Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 
zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


jarige Emlin29.06.2015
vandaag hebben we de laatste verjaardag van dit schooljaar gevierd en geef toe, we hebben er goed aan door gedaan, maar de kids vonden het keer op keer de max en iedereen genoot van zijn eigen dag. het is nu ook de laatste keer dat we dit schooljaar iets op den blog zetten want morgen begint de grote vakantie. het zal iedereen raar doen. ik wil eerst en vooral in naam van mezelf en juf Hyacinta iedereen bedanken voor de leuke attentie. na het smikkelen van de lekkere câke was het duplo-blokken was. eerst moesten ze alle blokken van elkaar doen en in het water "LEGGEN" niet altijd evident want gooien is natuurlijk veel leuker en maakt meer nat, wat natuurlijk super is in dat warme weer, en daarna maakten we storm op zee of speelden we wasmachine na en dat was bèrecool en last but not least moesten alle blokken te drogen gelegd worden op doeken. ho ho, precies of er was een zondvloed gepasseerd in onze klas, maar...ze vonden het tof. in de namiddag hebben we de kleuterspeelplaats omgetoverd tot een waterparadijs en groot en klein genoot van de verfrissing en vond het tof.
aan jullie allemaal : een goede vakantie en geniet ervan...eindelijk rust...geen juf meer die wil dat je voortdurend werkt...wat een verademing...
   
 
jarige Eveline en Josephine28.06.2015
vandaag was het feest in het kwadraat want er was er niet ééntje jarig, neenee, het waren er 2. we hebben uit volle borst gezongen en gedanst en dat natuurlijk ook in het kwadraat want ze keken alletwee vol verwachting uit naar hun grote dag. we werden ook getrakteerd in het dubbel, eerst konden we genieten van hele lekkere hello kittypudding (en dat was een groot succes) en daarna mochten we smikkelen van een lekkere ruspje nooit genoeg brochette. de kids zagen het helemaal zitten. na het vele eten hebben we dan toch nog wel een beetje gewerkt en de groep die vrijdag na de speeltijd in de klas zat mocht helpen om al het speelgoed uit de poppenhoek af te wassen. ze vonden het de max en onze klas was omgetoverd in een zwembad. 

 
jarige Aylee22.06.2015
vandaag werd Aylee 3 jaar en natuurlijk waren we terug in ons nopjes dat we dat mochten vieren, de kids doen niet liever dan zingen en zotjes doen. toen Aylee binnen kwam in de klas was ze een beetje verlegen maar dat was heel vlug over want ze had er heel veel zin in. de ballon vond ze super en ze beleefde ook veel pret bij het open maken van haar kado. we werden getrakteerd op een lekker ijsje en ondanks het triestige weer gingen ze toch heel vlug binnen, ze brachten als het ware de zomer een beetje binnen en ze verdreven het herfstgevoel. we hebben vandaag ook mogen schilderen op onze eigen map voor de laatste tekeningen. de opdracht was : schilder allemaal balletjes en dit in verschillende kleuren. 
 
Jarige Kyano19.06.2015
vandaag hebben we de verjaardag gevierd van Kyano die 3 jaar wordt in het weekend, we wensen hem zeker een leuke verjaardag thuis. in school was het in elk geval al leuk met het zingen en dansen. toen ik hem een klein beetje in de lucht gooide en opving was hij de eerste keer bang dat ik hem zou laten vallen maar daarna vond hij het wel leuk. we mochten nog eens smikkelen en likken aan een hele lekkere cornet, en tegen dat ze allemaal klaar waren, waren ze veranderd in chocolademonstertje, 's middags waren het dan ook nog eens lekkere frietjes (foto's hiervan zullen volgende week op de website gezet worden )met frikandellen, ketchup en mayonaise ; en toen waren het precies allemaal ketchupmonstertjes . ik vermoed dat we tegen het einde van het schooljaar allemaal op dieet zullen mogen gaan want we hebben al bergen ijs en câkejes verzet. maar ons hoor je niet klagen zulle, er mogen er gerust nog komen...

 
jarige Marie Lou en sporten16.06.2015
vandaag hebben we de verjaardag van Marie-Lou gevierd want in de vakantie wordt ze 3 jaar en ze heeft er van genoten van de eerste tot de laatste minuut. de kids hadden er ook allen zin in en er werd heel vlot gezongen en zotjes gedaan. we werden getrakteerd op een lekkere cornet en de ene was hier al iets handiger in om te eten dan de ander, gelukkig heeft juf Ann veel water en washandjes... gelukkig is het de sportweek en daarna hebben we alle calorieën afgesport met het meegebrachte spelmateriaal (die foto's vind je terug onder foto's : tijdelijke fotoreportage). gisteren hebben we gestempeld met opgevulde waterballonnen en amaai, dat was niet van de poes, vele ballonnen rolden op de grond en als je ze niet goed vasthad deden ze ook niet wat je van hen verwachtte. het was zweten hoor.

 

 
jarige Mathis11.06.2015
vandaag is onze Mathis 3 jaar geworden en natuurlijk moest dat gevierd worden, we hebben gezongen, gedanst en zotjes gedaan dat het een lieve lust was? hun leuze is : hoe zotter hoe liever... de zotte handjes en zotte ballon vinden ze steeds de max en ze worden het nooit moe, ze blijven iedere keer gieren van het lachen...schoon om te zien. Mahtis was ook heel trots dat hij met zijn câkejes mocht rondgaan en ze gingen binnen als zoete broodjes. ze waren in 1-2-3 uitverkocht. 
schrijfdans met scheerschuim en ons scheren zoals papa08.06.2015

 

vandaag was het een scheerschuimachtige dag vandaag, eerst hebben we de waarneming gedaan van alle gerief dat papa nodig heeft om zich te scheren en ondertussen weet ik ook al welke mama's hun benen scheren met een scheermesje want die reactie kwam er bij de kinderen spontaan uit. eenmaal de waarneming voorbij was hebben we in groepjes schrijfdans gedaan met scheerschuim en daarna aangevuld met wat verf. in het begin waren er een paar bij die er een beetje vies van waren maar eenmaal ze de smaak te pakken hadden, vonden ze het super, het was heel tof en ze hadden soms mooie resultaten bij het tekenen maar het was wel een beetje een grote knoeiboel, ze vonden het ook super dat ze het gewoon terug mochten uitvegen om iets nieuws te creëren,... we hebben er veel tijd in gestoken want ze vonden het tof om te doen en ik wilde iedereen de tijd geven om het volop te beleven en ze bleven ook op het einde zelf voorstellen doen, de ene groep was al creatiever dan de andere en zou ook blijven doorgaan zijn tot...
in de namiddag was het dan scheersalon, ze mochten elkaar insmeren en daarna ervoor zorgen dat alle baarden verdwenen, sommige snoeten spreken boekdelen, de ene vond het leuk, de ander vond het maar iets raars maar toch wilden ze allemaal de revue passeren en ze waren vooral het meest enthousiast als ze zelf mochten scheren. nog niet iedereen is aan de beurt geweest maar degene die het nog niet gedaan hebben komen morgen aan de beurt.
de foto's van deze 2 activiteiten vind je terug op de website onder foto's : tijdelijke reportage

 
Jarige Loïs05.06.2015
vandaag hebben we de verjaardag gevierd van Loïs, die het toch wel tof vond en je zag aan zijn snoet dat hij volop genoot. hij heeft ons ook op een lekker ijsje getrakteerd en met dit warme weer was dit meer dan welkom. het ijsje hebben dan doorgespoeld met een lekker fris caprisonneke en dat deed hèèèèl veel deugd. na het vele feesten hebben we een beetje gewerkt en we hebben ook mogen timmeren zoals de papa's en dit met echte hamers, cool hé ! nog niet iedereen is aan de beurt geweest maar de timmerhoek blijft nog de hele week open zodat iedereen volop kan experimenteren. volgende week gaan we dan eens schrijfdans doen met scheerschuim en gaan we ons ook eens scheren zoals de papa's, dat zal nogal wat geven zeker. we hebben dus nog veel leuke vooruitzichten. 

 
jarige Odile02.06.2015
en we blijven vieren, hoezee, hoezee.... vandaag was het de beurt aan Odile, in het begin was ze een beetje verlegen maar daarna fleurde ze helemaal op en genoot ze van elk moment. tijdens het shminken keek ze een beetje beteuterd maar toen ze naar zichzelf keek in de spiegel begon ze spontaan te lachen. we werden getrakteerd op een lekker ijsje met balletjes of chocoladesaus, maar dat zullen sommige mama's wel al gemerkt hebben aan de kleren, want niet iedereen haalde proper de eindmeet.
deze week zullen niet veel foto's verschijnen op den blog want we zijn bezig met een kado te maken voor onze papa's en dat houden we toch liever nog een beetje geheim.
 
 

 
jarige Suzanne29.05.2015
de DOLfijne week hebben we vandaag afgesloten met de verjaardag van Suzanne, ze heeft de hele dag gestraald en had twinkellichtjes van plezier in haar ogen. ze heeft genoten van de eerste tot de laatste minuut. ze was ook heel trots dat ze mocht rondgaan met de câkejes (die ze trouwens hééééééél lekker vonden). ze was ook niet vergeten dat ik haar zou shminken in een clown, ze heeft me daar toch wel een aantal keer aan herrinnerd.

 
 
dolfijnen28.05.2015
we zitten nog volop in de sfeer van de dolfijnen die we gezien hebben op schoolreis en amaai, ze zijn er allemaal heel erg mee bezig en vertellen honderduit. er staan een paar informatieve boeken over dolfijnen in de boekenhoek en ze zijn iedere keer druk bekeken. Als opdracht kregen ze allemaal een dolfijn en die moesten ze schilderen volgens aangeduide kleurlegende, niet gemakkelijk en toch wel fijn werk maar we zijn blij verrast met de resultaten, er zitten echt pareltjes bij, ze gingen er allen voor en Suzanne was zo lief om ook één te schilderen voor Gael. het verhaal dat we vandaag gezien hebben in de boot (ark) was ook heel mooi en ze vonden het super dat de kapitein ons kwam halen om naar zijn boot te brengen en weet je wat er ook heel leuk was, helemaal vanboven hing een DOLFIJN, machtig toch. het verhaaltje ging over een mol en een vogel en de kinderen waren wel heel erg geboeid en leefden heel erg mee. in de namiddag hebben we met de ene helft van de klas een activiteit gedaan met klassieke muziek en sjaaltjes en ze gingen er volledig in mee en ze beleefden ook heel veel plezier en waren heel creatief in het zelf zoeken van wat we allemaal konden doen met de sjaaltjes, daar zijn natuurlijk niet echt foto's van want ik kan maar moeilijk en meedoen met de kinderen en foto's trekken, daarvoor heb ik toch wel een paar handen tekort.

