Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 
zoeken
   


6lj  
Gert Troch  


 
Agenda 6de leerjaar05.06.2016
 
Stoumont 201610.05.2016

Download een lijst "Wat neem ik mee?"
De voorbije jaren werden we regelmatig geconfronteerd met teken. Het is interessant als u het een en ander van deze beestjes weet. Bekijk het document en KLIK HIER!

Bos en Sport
Route de l'Amblève 88
4987 Stoumont
tel.: 080 78 64 22 (enkel in noodgevallen)

email: bosklassen (at) beveren-leie.be

 
Stoumont 2016 - foto s en filmpjes22.05.2016
   
 
Stoumont 2016 - programma10.05.2016

 
MAANDAG
DINSDAG
WOENSDAG
DONDERDAG
VRIJDAG
07.00
vertrek
(om 7.30u. verzamelen)
opstaan
klaarmaken
ontbijt
opstaan
klaarmaken
ontbijt
opstaan
klaarmaken
ontbijt
opstaan
klaarmaken
ontbijt
09.00
  voorbereiding en uitleg Mountainbike
Mountenbike naar Coo
begeleid bezoek aan de grotten van Comblain-au-Pont
WILDCRAFT


Wildcraft betekent “Levenstechnieken in en met de natuur”
Hoe warm blijven, water drinken en eten in de natuur?

 
kamers in orde brengen + inpakken
11.00
aankomst te Wéris
bezoek aan de dolmen en menhirs
beklimming van de Côte-de-Wannes
vertrek naar de burcht van Logne
pick-nick
vrije tijd
wandelingetje
verrassingsactiviteit
13.00
pick-nick
 pick-nick
bezoek aan de waterkrachtcentrale van Coo
geleid bezoek aan de burcht van Logne 
pick-nick
terug naar Beveren-Leie
14.00
rit naar Stoumont bezoek aan (Plopsa-)Coo   
 
15.00
aankomst in Stoumont
verkenningswandeling
 met de mountainbike terug naar Stoumont vieruurtje
verrassingsactiviteit
terug naar Stoumont
 
aankomst te Beveren-Leie (17.00u.)
18.30
avondmaal avondmaal avondmaal avondmaal in bed ;-)
19.30
kamers installeren
douchen
knutselactiviteit
gezelschapsspelen
douchen
brieven schrijven gezelschapsspelen
douchen
gezelschapsspelen

douchen
vrij podium + fuif

 
21.30
in bed in bed in bed vrij podium + fuif  
22.30

    in bed  
 
Stoumont 2016 - kamernamen10.05.2016
 
Verslag wedstrijd Robocup junior 201620.05.2016
Zaterdag 30/04 was het zover. De wedstrijd   vond plaats. De Robocup is een wedstrijd waarmee je samen met een robot moet dansen die je zelf moet programmeren en bouwen. Die dag hebben we veel moeten doen. Iedereen was zenuwachtig en nieuwsgierig hoe het daar op de wedstrijd zou zijn.

De dag voor de grote dag. Iedereen was zenuwachtig. We brachten nog de laatste puntjes in orde. Zo maakten team Dieren nog een reservejasje voor Kitty (de robot), haalde team Minions de laatste fouten uit hun programmatie en schilderde team Ruimte nog de laatste helmen. We hebben ook een kleine generale repetitie gehouden voor het 5de leerjaar en enkele kleuterklassen. Zij vonden het alleszins zeer goed. Tijdens die oefenoptredens verliep alles perfect volgens plan.
Daarna moest alles nog klaargezet worden. We moesten zeker de robots, kledij, decor en de laptop meenemen. We schreven het ook allemaal op een briefje om alles nog eens te kunnen checken vlak voor het vertrek.Zaterdag 30 april. We zijn vertrokken met volgeladen auto’s om 8u. De rit ging eigenlijk vrij vlot en er was geen file. Een uur later zijn we aangekomen in “Tour & Taxis“ vlakbij het Zuidstation van Brussel. Iedereen was in zijn nopjes, want hier hadden we maanden aan gewerkt. We waren ook heel goed voorbereid, dus we keken allemaal zelfzeker uit naar de wedstrijd zelf.
Nadat we onze tafel hadden gevonden, moest Team Ruimte (Maxime, Sam, Elian, Thymo Senne en Olivier) al direct naar de jury voor een interview. We hadden ons goed voorbereid op de vragen die ze konden stellen. De papa van Robin hielp ons daarbij. De jury stelde vooral vragen over hoe we de robot hadden gebouwd en geprogrammeerd maar ook over het decor en het thema en het team zelf. Kort na de eerste groep volgden Team Dieren (Noémie, Maïthé, Febe, Evie, Linde en Robin) en Team Minions (Geike, Liesl, Alexine, Sarah, Kimberly en Eline). Na al de goede commentaar van de jury wisten we zeker (nu ja) dat we een (of misschien meer) podiumplaatsen zouden behalen.

