Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 
zoeken
   


6lj a 6lj b
Gert Troch  Brecht Velghe


Snelkoppelingen08.09.2014
 
AGENDA25.08.2014

 
Stoumont 201519.05.2015

Download een lijst "Wat neem ik mee?"
De voorbije jaren werden we regelmatig geconfronteerd met teken. Het is interessant als u het een en ander van deze beestjes weet. Bekijk het document en KLIK HIER!

Bos en Sport
Route de l'Amblève 88
4987 Stoumont
tel.: 080 78 64 22 (enkel in noodgevallen)

email: bosklassen (at) beveren-leie.be

 
Stoumont 2015 - foto en film26.05.2015
Blijkbaar zijn er wat probleempjes met het weergeven van de foto's. Dit zijn de mogelijke oplossingen:
* Heel even wachten vooraleer op de fotoknop te klikken.
* Op het fotoknopje gaan staan, rechter knop van de muis klikken en kiezen voor 'link openen in nieuw venster'.

   
 
Stoumont 2015 - programma19.05.2015
 
MAANDAG
DINSDAG
WOENSDAG
DONDERDAG
VRIJDAG
07.00
vertrek
(om 7.30u. verzamelen)
opstaan
klaarmaken
ontbijt
opstaan
klaarmaken
ontbijt
opstaan
klaarmaken
ontbijt
opstaan
klaarmaken
ontbijt
09.00
  geleid bezoek aan de burcht van Logne voorbereiding en uitleg Mountainbike
Mountenbike naar Coo

WILDCRAFT


Wildcraft betekent “Levenstechnieken in en met de natuur”
Hoe warm blijven, water drinken en eten in de natuur?

 
kamers in orde brengen + inpakken
11.00
aankomst te Wéris
bezoek aan de dolmen en menhirs
 vertrek naar de burcht van Logne beklimming van de Côte-de-Wannes boerengolf
13.00
pick-nick
 pick-nick
vrije tijd
 
pick-nick
waterkrachtcentrale
pick-nick
terug naar Beveren-Leie
14.00
rit naar Stoumont  begeleid bezoek aan de grotten van Comblain-au-Pont bezoek aan Coo  
15.00
aankomst in Stoumont
verkenningswandeling
vieruurtje
terug naar Stoumont
brieven schrijven
 met de mountainbike terug naar Stoumont aankomst te Beveren-Leie (17.00u.)
18.30
avondmaal avondmaal avondmaal avondmaal in bed ;-)
19.30
kamers installeren
douchen
knutselactiviteit
gezelschapsspelen
douchen
gezelschapsspelen
douchen
gezelschapsspelen

douchen
vrij podium + fuif

 
21.30
in bed in bed in bed vrij podium + fuif  
22.30

    in bed  
 
 
Stoumont 2015 - kamernamen19.05.2015
 
Robocup wedstrijd (Malle)13.05.2015
Op zaterdag 9 mei 2015 zijn we, 6A en 6B, naar Malle geweest voor de Robocup Junior-wedstrijd. We namen deel met 3 groepen die als thema FAR WEST, Superhelden en Angry Birds hadden. Om kwart voor 8 moesten we met iedereen op de parking verzamelen om tijdig op de wedstrijdplaats te geraken.

begin in Malle

Rond 9.15u. kwamen alle groepen aan in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle. We kregen van de meester een plaats om onze decors ,robots en computers te zetten en daarna mochten we op het podium eens proberen te dansen. Eerst was het aan Stebabelei 1 (Superhelden), daarna aan Stebabelei 2 (Far West) en een beetje later was het aan Stebabelei 3 (Angry Birds). De repetitie verliep niet steeds even vlot, maar na hier en daar wat bijsturen lukte het dan toch.
Daarna was er een belangrijk onderdeel van de wedstrijd: een interview bij de jury. We moesten uitleggen hoe we aan de opdracht begonnen waren en hoe we de dans, de robot en het programmeren hadden gedaan. We waren wel zenuwachtig, maar gelukkig ging het toch goed.