 


 
jarige Vic27.05.2015
we zitten volop in een feestweek, gisteren mochten we naar het boudewijnpark (foto's worden vanaf morgen op de site gezet, als er ouders zijn die ook nog foto's willen geven om op de site te zetten, dan geef je die gewoon aan mij af op een stick en ik zorg dat ze op de site komen), vandaag was het de verjaardag van Vic en de rest van de week verloopt ook heel feestelijk. we mogen morgen nog naar een poppenspel gaan kijken in een ark en op vrijdag is Suzanne jarig. je ziet het aan ambiance geen gebrek deze week. we hebben vandaag veel gezongen en gedanst en Vic was erg onder de indruk. hij vond het heel tof om die zotte ballon te gaan halen en het pakje opendoen vond hij toch ook wel de max. we hebben ook ons buikje rond gegeten want we kregen pannenkoeken en die gingen erin als zoete koek. ik had bijna handen tekort om ze allemaal op tijd gesmeerd te krijgen.

 


Vic was wel een beetje ontgoocheld dat hij niet in een kikker geshminkt mocht worden maar toen hij moest kiezen tussen niets of een clown was de keuze vlug gemaakt. maar lachen voor een close-up vond hij er dan wel een beetje over.

 
jarige Noah22.05.2015
vandaag was Noah jarig en natuurlijk hebben we dat ook terug gevierd en hij was zo fier als een gieter en op de foto's kan je ook zien dat hij straalt en volop geniet van alles wat er gebeurt. hij heeft getrakteerd met hele lekkere câkejes die heel vlotjes naar binnen gingen. gelukkig zaten we wel in de gang want er werd ook wel een beetje gesmost, gelukkig had de juf een hele goeie borstel want anders kregen we zeker een hele kolonie muizen op bezoek en toen ik hun dat vertelde kwam Suzanne direct zeggen dat ze wel bang is van muizen dus dat ze dat eigenlijk wel niet zag zitten.
maar vandaag was er ook iets heel ergs gebeurd want onze Jules en de Jules van juf Trui waren weggereden op een brommer en we wisten niet waarheen. ze hadden wel allerlei foto's getrokken van de school die wij dan moesten herkennen en op iedere plaats moesten we dan gaan zoeken. waar ze verstopt zaten ga ik niet verklappen, dat zullen jullie kids wel doen, gedurende de tocht werden onze oren aan heel wat decibels blootgesteld, zo enthousiast waren ze om te zoeken en de vreugde was hééééééééél groot toen ze Jules en Jules terug gevonden hadden, het waren wel sloebers want ze zaten nog niet samen ook. en nu kijken we volop uit naar onze schoolreis naar het boudewijnpark. JOEHOE


 
jarige Remy18.05.2015
vandaag hebben we de verjaardag van Remy gevierd, hij verstond er hem voorzeker niet goed aan want eigenlijk feitelijk is hij maar jarig in de grote vakantie. die juf kan toch soms wel eens verstrooid zijn hoor ! maar dat wil niet zeggen dat hij er niet volop van genoten heeft, zijn snoet heeft de hele dag gestraald en wat was hij apetrots toen het opeens lukte om op de eendefluit te blazen. hij kon er niet mee ophouden zo fier was hij. na het vele zingen en zotjes doen hebben we mogen smullen van een super lekker ijsje met balletjes en het leukste van al is dat we die balletjes er zelf mogen opstrooien. ik vermoed wel dat er potjes geweest zullen zijn waar de bolletjes talrijker aanwezig was dan het ijs. nadat ons buikje vol en rond zat zijn we over gegaan tot een werkmomentje maar het was een heel leuk momentje want we mochten met de auto's in de verf rijden en daarna sporen trekken op ons blad. cool hé! de juf stimuleerde ons wel iedere keer om van de ene kant naar de andere kant te rijden maar het allerbelangrijkste vond ze toch wel dat wij er heel veel plezier aan beleefden.

 
JARIGE LEILA11.05.2015
vandaag hebben we de verjaardag gevierd van Leila, ze was supertrots om op de tafel te mogen staan en haar ogen straalden van plezier terwijl we aan het zingen waren. toen de ballon allemaal zotte toeren uithaalde schaterde ze het uit. na het uitpakken van haar kado vond ze het ook héél tof dat ze mocht rondgaan met de lekkere hartenwafeltjes die haar papa gebakken had. het waren er héél veel en we hebben er veel gegeten maar kregen ze toch niet allemaal op want anders bestond het gevaar dat we niet meer vooruit zouden geraken tijdens het fiets en toen hadden we een lumineus idee, we hebben  de hulp ingeroepen van de andere kleuters terwijl we samen buiten speelden en in een wip waren ze allemaal de deur uit. nadat we ons buikje hadden rond gegeten zijn we in kolonne met onze fietsen naar de speelplaats gereden en hoho, dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan... na de speeltijd was het dan terug tijd om een beetje te werken en we kregen de opdracht om de fiets in te schilderen met onze vinger. maar eerst hebben we de fiets van juf Ann eens van dichterbij bekeken zodat we weten uit welke onderdelen een fiets allemaal gemaakt is en waarvoor alles dient.


 foto Nelis ontbreekt
 
POPPEN WASSEN08.05.2015
vandaag hebben we ons eens echt mogen inleven in onze mama want we mochten eens net zoals zij een baby wassen. bij de ene zou ik vandaag graag een baby geweest zijn want zij gingen heel vertederend om met hun baby wat heel schattig was om te zien, ze keken heel goed hoe ik de baby vasthield en daarna probeerden ze het ook zo te doen, anderen maakten er dan niet al teveel spel van en namen de baby bij zijn of haar been en ze zwierden ze het bad binnen, gelukkig waren het allemaal sterke baby\'s en vonden ze de waterpret op zich toch wel leuk, alhoewel er sommige bijwaren die een pruillipje zetten omdat er zeep in hun ogen was. velen hadden er ook moeite mee om juist te kunnen zeggen of ze nu een meisje of een jongen aan het wassen waren. deze week was een beetje een foto-arme week maar we konden toch maar moeilijk nu al een stukje van de sluier lichten zodat jullie (mama\'s) al zouden weten wat jullie kado is. de kids zijn er in elk geval héél fier over en hopen dat jullie het massaal gaan gebruiken. ik wens alle mama\'s een \"prettig\" gestoorde moederdag boordevol leuke en spannende verrassingen. papa\'s begin jullie fantasie en creativiteit al maar te laten werken op volle toeren. (de foto's staan onder de rubriek FOTO\'S)
 
jarige Laurens30.04.2015
zoals we jullie al hadden laten weten deze week hadden we terug een feestvarken dat het super vond om in het midden van de belangstelling te staan. Laurens heeft genoten van het begin tot het einde en zijn snoet straalde de hele dag. we hadden ook geluk dat zijn mama zo goed kan bakken want we hebben mogen smullen van super lekkere pannenkoeken, ze gingen als warme broodjes over de toonbank. wat we die dag nog gedaan hebben zullen we zeker niet verklappen want dat was al in funktie van ons volgende thema, dus mama's de pieren niet uit jullie kinderen hun neus vragen zodat het pakje toch nog een grote verrassing kan blijven.
 

   
jarige Anna-Lucia28.04.2015
we zitten in een hele feestrijke week : Anna-Lucia was jarig vandaag, morgen gaan we naar de boerderij en donderdag hebben we terug een feestvarken nl Laurens. de kids hadden heel veel plezier toen die ballon terug zotjes deed en toen ze zagen wat het traktaat was, begonnen alle oogjes te blinken want het was lekkere ijs en ze mochten dan nog zelf korreltjes of snoepjes op hun ijsje doen. er is veel en lekker gesmuld, dank je wel hoor mama en papa van Anna-Lucia. maar we hebben niet alleen gegeten, nee, we hebben ook veel gewerkt want we kregen allemaal een blad met een haan op maar zijn staart was weg en natuurlijk was die haan heel verdrietig, wij moesten hem een nieuwe staart scheuren en deze dan opkleven zodat hij weer kon pronken bij de kippen. en amaai dat was niet van de poes hoor, het kostte ons bijna bloed zweet en tranen...(bij manier van spreken hé!)

 
 

 
jarige Amélie24.04.2015
we hadden vandaag een feestvarkentje in de klas (past wel goed in ons thema hé), bij het afscheid was ze nog een beetje aan het knorren maar eenmaal we bezig waren met het vieren van haar verjaardag bloeide ze helemaal open en stond ze stralend in de belangstelling. ze was ook heel trots op de lekkere câkejes en vond het super om ze zelf te mogen uitdelen en dat was soms wel lastig hoor ! na het vele vieren hebben we natuurlijk ook nog een beetje gewerkt want we moesten ons paard nog versieren en dit deden we met onze vingers en we moesten eens niet stempelen, neen, we mochten ook vingerwrijven, leuke knoeiboel hoor. als nevenactiviteit kregen ze ook een praatplaat en ze moesten bepaalde dieren terug vinden op de grote prent, dat vergde wel een grote concetratie! de groep die bij juf Bieke zat heeft geleerd hoe ze een koe moesten melken (foto's volgen eind volgende week), juf Bieke heeft nl in hout een koe gemaakt en daar hangen flessen met spenen achter en zo kunnen ze oefenen om een echte koe te melken en ze vonden dat SUPER TOF!!!
 