Voor de wedstrijd begon mochten we nog een beetje rondlopen in het grote gebouw want daar was namelijk een wetenschapsbeurs aan de gang.

‘s Middags om 12.30u. begon de wedstrijd, maar wij gingen al wat vroeger naar de plaats waar de wedstrijd zich afspeelde om ons goed voor te bereiden. Achter het podium kwamen we onze presentator tegen en dat was niemand minder dan Dempsey van het Ketnetprogramma “Helden”. Iedereen wou een handtekening van Dempsey. Als eerste van onze klas moest team Dieren optreden, daarna team Ruimte en dan team Minions. Behalve enkele kleine probleempjes, verliep alles zoals gepland! Na de optredens waren we behoorlijk tevreden over ons zelf, de een meer dan de ander, maar we hoopten allemaal dat we met de klas het podium zouden halen.

‘s Namiddags om 4 uur was het zover: toen mochten we eindelijk de uitslag weten. Iedereen was super nerveus. Onze presentator wist de sfeer er wel in te brengen. Toen het aan onze categorie, dansen voor het lager onderwijs, was werden we nog nerveuzer. Hij begon met de derde plaats aan te kondigen, maar wij behaalden die niet. De tweede plaats echter was voor team Minions. Toen hij zei dat de eerste plaats voor team Dieren was (ook van onze school) waren we allemaal door het dolle heen!!! We hadden gewonnen!!! Wel jammer dat team Ruimte niet in de top 3 terecht is gekomen!

Tot slot willen we toch nog even onze sponsors bedanken. Zonder de sponsors was het allemaal niet gelukt want de robots en de decors kosten toch heel wat geld!!! Dus bedankt aan de sponsors Ducavo en ‘ t Courantje die ons gesteund hebben!De leerlingen van het zesde leerjaar.
 
Stop Motion filmpjes 201610.05.2016


 
Robocup 2016 - de filmpjes03.05.2016
In afwachting van een verslag over onze wedstrijd in Brussel, hier alvast de filmpjes van het optreden en de commentaren achteraf:

team Ruimte:


team Dieren:


team Minions:
 
Robocup-verslag over team Dieren.12.04.2016
Hallo, hier zijn we weer: ‘Team Dieren’

Intussen hebben we weer heel wat gedaan. Nu is ons dansje helemaal af. We moesten wel van onze meester meer dansen met de robot en dat hebben we dus gedaan. Nu moeten de dansers tijgers spelen en het tijgerwelpje (robot) beschermen tegen de jager.

We hebben ook al heel wat decor geknutseld. We hebben nog een struik bij gemaakt van karton. We zijn nu ook volop bezig met ons bloemenpoortje af te werken waaruit de robot opduikt. We hebben met heel de groep beslist om een tweede robot te gebruiken om het poortje te laten openen wanneer de robot er in het begin van het liedje uit komt.

We hebben ook al de achtergrond voor het stop-motion filmpje gemaakt. Het filmpje gaat over een meisje dat door de jungle loopt en één voor één komen dieren achter haar stappen. Eenvoudig maar cool.

Op de wedstrijd zelf zijn er maar drie dansers (Febe, Evie en Robin). De anderen (Noémie, Maïthé en Linde) kunnen jammer genoeg niet aanwezig zijn bij de wedstrijd zelf.
Nu moeten we wel nog terug naar de jungle geraken, dus we hebben nog het spannendste avontuur te gaan.