dansen

Om 12.30u. begon de danswedstrijd; we kregen 5 minuten om alles klaar te zetten. De 3de groep die moest dansen was Stebabelei 1 (Superhelden). Hun robot was bijna gevallen maar gelukkig was Delphine er nog, ze was juist op tijd. Als 4de was het aan Stebabelei 2 (Far West), zij mochten 2 keer proberen want bij de eerste keer heeft de robot zichzelf afgesloten maar gelukkig ging de tweede keer goed, alleen heeft hij niet de bolletjes afgeschoten, maar ze hebben dat zeer goed gedaan. Na de pauze was het aan Stebabelei 3 (Angry Birds). Bij hen ging alles goed en ze hadden geen 2de kans nodig. De jury heeft bij alle drie de groepen zeer goede commentaren gegeven. Iedereen van de groepen was blij dat ze gedaan hadden met dansen. Na de optredens van alle groepen ging de jury overleggen.
De 3 groepen zijn dan nog wat gaan rondlopen om de zenuwen wat los te laten. We zijn dan Lieve Scheire tegengekomen. Dat is een bekende presentator die “De schepping van Scheire” en “De schuur van Scheire” presenteert. We hebben  ook handtekeningen gevraagd voor de 3 groepen en sommigen staan ook op de foto met hem. Daarna zijn we gaan kijken naar de robots die redden. We zijn dan ook nog eens gaan kijken naar alle robots van de andere teams en er zaten veel mooie robots tussen.

Bekijk onze filmpjes:


prijsuitreiking

Rond 3 uur was de prijsuitreiking. Eerst waren er de prijzen voor de robots die redden. Natuurlijk was iedereen zenuwachtig... Dan was het eindelijk aan de robots die dansen. Na gespannen afwachten wisten we dat we jammer genoeg niet in de top 3 zaten. Op de eerste plaats stond de S-killers.
sponsors

Met dank aan onze sponsors: Anylink, Pivan Cleaner, quantis, Bart Huygelier en Inge kapster aan huis. Dankuwel aan deze mensen en ook natuurlijk aan de meesters en de kinderen die meededen met de Robocup.


Amber en Yasmine
 
Les "Dode hoek"12.05.2015
Wij zijn op 12 mei 2015 naar Waregem geweest met de Lijnbus om te leren over de dode hoek.
Eerst hebben we een filmpje gezien waarin we 4 tips kregen hoe je ongevallen in het verkeer kunt vermijden. In die filmpjes speelde ook Marijn Devalck, beter bekend als Boma van F.C. de Kampioenen, mee. We kregen die tips van een echte politieagent. Daarna mochten we zelf eens achter het stuur zitten van een vrachtwagen en konden we zien dat je als vrachtwagenbestuurder niet altijd alles kan zien. Toen hebben we een paar krantenkoppen besproken waarbij de dode hoek de oorzaak was van ernstige en dodelijke ongevallen. Die artikels werden toegelicht door een echte vrachtwagenchauffeur.

Michèle en Nathan
 
Robocup Junior 201509.05.2015
De grote dag nadert : de Robocupwedstrijd op 9 mei in Malle.
We, 3 groepen uit 6A en 6B, hebben er lang aan gewerkt. We begonnen in september 2014.We hebben veel overlegd en samengewerkt.Het was een boeiend en leerrijk project.
We hebben er alle vertrouwen in dat het zaterdag een onvergetelijke dag wordt.

Zonder onze sponsors was deze uitdaging niet mogelijk.We willen hen dan ook heel speciaal danken:En nu maar duimen voor onszelf!

FAR WEST
ANGRY BIRDS
SUPERHELDEN
 
Bezoek aan het VTI van Waregem28.04.2015
Hallo iedereen,

We zijn met het 6de leerjaar naar het VTI geweest op vrijdag 24 april. We hebben alle onderdelen van een helikopter met led-lampjes gemaakt en meegekregen naar school en we moeten dat dan nog maken in school. We hebben er al vast veel van opgestoken!

