar daar het morgen de mama verwendag is en hij zo niet alleen in het middelpunt van de belangstelling kan staan, vierden we het vandaag. hij heeft wel geluk want nu kan hij 2 dagen het feestvarkentje zijn. hij vond het super leuk en vond het tof dat hij alle werkjes mocht doen. en wij hebben mogen smullen van de heerlijke câke en het verfrissende appelsap. wat we gewerkt hebben vandaag, dat verklappen we niet.....

 


  


  


  


 
beestenboel23.04.2018
we zijn nog altijd in de ban van de boerderij dieren en leerden ook een liedje en we wilden dat jullie hier ook eens van konden mee genieten. speciaal voor jullie brengen we het liedje van pootjes, druk je op beestenboel dan zie en hoor je ons liedje. geniet ervan. BEESTENBOEL
natuurlijk is dat niet het enige dat we gedaan hebben vandaag, de juf vertelde een verhaaltje aan de hand van raadseltjes en wij moesten raden over welke dieren het juist ging en dat liep niet altijd van een leien dakje. daarna kregen we allemaal een blad met allemaal zwarte dieren op en wij moesten de juiste dieren bij de juiste schaduw kleven. om de voormiddag af te sluiten liet juf Ann geluiden horen en wij moesten raden over welke dieren het ging. we vonden dat wel héél tof om te doen.

 
  


 
krullenbol : konijntjes in het gras19.04.2018
vandaag stond onze voormiddag vooral in het teken van krullenbol. eerst oefenden we de beweging met onze lintjes, daarna deden we het samen op één groot blad aan de tafel en daarna deden we het allemaal alleen op ons blad. er bestaat alleen een filmpje terwijl ze allemaal aan het tekenen waren op het grote blad. later zullen we zeker nog iets doen met die grote bladeren....
filmpje krullenbol
we vertelden ook een verhaaltje over de babydieren en keken vooruit naar morgen en ik moet zeggen : ze zijn allemaal super enthousiast om naar de kinderboerderij te gaan. hopelijk blijft het zo!!!!

 
DIEREN, DIEREN, HEEL VEEL DIEREN17.04.2018
we luisterden naar een verhaaltje, dmv een liedje kwamen de dieren uit de boerderij en die verstopten zich dan in de klas en wij moesten deze dan zoeken...tof hoor ! er waren ook heel veel dieren die zich verstopt hadden achter het hooi en wij moesten kunnen raden welke dieren dat waren...niet gemakkelijk hoor maar het lukte ons toch !!! dikke pluim voor onszelf. we hebben ook heel veel dieren nagedaan en spelenderwijs leren we ook hoe alle baby's van de dieren genoemd worden...

   
De boerderij16.04.2018
Naomi en Jack zijn vandaag gestart in onze klas en we heten ze heel hartelijk welkom en hopen dat ze zich samen met ons amuseren en ze graag komen. Vandaag deden ze in elk geval enthousiast mee, dus we duimen dat het zo blijft!!!!
we zijn bezig met een schaapje te maken en we mochten vandaag de buik stempelen, het hoofd kleefden we met zelf gescheurde snippers, de poten kleurden we met wasco en de oren bekleefden we met froezelpapier, je ziet, we hebben ons niet verveeld vandaag. we keken ook in boekjes, speelden met de boerderij, maakten een puzzel, sorteerden de dieren,...de dag vloog voorbij.....

 


 


 
het allermooiste ei...29.03.2018
we zijn nog steeds in de ban van het allermooiste ei, vandaag heb ik  het toneel eens samen met de kids gespeeld en dat was niet echt gemakkelijk maar met wat bijsturen van mij lukte het toch wel en ik laat jullie dan ook mee genieten van de acteertalenten van sommige kids want er zitten toch wel coole stukjes in en châpeau dat ze dit toch ook wel durven.
we hebben ook kennis gemaakt met Jack en Naomi die na de paasvakantie met ons komen spelen en werken in de klas, we kijken er al naar uit....
het allermooiste ei met groep 1
het allermooiste ei met groep 2


 
MIJN KEUKENPRINSEN EN PRINSESSEN27.03.2018
iedereen had een kippeneitje en een chocolade-eitje mee gebracht dus konden we aan de slag om te koken maar vooraleer we begonnen hadden we ook nog een groot verrassingsei van Gilles. hij was supertrots en heeft wel 10 keer tegen mij gezegd : niet kapot doen hé, voorzichtig open doen hé want ik heb dat gemaakt. ik had alle chocolade-eieren hierin verstopt en groot was hun verbazing toen er maar eieren bleven uit komen. we hebben ze dan ook eens gesorteerd van klein naar groot...dit deden we ook met de kippeneieren want ook daar waren er grote en kleine, witte en bruine.....we konden volop verzamelingen maken. maar natuurlijk hebben we ook eens van verschillende eitjes geproefd :
een roerei want ah jah, juf Ann roerde in de pan - een pannenkoeken-ei : cool hé en misschien niet zo lekker als een echte pannenkoek maar toch ook wel om vingers van af te likken - een spiegelei (of paardenoog) - opgeklopt eiwit (sneeuw...) - een gekookt ei. en natuurlijk moesten we overal bij helpen want de juf kon het niet alleen aan. op het einde zette de juf 2 kommen in elkaar (wat een zotte doos toch) en in die ene deed de juf water en in de andere chocolade en ah jah, zo ontdekten we dat eens het water warm had, onze chocolade begon te smelten, daarna mochten we bij de chocolade verschillende cornflakes doen en nu zit dit in de koelkast want ah ja : de chocolade moet weer hard komen...en morgen mogen we hiervan eens proeven. in de namiddag was het dan ook tijd om het spelletje van Viktor te spelen : bouw na wat je op het kaartje ziet : niet gemakkelijk hoor!!! Bij juf Hyacinta kregen we als opdracht : kleef de ontbrekende stukken op de juiste plaats
 
  
   
HIEPERDEHIEP HOERA voor CALLISTE!!!!26.03.2018
vandaag is Calliste 4 jaar geworden en dat hebben we natuurlijk uitgebreid gevierd met zingen, dansen, vuurwerk, gekke ballon, taart en kado en op het einde kregen we allemaal een lekkere cup câke die we naar hartelust mochten versieren en smullen dat ze deden, de slagroom vloog de deur uit. Calliste was heel fier en vond het super dat ze overal de eerste mocht staan, het eerst mocht kiezen om in een hoekje te spelen...kortom, ze heeft van haar dagje genoten....nadat alles op gesmikkeld was, was het tijd om een beetje te werken : we kregen een blad met de 3 kippen uit het verhaal en we moesten deze schilderen naar voorbeeld. we oefenden ook nog eens het liedje en de juffen speelden het 2de deel van het boek voor ons. en we vonden dat heel tof...zo kunnen we ook nog eens goed afkijken hoe zij dat doen....

 
het allermooiste ei...23.03.2018
de kids zitten volledig in de beleving van het allermooiste ei, amaai als ze het aan het naspelen zijn in de poppenhoek met de verkleedkleren of met de poppen in de verteltafel. er wordt er langs alle kanten op los gekibbeld, beter gekakeld zou ik zeggen. als opdracht kregen ze vandaag om een kip te schilderen. natuurlijk deden we dit sterk begeleid, alhoewel er al veel kids tussen zaten die keken naar het voorbeeld en zo zelf hun kip schilderden.
ik hoop dat ze binnen een paar dagen zelf het verhaal eens kunnen spelen, ik denk dat dat de max zou kunnen zijn. Maar maandag kijken we er naar uit om de verjaardag van Calliste te vieren en krijgen ze het vervolg van het toneel (door de juffen) te zien.   
 


 
kuikentje21.03.2018
vandaag deden we krullenbol : het kuikentje. dit is een soort schrijfdans. eerst deden we dit met groot bewegen in de ruimte op de muziek, daarna deden we dit met wasco op een blad en na de speeltijd deden we het dan met de trommelstokjes en gele verf, het resultaat toveren we om tot een kuikentje (maar dit is voor morgen). helemaal op het einde moesten ze met stift de pluimen van hun kuikentjes tekenen en zo leggen we een hele weg af. het verloop kan je volgen op het filmpje
 
HIEPERDEHIEP HOERA voor MARIE-LUCIA!!!13.03.2018
we hadden vandaag terug een feestvarkentje in de klas en dat hebben we uitgebreid gevierd, we zongen terug uit volle borst, lieten het vuurwerk knallen en de zotte ballon zorgde terug voor de nodige hilariteit in de klas. eenmaal uitgelachen was het smikkelen van de super lekkere câke'jes...ook vandaag vlogen ze terug de doos uit...
bij juf Hyacinta kregen we vandaag als opdracht : kleef de kaas met evenveel gaten op elkaar...en op de ene kaas stonden er veel, de andere weinig, dus we moesten heel goed opletten...maar ja, we zijn nu al bijna allemaal muisjes dus die zien super goed het verschil hé!
bij juf Ann hebben we terug de filmpjes opgenomen, niet iedereen kon de muis zijn want sommige kennen wel het verhaal maar de hoofdrol spelen zelf lukt nog niet zo goed en is toch ook wel niet gemakkellijk maar al doende leren ze dit en als we dit nog eens doen zullen ze er misschien ook wel klaar voor zijn, sommige durven ook niets zeggen en blijven gewoon staan en anderen willen zelfs geen enkele handpop vastnemen en kunnen dus moeilijk meespelen in het verhaal...  
  


hieronder volgen de verschillende filmpjes die vandaag gemaakt zijn, ik zou zeggen veel kijkplezier!!!!
kleine muis met Calliste als muis en Mila, Louise, Elias en Ylias
kleine muis met Mila als muis en Calliste, Elias, Ylias en Louise
kleine muis met Giselle als muis en Marie-Lucia, Fries, Raphaël en Gilles
kleine muis met Luca als muis en Nona, Calliste, Alizée en Viktor
kleine muis met Viktor als muis en Nona, Calliste, Ranim en Luca (je hoort alleen zijn stem)
kleine muis met Raphaël als muis en Fries, Henri, Bekir en Maria-Lucia
kleine muis met Mattiz als muis en Elias, Ylias, Louise en Juul Cezaar
kleine muis met Juul Cezaar als muis en Louise, Ylias, Elias en Mattiz
 
HIEPERDEHIEP HOERA voor REN╔E!!!!12.03.2018
vandaag is Renée 4 jaar geworden en dat hebben we goed gevierd want eerst hebben we uit volle borst gezongen en gedanst, daarna hadden we het vuurwerk en dan was het terug aan de zotte ballon. en amaai, het was een zotte ballon hoor, eerst vloog hij op de draad hoog in de lucht en daarna deed hij iedereen verschieten door kapot te springen, gelukkig hadden we nog juist dezelfde en het was ook wel weer een zotteke. Renée had hele lekkere câke'jes mee om te trakteren en ze gingen heel vlotjes binnen, in 1-2-3 waren ze verorberd. we hebben natuurlijk ook nog een beetje gewerkt. eerst maakten we een schaduwenspel met alle figuren uit het boek, daarna hebben we al met 2 groepjes het verhaaltje gespeeld en in de namiddag moesten we nog de staart van onze muis spitten zodat zij door ons eigen boekje kan navigeren.
het eerste filmpje is met een eerste kleuter in de hoofdrol en het tweede filmpje is met een peuter in de hoofdrol. nog niet iedereen kwam aan de beurt maar dat komt nog wel....
    