Tot de volgende keer
Team Dieren

p.s: Kitty is ook al zenuwachtig voor de wedstrijd. Dieren hé!!!!!!
 
Verslag leerlingenraad 29-0208.03.2016
De  Leerlingenraad
van maandag 29 februari 2016


We begonnen met...

1. De tevredenheidstest

De directeur en de leerkrachten willen eens kijken wat onze leerlingen over de school denken.

De tevredenheidstest gaat over:
je klas
de school
de lessen en vakken
de juf of meester

Je mag de tevredenheidstest maar 1 keer maken en je moet ook 65 vragen oplossen
De tevredenheidstest wordt gemaakt op de computer.

MAAR HET IS GEEN EXAMEN en je geeft je EIGEN MENING

Daarna bespraken we...

2.gedichtendag

gedichtenmuur:

In de leerlingenraad hebben we besloten om de gedichten die we gemaakt hebben naar aanleiding van de gedichtendag op een “gedichten muur” te tonen. Zo kan iedereen onze gedichten lezen.

onze ideeën:


We kunnen een bord maken met de tekst “GEDICHTENMUUR ”

 We willen de gedichten indelen in verschillende thema’s

 We zullen de gedichten verzamelen en naar meester Brecht brengen tegen VRIJDAGMIDDAG 11 maart 2016


Toen spraken we nog over…

3. Kussentjeslezen

het kussentjeslezen werd aangepast. Je kan nu ook spelletjes spelen over de middag. Op maandag mogen het 1ste en 2de leerjaar lezen en spelen, op dinsdag is het aan het 3de en 4de leerjaar. En op donderdagmiddag kunnen het 5de en 6de leerjaar aan de slag.

  Het goede:
iedereen kan zich goed bezighouden
vrije keuze tussen lezen en spellen spelen
de directeur heeft nog een verrassing: voor het 5e en het 6e leerjaar
zijn er  80 vlaamse filmpjes (boeken) ter beschikking!!
Dat zijn kleine, spannende boekjes van 30-40 pagina’s.
                              
   Het voorstel:
Wie spelletjes speelt, kan dat doen in de refter of de inkom, zo worden de lezers niet gestoord.
 of
de lezers gebruiken oordopjes.

Er werd ook nog een vraag gesteld over...

4. GSM’S

We hebben met de leerlingenraad over de GSM’S gesproken. De leerlingen mogen geen GSM’S meenemen naar de school. De GSM’S blijven THUIS!!!! Ook niet tijdens de overgang van school naar huis of andere activiteiten. Als je wilt BELLEN, dan ga je naar DE DIRECTEUR!!! Je bent zelf verantwoordelijk voor je GSM!


Eline en Liesl

 
Handbaltornooi Desselgem08.03.2016
Op woensdag 24 februari 2016 nam de derde graad van de Stedelijke Basisschool Beveren-Leie deel aan het handbaltornooi in Desselgem. We waren met 10 ’’zenuwachtige’’ deelnemers in totaal: Hanne, Sarah, Amelie, Cato, Sam, Olivier, Robin, Thymo, Senne en Maxime.

Na een tijdje waren de zenuwen weg en hadden we veel plezier. Onze doelmannen (Sam, Thymo en Robin) en doelvrouw (Hanne) deden het perfect met maar een stuk of 6 doelpunten binnengelaten in vier matchen (wat heel weinig is). We hadden goede tegenstanders maar toch hebben we ze kunnen verslaan. Ons team had nooit gedacht dat we gingen eindigen op de eerste plaats! Dat was allemaal nooit gebeurd zonder onze goede coaches (Rony en meester Gert). Zij hebben gezegd wie er waar moest spelen, in welke opstelling we moesten spelen en we wisten ook dat onze klasgenoten achter ons stonden. Dus we gingen vol vertrouwen naar de sporthal van Desselgem. We speelden uitstekend samen, zeiden de supporters en dat was ook zo want we wonnen iedere keer met hoge scores: 6-2 tegen Talentensprong, 6-2 tegen Sint-Eloois-Vijve, 14-1 tegen Vrije Basisschool Biest en 8-1 tegen Vrije Basisschool Desselgem.
     