Eerst zijn we naar de afdeling van elektriciteit geweest en daar konden we de led-lampjes maken. Er waren twee leerkrachten die de hele tijd aan het bekvechten waren. Dat was wel grappig.
Daarna zijn we naar de afdeling van metaal geweest waar we de cockpit hebben gemaakt. Vervolgens zijn we naar de afdeling van houtbewerking geweest en daar hebben we de staart en nog andere onderdelen gekregen en geschuurd. Tenslotte zijn we naar de afdeling textiel geweest en daar hebben we een poppetje gemaakt en het spandoek met VTI erop voor aan de staart te hangen.
Als souvenir hebben we een balpen met VTI erop gekregen en ook een drankje. Het bezoek zat erop. We hebben er veel van geleerd!

Hélène en Joey
 
Composteren09.03.2015
Hoi, ik ben Ian.

Op 9 maart kwamen er twee mensen op bezoek in onze school. Zij zijn milieumeesters in Waregem.
Ze heten Mark en Christine. Christine had kaartjes bij van de diertjes in het compostvat. Dan ging Mark aan de slag. Hij gaf ons een folder van het compostvat en een balpen uit gerecycleerde petflessen. We leerden heel wat bij.

Vervolgens gingen we naar buiten naar onze compostvaten. Hij toonde ons een paar beestjes uit zijn compostvat. Dat waren wormen, duizendpoten, mieren enz. Hij toonde alles wat er in het compost mocht maar ook wat er niet in mocht. We mochten de dieren uit het compostvat ook eens vastnemen. Dat was heel tof! Dan was het speeltijd en was het gedaan.

 
Bezoek aan OLV-Hemelvaart05.03.2015
Hoi, ik ben Darwin.
We zijn op 11 februari naar de middelbare school OLV-Hemelvaaart geweest. We kwamen toe en we gingen naar de turnzaal. Daar kon je als opwarmertje touwtjespringen. Daarna hebben we een liedje gezongen. We kregen allemaal een kaartje met een kleur. Toen hebben ze ons verdeeld. Iedereen moest bij zijn kleur gaan staan.

We kregen een leeg lessenrooster. Het doel was het lessenrooster invullen met stempels. We kregen dan een rebus. Die rebus leidde ons naar het vak en het lokaal. Als we het leerzame spelletje hadden gedaan dan moest jouw groepje naar een rode bus. En zo moest jouw groepje het meeste stempels halen.

Als het gedaan was mochten we in de refter een hotdog eten en een drankje drinken. Ik vond het dus een geslaagde dag.

 
De boekenquiz05.03.2015
Hallo allemaal,

Ik (Alixe) zal jullie uitleggen wat de boekenquiz precies inhoud.
Op 25 februari vertrokken we naar een school in Waregem namelijk: Middenschool Groenhove.We moesten allemaal verzamelen aan de inkom om 8.00 uur stipt in onze school met onze fiets.Het was niet zo leuk op de fiets want het was ongeveer een half uur rijden en het regende en het was koud.

Toen we aankwamen in Groenhove mochten we onze fiets op de speelplaats zetten en naar binnen gaan.Er zaten al andere scholen maar gelukkig waren we niet de laatste.
Per klas waren er 5 deelnemers.
Voor 6A waren dat:

 • Nathan
 • Hélène
 • Kiara
 • Ian
 • Michèle
 
 

En voor 6B waren dat:

 • Joran
 • Emma
 • Delphine
 • Stijn
 • Maxime
 
 

De boeken die de deelnemers moesten lezen en waar vragen over gesteld gingen worden waren:
 • War Horse
 • Warrior Cats
 • Van Zilver Zal De Ketel Zijn
 • De Verzwegen Brief
 • De Zeven Sprong