kleine muis zoekt nog altijd een huis09.03.2018
we hebben nog eens het verhaaltje gespeeld met de handpoppen en nu was juf Ann nog de muis maar vanaf maandag zal er ook iemand van de kinderen de muis worden...ik kijk er naar uit of het zal lukken dat ze dinsdag het verhaal helemaal zelf spelen.....
ons boek dat we aan het maken zijn is bijna af, vandaag kleurden we de mol, bekleefden we de beer met bruine stof en maakten we een afdruk van de appel op bolletjes plastiek....
we moeten nog één ding doen aan ons boek en dat is de staart van onze muis spitten....
het was eens iets anders vandaag zo allemaal kids die aan het werken waren in hun pyjama, het toffe eraan is wel dat ze wel weten waarom ze hem aanhadden en dat we dit niet alleen maar deden voor de fun
 

 
 
 
kleine muis zoekt een huis07.03.2018
vandaag hebben de handpoppen het verhaal nog eens verteld en de kids zaten heel geboeid te luisteren en te kijken en spontaan beginnen ze het ook mee te vertellen...dus dat zelf spelen met de poppen zal denk ik geen enkel probleem vormen. in het boek gaat muis op zoek naar een groter hol en zo komt ze ook bij het hol van het konijn en dat konijn hebben wij vandaag gestempeld en als kers op de taart kwam juf Lies vandaag ook op bezoek met haar konijn Gust en de meesten waren er direct grote fan van. na de speeltijd was het dan tijd om muizen te vangen en dit moesten ze doen door ze in te sluiten met de juiste buis : meten dus maar en het was grappig om te zien dat sommigen echt door de buis keken om te zien of de muis er helemaal in verdween. we zijn ook volop bezig met ons vingerversje van de muis en pas op!!!want ik elke hoek woont een muis.....
  

 
GAATJES...GAATJES...OVERAL ZIEN EN VINDEN WE GAATJES06.03.2018
het thema gaatjes waarmee we maandag gestart zijn is een heel groot succes, de kids vinden het super leuk om op zoek te gaan naar allerlei gaatjes en iedere keer als we op stap gaan staan hun kwebbeltjes (en ah ja : ons mond is ook een gaatje!!!!) niet stil....ook het ontdekken en alles uitproberen vinden ze super leuk, ze kunnen uren doorgaan...
we werken het boek : kleine muis zoekt een huis uit en ze zitten iedere keer geboeid te kijken en vinden het heel leuk dat ook alle handpoppen (muis - mol - konijn - das - beer) meedoen. ze zullen het super vinden dat ze vanaf donderdag zelf het verhaal met de poppen mogen naspelen....en ik, ik kijk er ook al naar uit en ben heel benieuwd!!!! ze gaan ook allemaal hun eigen boek maken en vandaag mochten ze gaatjes met de priknaald maken in hun blad zodat de muis die ze zelf maken ook door het gat kan kruipen. we zijn ook bezig met het aanleren van een vingerversje over allemaal muisjes in ons huis....brrrr, het gedacht...........
op de foto's zie je ook dat de kids bezig zijn met knutselen en dit is tafelversiering voor tijdens het ontbijt van ons schoolfeest : jullie komen deze toch ook wel eens bewonderen zeker.....


 
 
HET IS EEN THEMA ECHT OP HUN MAAT GEMAAKT EN ZE GENIETEN ER SUPER VEEL VAN, DAT ONZE KLAS ER ZO NU EN DAN EENS ONTPLOFT UITZIET NEMEN WE ER GRAAG BIJ, SOMS MOET JE OOK WEL EENS OPLETTEN DAT JE JE BENEN NIET BREEKT OVER BUIZEN, BALLEN, KNIKKERS....MAAR HET IS EEN FEIT : DE KIDS LEREN HIER AL SPELENDERWIJS HEEL VEEL BIJ EN KUNNEN HUN FANTASIE DE VRIJE LOOP LATEN EN DAARVOOR DOEN WE HET OOK!!!
 
HIEPERDEHIEP HOERA voor ELIAS !!!02.03.2018
Vandaag is Elias 3 jaar en dat hebben we uitgebreid gevierd in de klas, het was leuk om te zien hoe ELias genoot om het feestvarkentje te mogen zijn. hij was ook heel fier om met de koekjes te mogen rondgaan. het leuke aan de koekjes was : ELias is de paddestoel en de koekjes waren ook allemaal paddestoelen. super cool toch!!! en ze vlogen de deur uit, ze moesten dan ook maar zo lekker niet zijn. na het vele feesten hebben we ook nog een matrix gemaakt en daarna mochten we volop spelen.
de kleuren zijn terug de klas uit en er zijn nu gaten in onze klas gekropen en geslopen.....oeioeioei, dat belooft niet veel goeds zeker????????!!!!!!!


  
  


  


ONS NIEUWE THEMA ZIET IK HELEMAAL ZITTEN!!! JULLIE OOK ?????
BEN BENIEUWD NAAR WAT JULLIE ALLEMAAL ZULLEN MEEBRENGEN ROND GAATJES!!!!!
WIE THUIS NOG FLEXIBELE BUIZEN LIGGEN HEEFT OM ONZE DOZEN EN HET EXPERIMENTEREN NOG LEUKER TE MAKEN!!!
ALTIJD WELKOM BIJ JUF ANN IN DE KLAS!!!!!


 
nog steeds kleuren....01.03.2018
de 14-daagse van de kleuren is bijna voorbij en als activiteit hebben we ritmiek gedaan met gekleurde doekjes en dit op vlugge en trage muziek. na de speeltijd vertelde de juf dan een verhaaltje van een grijze muis die het niet leuk vond om grijs te zijn, hij vond dit nl veel te saai maar wat er dan gebeurde kan je het best vragen aan jullie kids...
we hebben ook nog geschilderd op nat papier en kwamen tot de ontdekking dat onze verf helemaal openliep, we kregen alleen geel - blauw en rood en het was de bedoeling dat we verschillende kleuren kregen op ons blad


  


 
kleuren....27.02.2018
we zijn nog altijd in de ban van de verschillende kleuren. de kleuren mengen met de flessen vinden ze de max, de waterfactuur zal direct de hoogte ingevlogen zijn. we deden vandaag ook krullenbol : rondje draaien, eerst deden we dit met het stokje in de lucht, daarna deden we het op ons blad en we werkten van klein naar groot (de ene keer met linkerhand en de andere keer met de rechterhand) en op het einde hadden we dan een ballon met verschillende kleuren. tof hé!
daarna deden we ook nog een kleuropdracht en bij juf Hyacinta kregen ze een kleurenmannetje, de oudste moesten het meneertje schilderen naar voorbeeld en bij de jongste waren de stukken aangeduid in kleur.
in de namiddag hebben we ons ook heel goed geamuseerd, er hingen allemaal ballonnen aan touwen en met mousse buizen mochten we er op slaan, eerst vrij en daarna werden er iedere keer kleuropdrachten aan gekoppeld of deden we eens om ter vlugst....en onze haren die blijven maar rechtstaan. zot hé!!!
 
  
  

 
HIEPERDEHIEP HOERA voor JULOT !!!24.02.2018
vandaag hebben we de verjaardag van Julot gevierd en hij heeft er van de eerste tot de laatste minuut van genoten, na het vele zingen, dansen en zotjes doen hebben we genoten van super lekkere cupcâkes. vandaag was het ook de regenboogkleurendag want we zagen er allemaal heel kleurrijk uit en ook onze kring was een vrolijke mengelmoes. na de speeltijd hebben we dan samen met de kids van 6B gezelschapsspelletjes gespeeld en groot en klein hebben ervan genoten....
 
  


 
de groene dag22.02.2018
vandaag waren we precies allemaal kikkertjes want overal waar je keek zag je groen, groen en nog eens groen. de kids zijn ook iedere keer super enthousiast om te vertellen wat ze allemaal aan hebben in de juiste kleur. dank je wel mama en papa dat jullie hier zo massaal aan meedoen.
ik vertelde vandaag het verhaaltje van blauwtje en geeltje en ze waren heel geboeid aan het luisteren en hun snoetjes spraken boekdelen bij het horen dat ze niet meer welkom waren bij hun mama en hun papa...het wenen stond hun allen nader dan het lachen.daarna hebben we zelf met blauwe en gele verf geprobeerd om groen te maken en we werden er niet eens vuil van want het zat onder de plastiek, we vonden het wel heel leuk om te doen, we ondervonden dat we er zelfs in konden tekenen en dat vonden we heel cool. voor ons kleurenspelletje hebben we ook nog "groen" gras geknipt (we kregen een papier met een streep erop en mochten maar knippen tot aan die streep maar wat was het verleidelijk om door te knippen, dat zie je natuurlijk van hier hé en ik heb ook geluk gehad want soms verdwenen mijn vingers wel eens mee tussen de benen van de schaar) en nu rest ons alleen nog ermee spelen. we kijken er naar uit.
we hebben ook nog eens gespeeld met de springballen en leerden ook met 2 naar elkaar rollen en onze eigen bal volgen en dat is voor veel kids niet altijd evident want die ballen stuiteren niet altijd naar de richting die ze zelf voor ogen hebben. in het begin zaten we om te rollen naar elkaar heel dicht tegen elkaar nl met de voeten tegen elkaar en we moesten daarna steeds een beetje verder achteruit gaan zitten en hoe verder.....je kan het al raden denk ik....
wie niet aan het knippen om mengen was kreeg als opdracht
 • eendjes sorteren
 • gooien met dobbelsteen en juiste visje vangen met de magneetlijnen
 • draaien aan het wiel en juiste kleur spitten
 • spelen met de gekleurde olifanten
 • balletjes in juiste doos werpen
 • juiste voorwerpen met pincet door de juiste buis laten rollen


  
de blauwe dag21.02.2018
vandaag waren we allemaal in het blauw en vertelde de juf ons het verhaal van de blauwe ballon en amaai, zo'n ballon zouden we allemaal zelf ook wel willen. we leren ook het liedje van de kleuren van de regenboog en voor ons spelletje hebben we een blauwe wolk nodig en die mochten we vandaag eens kleuren met stiften. na de speeltijd hebben we dan op rustige muziek eerst met ballonnen gespeeld, daarna met de ballon op onszelf getikt en op het einde mochten we met de ballon zachtjes op elkaar trommelen, een echte ballonnenmassage. we merkten ook op dat die ballon soms wel eens grappig deed met ons haar en dat hij ook kon blijven hangen aan onze trui. cool hé. we hadden ook nog een opdrachtje waarbij we de ballen in de juiste doos moesten gooien en we merkten ook dat hoe verder we stonden, hoe moeilijker het werd. we kregen ook allemaal een armbandje aan en in die kleur moesten we dan een blok nemen en op de juiste toren plaatsen, daarna moesten we onderling wisselen van bandje en terug hetzelfde doen, we deden die 3 keer en daarna keken we welke toren was er nu de grootste, de kleinste, waren ze even groot???????
  