 

  
de boerderij23.04.2015
We zijn nog altijd bezig rond de dieren van de boerderij en vandaag was het een echte beestenboel op ons blad en alle dieren waren aan het kakelen, knorren, mekkeren, hinnikken,... en weet je waarom : wel ze waren allemaal hun "poep" kwijt, gelukkig speelden wij voor dierendokter en konden we ervoor zorgen dat alle dieren terug goed in hun vel zaten. we hebben ook nog verder gewerkt aan ons varken want we hadden wel al de kop en de buik geschilderd maar verder kon het varken nog niets en gelukkig kan het nu al kijken, horen, knorren, lopen en kwispelen met zijn krulstaartje. er zitten hele grappige varkens in en ze zijn allemaal anders en bijzonder en dat is juist het toffe !
 

 

 
 


 
het konijn21.04.2015
vandaag stond het konijn centraal in de klas en natuurlijk weten we dat konijnen heel goed kunnen springen en dat hebben we dan ook veel gedaan. Het konijn zelf moesten we versieren met witte en grijze verf, we kregen allemaal een watje en we moesten het watje in de verf doppen en daarna moesten we het doen springen op ons blad, ah ja natuurlijk want konijnen springen ook. juf Ann had ook een sprekend ei van de kip verstopt en als we goed luisterden konden we het vinden. dat was leuk en spannend hoor! we hebben ook gewerkt met een muziekdoos en de juf kon toveren want ze toverde iedere keer als het prinsesjes danste bloemetjes uit haar handen. cool hoor !
 

   


 
de boerderij20.04.2015
vandaag zijn we gestart met een heel leuk thema nl de boerderij, er is hier al heel veel geloeid, geknord, gehinnikt en nog zo veel meer,... een echte boerderij heeft er niets aan. er zijn ook 4 nieuwe peuters gestart en die zullen gedacht hebben : "wat een kakelkot is me dat hier!" maar ze deden toch vrolijk mee. we zijn er ook direct ingevlogen en hebben al een deel van ons varken geschilderd en dit met zandverf, er waren er die dat super vonden maar anderen vonden het maar zozo want die verf voelt toch wel een beetje raar aan en er waren er natuurlijk ook bij die niet graag hun handen vuil maken maar eenmaal we het dan samen uitprobeerden vonden ze het niet meer zo erg, het feit dat de juf ook haar handen wil vuil maken was voor hen al een stap om het toch ook maar te proberen. na de speeltijd hebben we dan ontdekt hoe de baby's van de dieren noemen en moesten we de juiste baby's aan de juiste mama koppelen. we zijn al benieuwd welk dier er morgen aan bod komt...


  
Hennie de heksen12.02.2015
vandaag hebben we mogen optreden voor onze oma's en opa's en we vonden dat super tof. moe maar voldaan zijn we naar de klas gegaan en daar kregen we getoverde muizen van Hennie de heks die ze had klaar gemaakt in haar heksenketel. we laten jullie nu gewoon eens zien hoe we er morgen zullen uitzien maar voor de rest laten we niets los want anders is het geen verrassing meer voor morgen als jullie zelf komen kijken. we kijken er in elk geval naar uit om nog eens te mogen optreden. het waren 14 superleuke maar toch wel ook vermoeiende dagen die goed in onze kleren kropen, want zelfs 's nachts konden we hennie en haar kater helmer niet loslaten, ze bleven maar door ons hoofdje vliegen. ook al kropen ze in onze kleren, we vonden ze super sympathiek en hebben het thema super beleefd zelfs tot in onze kleine teen zoals ze dat wel eens zeggen.


 


 
jarige Michelle10.02.2015
vandaag hebben we naast onze generale repetitie iets veel leukers gedaan, we hebben nl de verjaardag van Michelle gevierd en ze was heel trots dat we aan het zingen waren voor haar. toen ik ze in de lucht zwierde na het zingen keek ze eerst eventjes heel bedenkelijk maar daarna gierde ze van het lachen. ze vond het ook super om het pakje te mogen openen en als kers op de taart waren er lekkere zelfgebakken pannenkoeken met CHOCO, mmmmm, lekker lekker lekker.... ze gingen vlotjes binnen...

 


 
 


 
heksenbezems09.02.2015
vandaag hadden we een gesprek over hoe heksen zich nu verplaatsen, gaan ze met de trein, auto, het vliegtuig, de fiets....nee, nee zeiden ze allen in koor : met de bezem want ze kunnen goed vliegen. hoe ziet zo een bezem er nu uit, natuurlijk bekeken we deze eens van dichterbij en daarna volgde de opdracht : schilder zelf (begeleid) een heksenbezem. juf Ann kleefde er achteraf dan hennie en helmer op (en dat vonden de kids heel leuk). alle bezems die geschilderd zijn hebben de vliegproef doorstaan want hennie en helmer wilden ze allemaal uitproberen, de ene was wel een beetje wilder dan de ander maar dat vonden zijn juist de max). er waren zelfs een aantal kids die vandaag volleerde heksen geworden zijn want ze kwamen vertellen dat ze konden vliegen. cool hé. er is ook al heel wat afgetoverd in onze klas en sommigen veranderen elkaar zelfs in een olifant of een kikker of in iets heel zots, het is mooi om te zien want de toverstaffen draaien overuren.
na de speeltijd zijn we beginnen tellen en dit deden we met toverstaffen, wormen en heksenhoeden, de opdracht die we daarna voorgeschoteld kregen was : kleef het juiste aantal heksen bij het juiste aantal poezen.

 


 
wormensoep06.02.2015
met een paar dagen uitstel dan toch nog de foto's van woensdag. wat hebben we die dag gedaan, wel we hebben wormpensoep gemaakt, heksensoep en heksenbrouwsels en heksenverkleedparty gehouden. het was eigenlijk een dag waarop ontdekken super centraal stond en waar genieten heel erg belangrijk was. die wormen moesten we vangen met ons pincet en overbrengen naar de juiste soepkom en we moesten opletten want die wormen waren soms een beetje weerspannig.
vandaag hebben we dan iets heel anders gedaan, want onze kat Helmer was weggelopen omdat ze bang was dat Hennie haar terug ging omtoveren. wij moesten ze gaan zoeken en dit aan de hand van foto's waar ze eventueel kon zitten. het was een leuke boel en de kinderen waren super gemotiveerd om Helmer te zoeken. gelukkig hebben we ze gevonden en we hebben ze heel erg vertroeteld. de kids konden er niet van zwijgen en iedere keer als ze Helmer zagen kwam het hele verhaal terug naar boven. geweldig om ze er zo enthousiast te zien in opgaan.
 


 
heksenbrouwsels03.02.2015
vandaag hebben we volop heksenbrouwsels gemaakt. wie weet zijn we op het einde van deze 14 dagen wel allemaal volleerde heksen die volop kunnen toveren. we zien wel... we zijn er wel maar deze namiddag mee begonnen want in de voormiddag mochten we kijken naar deel 1 van Hennie de heks en daarna kregen we een schaduwenspel voorgeschoteld. natuurlijk heeft nog niet iedereen kunnen brouwen maar alles blijft nog de hele heksenperiode in onze klas dus iedereen zal zeker nog aan bod komen. we hebben ook al geoefend voor onze dans en ik moet zeggen de meeste zijn laaiend enthousiast, hopelijk blijft het zo.


 
  
Hennie de heks02.02.2015
vandaag zijn we er letterlijk en figuurlijk ingevlogen. we hebben al kennis gemaakt met Helmer de kat (die nu voor 14dagen in onze klas logeert, het is wel een gemakkelijke kat want ze heeft nooit honger en ze moet nooit naar het toilet). morgen zullen de juffen voor de eerste keer een stuk van het boek spelen. in de gang horen we zo nu en dan het liedje van Hennie spelen en we vinden het een dikke hit, het is er zo eentje die blijft hangen. we zijn vandaag ook begonnen met onze kledij en het was vooral een zwarte boel gelukkig was er veel warm water in de klas zodat we terug netjes naar huis konden vertrekken.
de 3 nieuwe peuters hebben direct een super drukke dag meegemaakt en ze waren heel vlug alledrie mee met de draai, leuk hé! onze zandbak is nu ook omgetoverd tot het heksenrestaurant waar we naar hartelust heksensoep kunnen maken, wie leuke dingen zou hebben om ook in die soep te roeren mag deze gerust meebrengen, de kids zullen jullie dankbaar zijn.
 


 

 

 

 


 
jarige Lotte30.01.2015
we hebben onze kleurenveertiendaagse afgesloten met een leuk feestje want vandaag was onze Lotte jarig en ze zag het helemaal zitten, ze vond het super om in het midden te mogen staan terwijl wij allemaal zongen voor haar. de zotte ballon was ook deze keer een voltreffer. de max vond ze ook dat ze met de grote mand mocht rondgaan om iedereen te trakteren en in een mum van tijd waren alle câkejes verorberd, dat wil zeggen dat ze super lekker waren. volgende week vliegen we letterlijk het nieuwe thema in want we gaan ons onderdompelen in de wondere wereld van Hennie de heks en haar kater Helmer. spannend hé!!!
 
 
 


 
kleurenmannetje schilderen29.01.2015
vandaag kregen we een loodzware opdracht voorgeschoteld want we kregen allen een groot blanco kleurenmannetje met in de hoek een klein meneertje en weet je wat we moesten doen : die grote meneer helemaal hetzelfde schilderen als het kleine meneertje. dat was niet gemakkelijk hoor maar we deden allemaal ons best en de resultaten waren allemaal heel mooi, zit er eens een foutje in dat is geen ramp want van proberen kan je leren en het feit dat iedereen wil proberen vinden wij al een super dikke pluim waard en we kunnen nu eenmaal niet allemaal direct alles onder de knie hebben.
we zijn ook bezig met het spelen van ons eigen kleurenspelletje en zo kan de juf nog eens super controleren wie de kleuren helemaal onder de knie heeft en wie zich aan de spelregels kan houden en daarna mama's en papa's is het aan jullie beurt om samen met jullie kids te spelen.