Er konden ook "jokers" ingezet worden. Wat is dat nu, de "joker"?Wel, dat kan maar op 1 boek worden ingezet. En wie dan bij dat boek de vragen juist heeft, krijgt het dubbel aantal punten. Dus wie slim was, zette zijn joker in op het boek dat hij het beste uit zijn hoofd kende. 6A en 6B hadden de joker ingezet op het boek "Van Zilver Zal De Ketel Zijn". Onze jokers zagen er uit als doosjes met humor op -> 6A. En van 6B was het een clown met een circustent. Want het thema was humor (dit is hetzelfde als het thema van de boekenweek). Uiteindelijk konden 6A en 6B niet winnen. Ze zeiden alleen de top 3 en daar zaten we niet bij, dus wisten niet op de hoeveelste plaats we stonden. Maar op de 1ste plaats stond de school Gaverbeek.Dit werd geschreven door Alixe Dujardin 6A.

 
junior journalist wedstrijd05.03.2015
Hallo iedereen, ik ben Amber en ik ga jullie vertellen over junior journalist wedstrijd. Op 5 februari hebben het 5de en het 6de leerjaar bezoek gekregen van Koen Lavens van het Davidsfonds. Hij kwam voor de uitreiking van de prijzen!

De winnaars van 5A zijn: Noemie, zij schreef over karate; Geike schreef over karate en judo en Eline schreef over de 4-kamp. Dit zijn de winnaars van de klas van juf Ingrid.

De winnaars van 6A zijn: Julie, zij schreef over een ballet optreden; Rune. M schreef over een zwemkampioenschap en Raf schreef over discuswerpen. Dit zijn de winnaars van de klas van meester Gert.

De winnaars van 6B zijn: Joran, hij schreef over het WK veldrijden; Delphine schreef over volleybal en Emma schreef ook over volleybal. Dit zijn de winnaars van de klas van meester Brecht.

Er was ook een hoofdwinnaar  in het 5de of het 6de leerjaar en hij of zij was:........ Raf van 6A.

De winnaars kregen een boek en de hoofdwinnaar kreeg een ticket om op 26 april naar Bellewaerde te gaan om misschien nog eens in de prijzen te vallen. Raf zijn verhaal ging over Lucas die discuswerpen doet.


 

Dit was het van de junior journalist wedstrijd.
Amber van 6A.


 
Handbaltornooi Desselgem 201512.02.2015
Op woensdag 11 februari verzamelden we aan de sporthal in Desselgem om een handbaltornooi mee te spelen. We bespraken de teamopstelling en begonnen te spelen. De eerste wedstrijd was voor ons even wennen. We kwamen 3-1 achter maar we konden nog 1 keer scoren, in de laatste minuut van de 12 scoorden we nog een ongeldig doelpunt. Dus we verloren nog op het nippertje.

We kregen 15 minuten pauze tot de volgende wedstrijd. We wisselden elke zes minuten van de wedstrijd.  De tweede wedstrijd wonnen we met 7-0 en dat was goed voor ons doelpuntensaldo. Met die punten bepaalde een meneer onze plaats in de rangschikking.
We kregen een pauze van 45 minuten en in die tijd dronken en aten we wat in de kleedkamer.

We stonden klaar voor een belangrijke match. De opstelling was zoals bij de twee vorige wedstrijden op terrein twee. We wonnen de deze match met 6-4. Na twaalf minuten spelen wisten we pas dat we mee deden voor de tweede en derde plaats.

De laatste wedstrijd bepaalde of we zilver of brons kregen bij de prijsuitreiking. We begonnen de wedstrijd heel goed, na een tijdje stond het 4-1 voor ons. Na zeven minuten kregen we een doelpunt tegen. We hielden het uiteindelijk niet meer uit door 2 snelle counters (tegenaanvallen) door de tegenstrevers. Eindstand: 4-4. Uiteindelijk had het andere team een beter doelpuntensaldo, dus kregen we brons op de uitreiking.

 
Langlaufen te Rodt09.02.2015
Na een spannend moment hoorden we donderdag 29 januari dat we vrijdag 30 januari mochten gaan langlaufen. Op het eerste zicht wel tof, maar het heeft zo zijn nadelen, zoals: we moesten om 6 uur op school zijn, 4,5 uur op de bus zitten… Maar het was het allemaal waard. Samen met de derde graad beleefden we een van de mooiste dagen van ons leven.