 
De gele dag20.02.2018
als je heel goed naar de foto's kijkt zie je direct welke dag we zijn want je kon er echt niet naast kijken.
wat hebben we vandaag allemaal gedaan : allemaal iets geels gezocht in de klas - krullenbol gedaan met de linten (rondjes draaien) - zonnestralen scheuren en rondom rond opkleven - geluisterd naar het verhaal van de egel en ze moesten zelf raden waarom ik juist dat verhaal wilde vertellen....we hebben ook met springballetjes gespeeld en iedereen moest zijn eigen balletje blijven volgen (MOEILIJK HOOR!!!!)
wie niet aan het werken was kreeg als opdracht :
 • eendjes vissen
 • knippen in de 4 hoofdkleuren en de snippers in het juiste kleurenmannetje stoppen
 • gekleurde wasspelden op de bloemetjes steken (juiste kleuren bij elkaar)
 • gekleurde stokjes juist op de voorbeeldjes leggen
 • voorwerpen sorteren in de juiste buizen 
de rode dag19.02.2018
vandaag zijn we gestart met onze kleurenweek en je kon er zeker niet naast kijken dat we de rode dag waren, want waar je ook keek in de klas, rood kwam je tegen, het viel zelfs de andere juffen direct op. we vonden het ook heel tof dat zelfs de juffen mee deden. benieuwd of het morgen ook zo opvallend zal zijn dat het de gele dag is.
bij Juf Hyacinta hebben we allemaal een rode ballon bestempeld want ah ja, we zijn de rode dag. bij juf Ann moesten we eerst allemaal iets halen in de klas dat rood was en daarna heeft ze nog een verhaaltje verteld over rode laarzen. daarna moesten we een doos schilderen in het zwart. oei, dat was voorzeker een beetje fout....maar de juf heeft het allemaal uitgelegd want ze wil met ons een spelletje maken en daarvoor hebben we een zwarte doos nodig. op het einde van de rit, zagen we er allemaal precies uit zoals zwarte piet...
de activiteiten die we deden als we niet aan het werken waren hadden ook allemaal met de kleuren te maken.
 1. vissen en de eendjes dan op de juiste grote eend leggen
 2. draaien aan het rad en die parels dan op de ketting steken
 3. mousse parels op de juiste chenilledraad steken : rood bij rood.....

Elise, Bekir en Raphaël zijn vandaag gestart in onze klas en we hopen dat ze het heel leuk vonden en morgen terug met onze willen komen werken en spelen. Gilles is nog thuis met de windpokken maar komt later deze week ook samen met ons werken en spelen.

 

 


 
carnaval in de klas09.02.2018
het was vandaag toch wel een zotte dag met al die verklede kids in de klas. wie zat er nu allemaal in onze klas, een mens zou het op den duur niet meer weten. de kids vonden het in elk geval super en hebben heel erg genoten, gewoon al van het feit dat ze de hele dag verkleed mochten zijn. je hoorde hen in elk geval niet klagen en er was direct ambiance vanaf de eerste minuut
 
 
 

 
HIEPERDEHIEP HOERA voor MATTIZ !!!07.02.2018
vandaag is Mattiz 4 jaar en dat hebben we heel vrolijk en uitbundig gevierd. de ambiance zat er al vanaf de eerste minuut in. maar ja, ze zijn ook wel al wat gewoon hé, het is deze week een echte feestweek. Mattiz heeft de hele dag gestraald en hij heeft er van het begin tot het einde van genoten, het was leuk om te zien. wat was hij ook trots dat hij met zijn minion câke'jes mocht rondgaan en het mag gezegd zijn : ZE WAREN SUPER LEKKER......
na het vele vieren hebben we nog één werkje gedaan en dat was : we kregen een blad met 4 figuren op en we moesten ze goed bekijken, daarna kregen we verschillende prentjes en dat moesten we aan de juiste figuur koppelen, hoe beter we keken, hoe vlotter het ging en natuurlijk leerden we ook alles juist benoemen.NIET VERGETEN, MORGEN IS HET DE ZOTTE CLOWNSDAG...HOE ZOTTER HOE BETER....DUIK MAAR EENS GOED IN DE KAST EN HOE MEER FOUTE COMBINATIES HOE LEUKER....VOOR EEN KEER MAG HET NU....
 
HIEPERDEHIEP HOERA voor NONA !!!06.02.2018
in de vakantie wordt Nona 4 jaar en dat hebben we uitgebreid gevierd. ik moet zeggen : het was een hele sfeervolle en uitbundige verjaardag met Nona op kop van enthousiasme. ze heeft wel een hele zotte ballon gekozen want de eerste keer duurde het heel lang voor hij tevoorschijn kwam maar de tweede keer moesten de juffen helpen zoeken want hij was spoorloos verdwenen, hij had zich SUPER GOED verstopt.
we hebben ook mogen genieten van hele lekkere pannenkoeken, waarvoor dank, ze VLOGEN de deur uit, rechtstreeks in de mond van de kids, we hadden handen tekort om ze rap genoeg te kunnen opwarmen en smeren.
we hebben ook wel nog wat gewerkt maar hier zijn geen foto's van : we leerden hoe je een matrix moet maken en we kleefden de gekke snoeten bij de juiste foto's en soms moesten we heel goed kijken want nu en dan deden ze een beetje hetzelfde.
de dag sloten we af met een bewegingsmomentje met de doekjes en de kids vinden dit keer op keer een topper.
 
HIEPERDEHIEP HOERA voor RANIM !!!05.02.2018
vandaag zijn we gestart aan wat toch wel een hele feestelijke week wordt. vandaag was het eerste feestje want in de vakantie wordt Ranim 4 jaar en dat hebben we gevierd. en dat er ambiance in de keet was dat kan je wel zien. Ranim heeft er dan ook volop van genoten. met feesten alleen hebben we natuurlijk onze dag niet gevuld. we leerden vandaag ook lezen. HMMMMM hoor ik jullie denken, wel wij moesten een clown schilderen en dit hebben we moeten doen door het stappenplan op ons blad nauwgezet te volgen, dus ja, wij kunnen lezen, daar kijken jullie wel van op hé.

  


  
 
En we blijven er de ambiance inhouden02.02.2018
het blijft een vrolijke boel in onze klas want verkleden dat vinden wij de max. alhoewel sommige toch ook wel triestig kunnen kijken als je het fototoestel uithaalt en dan moet je weten dat ze staan te springen om zich te mogen verkleden,....die foppertjes toch
het is wel zo dat er ook eens goed nagedacht moet worden. de eerste opdracht die we kregen was dat we de figuren moesten herkennen die verstopt zaten achter de confetti en dat was wel heel goed kijken of je was gefopt. de 2de opdracht was een dierentoren maken zoals het voorbeeld op ons blad en oh, wat is de verleiding toch soms groot om eens opzij te kijken naar je buurman of buurvrouw maar dan was je eraan voor de moeite want iedereen had een andere toren op zijn blad. foei die juf toch...
we luisterden ook naar een verhaaltje van een poes die naar een feest moest en adhv de omschrijving moesten wij raden hoe hij zich zou verkleden. soms was dit heel gemakkelijk maar oei, soms moesten we toch wel heel lang zoeken of misschien waren de tips van juf Ann niet zo goed (wie weet!!!)
deze namiddag mochten we dan ons clownshoedje versieren met stickers en dat vonden we zeer tof om te doen, we kijken er al naar uit tot het helemaal klaar zal zijn...spannend hé!


 
1 2 3 4...HOEDJE VAN HOEDJE VAN...1 2 3 4 MAAR TOCH NIET VAN PAPIER01.02.2018
We hebben vandaag terug een heel gevulde dag gehad, we zijn nl begonnen met het schilderen van onze clownshoed en ondertussen waren er zich kids aan het verkleden, speelden er in de ontdekbak en maakten er sommige gekke hoeden voor op hun hoofd en Viktor vond de zijne toch wel heel cool en ik moet zeggen : zijn hoed zou niet misstaan bij de creaties voor waregem koerse. na de speeltijd was het dan terug tijd voor krullenbol : we leerden slingers tekenen, zowel met de linker als de rechterhand, we deden dit eens al stappen, stilstaand. we leerden ook rondjes tekenen en op het ritme slaan. maar bovenal we beleefden er super veel plezier aan. daarna hebben we yoga gedaan en als afsluiter in de bewegingshoek moesten we prenten van Jules en zijn hoedje nabootsen en er zaten toch wel enkele pittige bij. in de kring luisterden we daarna nog naar een liedje van de clown : vrolijke stuk : zwieren en zwaaien met ons doekje, triestige stuk : wenen zoals ook een echte clown dat kan en onze ogen deppen met ons doekje. jammer dat ik dit niet kon filmen want het was zooooo schoon en bij sommige echt, je zag dat alle snoetjes zich ongelooflijk inleefden in de muziek, maar het probleem is natuurlijk als ik stop, dan stoppen zij ook.
deze namiddag hebben we dan nog de voeten voor onze clown versierd : de resultaten van onszelf als clown kan je bewonderen aan ons raam. we hebben daarna ook nog een figuurtje moeten kleuren en deze moet dienen om onze eigen clownshoed te tooien. carnaval vieren, amaai, dat zijn toch wel drukke maar ook toch oh zo spannende dagen
 
 
Strikje31.01.2018
Onze clown die we van onszelf aan het maken zijn is bijna af, vandaag mochten we het strikje versieren door er strepen op te tekenen.natuurlijk hebben we ook de waarneming gedaan van de meegebrachte kledij. de juf dacht : ik doe ook eens zotjes mee en zo onstond er een selfie.
Jules was ook heel verdrietig want hij was zijn narrenkroon kwijt, gelukkig heeft de directeur van zijn school voor een oplossing gezorgd....vraag dit maar aan jullie kids....