Het was een toffe en sportieve dag. Iedereen heeft zich geamuseerd!
 
 
Boekenquiz Middenschool Groenhove29.02.2016
Op woensdag 24 februari gingen we naar Middenschool Groenhove om er deel te nemen aan een boekenquiz. Onze vertegenwoordigers waren Linde, Liesl, Noémie, Maithé en Alexine.
De boeken die ze moesten lezen waren: Hotel de grote L, De grijze Jager, Nachtraven en de verboden postbode, Ik kan nog steeds niet vliegen, Jakie en de chocoladefabriek. In de klas moesten we ook een verteller kiezen en dat was Sarah. Zij moest aan de jury vertellen over de joker die we moesten knutselen.
 
   

De joker is iets dat de klas zelf moest maken met het thema ‘Buiten de stad’ (het thema van de boekenweek). Wij hadden een kijkdoos gemaakt met daarin een zelf gemaakt stop-motion filmpje. We hadden de doos versierd door die met hoge gebouwen te bekleven. Dat moest de stad voorstellen . Als je door de ramen keek, zag je natuur met er middenin het stop-motion filmpje.
Als je de joker ingezet had, kreeg je dan voor de vragen over dat boek dubbele punten. Wij hadden onze joker ingezet op het boek “Nachtraven en de verdwenen postbode”. Jammer genoeg konden we niet alle juiste antwoorden geven waardoor we heel wat punten verloren.

   

Aan het einde van de quiz zaten we jammer genoeg niet in de top drie, maar de supporters vonden alleszins dat de quizzers het super gedaan hebben!

Linde & Sarah
 
Move tegen pesten 201601.02.2016

 
 
Bezoek aan het HH College van Waregem01.02.2016
We zijn op donderdag 28/01/2016 naar het College in Waregem geweest. Als allereerste hebben we een quiz gedaan. En dan werden we verdeeld in groepen van verschillende scholen. We mochten 4 opdrachten doen:
 • een quiz met de computer
 • Latijn: we kregen een tablet en je moest het juiste woord in het Latijn vertalen
 • natuurkunde: we moesten met een kaarsje en zilverpapier raden of het zuiver water was
 • woord: we moesten door het klaslokaal stappen en allemaal personages nadoen
Als laatste hebben we heerlijke pannenkoeken met chocolademelk gedronken. We hebben een zakje met een USB-stick en informatie over de school en we hebben ook een balpen gekregen.

Het was super leuk!!!

GEIKE EN LIESL
 
 
Prijsuitreiking Junior Journalist-wedstrijd Davidsfonds (24/01/2016)25.01.2016
Uitreiking Davidsfonds

Hallo wij zijn Sarah, Sam en Linde. Samen met de leerlingen van het vrij onderwijs en stedelijke onderwijs van Beveren-Leie hebben we meegedaan aan de jaarlijkse Junior Journalist-wedstrijd van het Davidsfonds. In elke klas waren er drie laureaten die een boek als prijs kregen en uit die 15 laureaten was er één iemand die naar de provinciale wedstrijd mocht. Linde van het zesde leerjaar van het stedelijk onderwijs werd de winnares en mag naar de provinciale wedstrijd. Bij de uitreiking waren we allemaal super zenuwachtig. Daarna was er ook een receptie en konden de kinderen spelen.