Zodra we van de autosnelweg waren (ongeveer na 3 uur.) was het zicht adembenemend. Van besneeuwde bossen tot hoge bergen. Wanneer we aankwamen, kregen we informatie over koetjes en kalfjes. We kregen onze latten en ‘eendenschoenen’. We brachten ons gerief naar de boom met het getal 8. Na 5 minuten we al op latten in de oefenweide. Onze begeleider heette Marcel.

Na een leuke voormiddag langlaufinitiatie, verdienden we wel een paar boterhammetjes, in een Biermuseum. In de namiddag zouden we een grote toer maken, maar wel in 3 groepen: de trage groep die 3km aflegde, de gemiddelde groep die 5km aflegde en de snelle groep die 9km aflegde. Daarna moesten we weer de bus op.

En zo liep deze mooie dag ten einde.

Tanguy
 
Langlaufen te Rodt06.02.2015
Er zijn 6 filmpjes te bekijken van ons langlaufavontuur in Rodt:


 
Langlaufen te Rodt04.02.2015
We hebben de lokale pers gehaald! Het blad Grenzecho publiceerde op 30 januari een aantal foto's waarop jongens en meisjes van het 5de en 6de leerjaar staan. Je kan ze vinden op www.grenzecho.net (je moet wel nog doorbladeren naar de juiste datum).
 
'DOE DE KLIK'14.11.2014
Het was donderdag 13 november 'DOE DE KLIK'-dag, een project rond zuinig zijn met energie.

We moesten punten verzamelen voor de elektrische auto van Klikje. De opdracht was om zoveel mogelijk punten te verzamelen met het energie-ganzenbord dat op een reuzentablet stond.
Tussendoor mochten we op computers andere leerrijke en toffe spelletjes spelen zoals

Levelgame Meester Gelato, Afvalrace, Energievreters, Energiefiches, Energietips


Als het toen aan jouw nummer was, moest je met andere klasgenoten het ganzenbord spelen. Als je op een vraagje stond, dan moest je met de elektrische kleurensteen rollen en dan kreeg je een vraagje, een weetje of een spelletje waarmee je punten kon verdienen. Maar het kon ook gebeuren dat je op het zwarte gat stond en dan moest je terug naar de start. Klikje (de juf) zei ook dat we moesten samen werken om zoveel mogelijk punten te krijgen.

In de namiddag, na de speeltijd, was het slotmoment en de prijsuitreiking.


We hebben gehoord en gezien dat haar auto bijna geen lawaai maakt en Klikje heeft ook verteld dat de auto moet opgeladen worden en dat dat ruim ruim 6 uur duurt. Ze heeft ook verteld hoe je de auto kunt opladen: je kunt een soort oplaadmat in je garage leggen en dan laadt de auto op of je kunt ook nog je auto in het stopcontact steken met een speciale kabel.

Ze heeft ook verteld over de energievreters (dat zijn apparaten die veel elektriciteit nodig hebben zoals: de oven, de broodrooster, de diepvriezer, de computer, het koffiezetapparaat, de frigo en de microgolf ).


En dan was het eindelijk tijd voor de prijsuitreiking... Welke klas zou gewonnen hebben? SPANNEND! Tromgeroffel... en... het werd 6B. Maar omdat iedereen goed had mee gedaan, kregen we een zakje met een stylo, een lat, een ballon, een sleutelhanger en een tattoo.


Dit was de reportage van Julie en Kiara.

 
pompoenen uithollen20.10.2014
17/10/14

Het is bijna HALLOWEEN en daarrond maakten we een knutselwerk, namelijk het uithollen van een pompoen! We begonnen met wat uitleg van de meesters; dat is natuurlijk heel belangrijk want anders bak je er niets van. Toen begonnen we er aan. Het was eerst wat gepruts met het bovenste deel van de pompoen af te snijden
Sommige moesten zelfs een zaag gebruiken! Maar toen vlogen we er in. Dan kwamen we aan het  vuilste werk, de pompoenen uithollen. Als je klaar was met uithollen dan moest je met alcoholstift je HALLOWEENgezicht tekenen. Je moest natuurlijk wel een scherp mes mee hebben anders kon je je gezicht niet uitsnijden. Als je klaar was mocht je in de moestuin de overblijvende planten uittrekken van de pompoenen, maar als je geen bescherming had voor je handen dan moest je onkruid trekken.