  


 
hoe zotter, hoe leuker30.01.2018
tijdens deze 14 dagen is onze leuze zo nu en dan : hoe zotter, hoe leuker en verkleden is voor de kinderen één van de top activiteiten. er zijn al een aantal kinderen die iets hebben meegebracht voor in onze verkleedhoek maar het zou natuurlijk voor de kids die nog niets hebben mee gebracht , veel leuker zijn moest er ook iets van hen tussen zitten. je hoeft echt niets te kopen, duik eens in je kleerkast : een bloesje van jezelf, een hemd van de papa, dat jullie niet meer dragen, een oude gilet van jezelf of opa of oma, een oude pet, zotte hoed, een oude pruik....dit zijn voor de kids schatten....dus ik doe een warme oproep aan de kids die nog niets meehadden : help onze verkleedhoek uitbreiden. spelenderwijs leren ze hier ook heel veel : schoenen zelf aan en uit doen, sluitingen dichtdoen, kledingstukken alleen leren aandoen (kortom zelfredzaamheid bevorderen) zich eens inleven in iemand anders, rollenspelletjes spelen, eens zotjes doen...kortom te veel om op te noemen
we zijn bezig met een werkje waarbij we onszelf omtoveren tot clown en wat hebben we hier vandaag aan gedaan : onze hoed schilderen volgens voorbeeld, bekleven bol van onze strik met zelfgedraaide balletjes en ook onze buik hebben we nog versierd dmv de knikkertechniek. deze namiddag deden we dan nog een bewegingsactiviteit van krullenbol

  
carnaval29.01.2018
we zijn vandaag begonnen aan onze clownshoed, we moesten nl een pot bekleven met papier-mâché. dat is een hele onderneming en nogal een kleverig knoeiboeltje, daarom hebben we hier ook geen foto's van want ons fototoestel zou dat niet in dank afgenomen hebben...
we hebben ook het materiaal waargenomen dat de kids mee gebracht hebben voor in de verkleedhoek en het waren dan ook deze kids die vandaag de eer en het genoegen kregen om hierin te mogen spelen.
deze namiddag was het kniptijd en moesten ze lange stroken knippen, de juffen zijn blij dat ze nog al hun vingers hebben, want sommige vlogen vooruit met hun schaar en wij konden bijna niet volgen...gelukkig is alles tot een goed einde gekomen


 
HIEPERDEHIEP HOERA voor ALIZ╔E !!!25.01.2018
onze eerste activiteit vandaag was met de autobus (wat al een belevenis op zich is voor onze kids) naar de kleine carrefour in Desselgem gaan om onze inkopen voor het restaurant van morgen te doen. deze sfeerbeelden vind je op de website, er zijn er niet zoveel want we hadden onze handen nodig om de kids alles te helpen nemen en inladen. wij toonden een prent en zij moesten dit dan zoeken en wie zijn naam hoorde mocht het dan in de kar leggen. het ene ging al zachter in de kar dan het andere!!! we zijn daar echt waar super vriendelijk ontvangen, niets was hen te veel. we werden ook in de watten gelegd want we kregen allen een hele lekkere suikerwafel. njammie....we hadden ook een super toffe buschauffeur die ons fantastisch geholpen heeft bij het in en uit stappen.
eenmaal terug in de klas was het tijd om te feesten als de beesten (hahaha!!!), we beleefden dolle pret en hebben genoten van onze DOL-FIJNE traktatie. Alizée was de hele tijd in haar nopjes en stak heel graag haar handen uit de mouwen. 
roeren roeren in de soep...24.01.2018
vandaag hebben we terug gewerkt met krullenbol, dit is spelenderwijs de schrijfvaardigheid bij onze kids aanbrengen en oefenen en de kids vinden het super leuk om te doen. het was een heel toepasselijk onderwerp : roeren in de soep en peper en zout zoals het moet. en zo leren ze spelenderwijs rondjes tekenen zowel links als rechts. we deden ook een taalactiviteit. iedereen kreeg een magneetje en ik gaf een omschrijving, zij moesten het raden en benoemen wat ze zelf hadden en daarna kregen ze van mij de opdracht waar ze het moesten leggen : naast het vork, boven de lepel.... Amaai, het was vandaag ook een hele bevalling om tot het woord brood te komen, iemand had een boterham en ik vroeg van waar komt die boterham? van de bakker! ok, vraagt jullie mama bv 4 boterhammen bij de bakker ? nee, zeggen ze. wat dan wel ? een pistolé. maar als ze nu verschillende boterhammen wil wat vraagt ze dan? stilte alom...we hebben een hele weg afgelegd maar na een tijdje zijn we toch wel bij brood uitgekomen....

 


 


 
tafeltje dek je23.01.2018
eten klaar maken is leuk maar ook een mooi gedekte tafel is heel leuk. maar hoe dek ik nu een tafel ? wel dat leerden we vandaag in de klas en ondertussen leerden we ook hoe je alles juist benoemt natuurlijk en ook met de soeptassen moesten we heel voorzichtig zijn want deze waren van steen.
ondertussen moest een ander groepje de baksels op de juiste plaats in het rek kleven. wie klaar was mocht daarna een ketting maken met gekleurde macaroni, eten maken met plasticineof spelen in de ontdekbak. de andere helft van de klas schilderde ondertussen bij juf Hyacinta een pizza die ze in de juiste kleuren moesten schilderen 

  
  

 
mijn restaurant22.01.2018
amaai het enthousiasme van de kids is nog altijd aan het weerklinken in mijn oren. ze zien het volledig zitten dat ze mogen koken en ook de boodschappen gaan doen in de kleine carrefour vinden ze de max. ze praatten honderuit. en ik moet het niet één keer horen op een dag maar wel 1000 keer. ik denk moesten ze kunnen, ze wisselen de groene en roze dag om met de rode en de blauwe.
vandaag mochten ze hun eigen koksmuts schilderen en dit moesten ze doen volgens een patroon, de nevengroepen deden ook allemaal activiteiten die te maken hadden met het restaurant en eten :
 1. torens bouwen met bekers en borden
 2. ontdekbak met echt kookmateriaal en pasta
 3. allerlei kookgerei en eten in de zandbak
 4. soepballetjes in de kommetjes leggen met een lepel
 5. spaghetti steken in de gaatjes van het vergiet
 6. boekjes rond eten, winkelen en koken

na de speeltijd was het dan tijd voor een schaduwenspel en we luisterden ook naar een verhaal van Jules en deden krullenbol (schrijfvaardigheid op muziek)

de dag sloten we af met het dingdonghuisje rond eten. het was eigenlijk wel een superleuke dag...we hebben er allen van genoten....


 

 
spuiten...18.01.2018
we waren deze morgen heel blij dat onze Jules terug was want toen wij gisteren in de klas toe kwamen was hij nergens te bespeuren en vanmorgen vertelde hij dat hij van de dokter niet naar de klas mocht komen en dat hij dus thuis bij zijn mama was gebleven. we hebben hem wel gezegd dat hij de volgende keer moest bellen om iets te laten weten want dat wij heel ongerust waren. hij had van de dokter wel verschillende spuiten meegebracht en natuurlijk moesten we spelenderwijs ontdekken hoe je daar moet mee werken. voor de ene was het heel vanzelfsprekend en voor de ander was het heel goed nadenken en wat hulp van de juf. op het einde kon iedereen ermee werken. na de speeltijd hebben we de spuiten dan van klein naar groot moeten leggen en wat waren wij blij dat we geen echte spuit van die hele grote moesten krijgen.....
 


 


 
HIEPERDEHIEP HOERA voor GISELLE !!!17.01.2018
We hadden terug een feestvarkentje in de klas maar dat varkentje beweerde wel dat ze niet kon knorren en ze bekeek me ook maar raar toen ik haar vertelde dat ze het feestvarkentje was...Giselle dacht voorzekers, wat zegt de juf nu weeral....ze vond het wel super leuk om jarig te zijn en genoot ervan om in de belangstelling te staan...we hadden ook geluk want we werden getrakteerd met super lekkere câkejes die we dan nog eens zelf mochten versieren, als dat niet tof is...de roze versiering vloog wel de deur uit...en op, op, alles was op...ah ja want het moest maar zo lekker niet zijn.
na de speeltijd hebben we dan nog een klein beetje gewerkt, nadat we eerst naar een verhaal geluisterd hebben en de grote praatplaat van Jules eens van dichtbij hebben bekeken. iedereen moest een stetoscoop spitten om aan hun zelfgemaakte dokter te hangen.

  
  
 
 
De ziekenwagen16.01.2018
na een gesprek zijn we tot de conclusie gekomen dat soms als je heel ziek bent je wel eens naar het ziekenhuis moet. soms kan je zelf met mama en papa met de auto gaan naar het ziekenhuis maar het gebeurt ook dat de mensen met een ziekenwagen moeten mee gaan. de opdracht was dus : maak de ziekenwagen na zoals hij op je blad staat. de oudste kleuters moesten het helemaal alleen doen, de oudste peuters deden het ook allemaal alleen, bij de jongste deden we het samen stap per stap.
in de namiddag werden ze dan zelf voor eventjes dokter en apotheker en moesten ze als dokter het doktersbriefje voorschrijven en als apotheker de pilletjes juist meegeven en vanavond thuis worden ze dan zelf de patiënt die de pilletjes moet innemen en natuurlijk zullen ze dan helemaal genezen zijn. gemakkelijk toch hé!!!

  HOPELIJK IS ONZE DOKTER TOCH WEL EEN BEETJE ORDELIJKER!!!!!


ONZE BEER KRIJGT HET TOCH WEL HARD TE VERDUREN, HOPELIJK WORDT HIJ VLUG BETER....HET IS EEN FEIT : ZE
DRAGEN ER HEEL GOED ZORG VOOR....HET ZIJN GOEIE DOKTERS IN SPÉ!!!!


MORGEN WORDT GISELLE 3 JAAR EN DAT ZULLEN WE NATUURLIJK VIEREN!!!JOEPIE!!!!!FEEST!!!!!

 
DE DOKTER15.01.2018
oeioeioei, toen we Jules deze morgen wilden wakker maken voelde hij zich niet goed, hij moest hoesten, weende veel en had heel erg warm. we hebben dan maar de dokter gebeld en die heeft hem onderzocht, we moesten hem siroop en pilletjes geven, maar amaai, hij vond die siroop absoluut niet lekker en spuwde ze direct weer uit. maar jah, Jules zo wordt je wel nooit beter hé, gelukkig konden de kids hem overtuigen dat hij ze moest nemen en dan heeft hij dat maar gedaan.
daarna mochten we in 2 groepen werken bij juf Ann moesten we alles wat bij de dokter hoorde bij de dokter kleven en wat bij de baby hoorde bij de baby kleven. bij juf Hyacinta kregen we een dokter (ja een blad vol met kotjes en als we op ieder kotje een wit vierkantje kleefden hadden we fits dat het een dokter was)
de nevengroepen waren :
- de doktershoek
- de apotheek waar we de juiste pilletjes moesten meegeven met het juiste recept
- het rad met lichaamsdelen van Jules op en waar de pijl stil stond, op dat lichaamsdeel moesten we bij onze Jules een pleister kleven 
klopper de klopper de klop12.01.2018
we kwamen na ons gesprek tot de vaststelling dat als we vuil zijn, we in bad kruipen. de ene mama doet er badolie in en de andere schuim. we legden daarna nog een hele weg af om tot het woord badschuim te komen....hoe kom je nu aan al dat schuim????? Wel dat hebben wij vandaag mogen ontdekken. het belangrijkste punt was natuurlijk : doe er zeep in!!! logisch hé, daarna mochten ze met de handen schuim maken maar we vonden dat dit toch wel heel traag ging, toen kwam de juf met kloppers af en we merkten dat het plots veel sneller ging, en weet je wat de juf daarna deed : ze stak haar mixer met kloppers in het water en amaai, groot was de verwondering : ZOVEEL SCHUIM EN DAT ZO RAP!!!! COOL!!!
daarna mochten we volop ontdekken en gaf de juf ook wel verschillende opdrachten. de reacties waren allemaal super want de kids vonden het de max. Alhoewel sommige badschuim om hun neus alles behalve leuk vonden....na de speeltijd was het dan terug tijd om te werken en weet je wat we moesten doen : bellen stempelen op een blad waar een kindje in het bad zat met zijn eend en we mochten daar niet op stempelen en de bellen mochten elkaar ook NIET raken, oeioei, dat vonden we soms wel lastig hoor!!!
 