Lezing Davidsfonds

Voor de prijsuitreiking was er een lezing over boeken van Jan Van Herreweghe, ook wel Jan Bib genoemd. Hij is van Beveren-Leie en bibliothecaris in de bibliotheek van Harelbeke. Hij is zot van boeken en heeft een speciale kamer gehuurd om al zijn boeken in te bewaren. Hij vertelde op een grappige manier hoe erg zijn passie is. Hij vertelde ook dat je van oude boeken ziek kan worden. Wij denken Dat er niemand meer een oud boek zou willen vasthouden. Hij vertelde ook over mensen die heel rare vragen aan hem stelden zoals “Is er een vervolg op het dagboek van Anne Frank?” en nog veel meer. Hij leest 120 tot 150 boeken per jaar en wil daarom in de voetsporen van bekende schrijvers treden. Dat heeft hij ook al volbracht. Hij kwam naar Beveren voor de rust die je in andere steden niet hebt. Tot op de dag van vandaag heeft hij twee bijzondere passies: de beeldende kunsten en de literatuur. Hij heeft ook heel vaak gezegd dat er niet te veel boeken zijn maar te veel mensen.
 
Vogeltelling21.01.2016
Hallo,

Wij hebben op vrijdag 15/01/2016 meegedaan aan het grote vogelweekend dat Natuurpunt organiseerde. We moesten zoveel mogelijk vogels tellen en dat aantal dan opsturen. We lokten de vogels met voedsel. Wij hebben dat gedaan met de groene ridders, juf Sofie en meester Gert, maar we hebben helaas door het slechte weer alleen maar grote vogels gezien. Zoals de merel, de duif en de kauwen…

Geike en Sarah
 
Verslag leerlingenraad17.01.2016
De vergadering begon met de ideeën van de kinderen.
De ideeën zijn in 9 groepen verdeeld:

ideeën:                                                                                                                      
 • fietsen kleuters: meer
 • uitstappen: pretparken...
 • overnachten op school
 • speelkoffers op de speelplaats
 • kleur op school: graffiti
 • boomhut in het speelbos
 • speelbos: een verdere uitbreiding
 • kinderplekje:  een tweedehandse caravan...
 • een dagje kinderproject: de kinderen van het lager/kleuter mogen kiezen wat ze doen in ruil voor een dagje les 
Waar we ook hebben over gepraat zijn de volgen de dingen:
    
1.  Gedichten dag
2.  De week tegen pesten
3.  “praat het uit”-hutje
4.  kussentjes lezen

1. Gedichtendag:
Je kan zelf gedichten maken en kiezen.
Die kan je dan aan de poëziemuur hangen.
                                                      
2. Week tegen pesten:
Onze school gaat meedoen met de Move Tegen Pesten,
en ons zo op de Pestkaart zetten.

3.   “Praat Het Eruit”-hutje:
De bedoeling van het “Praat Het Eruit”--hutje is.
Als je ruzie hebt kan je altijd in dit Hutje terecht komen.
Daar kan je je ruzie oplossen met de hulp van 2 leerlingen van het 6de leerjaar.
                                                                                                             
4. kussentjes lezen:
Het is de bedoeling om rustig te lezen.
Het begint om kwart voor 1 en om kwart na 1 eindigt het.
Het is ongeveer 25 min. lezen.
JE MAG NIET PRATEN EN NIET FLUISTER!
De maandag en de donderdag is het aan het 3de en het 4de.
De dinsdag en de vrijdag is het aan het 5de en het 6de .
 
Robocup-verslag over team Dieren.14.01.2016
Roar!
Sorry, dat was even onze robot!

Wij zijn Noémie, Maithé, Evie, Linde, Febe en Robin en wij doen mee met de Robocup Junior-wedstrijd en vormen samen 'team dieren'. Onze eerste robot was niet zo’n succes. Hij viel telkens uit elkaar als we aan het oefenen waren en de poten slipten. Dit was hem:

Toen hebben we besloten om een tweede robot te bouwen: Kitty. Onze tweede robot hebben we in één dag gebouwd en we schoven goed op met het programmeren. Van de robot gaan we een tijger maken. Onze tijger wordt vast en zeker de max!
Voor het decor gaan we niet veel verklappen, maar het wordt zeker en vast iets  jungle-achtig.

We hebben wel al een liedje ('Roar' van Katy Perry) en een dansje.
We zijn ook al begonnen met onze kleren te maken. We hebben stof van Maithé en Noémie gekregen waarmee de mémé van Evie kleedjes gemaakt heeft.

We zijn dus beire goe bezig (al zeggen we het zelf)!!
 