De resultaten zie je hieronder en kan je live bewonderen in de inkom van onze school!


Het was een heel leuke en geslaagde activiteit.
 
dag van de jeugdbeweging :-)17.10.2014
Hallo allemaal,

Femke en ik (Alixe) brengen jullie een verslag over de dag van de jeugdbeweging en daarom hebben we een paar kinderen ondervraagd.

Over de CHIRO:
Meerdere kinderen gaan naar de Chiro te Beveren-leie.

Thibault (3 de leerjaar) vertelt: ik vindt het superleuk en zeer tof!
Thymo (5de leerjaar) vertelt: We doen er veel spelletjes en het leukste is dat we ons mogen vuilmaken.
Yenlo en Rune D. (6 de leerjaar) vertellen: De leuke punten zijn dat de vieruurtjes altijd lekker zijn, en er is zeer toffe leiding. Het minder puntje zijn de wc's en we doen te veel dezelfde spelletjes. En de slogan van de chiro is: "c-h chi  chi ro we zij  een toffe bende we zijn van de chiro".
Dit was Chiro-Leieland!!!Over de SCOUTS:
Zij zijn met niet zo veel.

Romy en Mirte-marit (3 de leerjaar) vertellen: ze vinden het zeer leuk en het is dicht bij de Gavers.(Meer hebben ze ons niet verteld.)
Dit was de scouts!!!Over de KSA:

Péronne en parise (1 ste en3 de leerjaar) vertellen: De spelletjes zijn zeer tof maar de leider, dat is een ander verhaal :-( . En de slogan is: "oranje blauw, wat is dat nou? KSA ja ja ja!"
Dit was de KSA.
 
Groot spektakel16.10.2014
Het was vrijdag 26 september toen de jonge arendbuizerd en de Europese oehoe en het baasje ons in de turnzaal opwachtten, toen klas 6 & 5 en de kleuters de vogels kwamen bewonderen. Omdat de arendbuizerd de dag ervoor een konijn gegeten had wou hij niet vliegen. Maar dat was nog niet alles: hij heeft ook nog zijn behoefte gedaan in de turnzaal. De arendbuizerd had kleine pootjes en daardoor was het moeilijk om te landen op de leren handschoen van zijn baasje. Omdat hij niet wou vliegen heeft het baasje hem terug weggestoken en heeft dan maar de Europese oehoe uitgehaald en die heeft vlak boven ons hoofd gevlogen. Hij vloog vlotter dan zijn kameraad. En dat was het dan ik hoop dat je er van genoten hebt.m.v.g.
Rune & Manu

 
ROBCUP [IDEEEN)13.10.2014
Thema leger: We startten met de robot, de robot heet Rudy. Wat gaan ze in het stop-motionfilmpje doen: tanks, soldaatjess, loopgraven, straaljagers, legerauto's en misschien een huisje. En er zijn er 3 van de groep weg. Nu zijn ze nog met 5.robocup003.jpgThema Far West: Ze zijn nog volop bezig met de robot te bouwen. Het stop-motionfilmpje: Saloon wordt gemaakt door iedereen van de groep. De kledij van de robot zal gemaakt worden door de mama van Fran en Emma. Maar verder weten we nog niet. Geheim.Thema EK:De robot heet  footbalbot.Het stop-motionfilmpje zal post-its gebruiken in verschillende kleurtjes, in het totaal gebruiken ze 132 post-its. Ze gaan twee doelen maken en voor 1 mannetje gaan ze 35 kleine post-its gebruiken; voor 1 bal hebben ze 12 post-its nodig, voor een middenijn hebben ze 32 grote post-its nodig hebben en ze gaan ook het woord goal maken in post-its.Thema angry Birds: ze waren eerst de groep van the lego movie, maar ze zijn veranderd naar angry birds. Ze weten nog niet zoveel wat ze gaan doen maar ze zijn op de goede weg. We hebben slecht nieuws ook:1 meisje gaat stoppen met de groep. Nu zijn ze nog met 4. Ze hebben een nieuw liedje van Ariana grande met "break free".