 
    


 
kleuren26.01.2015
vorige week hebben we elke dag van de week een kleur de revue zien passeren zodat we heel goed wisten hoe de kleuren er juist uit zagen. vandaag was het nu eens testen wie de verschillende kleuren onder de knie had. voor de speeltijd waren het potloden die ze in de juiste kleur moesten schilderen en na de speeltijd kregen ze een blad met de 3 hoofdkleuren en groen erop en ze kregen ook 8 kaartjes in die kleuren. de opdracht was leg dezelfde kleuren bij elkaar. iedereen kreeg een verschillend blad dus konden ze niet bij elkaar gaan kijken want anders misten ze zeker. doorheen de dag oefenden we de kleuren ook spelenderwijs en ook ons zelfgemaakt kleurenspel wordt nu en dan boven gehaald.
 

 
 morgen zullen we een stapje verder gaan want dan zullen de kids de juiste voorwerpen bij de juiste kleur moeten leggen. bv een wortel moeten ze bij oranje leggen, zon leggen ze bij geel...maar de tekeningen zelf zijn kleurloos dus zullen ze de juiste kleurverbanden moeten leggen.

 
toveren23.01.2015
juf Ann is begonnen met een verhaaltje nl muizenverf en dat gaat over 3 muizen die 3 potten verf vinden en daarmee experimenteren, op het einde van het verhaal hebben ze wel 6 kleuren, dat zijn nogal eens tovermuizen hé. de kids kregen ook allen een blad en 3 kleuren verf en de opdracht was : gebruik alle 3 de kleuren en zorg ervoor dat heel je blad geschilderd is. experimenteer er maar op los en laat je verwonderen... natuurlijk zijn we ook volop bezig met kleurenverzamelingen te maken. deze middag hebben we ook nog iets leuks gedaan : ze mochten kriskras krabbelen op hun blad papier en dit onder begeleiding van muziek en toch wel een zotte juf tot groot jolijt van allen, ze zaten te schateren van het lachen en gingen helemaal op in hun kriebelopdracht (het was wel zo dat ze iedere keer het juiste kleur moesten nemen en dat ze maar mochten beginnen kleuren als de muziek begon en dat was soms wel eens lastig want eenmaal ze het juiste kleur vasthadden wilden ze er direct invliegen). tijdens onze teken- en schilderopdracht was de boodschap : plezier en verwondering komt voor resultaat.

 
  


 
kleurenweek22.01.2015
zoals jullie weten zijn we bezig met de kleuren en iedere dag waren we gekleed in het kleur van die dag en ik wil alle mama's en papa's een dikke pluim geven want het was heel tof dat iedereen iedere keer tip top in orde was. vandaag was het de groene dag en hebben we gras gescheurd en natuurlijk moesten we dat dan ook nog opkleven. we hadden ook een ontdektafel met glazen flessen (jawel jullie horen het goed : glazen) en nee er is er geen enkele gesneuveld want ik had gevraagd om voorzichtig te zijn daar die flessen kunnen breken en ze hebben zich daar fantastisch aan gehouden. ze kregen flessen, verschillende materialen (grote pipetten, bekers, grote en kleine lepels, trechters, kleine maatbekertjes,....) om de flessen mee te vullen en ze kregen ook gewoon water, geel, rood en blauw water en daarmee mochten ze naar hartelust experimenteren, de lastige vragen zullen later nog wel komen, we zullen hun hersentjes eens super goed doen werken. nog niet iedereen is aan beurt gekomen want deze activiteit kan je niet aan veel kinderen tesamen aan bieden want het zou anders niet goedkomen. degenen die het wel al gedaan hebben waren er het unaniem over eens : het was heel tof en iedere keer vonden ze het jammer dat hun tijd voorbij was. er waren er ook bij die heel verwonderd waren dat het water opeens van kleur veranderde en dat ze dus als het ware kunnen toveren. super toch ! vele snoetjes waren geld waard. in de namiddag hebben we ook kettingen gemaakt met grote schakels en die hangen nu uit in de kring, er hangen er ook aan de inkom van onze kring : een gele om over te kruipen en een groene om onder te kruipen en de kids vonden dat heel tof alleen jammer dat juf bijna helemaal op de grond moest gaan liggen om er onder te kruipen maar dat vonden zij dan terug hilarisch, gelukkig heb ik iets langere benen dan de kids en kan ik er nog over stappen alhoewel dat ook niet zo evident was, maar ik had veel suporters en dan kan je altijd dat ietsje meer. gelukkig bestaan hier geen foto's van...

 

 


 

 
     
     
     


 
jarige Luca16.01.2015
het was een tijdje geleden maar vandaag hadden we terug een "feestvarken" in de klas, en dat was onze Luca. hij was in elk geval heel trots dat hij jarig was en hij heeft er de hele week erg naar uitgekeken want iedere dag vertelde hij aan iedereen die het wilde horen dat hij bijna jarig was. op de dag zelf was hij in de klas superenthousiast om met alles mee te helpen. om te trakteren had hij hele lekkere pannenkoeken mee die vlot naar binnen gingen in de hongerige magen.
 


 
 
dokter en apotheker15.01.2015
vandaag waren we dokter en apotheker in één. we moesten eerst ons eigen voorschrift schrijven en daarna transformeerden we tot apotheker en moesten we het voorschrift klaarmaken zodat de patiënt vlug zou kunnen genezen. de juf had wel gezorgd voor lekkere pilletjes want het waren lekkere m en m 'kes. het was zo dat we moesten kijken op het recept welke pillen we nodig hadden en deze moesten we dan zelf klaar leggen. gelukkige zijn we thuis zelf de patiënt zodat we zelf mogen smikkelen. wel lastig hé dat we moesten wachten tot thuis. gelukkig had juf er nog een paar over zodat we al eens een voorproefje konden nemen. leuke activiteit hé, er mogen nog veel zulke volgen!!!
    


 
waterstralen14.01.2015
we hebben nu eens niet geschilderd of gekleefd, nee, we hebben een echte schrijfoefening gedaan. we moesten nl waterstralen tekenen. we kregen twee blauwe stiften nl een licht- en donkerblauwe. de eerste keer gebruikten we er één om de waterstralen te tekenen van de kikker naar de jongen en met de andere tekenden we van de vis naar het meisje. bij de ene was het een stortvloed aan water en bij de ander zat er toch wel heel wat minder druk op de spuiten. ze hebben allen heel goed hun best gedaan en dat is toch wel het belangrijkste, het was voor velen nog volop ontdekken. de juf vertelde vandaag ook een verhaaltje van Jules die naar het ziekenhuis moest omdat hij zijn been gebroken had (zielig hé) en we hebben ook nog gezongen uit volle borst en dit met de nodige bewegingen die zeker niet mochten ontbreken.


   


 
zieke Jules12.01.2015
wat was onze Jules zielig vandaag! hij lag met koorts en een grote verkoudheid in zijn bed. gelukkig kon de dokter langs komen zodat hij met de nodige medicatie terug vlug genezen zal zijn. na de waarneming van al dat doktersgerief was het tijd om alles zelf uit te proberen en ons dus te transformeren tot dokters. natuurlijk hebben wij niet alleen gespeeld maar hebben we ook nog gewerkt : eerst hebben we onze eigen Jules de waterpokken gegeven en aan zijn snoet zal je merken dat hij dat niet leuk vond en als tweede werkje kregen we een briefje met gekleurde doktersstokjes en wij moesten de juiste kleuren op ons briefje leggen. juist voor we gingen eten heeft juf ons ook geleerd hoe we iemand kunnen nabouwen op de grond. leuk hoor !
 
  
 
 
 


  


 
     


 
de voetenvoelweg08.01.2015
nu waren het niet de handen, de vingers, onze mond...die aan de beurt kwamen maar het waren onze voeten en de juf had een leuke verrassing voor ons in petto want we mochten een hele weg afleggen op en door verschillende materialen. de ene stapte gezwind van het één naar het ander, er waren er die het heel voorzichtig deden en dan hadden we ook nog de categorie die heel argwanend was en die alleen maar wilde stappen met een handje van de juf. op het einde van de tocht werden hun voeten geschilderd en afgedrukt en wonder boven wonder was er eigenlijk niemand die veel kriebels had, alleen als de juf tussen hun tenen begon af te drogen waren erbij die zeiden : dat kriebelt. eenmaal de voeten droog waren mochten ze zelf proberen om hun kousen aan te trekken, bij de ene lukte dit direct, bij anderen was het een hele onderneming en de laatste groep zei direct : ik kan dat niet, juf moet helpen.
in de namiddag hebben we apotheker gespeeld. de dokter had een voorschrift klaargemaakt en wij moesten de potjes juist vullen zodat de patiënten vlug beter zouden zijn. eenmaal we bewezen hadden dat we alles goed onder de knie hadden mochten we zelf eens voor dokter spelen en een eigen voorschrift maken en dan moesten we ook nog zelf het potje vullen. tof hoor !

  
 
 
 
   


 
vingervaardigheid06.01.2015
vandaag hebben we onze vingervaardigheid getest want we hebben met pipetten en schuddoosjes het dekentje voor Jules zijn bed mogen versieren. het eindresultaat is enkele mooie kunstdoeken. het was wel niet altijd even gemakkelijk want hoe vul je nu zo een pipet, voor ons een makkie voor onze kids een hele onderneming. sommige hadden de truck direct door maar anderen hadden een beetje extra demonstratie nodig, de ene zorgde er ook voor dat heel hun doek versierd is en de ander zou uit zichzelf maar één hoekje versieren. er waren er ook bij die er maar niet genoeg van kregen en die zouden blijven doorgaan zijn.
    


 
mijn lichaam05.01.2015
andaag zijn we gestart met het thema : ons lichaam en we zijn eens beginnen kijken naar wat er allemaal aan ons lichaam hangt. we ontdekten dat we handen hadden waar we heel veel mee konden doen : klappen, zwaaien, aaien, kriebelen want Jules heeft dit gedemonstreerd en dit tot groot jolijt van de kids. we hebben ook mogen schilderen en dit met onze 2 handen samen, dat was heel plezant maar toch ook wel een beetje een knoeiboeltje. gelukkig had de juf warm water en zeep of het zou niet goedgekomen zijn. na de speeltijd vertelde de juf een verhaaltje over Jules en daarna kregen we er zelf elk één en die moesten we dan schilderen en deze keer niet met onze handen maar met de borstels, onze handen moesten die natuurlijk wel goed hanteren en dat was niet altijd even evident.
morgen kijken we nog eens verder naar ons lichaam want er zijn nog heel veel onderdelen aan.
 