 
 
Kerstboompjes knutselen17.12.2015
 Eind november begonnen we al aan het cadeau voor nieuwjaar. We zaagden  houten kerstboompjes met figuurzagen. Tijdens het zagen braken sommigen hun zaag. Gelukkig dat meester de zagen kon maken. Toen iedereen klaar was, schilderden we de boompjes met echte verf. Wie klaar was mocht een gaatje maken midden in de boom. We mochten het zelf doen. We versierden onze boompjes met glitters. Dan verpakten we zelf de boompjes in doorzichtige folie.

 

 
Afvalarme week12.12.2015
Verslag afvalarme week.

Enkele weken geleden was het afvalarme week op school. Maandag 23 november hebben we de papiertjes van alle leerlingen verzameld. De Groene Ridders van elk klas hebben in de klassen over de afvalarme week verteld en iedereen proberen overhalen om zo weinig mogelijk verpakking mee te nemen naar school. Vrijdag keken we wat het verschil was. De leerlingen van de school hebben erg hun best gedaan, zoals je kan zien op de foto’s.

 
afval maandag 23-11

afval vrijdag 27-11

De winnende klas krijgt een diploma. Klas 6 was de meest afvalarme klas van de school want zij brachten vrijdag geen enkel papiertje mee! 4B en 1A hadden bijna geen afval mee (maar 1 kleine verpakking).

Houden jullie vol en proberen jullie zoveel mogelijk afval te vermijden?

Maithé en Eline
De Groene Ridders van het zesde leerjaar
 
De komst van Sinterklaas07.12.2015
Vrijdag 4 december is de Sint op school geweest.
Het zesde is de kleinste kleutertjes gaan halen in hun klas. We zijn samen naar de sint geweest en dat vonden ze heel leuk. Het vierde leerjaar had een dansje voorbereid voor de Sint. We hebben met heel de school ook een liedje gezongen. De Sint vond het heel leuk. Toen kwam hij naar alle klassen met cadeautjes en veel snoep. Het zesde leerjaar heeft een robot gekregen voor de Robocup daar waren we heel blij mee. De zwarte pieten waren zoals altijd heel zot.

Tot volgend jaar, Sinterklaas.

Robin en Kimberley
 
Vergadering Groene Ridders01.12.2015
Vergadering Groene Ridders
dinsdag 24/11/2015

Eerste punt: afvalarme week


Dinsdag hebben we met de groene ridders samen gezeten. We hebben een paar ideeën bedacht voor de afvalarme week, zoals:
 • vuilnisbakken laten weghalen (maar dat kan niet altijd, want ze zitten vast)
 • meer fruit eten
 • de Groene Ridders maken reclame voor de actie in de klassen
 • er een spelletje van maken
 • controleren in de klassen (vrijdag)
De bedoeling van het spelletje is:
De klas die het minst (geen) afval mee naar school heeft gebracht, wint het spel en krijgt een diploma “Zero Afval-klas”. Vrijdag 27 november controleren we dat.


Een tweede puntje van de vergadering was:
Hoe laten we laten we de groene ridders zichtbaar maken?


Ideeën:
 • groene pet met logo
 • groene sjaal
 • badge (groene ridder, rond of rechthoekig)
De Groene Ridders kozen een badge die we zelf gaan maken als herkenningsteken.

Dit was ons verslag van de vergadering van dinsdag
We houden jullie op de hoogte!
Eline en Maithé


 
Technologiebeurs 01.12.2015
We zijn donderdag 26 november naar de beurs ‘Slimme Handen’ geweest. We zijn samen met het 5de leerjaar gegaan. Die beurs ging over techniek en er waren allemaal bedrijven uit Waregem. We werden in drie gelijke groepen verdeeld. We moesten zoveel mogelijk opdrachten volbrengen. Als we een opdracht uitgevoerd hadden, kregen we een beloning. We moesten ondertussen een schiftingsvraag oplossen. We hebben heel veel bijgeleerd.
Linde en Elian