  

 
kriebelen11.01.2018
we zijn nog altijd bezig rond ons lichaam en vandaag vertelde ik het verhaal van Jules en zijn mama die hem kriebelde. terwijl ik dit verhaal vertelde deed ik Jules na die aan het gieren van het lachen was en het leuke was dat spontaan de hele klas ook begon te lachen en we terecht kwamen in een echt lachsalvo. ik genoot er zelf zo hard van dat ik het eventjes gefilmd heb zodat jullie kunnen meegenieten
lachen is gezond

 
krullenbol : kleine wasjes - grote wasjes en mijn gezicht10.01.2018
vandaag stond ons gezicht centraal en we leerden bij krullenbol verschillende bewegingen, we deden het niet op papier of met verf maar met scheerschuim op de tafel, de "meeste" kids beleefden hier veel plezier aan. in de filmpjes zie je het resultaat
kleine wasjes grote wasjes
mijn gezicht

 
mijn voeten09.01.2018
vandaag stonden onze voeten centraal en we mochten op onze blote voeten een voelweg afleggen. de ene liep er vlotjes door en anderen waren een beetje voorzichtiger en probeerden bepaalde zaken te ontwijken...op het einde mochten ze op de tafel kruipen en tekende ik rond hun voeten en sommige gierden het uit van het lachen, daarna werden hun voeten geschilderd en namen we een afdruk, ook hier waren er die het uit schaterden. op het einde moest iedereen zijn eigen kousen en schoenen terug aandoen en dat was soms hilarisch om te zien. de foto's van de voelweg vind je terug onder foto's zelf.
we zongen vandaag ook nog eens allen samen het liedje van hoofd en schouders. de eerste keer was het met de gezongen tekst erbij en moesten ze gewoon meedoen, daarna moesten ze het alleen doen en de eerste keer hoorde je ze amper, toen ik zei dat ik hun amper kon horen en eens voordeed hoe ik het zou doen, waren ze een aantal decibels luider aan het zingen. straks zorg ik ervoor dat je ze hier kan bekijken.
Hoofd en schouders
Hoofd en schouders stil
Hoofd en schouders luid

 
mijn handen....08.01.2018
vandaag zijn we gestart met ons nieuwe thema nl mijn lichaam en we hebben onze handen in de kijker gezet. wat kan ik hiermee doen, wat mag ik hier niet mee doen????? nadat we dit volop aan het ontdekken waren hebben we een afdruk gemaakt van onze eigen handen. morgen komen onze voeten aan de beurt, eerst stappen we door een voelweg en daarna maken we een afdruk van onze voeten...
het was Henri zijn eerste dag en hij deed direct vol enthousiasme aan alles mee...hopelijk vindt hij het leuk bij ons en vindt hij het tof om morgen terug te komen.

 
HIEPERDEHIEP HOERA voor FRIES !!!20.12.2017
In de vakantie wordt Fries 3 jaar en natuurlijk kunnen we dat niet zomaar laten passeren, dus hebben we uit volle borst gezongen, het vuurwerk spatte uiteen en de heupen bewogen zwierig van links naar rechts. zotjes doen : geen probleem, daar moesten we allen onze handen niet voor omdraaien. na het vele feesten kregen we natuurlijk honger en de wafeltjes vlogen vlotjes binnen. het werd zelfs helemaal stil in onze klas...geniet...geniet...
na het smikkelen zijn we nog begonnen met een kerstboomspelletje met smarties maar nog niet iedereen heeft dit kunnen doen en je ziet van hier dat iedereen dat juist wel wil doen want die smarties zijn allemaal aan het lonken...

 

   
takkeboom...14.12.2017
vandaag hebben we terug een schrijfpatroon uit krullenbol gedaan nl de takkenboom. eerst deden we dit met de stokjes en daarna deden we dit in scheerschuim met groene verf. eenmaal klaar maakten we er een afdruk van. de kids vonden het een super leuke ervaring, bij deze activiteit stond de beleving boven het resultaat en die beleving is minstens zo belangrijk. de juf haar haar was ook een takkenboom...
na de speeltijd maakten we een puzzel van de kerstman.

  
kerstsfeer13.12.2017
we zijn ons deze week volop aan het onderdompelen in de kerstsfeer, we versierden zelf de kerstboom met ballen en slingers maar we mochten ook spitten op glitterdraad en als die draad vol was mochten we dit zelf in de kerstboom gaan hangen, zo wordt het echt onze kerstboom. we genieten ook iedere morgen van de gezellige sfeer van de vele lichtjes. we komen er tot rust bij. vandaag hebben we terug een massage gedaan op elkaars rug, en dit op het liedje : kerstbal hier... en oh, wat werden we daar rustig en zen van. de eerste in de rij mag dit doen op Jules en na het trekken van de foto's ben ik achteraan gaan zitten, jammer dat er niemand achter mij kon zitten hé, zou er ook wel zen van geworden zijn.
daarna hebben we op dit liedje leren ballen tekenen in de lucht met lintjes. toen we hiermee klaar waren kregen we elk een blad met een rond deksel op en daarrond moesten we tekenen. zo maakten we onze eigen grote kerstbal. als slot kregen we elk een blad met bolletjes op en daar moesten we overal een rondje rond tekenen. de juf vertelde ook het verhaaltje van Riki wil een kerstboom en ze vonden dit een heel mooi verhaal. tot slot van de dag moesten ze ook de juiste helften van de kerstbomen terug bij elkaar kleven. en natuurlijk zijn we ook volop aan het oefenen voor onze nieuwjaarsbrief. spannend hé!!!


  


  

 
HIEPERDEHIEP HOERA voor JUUL CEZAAR !!!08.12.2017
Zondag wordt Juul Cezaar 3 jaar en natuurlijk hebben we dat gevierd en er was heel veel ambiance wat wil je met al die sfeerlichtjes in de klas, je wordt daar direct ook vrolijk van. de zotte ballon blijft toch steeds een topper maar ook de toeters die bij de popcorn zaten brachten de nodige sfeer mee. de popcorn heeft zeker gesmaakt en het appelsap erna was de kers op de taart, in 123 was de doos helemaal uit.

 

  


 
licht en donker07.12.2017
na de spanning van sinterklaas die langs kwam bij alle kinderen met het langverwachte speelgoed komen we nu tot rust bij de gezelligheid van de vele lichtjes. in onze klas hebben we ook een donker hoekje waarin we met de zaklampen en lichtjes mogen spelen, en weet je wat ook cool is, er hangen daar vele sterren in en als je er op schijnt geven ze licht. in de bak zitten ook veel voorwerpen die veranderen van kleur als je er op schijnt en in het donker geven ze licht af. de max hé! we zijn ook volop bezig om een eigen lichtje te maken zodat het thuis ook heel gezellig wordt en op de lichtbak kunnen we allerlei tekeningen maken. benieuwd wat we morgen zullen ontdekken. maar eerst zullen we natuurlijk de verjaardag van Juul Cezaar vieren, hij kijkt er al heel erg naar uit...
deze namiddag hebben we gespeeld met enkel de sfeerverlichting en ook deze morgen hebben we soms gewerkt bij sfeer- en kaarslicht....dat is toch wel eens helemaal iets anders hoor....


 
HIEPERDEHIEP HOERA voor LOUISE!!!29.11.2017
vandaag is Louise 3 jaar en natuurlijk hebben we dat gevierd, volop gezongen, gedanst,noem maar op....de zotte ballon deed bij Louise wel heel zotjes, de eerste keer viel hij op haar hoofd en de tweede keer hoog op de kast, ze probeerde hem wel te nemen maar dit lukte niet, gelukkig kon juf Ann haar omhoog steken en kon ze hem zo nemen. Louise had van alles mee om een brochette te maken en die mocht iedereen zelf maken en dat vonden ze super cool, eenmaal iedereen klaar was hebben we ze samen opgegeten...mmm...
na de speeltijd hebben we zwarte piet (die we gemaakt hadden met de houtskool) krullen gegeven met krullenbol (= soort schrijfdans) en met lippenstift hebben we hem een mond gegeven.
en niet te vergeten : Sinterklaas en zwarte piet zijn bij ons op bezoek geweest met chocolade, picknicken, lieve vrouwtjes en mandarijntjes...cool hé, ze hadden alles opgegeten en opgedronken...en daarna hebben ze alles rondgestrooid in onze kring...
 
de pakjesboot28.11.2017
onze pakjesboot heeft heel veel aantrek en iedereen wil er mee gaan varen naar Spanje.
we hebben ook veel gewerkt maar hiervan zijn geen foto's : we kregen een blad met schoenen en een potje met wortels en we moesten alle wortels in de juiste schoen stoppen - we hebben een schimmenspel gemaakt en bij juf Hyacinta hebben we sinterklaas op zijn paard na gemaakt...
deze namiddag hebben we onze schoen geplaatst voor sinterklaas en we kijken nu vol spanning uit of hij zal komen of niet....het is morgen een hele spannende dag want we wachten niet alleen in spanning af voor sinterklaas maar Louise wordt ook 4 jaar......
en natuurlijk hebben we de megapietendans geoefend zodat we hem heel goed kennen tegen dat sint en piet komen op de blauwe dag 
zie ginds komt de stoomboot27.11.2017
vandaag hebben we nog eens goed gekeken welke kledij zwarte piet iedere dag aantrekt en welke sinterklaas altijd aanheeft. daarna kregen we een blad en moesten we de kledij bij de juiste persoon leggen. we hebben ook onze eigen mijter geschilderd zodat we hem kunnen aantrekken om sinterklaas en zwarte piet op de blauwe dag te verwelkomen...we zijn er zeker van dat hij dat super cool zal vinden.
ondertussen speelden we volop in de klas en de boot vinden de kids de max...
na de speeltijd keken we eerst naar het dingdonghuisje ivm sinterklaas en daarna hebben we de pietendans geoefend die we vrijdag voor sinterklaas en zwarte piet zullen dansen.

   
schrijfdans zwarte piet25.11.2017
vandaag hebben we ons volop ondergedompeld in de tegenstelling vlug en traag. eerst deden we dit door zelf vlugger en trager te stappen en lopen, daarna deden we verschillende opdrachten met onze zwaaistokken en the final touch : met houtskool toverden we een zwarte piet op ons blad...nu weten we ook waarom zwarte piet zo zwart is want onze handen waren ook zo zwart als roet. natuurlijk is deze nog niet af want een zwarte piet zonder haar is wel zotjes, dus volgende week komt het vervolg...