 

 
 
 


  
 


 
 


 
jarige Meraol17.12.2014
vandaag hadden we terug een "feestvarken" in de klas want Meraol was jarig en dat hebben we met zijn allen gevierd. zijn kroon was wel een beetje zot want toen juf Ann hem (Meraol) in de lucht zwierde was zijn kroon opeens verdwenen. ze had verstoppertje gespeeld in het wiel. gelukkig vonden we ze snel terug want een jarige zonder kroon dat is zoals ze zeggen : een café zonder bier. Meraol had ook hele lekkere wafeltjes mee en eenmaal ze allemaal op waren voelden we allemaal kriebeltjes in onze buik, we waren precies een beetje verliefd. wat wil je ook als je allemaal hartjes smikkelt en smakkelt.
morgen is het terug feest maar dan is er niemand jarig maar dan hebben we ons kerstfeestje. leuk hé! we kijken er allen naar uit.

 


 

 


 
jarige Frele16.12.2014
vandaag hebben we de verjaardag gevierd van Frele. eerst begreep ze het niet zo goed want ze was immers nog niet jarig, dat was maar in de vakantie. maar in de loop van de dag heeft ze een grote klik gemaakt want opeens vond ze het super dat ze jarig was en ze vertelde het aan iedereen die ze tegen kwam. haar mama had lekkere wafels gebakken en het waren geen gewone. nee,nee, we hebben olifanten, konijnen en giraffen verorberd. ze waren zo lekker dat ze in 1-2-3 op waren. juf Hyacinta stond bij ons in de klas en moest spontaan mee beginnen lachen met de kinderen toen we de zotte ballon lieten vliegen en oh jee, "protjes" lieten laten. de ambiance zat er direct in.

 
 


 
jarige Mathis12.12.2014
vandaag hadden we terug een jarige en deze keer was het Mathis, hij was superenthousiast en was een echte spraakwaterval. hij vond het de max om jarig te zijn en genoot met volle teugen van elke minuut. we hebben allen samen lekker gesmuld van de zelfgemaakte pannenkoeken. ik had bijna geen tijd om ze klaar te maken want ze verorberden ze vlugger dan de microgolf soms kon draaien.
we hebben niet alleen gefeest, nee,nee, we hebben ook gewerkt onze eerste opdracht was : verzamel allemaal leuke versieringen voor in je kerstboom, op de tafel stond vanalles uitgestald en ze mochten hun eigen potje vullen naar eigen smaak. de 2de opdracht was : ze kregen een prent en ze kregen ook een 6-tal voorwerpen die ze terug moesten vinden op de grote prent, goed kijken was de boodschap en de ene slaagde daar al beter in dan de andere...

 


 
 
 

 
jarige Loïc11.12.2014
vandaag hadden we terug een "feestvarkentje" in de klas en hij was héél erg trots en het feestvarkentje was : Loïc ! hij lag dubbel van het lachen toen zijn ballon wegvloog en we konden niet anders dan meelachen. hij heeft heel erg genoten van zijn verjaardag en was heel trots op de lekkere cupcakes die zijn mama gebakken had. we hebben er allen van genoten en ze waren in 1-2-3 op.
    
  
kerstboom schilderen09.12.2014
na de drukke periode van sint en piet zijn we nu in een toch iets rustgevender thema gerold nl kerstmis. maar toch wordt het ook een periode waarin er veel gewerkt zal worden want we maken natuurlijk onze nieuwjaarsbrief (maar, we verklappen nog niet wat het zal worden), we maken een kerstknutselwerkje en nog veel meer... maar als we 's morgens starten met alleen de sfeervolle lichtjes en kaarsjes komen we allemaal tot rust en genieten we van de gezellige sfeer. we hebben vandaag ook onze kerstboom versierd en hoho, onderaan hangen er zeker balletjes genoeg, hoe meer ballen aan één tak, hoe chiquer ze het vonden. deze voormiddag hebben we eens goed een kerstboom bekeken en besproken, daarna mochten de kids zelf een boom schilderen. de juf zette 3 balletjes op het blad en deze moesten ze dan verbinden. daarna schilderden ze hem in en gaven ze hem een stam en klaar was kees. sommigen hadden dit heel goed onder de knie en anderen vonden dit nog iets moeilijker maar op het einde had iedereen een zelfgeschilderde, eigentijdse kerstboom waar ze heel fier op waren en dit is nog altijd het belangrijkste. later deze week mogen ze hem dan nog eens versieren.
  

 


 
stoomboten02.12.2014
zoals jullie allemaal weten komen sint en piet vanuit Spanje met hun stoomboot en daarin vervoeren ze ook al hun pakjes. de juf heeft in haar klas ook 3 verschillende stoomboten en heel veel pakjes. ze heeft ook foto's genomen van die boten en daarop staan specifieke pakjes. het is de bedoeling dat de kids de juist boot en pakjes zoeken en dat ze de foto helemaal nabouwen. niet gemakkelijk hoor !!! eenmaal de boot juist gemaakt was mochten ze hem laten varen over de zee en op het einde moesten ze de pakjes in de zak van zwarte piet stoppen zodat deze ze kan ronddragen. zo konden we ook spelenderwijs heel veel begrippen inoefenen : groot-klein, rond, tussen, naast, voor...de verschillende kleuren...kortom te veel om op te noemen...niet alle kids kwamen al aan bod maar de boten blijven nog een tijdje in de klas en dan kunnen ze er zelf mee spelen.
 
 

 
sinterklaas en zwarte piet01.12.2014
de grote dag van sinterklaas en zwarte piet komt zo stilletjes aan dichterbij en je merkt dat de kids wat nerveus beginnen te komen. ze zijn er heel erg mee bezig...want wat gaat sint nu juist brengen...hopelijk heeft hij onze brieven goed gelezen...
vandaag werd er ook een klein tafelpoppenspelletje gespeeld en zwarte piet wilde dolgraag dat wij hem allemaal eens zouden schilderen. de juf heeft dan maar de koe bij de horens gepakt en we zijn er samen aan begonnen. gelukkig vertelde juf Ann ons stap voor stap wat we moesten doen en zo kwamen we tot leuke resultaten. in de namiddag heeft de juf iedereen eens verkleed in sinterklaas of zwarte piet want we stonden allemaal (toch de meeste!!!) te springen om ons ook eens te verkleden.

 


 
  
   


 
 
sint en piet28.11.2014
nu onze zwarte pietjes helemaal afgewerkt zijn kunnen we ons toespitsen op iets anders. vandaag hebben we een wortel mogen schilderen en dat hebben we moeten doen door alle punten juist met elkaar te verbinden, daarna moesten we de wortel inschilderen en last but not least hebben we ook het loof nog geschilderd. de paarden zullen wel blij zijn met zoveel wortels. gisteren hebben we de waarneming gedaan van de kledij van zwart piet en Sinterklaas en nu kregen we als opdracht een blad met daarop sinterklaas en zwarte piet. we kregen ook een pot met verschillende kledingsstukken en attributen en de kids moesten alles bij de juiste persoon kleven. indien ze twijfelden konden ze kijken naar sint en piet op hun blad of ze konden gaan kijken in de kring waar de kledij nog juist gesorteerd lag.
 

 
schilderen hoofd zwarte piet25.11.2014
vandaag was het een beetje een "vuile" dag want we hebben het hoofd van zwarte piet geschilderd en zoals jullie weten is dat in het zwart met een beetje bruin erbij. tegen dat alle ballen (= hoofden) geschilderd waren zagen we er allemaal een beetje uit zoals zwarte piet en dit was een uitstekende gelegenheid om ons eens in te leven in zwarte piet. het was ook een werk van lange adem want tegen dat al die groefjes ook geschilderd waren was dat soms wel eens hard labeur. ik vermoed dat er veel kids in het bad zullen  beland zijn vanavond en dat de mama's en de papa's wel goed zullen mogen gewreven hebben.
er waren er een groot deel bij die er vies van waren en die het niet echt zagen zitten om de bal vast te houden met alle gevolgen van dien natuurlijk want die ballen rolden dan pardoes op de grond en de vloer zag er dan ook wel mooi zwart uit. we waren allen super gelukkig als die vuile kliederpartij achter de rug was. gelukkig bestaan er ook wasmachines want de schorten en handdoeken die we gebruikt hebben waren ook niet meer aanpakbaar. was het nu een beetje knoeien we zullen des te fierder zijn op ons eindresultaat en, we hebben er al heel veel zelf voor gedaan maar...we zijn nog niet aan het eind.