Verslaggevers: jullie vragen zich zeker af wie de verslaggevers zijn. Dat zijn Simon en ik, Amber.
 
robocup (verslag 2)22.09.2014

Thema leger: eerst uitleg over de robot; de robot zou een legerpak aanhebben en zal bewegende handen hebben. We hebben in het vorig verslag nog een ander lied vermeld, maar ze gaan op "home" van Dotan dansen. De danseressen gaan ook legerkledij aanhebben.robocup003.jpg

Thema EK: eerst wouden ze het thema België kiezen maar daar konden ze niet echt veel over vertellen. En daarom hebben ze het thema
EK gekozen. En nu over de robot zelf: de robot zal een T-shirt aanhebben van België en ook een vlagje van Belgiërobocup003.jpgHet decor zal een vlag zijn in de vorm van een voetbal. Er zullen ook grote kartonnen voetballers gemaakt worden. De kleren van de danseressen zijn voetbaltruitjes.Thema FAR WEST: de aankleding van de robot bestaat uit een cowboyhoedje, een bruin jasje met een sherifster en zal een kartonnen geweer in de hand. Ze dansen op "Timber" van Pitbull en Kesha. In het stop-motionfilmpje gaat er een cowboy een paard vangen met een lasso. De achtergrond bestaat uit een saloon.  Decor: een bordje met far west op, een hoefijzer en een cactus.
Tot slot: de meesters vonden dat zij de beste ideeën hadden en mogen dus de nieuwste legorobot gebruiken.
THE LEGO MOVIE  Zij hebben nog niet heel veel ideeën. Die zullen we later dan geven.

 
Robocup - de voorbereiding12.09.2014
Dit jaar doet het 6de leerjaar ook weer mee aan de robocup junior wedstrijd. We gaan nu de groepen voorstellen:
   thema EK: Morgan en Hélène doen een presentatie over voetbal, Ian en Maxime zijn de bouwers van de robot, Hélène en Michèle doen het decor, Delphine, Femke, Alixe en Océane doen de dans.
   
Thema the LEGO  movie: Yenlo en Rune doen de presentatie, Nathan en Darwin doen het decor, Yasmine en Julie doen de dans op muziek van 'the lego movie'.
   Thema Far West: dans: Iris, Fran en Emma op een liedje van Timber; Tanguy en Joran doen de kledij van de robot. Casper en Henri doen de presentatie. Henri en Xander doen het bouwen van de robot en iedereen doet mee aan het maken van het decor en het stopmotionfilmpje.
   Thema Leger: Kiara doet de presentatie. Matisse en Manu bouwen de robot. Raf en Joey staan in voor het decor. Rune is verantwoordelijk voor het stopmotionfilmpje. Kiara, Catho en Fran doen de dans op het liedje 'naid'.

 
Start in het 6de leerjaar04.09.2014
De eerste dag was er spanning om bij meester Gert te zitten. We zijn begonnen met een leuke start, en dat was een kringgesprek over de voorbije vakantie. 's Morgens kwamen in onze klas de leerlingen van het 1ste leerjaar op bezoek.
Toen was het tijd om eens goed te ravotten, de speeltijd natuurlijk.

Na de middag hebben we graffitikunst gemaakt. Dat was met het andere 6de leerjaar. Daar kroop wel veel tijd in, maar het was wel onze eerste dag.
En toen was het BIJNA TIJD. Hier zal nog veel te beleven zijn in het 6de leerjaar A.

Groeten het 6de leerjaar A
 
 
Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!