 


IN ONZE KLAS ZIJN WE ONS VOLOP AAN HET ONDERDOMPELEN IN DE SFEER VAN SINTERKLAAS EN ZWARTE PIET...ER STAAN AL EEN AANTAL FOTO'S OP DE WEBSITE ONDER FOTO'S...DEZE WEEK ZULLEN ER ZEKERS NOG VOLGEN WANT IEDEREEN WIL GRAAG EENS SPELEN IN DE STOOMBOOT VAN SINTERKLAAS EN ZWARTE PIET....

 
zie ginds komt de stoomboot23.11.2017
vandaag hebben we gezongen, geluisterd naar deel 2 van lolliepop en nu kijken ze vol verwachting uit naar deel 3....spannend hé!!!
de werkjes die we deden waren :
 1. kleef de ontbrekende stukken terug op zijn plaats
 2. kleef evenveel pakjes in de zakken van zwarte piet als er bolletjes boven staan
 3. geef Jules de juiste schoenen

je ziet, we hebben niet liggen slapen....

deze namiddag zijn we begonnen met het maken van een stoomboot zodat we hier in de namiddag in kunnen spelen.

het zou wel leuk zijn moest de boot nog mooier versierd worden met tekeningen/kleurprenten/kunstwerkjes van sinterklaas en zwarte piet die door de kids gemaakt zijn....zorgen jullie hiervoor....wees dus maar creatief in het weekend en dan ziet onze boot er nog veel cooler uit....we kijken er naar uit.

 het zou ook leuk zijn moesten we pakjes hebben voor in de boot...wie zin heeft mag dus een lege doos inpakken met een mooi papiertje en een strikje en dit meebrengen naar de klas. de kids mogen daar dan ook mee spelen. grote en kleine pakjes zijn welkom...zorg er wel voor dat ze in onze boot passen 
slecht weer vandaag....22.11.2017
vandaag hebben we nog wat verder gewerkt aan ons knutselwerkje. we moesten nog een wortel tekenen en bekleven met snippers. we moesten ook nog een handvat versieren door te spitten met zelfgeknipte rietjes. hilariteit alom want zoals je wel terug verwacht : ze springen in het rond.....
we luisterden ook naar deel 1 van het verhaaltje lolliepop en kijken vol verwachting uit naar het vervolg...ook hebben we op sinterklaasmuziek schrijfdans gedaan met de lintjes...super tof...
  
slecht weer vandaag....20.11.2017
we zijn vandaag begonnen met het thema : sinterklaas en zwarte piet maar vandaag was het nu eens slecht weer vandaag die in de kijker stond. we zijn volop aan het werken aan ons knutselwerkje en amaai, we hebben vandaag al bergen verzet, we hebben geknipt, geprikt, geschilderd, gestempeld, techniek met de kam uitgeprobeerd, je ziet, er is heel wat de revue gepasseerd...toen we klaar waren met werken kregen we ook de kans om in de ontdekbak te spelen en die was gevuld, je raadt het nooit, met picknicken...alleen jammer dat ze alleen maar zijn om mee te spelen en dat ze niet om op te eten zijn....
  
jarige Viktor vieren17.11.2017
vandaag was het onze eerste verjaardag in de klas (buiten die van Jules de klaspop natuurlijk) en dat is toch wel heel speciaal. iedereen had er zin in en was heel enthousiast. ze zongen allen uit volle borst en het vuurwerk knalde erop los. de zotte ballon is ook nu weer een hoogvlieger en zorgt voor de nodige ambiance en hilariteit. na het zingen, dansen, taart...was het tijd om te smullen van de super lekkere minion bananen. de kids vonden het de max en ze gingen heel vlotjes binnen. mercikes. na de speeltijd was het ook super leuk in de klas want we mochten samen met de kids van het 6de leerjaar B gezelschapsspelletjes spelen en zowel klein als groot heeft er heel veel van genoten.... 
vol en leeg - licht en zwaar15.11.2017
gisteren zijn we begonnen met tijdens een bewegingsmomentje een licht balletje op verschillende manieren naar de overkant te brengen en daarna moesten ze een bak vol met boeken, een tapijt, kortom allemaal zware dingen naar de overkant brengen, ze ontdekten dat dit niet alleen lukte maar het heeft toch wel een tijdje geduurd vooraleer ze doorhadden dat het met velen samen wel lukte..
vandaag was het dan vol en leeg en licht en zwaar en deze begrippen hebben we spelenderwijs geoefend in de zandbak en de waterbak. de juf stelde ons enkele vragen en gaf ons verschillende opdrachten en die moesten we dan tot een goed einde brengen. welke pot is het zwaarst als hij vol is, hoe komt dat, hoe krijg je hem super vlug vol.....in welke fles kan er het meeste water, hoe kan ik dat weten.....één ding is zeker het waren en zijn nog altijd boeiende 14 dagen...ook de rietjes knipbak is een groot succes en natuurlijk vinden ze het de max dat die rietjes alle kanten uit springen, wat hadden we gedacht

 
tegenstellingen13.11.2017
vandaag kwam van klein naar groot aan bod en we deden dit eens niet van links naar rechts maar van onder naar boven. eerst hebben we dit samen gedaan op een echte ladder, daarna samen op papier en daarna helemaal alleen. we leerden dan ook nog van beneden naar boven en daarvoor moesten we zelf op de ladder kruipen en de bel rinkelen, daarna kregen we een blad met een ladder zonder treden en wij moesten ervoor zorgen dat er treden in kwamen zodat Jules naar zijn vriendje de poes kon stappen. we moesten dit doen door iedere keer 2 punten met elkaar te verbinden. we moesten ook torens bouwen die even groot of groter waren dan de knuffels
 
sorry voor de nu en dan eens wazige foto's....


 
zoet en zuur - boven en beneden....10.11.2017
vandaag zijn we begonnen met een ladder in onze klas te zetten en spelenderwijs de begrippen : boven, beneden, midden, omhoog, omlaag....te oefenen. ik toonde op een papieren ladder waar ze hun beer moesten zetten op de ladder en dan mochten ze deze zelf gaan zetten en dat vonden ze super leuk. na de speeltijd kwam er dan nog de tegenstelling zoet en zuur bij, ze hebben vele dingen geproefd nl mosterd, citroensap, uienconfijt, zoete en zure snoepjes, chocolode, suiker....en ze moesten iedere keer zeggen wat het was en op het einde mochten ze ook verwoorden wat ze het liefst aten zoet of zuur, of allebei. we hebben ook een spelletje met onze kabouter, we gooien er met pompons naartoe en kijken welke kleur ligt er het dicht(st), ver(st), evenver...en dat vinden ze ook super leuk om te doen. ook de kniptafel met rietjes heeft iedere keer veel aantrek, spontaan gaan er vele knippen en ze zijn super trots als het lukt...tof om te zien
we deden ook een kleuroefening ivm de begrippen : naast, onder, boven en in.
volgende week gaan we vrolijk verder want amaai, er zijn nog hééééél véééééél tegenstellingen hoor en nog niet alles van iedereen kwam aan bod. 
open en dicht08.11.2017
vandaag hebben we gewerkt rond open en dicht bij dozen. de juf had een heleboel dozen met bijhorende deksels mee en tijdens een bewegingsactiviteit kregen we elk een deksel en we moesten de bijhorende doos zoeken en dicht doen. op het einde gaf de juf de ene helft van de klas de dozen en de andere helft kreeg de bijhorende deksels. eenmaal de muziek stopte moesten de deksels en de dozen elkaar zoeken zodat ze samen de doos konden dicht maken. en helemaal op het einde hebben we torens gemaakt : welke dozen best onderaan en waarom,.....we hebben het aan den lijve ondervonden wat er gebeurt als je een grote doos op een kleine zet....jullie kunnen het ook wel raden zeker....
iedereen heeft ook een eigen doosje mogen versieren met sterren en bolletjes, wat hierin zit verklappen we nog niet dat zien jullie later dan wel.

 

 
lang en kort07.11.2017
vandaag waren het de begrippen lang - kort - langer dan en korter dan die aan bod kwamen. eerst hebben we alle materialen bekeken en vergeleken en er dan verzamelingen van gemaakt. soms hebben de kids wel nog moeite met deze begrippen want soms zeggen ze groter dan, kleiner dan ipv langer en korter. het is wel een thema die hen heel erg boeit. het is ook mooi om te zien hoe ze creatief omgaan met de planken en de buizen die ze aangeboden krijgen. er zitten ingenieurs in spé tussen. als opdracht hebben we vandaag 2 kettingen moeten spitten : een lange en een korte. pffffffff dat was lastig hoor, gelukkig dat de juffen zo nu en dan met een helpende hand afkwamen. we hebben ook 2 treinen moeten kleven : de jongen moesten we de langste trein geven en het meisje de kortste. er waren erbij die heel erg ontgoocheld waren dat ze niet bij alle twee mochten blijven kleven.
om de dag af te sluiten hebben we adhv het liedje : beertje is mijn lieveling de verschillende ruimtelijke begrippen op, onder,....ingeoefend.
met die kettingen zullen we in de loop van de volgende themadagen ook nog eens op meetonderzoek gaan en misschien dingen zoeken die even lang, langer, korter.....zijn....spannend hé 
tegenstellingen06.11.2017
direct na de vakantie zijn we er terug goed ingevlogen. we verwelkomden ook 3 nieuwe peuters : Julot, Elias en Marie-Lucia en we hopen dat ze zich vlug thuis voelen in onze klas en we samen veel (werk)plezier zullen beleven. we werkten vandaag rond de begrippen : groot en klein, groter, kleiner dan, de grootste, de kleinste....we hebben alle materialen die de juf mee gebracht had en de materialen van onszelf die hier over gingen gesorteerd bij grote beer en kleine beer. als opdrachten vandaag hebben we een ladder in het groen gestempeld, de appels in de juiste appelboom gekleefd en we kregen ook 3 beren en we moesten die schilderen zoals het voorbeeld. de kids die niet aan het werken waren mochten spelen in
 1. de watertafel : die was gevuld met allemaal ballen en we kregen ook 3 emmers en grote pollepels, de bedoeling is : neem de ballen uit het water met de pollepel en stop ze in de juiste emmer
 2. autohoek : hier liggen allerhande buizen en planken : ontdek maar volop....
 3. zandbak : allerhande buizen, ballen, knikkers en pompons : wat rolt het vlugst, welke bal kan in welke buis.....
 4. ontdektafel : allerhande rietjes, scharen en chenilledraad
 5. kleef de appel in de juiste boom, zet de beren op de juiste plaats op de ladder....

je ziet het was terug een hele grote boterham...


 
 
modder...modder...modderpoel....22.10.2017
de weken van de kabouters en het bos hebben we afgesloten met iets heel leuks en weet je wat dat was : wel, Pol de mol kwam bij ons op bezoek en hij vertelde waar hij woonde en wat het allemaal deed. hij stelde ons ook de vraag : willen jullie modder voor mij maken zodat jullie mijn aardeberg mooi kunnen beschilderen. maar, hoe maak je modder, door samen veel te zoeken en vragen te stellen aan Pol de mol kwamen we tot de oplossing : neem aarde en meng er water onder  (amaai en dat was al een hele onderneming hoor want met een gieter water in een potje gieten, doe het ons maar eens na, zo ontdekten we ook dat te veel water ook niet goed was voor onze modder, dus terug aarde erbij.....), roer dit goed en dan krijg je modder. om beter te kunnen schilderen, hebben wij er wel ook nog lijm bij gedaan. het was een beetje een knoeiboel maar de meningen waren unaniem : het was super leuk om te doen. alhoewel er ook wel een paar bij waren die toch zeiden : wel een beetje vies hé !!!!
  