 
 
jarigen Stien en Ella27.11.2014
vandaag was het dubbel feest in onze klas want er waren er 2 jarig en dat hebben we uitbundig gevierd en de jarigen waren super fier. na het vele zingen, dansen, kaarsjes uitblazen en pakjes opendoen hebben we eerst een beetje gewerkt want we moesten nog de muts van onze zwarte piet stempelen. toen we hiermee klaar waren hebben we lekkere poffertjes van Ella gegeten en de kids vonden ze super lekker want ze vlogen erop, na de speeltijd was het dan traktaat van Stien maar daar moesten we eerst nog een beetje voor werken want we kregen de sinaasappels, de fruitpers en de bekertjes maar we moesten ons fruitsap nog zelf maken en dat vonden we de max. we vonden het vooral heel grappig dat we helemaal trilden terwijl ze de sinaasappel uitduwden. ook de fruitsap viel heel goed in de smaak want hij was ook direct op en de meesten dronken zelfs 2 bekertjes.
toen we klaar waren met aperitieven hebben we de waarneming gedaan van de kledij van sint en piet en daar Stien en Ella jarig waren mochten zij zich verkleden en toen ze klaar waren mochten ze hun zus Fran die in de klas boven ons zit eens gaan verrassen en ze vonden dat super alhoewel ze ook wel heel erg onder de indruk waren en ze een beetje van hun melk waren.
 


 
sinterklaas en zwarte piet24.11.2014
vandaag zijn we begonnen met het thema van Sinterklaas en zwarte piet en we hebben er een heuse werkdag van gemaakt. we waren nl met 2 juffen en hebben er dus maar vlug van geprofiteerd. we gaan nl een zwarte piet maken en daarvoor hebben we een buik en een hoofd nodig. het hoofd hebben we eerst gemaakt met kranten en daarrond moesten we papier-mâché doen. sommige vonden dat de max en anderen waren er toch wel wat vies van. bij de ene had je dan ook grote plassen lijm en bij de andere moest je zoeken achter de lijm. als buik had de juf een doos voorzien en daar moesten we strepen op schilderen van boven naar beneden. dat was niet gemakkelijk hoor. tijdens het vrij spel waren we er dan nog niet vanaf want dan mochten we streepjes tekenen op de boord van de pietenmuts. je ziet mama en papa, als wij al wat moe waren vandaag, wel het was van het vele werken. morgen zullen we het toch wel een beetje rustiger aandoen.   


 
boos zijn20.11.2014
vandaag was het de boze dag en ze konden allemaal goed verwoorden wanneer ze wel eens boos waren, en wees maar gerust ze gaven toe dat ze allemaal boos kunnen zijn. we hebben dan ook een boos mannetje gemaakt vandaag en dat moesten ze schilderen met hamertjes, juf was wel slim geweest want ze had onder de plastiek matjes gestopt zodat het geluid goed gedempt was. de ene vond het leuk en was in 1-2-3 klaar maar er waren er ook bij die zich inleefden in het gevoel van de dag en die de hele tijd effectief boos keken. de juf moest wel maken dat ze heel goed beschermd was want de verf spatte soms wel eens in het rond, zo goed konden ze zich inleven in het boze gevoel.

 

 
morgen komen alle gevoelens aan bod en dan zullen we eens kijken of ze alle snoetjes juist kunnen inschatten, eventueel kunnen tekenen en of ze de juiste "gevoelens"prentjes bij de juiste Jules kunnen kleven. dat zal niet altijd even gemakkelijk zijn !!

 
bang zijn18.11.2014
vandaag stond alles in het teken van bang zijn en aan de kinderen werd ook gevraagd wanneer ze bang zijn. er waren die vertelden dat ze bang zijn van spinnen, dat ze bang zijn van de donder en de bliksem en ook als ze in het donker zitten... juf Hyacinta en ik vertelden elk een verhaaltje over bang zijn en daarna kregen ze als opdracht : het spook schilderen. hoe deden we dit, de juffen zetten stippen op ons blad en wij moesten die verbinden, daarna moesten we het spook inschilderen, het 2 ogen geven en een bange mond. er waren veel kids die als ze rond de schildertafel liepen spontaan "spook" begonnen te spelen. gelukkig werden ze niet bang van elkaar!!! de juf heeft ook witte doeken klaargezet zodat we zelf ook spook kunnen spelen, misschien wordt zij wel bang van ons???!!!!
 
 
gevoelens17.11.2014
deze week werken we rond de verschillende gevoelens en vandaag was het de blije dag, we vertelden verhaaltjes en ook de kinderen mochten vertellen wanneer ze blij zijn. we zijn een gevoelenskalender aan het maken en daarvoor mochten de oudste kids zelf stroken knippen (en dat was niet altijd evident want op een lijn knippen is toch wel een beetje moeilijk) om dan op de karton te kleven en de jongere mochten voorgeknipte stroken opkleven. de opdracht was : kleef géén twee dezelfde kleuren naast elkaar en vergeet niet van genoeg lijm te doen op je blad.
er zullen deze week nog veel verhaaltjes aan bod komen rond de verschillende gevoelens en daarbij aansluitend volgt ook altijd een gesprekje over hun eigen gevoelens. dat is ook niet altijd gemakkelijk want verwoorden hoe je je voelt is niet altijd evident en je kunnen inleven in een ander is nog veel moeilijker maar oefening baart kunst.
 
 
allerhande tegenstellingen13.11.2014
vandaag kwamen heel veel tegenstellingen aan bod : in en uit - nat en droog - hard en zacht - leeg en vol - veel en weinig - vuil en proper - groot en klein - hoog en laag...kortom te veel om allemaal op te noemen. we kregen daarna ook een blad van de juf en daar moesten we de juiste tegenstellingen bij elkaar kleven en we moesten heel goed kijken want het was niet altijd even gemakkelijk maar, moeilijk gaat ook en een uitdaging zo nu en dan daar houden wij wel van. morgen mogen ze ook het "tegenstellingenmannetje" (amaai, dat is wel een mond vol) meedoen naar huis en de meeste kijken er al naar uit.
 


 
   


 
jarige Sugal en Samanter07.11.2014
het was groot feest vandaag want er was er niet één jarig, nee het waren er twee. dus was het party in het dubbel. maar, ook de directeur was jarig en dat moest natuurlijk ook gevierd worden en toen juf Joke binnen kwam, die ook jarig was hebben we natuurlijk ook een grote, dikke hiep hiep hiep hoera!!! geroepen. je kon dus wel zeggen dat een een dag vol feest was ! maar, we hebben niet alleen gefeest, nee nee, we hebben ook nog gewerkt. vandaag kwamen de begrippen : hoog,laag,omhoog, omlaag, op, naar boven, naar beneden... aan bod. eerst hebben we dat zelf gedaan, daarna zaten Jules en beertje Brom op de wip en probeerden we te raden wat er ging gebeuren...je raadt het goed : ze gingen omhoog en omlaag en vielen zo nu en dan wel eens pardoes op de grond. toen kregen wij een blad voorgeschoteld met 2 lange stokken op en helemaal bovenaan zat de kat en helemaal beneden stond Jules en die wilde naar boven klimmen maar dat lukte niet goed want er waren geen treden aan de ladder. dus kregen wij als opdracht om treden te schilderen in de ladder. toen kregen we ook nog een kleuropdracht met de verschillende begrippen. je ziet mama en papa, we hebben zeker niet stil gezeten vandaag.
  
 

 
lang en kort04.11.2014
vandaag kwamen de begrippen lang en kort aan bod en dat vonden wij toch niet altijd even gemakkelijk. we weten wel wat er het langst of het kortst is maar meestal zeiden we tegen de langste : lang en tegen de kortste : klein. Na al de verschillende voorwerpen te hebben overlopen begonnen we die twee begrippen toch wel onder de knie te krijgen. om dit in te oefenen kregen we twee touwen en die moesten we vol spitten met rietjes en pareltjes en je kan het al raden, de ene was langer dan de andere. het was voor velen toch wel hard labeur en er zaten ook wel een paar pechvogels bij die iedere keer als er al veel opzat hun touw aan de verkeerde kant vastpakte met alle gevolgen van dien. de juffen zijn ons dan te hulp geschoten en ze hebben de touwen aan één kant vastgekleefd op de tafel. er waren ook die het opeens doorhadden dat als ze veel rietjes gebruikten ze toch ook wel veel vlugger klaar waren. daaraan zie je hoe klein ze ook zijn, clever en doordacht zijn ze toch wel. er waren er ook bij die dat niet zo leuk vonden en die hoopten dat juf het voor hen ging doen maar ze kwamen van een koude kermis thuis want juf wilde wel helpen als het moeilijk ging maar zij moesten toch wel het leeuwendeel doen.


morgen is open en dicht aan de beurt en dan koppelen we er ook een meetlesje aan want ieder potje moet zijn eigen deksel terug hebben en soms zal dat wel eens meet- en paswerk worden.

 
jarige Floranne en ook nog groot en klein03.11.2014
er was er eentje jarig en dat was onze Floranne en dat moesten we natuurlijk vieren. eerst hebben we uit volle borst gezongen en gedanst en toen hebben we terug een zotte ballon opgeblazen tot groot jolijt van allen. de mama had ook voor iedereen lekkere wafeltjes mee en toen deze op waren hebben we er een lekkere chocomelk bij gedronken. iedereen was verzadigd en dus konden we er volop invliegen. vandaag zijn we gestart met de begrippen groot en klein. iedereen had van thuis uit 2 voorwerpen mee nl een groot en een klein en dat hebben we natuurlijk uitgebreid bekeken (er zaten heel veel toffe dingen bij en het plezante was dat er een hele grote verscheidenheid bij zat) en daarna hebben we 2 verzamelingen gemaakt. we hebben ook nog een kleefopdracht gemaakt waarbij we de muizen bij de juiste kaas moesten kleven. na de speeltijd was het dan ook tijd om een doosje te schilderen, wat daar nog allemaal mee zal gebeuren zal je later wel horen. het was direct een start boordevol afwisseling....de nieuwe peuters hadden zich vandaag heel goed aangepast en deden overal vlotjes aan mee.
 

foto Frele is jammergenoeg mislukt. vervolg morgen
 

 
jarige Doryane23.10.2014
hiep hiep hoera, we hadden voor de eerste keer een verjaardag in onze klas. Doryane werd vandaag 3 jaar en dat hebben we natuurlijk uitgebreid gevierd. ze had ook alle ingrediënten mee om een câke te maken en die hebben we dan ook allen samen klaargemaakt. nadat hij gebakken en afgekoeld was hebben we hem lekker opgesmuld. toen we daarmee klaar waren was het tijd om onze tanden te poetsen (deze foto's vind je terug onder foto's)
  

we wensen iedereen een prettige vakantie en op 3 november vliegen we er weer allemaal samen in en dan verwelkomen we ook 7 nieuwe kapoenen in onze klas. we kijken er allen naar uit. TOT DAN!!!
 
