Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 
zoeken
   
05.06.2017
 
Mijn superheld heet papa05.06.2017
Deze week werkten we nog even verder aan ons vadercadeautje. We namen foto's en gaven de laatste details aan ons werkje. Hopelijk vinden de papa's het ook zo mooi ;-)
In de namiddag maakten Lars & Matteo een vliegtuig in de timmerhoek;

De meisjes bouwden bruggen die we konden testen met auto's of de brug wel stevig genoeg was.

Woensdag herhaalden we even de verkeersregels in de poppenkast en vulden we de vragenlijst in voor papa. Er waren heel wat lachwekkende antwoorden ;-)

Donderdag maakten we zelfemaakte vormen met rietjes, kleefband, pijperages om daarna met zeepsop zeepbellen te maken. De kleuters leerden zelf ontdekken welk bevestigingsmateriaal geschikt was en welke vorm het beste bellen kon vormen.

Er kwamen heel wat prachtexemplaren naar boven. Meer foto's op de schoolwebsite.


Vrijdag werkten we verder aan de vormen en mochten de kleuters elkaar scheren met echt scheerschuim, de kleuters roken nu ook naar echte papa's.

In de namiddag genoten we van het zonnetje.'k Wens alle papa's een fijne Vaderdag toe. Geniet van julie cadeautje!
Volgende week maken we kennis met Tante Netje.

 
Papa s beroepen: mijn papa is een....05.06.2017
Maandag begonnen we aan een nieuw thema. In de namiddag mochten we op bezoek naar de autogarage van Michelle haar papa van de giraffenklas. We mochten eens nadenken welke vraag we gingen stellen aan de garagist. Dit tekenden we uit.


We kwamen heel veel dingen te weten, we konden zien hoe ze een band vervingen, hoe ze een motor reinigen, hoe ze een wagen takelen,... kortom heel boeiend om het allemaal eens live te zien! Een leerrijke uitstap. Meer foto's op de schoolwebsite.


De kleuters probeerden ook bruggen te maken met grote blokken, waar de auto's over konden rijden.
Soms waren er serieuse opstakels en hiervoor moesten de kleuters samen een oplossing bedenken.
Dinsdag leerden we ons versje aan voor de papa's, maar sstttt mondje toe! We zijn ook volop bezig aan ons knutselwerkje, maar hiervan zijn helaas geen beelden, anders is het geen verrassing meer!


De kleuters maakten weer een heleboel mooie werktuigen van de papa's met clics.

In de namiddag kwam de papa van Emma langs en hij vertelde ons over zijn werk als heftruckchauffeur en zijn weekendwerk als bakker. Wist je dat de papa van Emma tot 1500 kg kan dragen? (met zijn heftruck natuurlijk ;-)
We maakten samen heerlijke boules de berlins. Meer foto\'s op de schoolwebsite.


Donderdag speelden we een spelletje met verschillende voorwerpen van verschillende beroepen, we oefenden de wiskundige begrippen in en leerden het verschil tussen links en rechts.

We gingen in de namiddag op stap op zoek naar dezelfde huisnummers als op de foto's.
We konden ze bijna allemaal vinden, maar we hebben ze nog niet allemaal, dus volgende week gaan we nog eens verder gaan zoeken.

Op vrijdag gingen we nog even naar onze moestuin, want onze plantjes moeten natuurlijk voldoende water krijgen met dit dorstig weer. We zorgden voor water en gingen onkruid gaan wieden in de moestuin. Want de meeste papa\'s werken ze graag ook in de tuin! Wij ook!

En het onkruid gaat in onze composthoop.
In de namiddag kwam de papa van Lars op bezoek met zijn grote tractor. Hij leverde de grote tractorbanden voor onze nieuwe speeltuin, waarvoor dank. We mochten ook een ritje maken in de laadbak van de tractor, super leuke ervaring. Het filmpje kan je bekijken op de facebookpagina van school. Meer foto's op de schoolwebsite.


Volgende week werken we nog even verder rond de papa's.

Zet de volgende datum al in jullie agenda: dinsdag 27 juni SLEEPOVER voor alle kleuters van de giraffen- en kikkerklas.
 
05.06.2017
 
Mama lief13.05.2017
Maandag had Enora de verjaardagstas mee en wat zat er in haar geheime doos??? Ra ra ra, de verjaardagskroon, goed geraden Marit. Al had de juf het bijna zelf verklapt ;-)

De kleuters keken heel graag naar onze MAMAmuur, wat zijn ze fier op HUN MAMA;


In de poppenhoek werd de mamarol uitvoerig uitgebeeld ;-)En de nageltjes lakken hoort er natuurlijk ook bij


In de schrijfhoek stond alles in het teken van de mama;Dinsdag vierden we de verjaardag van Enora, ze werd 6jaar. We mochten lekker smullen van brownies. Meer foto's op de schoolwebsite.Met het mooie weer moeten we ervan profiteren om buiten te gaan spelen.En de mama's willen natuurlijk ook lekker ruiken;In de poppenkast werden er grappige scenes gespeeld, de foto zegt genoeg;

Op vrijdag kregen we bezoek van de mama van Enora en Flinn, haar babybroertje. We mochten allerlei vragen stellen en zo kwamen we weer heel wat te weten. Onder andere hoe we kunnen zien dat Flinn een jongen is :-) Dank je wel voor het bezoekje en de lekkere snoepjes.