 
Kabouter Kwebbel18.10.2017
oeioei, kabouter Kwebbel stond in haar onderjurk op ons blad, dat was toch wel een beetje zotjes hé. omdat ze dat eigenlijk niet zo leuk vond mochten wij haar aankleden en het was belangrijk dat we alles in de juiste volgorde deden want anders zaten we in de puree. eerst moesten we haar muts kleuren, daarna haar schoenen op kleven, haar rok, trui en dan pas haar schort want zo bekwam je het mooiste resultaat. daarna leerden we tellen want we moesten evenveel stippen op de paddenstoel kleven als er kabouters bij stonden. en als slot deden we nog eens Marilyn de dikke spin. hilariteit en ambiance was sowieso verzekerd.
  
herfst, herfst en nog eens herfst...16.10.2017
alhoewel je bijna zou denken dat het zomer is, zitten we toch nog altijd volop in de herfst en ook in de klas worden we hier nog steeds in ondergedompeld. vandaag hebben we terug veel gedaan want bij juf Hyacinta hebben we kabouter plop van groot naar klein gekleefd, en deden we een kleuropdracht, bij juf Ann zochten we mama uil in de klas, wat de kids super vinden en het grappige is dat ze steeds allen samen zoeken en altijd terug gaan kijken naar de vorige verbergplaats...., we hebben ook een paddenstoel met witte stippen gemaakt door plasticine op ons blad te drukken en daar mochten we dan boven stempelen, eens het droog is mag alle plasticine eraf en dan hebben we een rode paddenstoel vol met witte stippen...wij kunnen nogal toveren hé en we moesten ook de weg van de dieren naar het blad afleggen, eerst met de hand, daarna met de stift, daarna met knikker en dopje en dan pas voor echt op ons eigen blad....
 
de uil kwam eindelijk op bezoek12.10.2017
wat waren ze blij vandaag dat de uil op bezoek kwam, ze konden er de hele week al niet van zwijgen en wat moesten ze heel erg kijken naar eerst de kerkuil maar oh wee, toen kwam de oehoe naar buiten en dan was de verwondering nog veeeeeeeeeeeeeeeel groter en voor hen de kers op de taart : de kerkuil heeft kaka gedaan op de grond.
natuurlijk hebben we ook nog andere zaken gedaan, we zijn begonnen met een stukje schrijfdans en we deden dit met trommelstokjes op muziek, morgen doen we dit dan nog eens, maar dan halen we er ook de verf bij...JOEPIE
we kregen vandaag ook een blad met daarop hokjes en wij moesten de puzzels van de bosdieren maken. als we niets moesten werken mochten we ofwel met het kinetisch zand, wormentafel, spinnentafel of bewegingshoek waar we ofwel kaboutergolf konden spelen of gooien met kastanjes naar een doos vanaf de verschillende lijnen of het spinnenweb van de spin naaien


 
het is herfst...09.10.2017
we zijn nog volop met het thema herfst en kabouters te beleven, we kregen allemaal een egel en geloof het of niet maar hij prikt echt en deze moesten we schilderen met zelfgemaakte zandverf, dat schildert wel niet gemakkelijk hoor! we deden ook de waarneming van de verschillende kabouters en daarna moesten we allen een blaadje maken met allemaal schaduwen op en wij moesten er de juiste kabouter aan koppelen. onze egel die wij gemaakt hebben verstopt zich graag in een herfstlandschap en daarom kregen wij een blad, potjes met verf in de herfstkleuren en de opdracht luidde : bestempel helemaal je blad met je vuist en tover zo je blad op tot een herfsttafereel. vorige week hebben we een herfstblad versierd met kastanjetechniek en voor daarop heeft de juf een spin gemaakt van een kastanje en wij moeten ze coole poten geven door ze te pimpen met rietjes, knopen en parels. in de namiddag hebben we de ene kant van onze muts mogen schilderen met figuurrollen. je merkt we zaten terug niet stil hé!


  
 
Spinnen....spinnen...overal06.10.2017
we hadden vandaag allemaal heel veel te vertellen aan Jules, en ook tegen mezelf vertelden ze honderduit. daarna waren we in de ban van de spinnen, we hebben nog eens het liedje gezongen van Marilyn de dikke spin, we probeerden onze kastanje vanaf een zelfgekozen lijn te gooien in de doos, we gaven de spin pootjes en we kleefden de juiste buik op de juiste spin...we hebben ook met kastanjes en eikels de knikkertechniek toegepast maar vooraleer we ze konden doen rollen moesten we eerst ons blad met het symbool naar beneden in de doos leggen en daarop 3 kastanjes en 3 eikels, we waren deze morgen dus ook al aan het tellen.we hoorden ook het verhaaltje van Wat nu, Olivier en in de namiddag waren ALizée en Luca dat verhaaltje aan het na spelen met het kleine poppenhuis...heel leuk en tof om te zien en te horen.


  


 
met rupsje nooit genoeg naar het bos04.10.2017
gisteren zijn we met rupsje nooit genoeg naar het bos geweest, overal was de rups verstopt en wij moesten ze zoeken en dan ook nog eens raden wat ze ons adhv een prent wou vertellen. die opdrachten voerden we dan samen uit. (deze foto's vind je op de schoolwebsite onder foto's). in de klas hebben we alle verzamelde materiaal gesorteerd en daarna deden we er enkele spelletjes mee. we moesten de kastanjes en eikels gooien in een bak, eens terwijl we zaten en dan eens terwijl we recht stonden : wat is het gemakkelijkst ? zaten er veel in ? lagen er meer op de grond ? wat was gemakkelijker kastanjes gooien of eikels ? allemaal zaken die we proefondervindelijk ondervonden en waar we spelenderwijs wiskunde aan koppelden. we gingen op het einde ook recht staan met in het midden een doos en we kregen allemaal een blad, we lieten deze dwarrelen naar beneden : zijn er veel in de doos terecht gekomen ? ... vandaag leerden we een liedje van Marylin de dikke spin, kregen we een zoekopdracht op een grote prent en de kinderen die niet aan het werken waren deden ook allemaal zaken ivm het thema : een spelletje waarbij ze wormen in flesjes moeten stoppen, een ontdektafel met zotte wormen - pincetten en kommen, een spelletje met spinnen - egels en wasspelden, boekjes rond het thema....


  
  

 
fruit...fruit....fruit....02.10.2017
in de week van rupsje nooit genoeg hebben we nog van alles gedaan, geroken aan het fruit, mogen voelen en raden wat er in de voeldoos zit, een rupsje spitten, fruit proeven (er zaten ook citroenen tussen en de snoet van degene die citroen aten was geld waard, ik moet wel zeggen, ze waren echt zuur want toen ik er ook van proefde vroegen ze of ik pijn had misschien, dat zegt wel genoeg zeker!!!) en het heeft gesmaakt hoor, de mondjes stonden niet stil!!! we hebben ook eens met onze hand zelf een rupsje mogen laten piepen uit onze handen. cool hoor. we leerden ook de 1-1 relatie toepassen en vrijdag kregen we dan als opdracht om de logische volgorde van rupsje nooit genoeg juist op te kleven. we hebben ook nog een kleuropdracht gedaan, we moesten de buik in dezelfde kleur kleuren als de poten....en last but not least hebben we ook nog schrijfdans gedaan en dat vonden we toch wel heel fijn, we moesten met 2 handen samen tekenen en dat is niet altijd even gemakkelijk hoor, probeer zelf maar eens....je ziet, het was weer een drukke week
We leerden ook een bewegingsversje rond een appelboom en dat vonden ze wel heel leuk om te doen:
Appelboom
Boven in de boom, aan de hoogste tak (handen boven je hoofd)
Hangen twee appels, op hun gemak (twee vuisten maken)
Ik schudde de boom heen en weer (een schud beweging maken)
De appels viel samen neer (vuisten naar beneden laten vallen)
Ik at ze op, hap slik weg (vuisten één voor één naar je mond bewegen)
Dat was lekker zeg! (over je buik wrijven)


  


  

 
appelmoes26.09.2017
gisteren zijn we naar de boomgaard van Joos Van Tieghem geweest en dat was super leuk (deze foto's vind je terug onder foto's). we mochten daar alles proeven en oprapen, we kregen zelfs de toestemming om de appels van de bomen te trekken. dat vonden we natuurlijk de max. Natuurlijk moesten we ook iets doen met die appels en vandaag hebben we aan de hand van een kookboek samen appelmoes gemaakt en we vonden het super lekker. we hebben vandaag ook verder gedaan aan onze appel of onze peer en terwijl het appelmoes in de microgolf zat hebben we onze eigen rupsje nooit genoeg mogen spitten, er stonden verschillende materialen klaar en wij mochten ze spitten naar onze eigen keuze, leuk hé! op het einde van de dag werden we allemaal getransformeerd tot rupsje nooit genoeg en we moesten een weg af leggen zoals rupsje nooit genoeg dat ook zou doen. op sommige plaatsen was dat toch niet altijd gemakkelijk hoor en hadden we de neiging om te kruipen ipv te sluipen.
 
   
Het regent, het regent, we worden allemaal nat21.09.2017
vandaag hebben we eens gekeken naar het weerbeeld WIND. we mochten allemaal op een stoel staan en een pluimpje laten vallen naar beneden en kijken of het in onze hoepel dwarrelde. daarna deden we het nog eens maar de juf stond klaar om wind te maken en ze deed dit met een haardroger, geen enkel pluimpje dwarrelde nog in de hoepel...
daarna mochten we aan de tafel regen maken op ons blad (met Jules en Marie erop onder de paraplu) en we mochten dit doen met allerlei materialen, we mochten volop experimenteren. bij de ene is er een orkaan gepasseerd en bij de ander amper een beetje motregen....ondertussen mochten de anderen spelen met de sneeuw of de watertafel
na de speeltijd deden we de waarneming van allerlei kledij en attributen voor de verschillende weerbeelden. we bekeken ze en legden ze bij het juiste weerbeeld, daarna moesten we dit samen doen op papier en daarna helemaal alleen. hoho, het was niet van de poes hoor!!!!
tussendoor hebben we ook veel gezongen en een verhaaltje mocht natuurlijk ook niet ontbreken


  
  

 
Regenen......19.09.2017
vandaag hebben we verder gewerkt aan onze eigen weerkalender, we kleurden onze sneeuwman en stempelden onze eigen wolk. na de speeltijd kregen we ook een blad met allerlei bollen erop en die moesten we met elkaar verbinden en zo kregen we onze eigen paraplu. we proberen ook om onze knuffeltjes in ene van de paraplu's te gooien die in onze kring hangen. en dat vinden we iedere keer kei leuk om te doen en weet je wat : het is echt niet gemakkelijk hoor!!!! onze dag hebben we afgesloten met een bewegingsmoment. eerst deden we binnen rtitmiek met regenstokjes en daarna zijn we naar buiten gegaan om zelf op ontdekking te gaan waar onze regen veel of weinig lawaai maakte. ze vonden dit tof om te doen en waren het allemaal eens dat als we het lieten regenen op het hekken dat het meeste lawaai maakte. en weet je wat ook gek is : Jules wilde absoluut slapen in een paraplu samen met beertje brom. die zotte Jules toch. missschien zie je hem morgenvroeg wel nog lekker knorren hoog in de lucht. 
wandelen in de regen...18.09.2017
vandaag zijn we gestart met het thema ons weer. deze week wordt de weerkalender in onze klas dan ook geïntroduceerd. eerst hebben we onze parapluutjes eens van dichtbij bekeken maar gaan wandelen in de regen zat er nog niet in want de zon scheen volop. we zijn dus maar beginnen werken. we hebben een paraplu versierd met knikkertechniek en een zon gemaakt (dit deden we door eerst zonnestralen te knippen en die moesten we dan rondom rond een balletje kleven, alles wat nog wit was moesten we dan bekleven met gele snippers). toen de juf het verhaaltje van wolkje aan het vertellen was begon het opeens heel hard te regenen dus....je kan het al raden....allemaal de paraplu in de hand en samen gingen we zo wandelen in de regen en dat vonden ze super....we speelden ook nog met nepsneeuw, da's wel cool hé!