de mol17.10.2014
vandaag werd de mol bij ons in de kijker gezet en we ontdekten dat hij sterke poten heeft waar hij heel goed mee kan graven. we zagen ook dat hij de aarde helemaal naar boven bracht. de juf had een lumineus idee want we zouden zelf een molshoop (op papier natuurlijk) beschilderen met modder. maar hoe maak je modder? daar stelde juf Ann nu toch wel een moeilijke vraag hoor! de juf moest ons toch wel wat tips geven en een heleboel tips later hadden we eindelijk door dat je daarvoor aarde en water nodig hebt. waar vind je aarde vroeg de juf ook en wij wezen allemaal naar buiten en zeiden : daar en ook nu ging er toch wel wat tijd en evenveel vragen over voor we doorhadden dat de juf wilde dat we BUITEN zeiden. toen we goed wisten wat we allemaal nodig hadden trokken we onze jassen aan en met een potje en scheplepeltje in de aanslag gingen we op zoek naar aarde. we hebben toch wel heel goed moeten zoeken want we vonden niet veel vrije aarde, eenmaal we de aarde gevonden hadden mochten we beginnen scheppen in onze pot. daarna gingen we terug naar de klas, daar moesten we water doen bij onze aarde, eens goed roeren en dan hopsakee : schilder de molshoop maar HELEMAAL !
  
de egel13.10.2014
vandaag hebben we veel dingen mogen uitproberen, de juf vertelde een verhaaltje over een egel en daarna moesten wij een egel beschilderen met zelfgemaakte zandverf. dat voelt wat ruw aan en een egel kan je nu ook niet echt zacht noemen. we kregen een potje met verf in en ook nog een pot met zand en een lepeltje. we moesten zelf het zand in onze pot scheppen en als we dachten dat er genoeg zand in onze pot zat moesten we roeren, tsjonge dat liep niet altijd van een leien dakje, dat was lastiger dan we gedacht hadden. eenmaal we goed geroerd hadden was het tijd om onze egel te beschilderen, voor één keer mochten we nu heel veel verf gebruiken, eerst vonden we dat wat raar, maar eenmaal we goed bezig waren gingen we er helemaal voor.
na de speeltijd was het dan tijd voor een schaduwenspel van kabouter plop, we moesten toch wel heel goed kijken want soms leken ze wel een beetje op elkaar. gelukkig gaf de juf zo nu en dan eens een goede tip. na de middag was het dan tijd om de knikkertechniek toe te passen, maar we deden dit niet met knikkers maar met geraapte noten en kastanjes uit het bos. er stonden 3 potjes verf met lepels in op de tafel, we moesten een noot nemen en deze in de verf leggen daarna moesten we hem met de lepel eruit halen en deze in onze doos gooien. hadden we veel noten dan mochten we ze doen rollen over ons blad. gelukkig had de juf een goede vod om te poetsen want zo nu en dan viel er een noot of lepel op de grond.
we vonden dit heel tof om te doen.
 

   


 
Marylin de dikke spin10.10.2014
deze week leerden we een leuk liedje over Marylin de dikke spin en natuurlijk wilden we zelf een Marylin maken en dat deden we met klei. tsjonge, daar een bol van maken was toch niet altijd evident en die poten er dan nog instoppen dat was ook niet van de poes. maar iedereen was naarstig bezig want ze wilden allemaal een Marylin hebben. na de speeltijd was het dan ook tijd om de verdrietige eekhoorn zijn staart terug te geven. het rare was, juf had drie stiften aan elkaar gehangen, dat was toch wel iets speciaals hoor. volgende week blijven we ons nog inleven in de herfst en het bosgebeuren....   


 
regenen09.10.2014
vandaag was de opdracht : laat het maar eens goed regenen op je blad. het had gisteren heel veel geregend en daarom dacht de juf : waarom het eens binnen niet laten regenen. we kregen allerlei materialen zoals pipetten, neusdruppelflesjes, potjes met één gat erin, tandenborstels, krulspellen, kammen... en natuurlijk ook verdunde blauwe verf en daarmee mochten wij experimenteren...
de ene zijn blad had in een stortbui gezeten en van de ander was het maar aan het motregenen, de ene zou het blijven laten regenen hebben en een ander had er vlug genoeg van.... het resultaat was nu eens van geen belang maar wel de beleving en het plezier dat ze eraan beleefden..
deze namiddag hadden de juffen ook nog een leuke verrassing voor ons in petto, er kwam nl een oehoe op bezoek en dat vonden wij heel imposant. er was ook een arend bij maar die was een beetje te lui om te vliegen. naar het schijnt stond hij een beetje te dik en moest hij eerst een dagje vasten en daarna zou hij beter vliegen. de uil had wel grote honger want iedere keer als hij het kuikentje zag vloog hij erop af en de kinderen vonden dat super, de kids vonden dat heel leuk dat hij zo laag vloog want zo konden ze heel goed zien hoe de uil vloog.
 

 
appelmoes maken03.10.2014
onze fruitweek hebben we afgesloten met het maken van appelmoes (en dit natuurlijk met onze eigen geplukte appels). dit deden we aan de hand van een foto-kookboek waarin stap voor stap te zien is wat we moeten doen. leuk hé! amaai het was soms wel hard labeur want die appels snijden dat was nog niet al te gemakkelijk. de ene sneden als boter maar de andere waren toch wel vrij hard hoor. gelukkig hadden we allemaal vrij veel spieren en lukte het toch. gelukkig had iedereen op het einde van de rit nog al zijn vingers.... er waren er ook bij waarvan de gesneden appels vlugger in hun mond vlogen dan in hun pot en toen ik er iets van zei, zei Jérôme direct : maar dat is wel lekker hé!. ze vonden het ook heel leuk om er suiker en citroensap in te doen. en na het harde werken moest er natuurlijk geproefd worden en amaai, er zitten echte smulpapen in mijn klas. eten dat ze kunnen!!! dit lekkere smulmoment werd afgesloten met het drinken van lekkere fruitsap die voor ons werd klaargemaakt door de kinderen van juf Trui.  na de speeltijd was er dan nog een fruit-proevertjes moment en wederom was alles in één, twee op, vooral de kiwi's, druiven en ananas waren de toppers. ons mondje was voortdurend in beweging en we hebben vandaag zeker géén honger moeten lijden.

 
rupsje nooit genoeg29.09.2014
vandaag zijn we naar de boomgaard geweest en dat met onze laarsjes aan, dat op zich vonden wij al de max. toen we daar aankwamen mochten we van appels en peren van de bomen trekken, noten rapen, kiwi's plukken, en we mochten ook alles proeven en daarna hebben we onze emmertjes gevuld met al dat lekkers. er waren ook heel veel slakken in de boomgaard en wij hebben ze allen gestreeld en we kwamen tot de constatering dat dat toch wel heel zacht aanvoelt. eenmaal terug in de klas moesten we alles sorteren in de juiste bakken en het viel wel op dat we vooral veel appels mee hadden want dat was toch wel onze grootste verzameling. eenmaal we daarmee klaar waren mochten we luisteren naar het verhaaltje rupsje nooit genoeg en daarna kwamen er verschillende activiteiten aan bod : een rups stempelen met onze handen en dit volgens stappenplan, een ruspsje nooit genoeg spitten volgens kleurenpatroon en het gezelschapsspel : de boomgaard spelen...je merkt het was een dag boordevol leuke activiteiten.
 
 

 
afsluiter knuffelweek26.09.2014
vandaag hebben we onze knuffelweek afgesloten met een wel heel spectaculaire activiteit, ze was wel een beetje gevaarlijk, maar we waren heel voorzichtig. ik hoor jullie nu al denken : oeioei, wat hebben ze daar nu weer uitgespookt. wel, wij moesten eerst wascosnippers strooien op de poten van onze beer, wat onze fijne vingervaardigheid stimuleerde, daarna legden we er een blad op en wij mochten er dan "MET EEN ECHT" strijkijzer op strijken. toen we het blad eraf haalden en eens mochten voelen ondervonden we automatisch dat dit blad wel warm had en dat wisten we iedere keer verwonderd te vertellen.
we hebben ook nog de beren mogen sorteren van klein naar groot, eerst deden we dit met echte beren en daarna moesten we het doen met papieren beren.
 

 
 


 
De buik van onze beer25.09.2014
we zijn al de hele week bezig rond knuffels en we hebben ook al heel wat afgeknuffeld, ook de ruimtelijke begrippen zijn al heel veel aan bod gekomen. de juf had onze knuffel ook nog eens verstopt en wij moesten hem zoeken en amaai wat kunnen ze goed zoeken! gelukkig waren het geen echte dieren of ze waren allemaal gebeten. het grappige is dat ze vlug de knuffel van een ander zien maar dat ze bijna struikelen over hun eigen knuffel. gelukkig gaf juf Ann zo nu en dan wat tips, want anders waren we nog niet thuis en liepen we nog altijd te zoeken. we zijn een beertje aan het knutselen en vandaag moesten we 2 poten bekleven en de buik van de beer opvullen. wat gebruikten we hier voor : papier om propjes te maken, froezelpapier dat we in stukken moesten doen en nog wat pluimpjes om op te vrolijken. dit alles moesten we in onze plastiekzak steken. pfff wat was dat hard werken want en de zak vasthouden en er van alles instoppen is toch wel niet gemakkelijk hoor, bij de ene wilde er niets in, bij de ander viel het er allemaal weer uit...en die pluimen bleven maar in het rond vliegen. gelukkig heeft juf Ann een goeie borstel, stoffer en blik want de grond lag mooi bezaaid...
  
knuffels22.09.2014
vandaag zijn we gestart met het thema knuffels. de kids mogen naar hartelust spelen in de tent en we doen ook allerlei leuke dingen met de knuffels : zoals dansen en zingen, stoelendans, zoek je eigen knuffel (wat was dat moeilijk, soms stonden we er met onze neus bovenop en vonden we ze toch niet en het was ook zo dat we de knuffels van de anderen rapper vonden dan die van onszelf)... we mochten ook de kop van onze beer schilderen en dat deden we niet met gewone verf, nee we moesten zelf zandverf maken en zoals je wel vermoedt is dat verf en daarbij moesten we zand doen en dat geheel moesten we goed mengen en daarmee mochten we dan schilderen en dat is niet zo evident want die korrelstructuur zorgt ervoor dat de borstel niet gemakkelijk kan wrijven. daarna had de juf 4 bedden en 4 knuffels klaargezet en wij moesten de juiste knuffel in het juiste bed stoppen.
 