 
Appelpluk12.11.2015
Vorige week zijn een paar leerlingen uit het zesde leerjaar appels gaan plukken bij de appelboom van school. Daarna hebben we ze uitgedeeld aan de kinderen op de speelplaats zodat ze een lekker gezond vieruurtje hadden. In korte tijd hadden we honderden appels. En natuurlijk hebben wij ook een appeltje geproefd en ze we waren overheerlijk! 
Pompoenen uithollen26.10.2015
Vrijdag 23 oktober hebben wij met onze klas pompoenen uitgesneden voor halloween. Er waren grote en kleine  pompoenen. Er zitten enge, boze en grappige pompoenen bij. We deden  het niet in de klas maar buiten op het grasveld. Het was jammer dat Alexine er niet kon bij zijn want zij was ziek. Maar toch hadden wij een toffe middag.


 
Fietstocht WOI26.10.2015
Op donderdag 22 oktober zijn we op studiereis geweest en kwam er een gids met behulp van een presentatie uitleg geven over de Eerste Wereldoorlog in onze klas. Hij had ook een fietstocht uitgestippeld, waar we uit konden leren wat er nog allemaal overblijft van de WOI in de Leiestreek. We hebben bijvoorbeeld een Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog gezien. ‘s Middags hebben we geluncht in de basisschool van Hulste. We bezochten ook het New British Cemetery in Harelbeke.
Toen we terugkwamen van onze lastige maar boeiende tocht, hebben we nog in de klas in groepjes een quiz gedaan van wat we hadden geleerd op de tocht.
Er waren ook 2 begeleiders mee, namelijk de oma’s van Febe. Zonder hen hadden we nooit deze tocht kunnen meemaken. Dus heel erg bedankt oma’s!


 
Schoolfeest Tovercirkeleiland 13.10.2015
Op 10 oktober was het schoolfeest  van de stedelijke basisschool Beveren-Leie. Iedereen was welkom. De kleuters en de leerlingen van de lagere school mochten optreden. Er waren 2 meisjes, Constancia en Pirouetta, op een speciaal eiland beland:  "Tovercirkeleiland". Ze dansten vrolijk en blij. Alle kinderen deden graag mee. Er was veel plezier. De mensen waren omvergeblazen. En zeker van de barbecue. Na het optreden waren er verschillende kraampjes. Je kon er lekkere gebakjes en snoep halen. Er was een gezellige sfeer. Iedereen had het naar zijn zin. Voor degene die niet zijn gekomen was het heel jammer, want het was spectaculair. Kom zeker naar het volgende optreden.
 
   

 
Voorbereiding schoolfeest12.10.2015
De laatste tijd is heel druk geweest want het schoolfeest staat voor de deur. Iedereen doet zijn best om er een mooi schoolfeest van te maken. We zijn heel benieuwd naar het eindresultaat van onze knutselwerken zoals de tovercirkel. We willen er een mooi schoolfeest van maken. Iedereen vindt het reuze om al die dingen te maken. Maar iedereen hoopt vooral dat de tovercirkel niet zal mislukken...

 
Rafiki18.09.2015
We hebben donderdag 17/09 naar de film Rafiki gekeken. Die handelt over de problemen die vluchtelingen soms hebben.

Rafiki is een film over drie jonge meisjes die mekaar al lang kennen maar dan worden ze opgesplitst omdat een van hen illegaal in het land is. Dat laten ze natuurlijk niet zomaar gebeuren. Er komt ruzie van, maar toch blijven ze er in geloven dat alles goed komt. Ze doen er alles aan om hun vriendin hier te laten blijven. Maar in een knip lukt dat niet.   
 
Zelfportretten van onze klas13.10.2015

Sam

Linde

Olivier

Robin

Thymo

Eline

Sarah

Senne

Alexine

Evie

Liesl

Elian

Maithé

Noémie

Maxime

Kimberly

Febe

Geike
 
Ons laatste jaar !!10.09.2015
We zijn goed gestart in het laatste jaartje. We zijn nu met 18 want er is een nieuwe leerlinge bijgekomen dit jaar: Kimberly.
Onze klas kijkt vooral uit naar de robocup en de bosklassen.
Samen zijn we een toffe groep!!!
 
Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!