 
Jules is jarig15.09.2017
vandaag was Jules 3 jaar en dat hebben we uitgebreid gevierd. we kwamen toe in de klas en wilden beginnen met Jules zijn verjaardag te vieren, en je gelooft het nooit, maar hij was WEG!!! hij had er niet beters op gevonden dan zichzelf te verstoppen in onze klas. na goed zoeken hadden we hem eindelijk gevonden maar die gekkerd had dan nog zelf zijn kleren verstopt en zeg nu zelf in je blootje feest vieren is nu toch ook niet alles hé. toen hij aangekleed was kon het feest eindelijk beginnen en dat deden ze met heel veel enthousiasme. als traktaat had Jules alles mee om popcorn te maken en dat zagen ze wel goed zitten. daarna heeft iedereen zijn eigen zak mogen versieren en zelf vullen met popcorn. het was een heel leuk feestje en Jules vond het de max dat iedereen een gekke hoed aanhad.
  


 
nog steeds jarig zijn.....13.09.2017
zoals jullie allemaal weten hoort bij een verjaardag een leuk feestje en ook gekke bekken trekken hoort daar toch wel bij en om het extra leuk te maken heb ik allemaal spiegels op de grond gelegd en mochten ze daarin gekke bekken trekken. ze vonden dat heel leuk om te doen, sommige hielden zich liever afzijdig maar beleefden dan plezier door naar de anderen te kijken. ondertussen hebben we ook de gevoelens geoefend voor de spiegel want bij feest vieren horen ook veel emoties....soms was het eens allen samen, soms eens de jongens en de meisjes apart om zo allemaal super goed te kunnen kijken in de spiegel want ze doen niets liever....en ze zijn toch oh zo schattig als ze boos kijken in de spiegel!!!!
de juf deed daarna iets heel geks, op een kartonnetje spoot ze allemaal scheerschuim (precies slagroom) en daarop deed ze ook verf. met onze vinger (lees goed vinger) mochten we er draaibewegingen in maken zodat we een lekkere topping maakten voor onze câke. als je goed kijkt naar de foto's waren er toch bij die één vinger maar niets vonden....eenmaal onze topping gemaakt was, kregen we een blad met daarop een câke, die moesten we op onze topping leggen en daarna mochten we erop kloppen met onze handen...groot was onze verwondering van het resultaat....we wilden er zo in bijten....
om de dag af te sluiten, vertelde de juf eerst het verhaaltje van Riki is jarig en daarna kwamen we tot het besluit dat je op je verjaardag ook moet kunnen blazen en daarom hebben we dat ook geoefend. ze kregen allemaal voorwerpen en we keken iedere keer : kan ik het wegblazen of niet en waarom niet??????
je ziet het was een gevulde voormiddag...eentje vol ontdekkingen

 
jarig zijn12.09.2017
we zijn nog altijd bezig rond jarig zijn en vandaag stonden eigenlijk de kleuren extra in de kijker. bij juf Hyacinta versierden we onze eigen kaart voor als we jarig zijn. maar dat was niet alles. we kregen een blad met allemaal kronen op en die moesten we in de juiste kleur schilderen. we kregen ook een pakje en in ieder hokje moesten we een vierkantje kleven. de peuters mochten de kleuren vrij kiezen en de kids van de 1ste klkl moesten kijken welke bollen er in de hokjes stonden. met plasticine mochten we een taart klaarmaken voor Jules en als kers op de taart mochten we onze eigen strook versieren met kleeffiguren en dat vonden ze de max. het was wel niet altijd even gemakkelijk want het was toch wel héél fijn werk hoor!!! de dag hebben we afgesloten met een bewegingsmoment met gekleurde hoepels en vlaggen en daar stond sorteren in de kijker
 
jarig zijn11.09.2017
vandaag zijn we gestart met de voorbereidingen van Jules zijn verjaardag en amaai, de kids kijken er naar uit. het kan niet vlug genoeg de blauwe dag zijn want ze weten dat hij dan jarig is. de klas is al versierd met allerlei vlaggetjes, we stempelden onze kroon, kregen een denkopdracht met een kroon waarbij we de 1-1 relatie moesten toepassen, versierden de slinger op Jules zijn blad met vlaggetjes....kortom we hebben niet stil gezeten. zo nu en dan komt er ook iets te voorschijn uit de verjaardagskoffer : we vonden al een rode clownsneus, een super zotte ballon, een kroon voor Jules, vlaggetjes waar we later deze week een spelletje mee zullen doen,...maar er zit nog heel veel in verstopt. we zijn benieuwd om het allemaal te ontdekken...de dag hebben we afgesloten met het dingdonghuisje rond Jules is jarig....
  
ik kan al tellen + mijn vriendjesboekentas08.09.2017
vandaag hebben we voor de eerste keer geteld in de klas, we mochten elk op zijn beurt gooien met de dobbelsteen en dan moesten we evenveel koekjes (echte) op onze boekentas leggen en natuurlijk mochten we er daarna van smikkelen en smullen. daarna kregen we ons blad en deden we het helemaal alleen. waren we daarmee klaar, dan mochten we nog eens gooien en evenveel snoepjes eten als er bolletjes stonden op onze dobbelsteen. we mogen ook onze zelfgemaakte boekentas meedoen naar huis maar eerst hebben we dit natuurlijk in de klas eens uitgeprobeerd.
 
 
mijn eetbare boekentas06.09.2017
vandaag hebben we onze eigen eetbare boekentas gemaakt. Jules heeft tot grote hilariteit van de kids voorgedaan hoe we dit moesten maken. hoho, de chocopot zag er een beetje rommelig uit na het vele smeren...(de foto's hiervan vind je terug onder foto's op de website)
na het zingen en een verhaaltje kwam er nog een werkmomentje. we kregen een blad met verschillende kindjes op maar geloof het of niet ze waren een helft kwijt en wij moesten ze terug blij maken door ze terug heel te maken
 

  

 


 
onze eerste schoolweek05.09.2017
vandaag hebben we zeker niet stil gezeten want weet je wat we allemaal gedaan hebben ? wel, eerst hebben we de poten van ons eigen beertje Brom gekleefd, daarna hebben we ook alle boekentassen bij het juiste symbool mogen hangen. we hebben dit natuurlijk eerst samen in de kring geoefend en eenmaal we dat onder de knie hadden, moesten we het helemaal alleen doen. opeens kwam juf Ann ook af met 3 verschillende beren, de ene was heel groot, beertje Brom was de kleinste en dan was er één tussen de twee. we kregen allemaal voorwerpen en die moesten we dan bij de juiste beer leggen, je kan het al raden alle kleine dingen bij beertje Brom enz....toen we ook dit onder de knie hadden kregen we een blad met boekentassen op en moesten we alle voorwerpen in de juiste boekentas kleven. de voormiddag sloten we af met een verhaaltje van Anna die moest opruimen daar ze haar konijntje niet meer terug vond. de klasdag sloten we af met een bewegingsmomentje met Jules en onze boekentassen, we hebben veel gelopen en vooral veel plezier gehad. morgen mogen we een eetbare boekentas maken, oeioeioei, wat zal dat zijn...
 
schilderen van onze boekentas...04.09.2017
vandaag zijn we allemaal terug goed gestart, nog een paar traantjes bij het afscheid maar eenmaal in de klas was dit direct over. velen zijn dit weekend naar de kermis geweest want hun mondjes stonden niet stil tijdens de praatronde, liet ik ze met rust, ze waren nog aan het praten...maar dat kon niet want er moest ook nog een beetje gewerkt worden. we kregen allemaal een karton die we moesten schilderen in verschillende kleuren en na de speeltijd moesten we de 2 dezelfde boekentassen bij elkaar zoeken en de juf had het wel een beetje moeilijk gemaakt want er zaten er tussen die heel goed op elkaar leken, foei foei foei juf van ons. deze namiddag mochten we ook snippers knippen die we morgen op de poten van beertje Brom mogen kleven. je ziet, we hebben niet stil gezeten...


 
mijn eerste schooldag....01.09.2017
vandaag zijn we terug na een lange tijd of voor de eerste keer naar de klas gekomen. bij het afscheid waren er een paar traantjes maar eenmaal we er in de klas in gevlogen zijn was het direct over. iedereen deed heel goed mee en ze moesten heel hard lachen toen Jules al zijn kleren verkeerd aandeed en toen we het versje van beertje brom opzegden was het alle hens aan dek. we hebben er samen van genoten en kijken uit naar de volgende dagen....hopelijk hebben de kids er dan ook terug zoveel zin in
  
rain...20.09.2017
vandaag legde de juf klassieke muziek op nl rain en ondertussen deed ze wel iets raars, ze deed het regenen in onze klas en over ons hoofd en ze zei niets....en ook al vonden we dat een beetje zotjes, we bleven er toch ook wel heel rustig bij. daarna lieT ze de muziek nog een paar keer spelen en dan kregen wij ritmestokjes en moesten we er verschillende opdrachten mee doen, maar wij moesten er altijd voor zorgen dat we de muziek goed bleven horen. daarna vertelde ze een verhaaltje over een egel en een mol in de regen. de egel droeg heel veel zorg voor de mol en de mol voelde zich heel veilig bij egeltje. toen het verhaaltje klaar was mochten we allemaal in een lange trein gaan zitten en deden we "de pizzatrein". wat is dat nu weer hoor ik jullie denken, wel wij maakten pizza op elkaars rug klaar en genoten ervan en kwamen daarbij helemaal zen...ook wij voelden ons goed bij elkaar. na de speeltijd hebben we op klassieke muziek mogen experimenteren met doekjes en daarna probeerden we samen uit wat we allemaal bedacht hadden. als slot moesten we allemaal ons doekje doen verdwijnen in onze hand en dat was dan onze bloem die nog in het knolletje zat en wij mochten ze laten groeien...
de voormiddag sloten we af met een werkje,...

  
  
 
Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!