  

 
jarige Jules19.09.2014
vandaag was onze Jules dan eindelijk jarig en dat hebben we vol overgave gevierd. we hebben eerst onze keeltjes goed gesmeerd en daarna hebben we gezongen dat het een lieve lust was. Jules werd er super blij van. hij heeft ook een cadeau'tje gekregen en een ballon en tot groot jolijt van ons allen ging die ballon weer vliegen en het was wel een beetje een 'vuile' ballon want hij durfde "protjes" laten. toen was het tijd om de taart klaar te maken. de juf had een kookboek met allemaal foto's mee en wij moesten doen wat er op die foto's stond. de juf hield voorzeker nu en dan wel eens haar hart vast want ons mikvermogen was niet altijd tiptop. gelukkig is alles wel goed in de kom terecht gekomen en zijn we erin geslaagd om  een lekker beslag te maken, dit alles deden we dan in de bakvorm en de oven deed voor ons de rest. nadat de taart goed afgekoeld was mochten we allen samen smikkelen en smullen en we vermoeden dat de muizen ook wel een restje zullen kunnen meepikken. na de middag volgde dan de shmink- en fotosessie. en daarna was het tijd om naar huis te gaan. jammer hé! wat vliegt de tijd toch snel...
 
  
  
 
  
 
 
thema jarig zijn18.09.2014
morgen is het zover : onze Jules is jarig en dat willen wij allen samen heel graag vieren. het is wel zo dat wij de andere dagen al veel beleefd hebben rond Jules zijn verjaardag. we hebben al ballonnen geschilderd in de juiste kleur, juf Ann had ook een vertelplaat waar we zelf allerlei voorwerpen konden op plaatsen, we leerden tellen tot 3 en vandaag mochten er al een paar proberen om zelf een pakje te maken. oei,oei,oei, die plakband deed toch niet altijd wat wij eraan vroegen, soms werd hij zomaar één meter lang en we raakten er helemaal mee in de knoei. het was een beetje klungelen maar we vonden het wel leuk. spelenderwijs leerden we ook hoe groot ons inpakpapier moest zijn want een klein blaadje voor een grote blok dat was toch niet zo'n goed idee. we leerden ook om met onze 2 handen samen te werken en dat was niet altijd evident hoor, we leerden ook hoe we gekke bekken moesten trekken en als laatste ook nog hoe we de juiste weg naar de taart of het kado moeten volgen en nu kijken we vol spanning uit naar de verjaardag van Jules, NOG 1 KEER SLAPEN !!!


 


 
bijna jarige Jules15.09.2014
nog 4 keer slapen en onze Jules is jarig, het aftellen is begonnen en we kijken vol verwachting en spanning uit naar zijn verjaardag zelf. we moesten nu ook al oefenen om kaarsjes uit te blazen en dat hebben we een beetje origineler aangepakt want we hebben verschillende voorwerpen genomen en geprobeerd om die weg te blazen. juf Ann heeft zo nu en dan wel eens een douche gekregen. spelenderwijs ontdekten we zo dat sommige voorwerpen toch wel wat te zwaar waren en moesten we schateren omdat bv pluimpjes ver in de lucht vlogen. we hebben ook onze eigen kroon gestempeld en als nevengroepje mochten de kids taartjes maken met plasticine en echte verjaardagskaarsjes en dat vonden ze heel leuk. Luca had ballonnen mee en natuurlijk hebben we daar ook mee gespeeld en juf Ann deed toch wel wat zotjes met die ballon en het was alle hens aan dek in de klas. na de speeltijd in de namiddag moesten ze al hun gerief in de boekentas steken en ik zei : wat duurt dat lang, het duurt zo lang dat ik er van in slaap val. en ik begon een beetje te snurken en te doen alsof ik sliep. de kids hadden een hele hoop plezier en riepen uit zichzelf : wakker worden!!!, ik speelde of ik amper wakker kwam en er waren er bij die bijna niet meer bijkwamen van het lachen. ik denk dat het 6de leerjaar boven onze klas wel eventjes in hun haren aan het krabben waren want heel stilletjes verliep dit toch niet allemaal.

 
 
eetbare boekentas maken11.09.2014
vandaag hebben we een eetbare boekentas mogen maken, hoe hebben we dit gedaan : eerst kregen wij een koekje en daarna mochten we met een mes chocopasta uit de chocopot halen (oei oei, de chocopot zag er niet meer uit op het einde!!!) en dit moesten we dan open smeren op ons koekje. op het einde kregen we van de juf een spaghettisnoepje en een smartie en daarmee moesten we ons koekje versieren. de juf bracht dit alles aan aan de hand van een tafelpoppenspel en ik ging met mijn vinger wat choco uit de pot halen en amaai, Lotte gaf van katoen hoor, ze zei direct luid en duidelijk : DA MAG NIE ! JE MOET DA MET EEN MES DOEN !!!, de kids hadden tijdens het poppenspel heel veel plezier want met momenten zaten ze te schateren van het lachen, het werkte zo aanstekelijk dat zelfs ik moest mee lachen. eenmaal alle koekjes gesmeerd waren was het smultijd!!!
 


 
handen wassen09.09.2014
vandaag hebben we heel veel gespeeld en gewerkt maar we hebben vooral ook geleerd hoe we onze handen moeten wassen na een schilderbeurt, want velen denken dat je handen proper worden door gewoon eens je handen in het water te stoppen maar ze vergeten dat ze ook nog moeten wrijven. de juf bracht dit aan adhv een fotoboek dat we moesten volgen en hopelijk weten we nu allemaal hoe we een handen-wasbeurt efficiënt moeten aanpakken.
 


 
 


 
vriendjes08.09.2014
vandaag hebben we geleerd dat beertje Brom de dikke vriend is van Jules en we hebben ook een grappig versje geleerd over beertje Brom en het leuke is dat we zo heel laag mogen praten zoals beren nu eenmaal doen. we kregen daarna allemaal een beertje en dat moesten we bestempelen en de kunst op zich is : zorg dat je beer niet wegloopt en zorg ervoor dat hij helemaal bruin wordt...aan ons de kunst om die 2 zaken in orde te laten komen. toen iedereen hiermee klaar was zijn we overgeschakeld naar een denkwerkje. we moesten nl de juiste boekentas aan de juiste kapstok hangen. eerst hebben we dit samen in de kring gedaan met grote gekleurde boekentassen, daarna hebben we het samen gedaan op het kleine werkblad en daarna kregen we elk ons blad en mochten we het alleen proberen. de juf vertelde ook nog een verhaaltje over 2 beren en de dag hebben we afgesloten al puzzelend. het was een dag boordevol ervaringen.
 
 


 
afsluiter van de eerste week05.09.2014
vandaag was het de laatste dag van de week maar dat wil daarom niet zeggen dat we minder gedaan hebben in de klas. de juf heeft een verhaaltje vertelt van Jules die naar de klas ging en daar was er ook een meisje aan het wenen en wij wisten de oplossing want de kids vertelden zelf : de mama's en de papa's komen "altijd" terug. daarna moesten we op de zelfgeschilderde boekentas onze eigen foto zoeken en daar onze eigen symbool bij kleven, dat lukte natuurlijk prima, maar vanaf volgende week moeten ze een ander symbool bij de juiste persoon kunnen kleven en dat is al heel wat moeilijker. we hebben vandaag ook ons eigen symbool gevingerstempeld en we mochten maar 1 vinger gebruiken maar er waren er toch bij die voorzeker begrepen hadden dat juf gezegd had 1 HAND !!! die hadden pech want ze hadden veel werk om hun handen weer proper te krijgen. de kunst was ook dat we moesten stempelen en niet wrijven maar de verleiding om toch te wrijven was soms wel heel groot want ach ja, dan ben je wel veel vluuger klaar hé!!! dan had de juf nog een activiteit voor ons in petto : scheuren. amaai dat is pas moeilijk hoor, die knijpertjes deden toch niet altijd wat wij hen vroegen, maar ze zeggen altijd : oefening baart kunst.
 


 


 
 
 
 
de boekentassendag04.09.2014
hoho, vandaag hadden wij een druk programma hoor want we hebben heel veel gedaan. we moesten eerst allemaal onze boekentas gaan halen. de juf gaf ons dan allerlei opdrachten : zet de boekentas op je hoofd, zet ze op je voeten....daarna toonde de juf foto's van Jules met zijn boekentas en wij moesten dat nadoen. eenmaal we dat goed onder de knie hadden kregen we allemaal een blad met Julen op die zijn boekentas op verschillende plaatsen houdt en wij moesten de 2 dezelfde bij elkaar zoeken, dat was niet altijd gemakkelijk hoor want we moesten heel goed kijken en de juffen vroegen dan ook nog eens om te verwoorden waar de boekentas juist was. toen we dat allemaal achter de rug hadden hebben we ook nog allemaal een Jules moeten kleuren met wasco en last but not least : een appel versieren met de knikkertechniek. je merkt mama en papa dat we vandaag hééééél veel gewerkt hebben. we zullen allemaal goed slapen.
  
onze tweede dag02.09.2014
er waren toch wel al wat meer waterlandertjes dan de eerste dag (maar dat was te verwachten hé, want nu wisten ze wat er juist ging gebeuren, mama en papa gaan nl voor een hele tijd weg en dat vinden ze soms super lastig) maar deze waren ook vlug over, eenmaal we goed gelanceerd waren in de kring en we allen begonnen te werken en te spelen was het verdriet van iedereen over. we hebben vandaag onze hersenen al goed mogen pijnigen en ook onze vingers moesten heel soepel gemaakt worden om te kunnen knippen, gelukkig heeft iedereen nog zijn tong en al zijn vingers.

 

 
mijn eerste schooldag01.09.2014
vandaag was het voor velen onder ons een hele spannende dag want we mochten voor de eerste keer naar de klas. de ene kwam gezwind binnen en  bij de ander was het een beetje met afhangende schouders en de bijhorende traantjes. gelukkig konden de knuffeltjes en fopspenen toch wel de nodige troost geven en zo kwam iedereen tot rust. er zaten er ook een hele boel bij die konden gieren zoals "paptaartjes" (zoals wij op zijn westvlaams zeggen) als juf eens grappig deed met Jules. we zijn er ook al direct ingevlogen om te schilderen en de kids waren toch wel enthousiast, er waren er zelfs bij die het zagen zitten om er 2 te schilderen, dat belooft.
 
 


 


 
Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!