Na de speeltijd gingen we ons plantjes, die nu groot genoeg waren voor de buitenlucht gaan verplanten in de grote moestuin. Meer foto's staan op de schoolwebsite.Aan alle mama's een fijne Moederdag gewenst, geniet van jullie gezin en jullie cadeautje.
Volgende week starten we met onze nieuwe thema ' In het circus'. Wie thuis materiaal heeft omtrent dit thema, breng gerust mee.

 
Mijn mama, mijn bloem07.05.2017
Op dinsdag gingen we van start met het nieuwe thema. De kleuters brachten een foto mee van hun mama die we in onze kring rond het grote hart hingen. Natuurlijk zijn we ook begonnen aan een cadeautje... helaas kunnen we hier niets over vertellen. We leerden ook al een beetje het versje, maar helaas kunnen we hier ook nog niets over vertellen...nog eventjes geduld lieve mama's. Hier enkele sfeerbeelden van de afgelopen week;
Heel wat kleuters hadden veel mamaspullen mee, wat heel leuk was voor ons mama-hoekje. Het is dan ook het populairste hoekje de komende 2weken. Zo kwamen we tot de vaststelling dat we heel fiere mama's hebben in de klas.
Zelfs de jongens hun nagels moesten eraan geloven, we leren nu ook eenmaal over de mama's, sorry voor de papa's, maar de kleuters vinden het super!

En natuurlijk in verschillende kleuren ;-)
Keuze genoeg alvastVoor onze mama's werden ook heel wat bloemen verkochtDe jongens leefden zich volledig in de rol van de MAMA's, de nieuwe mannen in spé ;-)De meisjes met hun juwelen en hakken leefden zich volledig uit.


Bij juf Lore werd er een rijmspelletje gespeeld

In de spelletjeshoek speelde Sugal een memory van mama's spullen.


Matteo bracht zijn hondje mee die hij gemaakt had met clics thuis.

We oefenden tussendoor enkele malen voor het dansje voor op het schoolfeest.

Super fier op mijn kikkers, ze hebben het super gedaan op het podium en dit onder een stralend zonnetje! Dank je wel aan alle medewerkers van het schoolfeest en de ouders & familie om te komen supporteren.
Volgende week werken we nog verder rond de mama's.

 
Groene vingers01.05.2017
Maandag trokken we samen met de giraffenklas naar de kinderboerderij BOKKESLOT te Deerlijk. Een hele leuke, drukke dag; dieren verzorgen, eten geven, stallen uitmesten, een heerlijk broodje bakken,...

Meer foto's staan op de schoolwebsite.

We werkten deze week verder aan onze bloemen/lieveheersbeestjesketting.Onze tuinman van dienst mocht alle plantjes water geven.


Bij bloemenwinkel Stien was het gezellig druk.


Vienna liet alle dieren uit in de boerderij.

In de computerhoek werd er speels geoefend met schrijfletters.

In de poppenhoek maakten de meisjes zich klaar om op te treden. Stiekem oefenen ze al wat voor het schoolfeest.

In de poppenkast werd er heel wat afgelachen...

In de spelletjeshoek werd er een gevoelsspelletje gespeeld, met dank aan de zorgjuf Joke. Een heel leuk spelletje waar de kleuters hun emoties en gevoelens konden vertellen en tonen; geniet even mee en ra ra welke gevoelens tonen de kleuters?

En met dit mooi gebaar, SAMEN een high five, sluiten we het thema TUINIEREN af.
De volgende 2 weken hebben we het over onze mama, onze bloem. Vergeet jullie mamafoto niet mee te brengen!

 
23.04.2017
 
Groeien & bloeien23.04.2017
MNa de paasvakantie hadden we heel veel te vertellen. Emma had de verjaardagstas mee in de vakantie en trok een heleboel leuke foto's. We waren heel erg nieuwsgierig wat er in de geheime doos zat. Na enkele tips van Emma, kon uiteindelijk Enora raden wat er in zat...

We begonnen ook een nieuw thema 'groeien en bloeien'.
Er was ook nieuw kaal vriendje in de klas. Ze was heel erg verdrietig omdat ze graag lang haar wilde. Gelukkig konden we haar helpen en door de handleiding te lezen. Om de 2 dagen een beetje water geven en dan zou haar haar beginnen groeien.... Omdat ze nog geen naam had, zochten we samen met alle kleuters een naam. We gaven haar de naam SOLISE-ROYALE, ons grasvrouwtje.
Al onze hoeken in de klas werden aangepast naar het thema.
Onze winkel werd een bloemenwinkel.

We deden onze maïs uit de maïstafel en maakten er een moestuin van.


We konden ook echt beginnen zaaien en planten.


Na het zaaien en planten wat water en nu groeien maar....

Met de plasticine maken we mooie lentebloemen.

Ook met de vormpjes in de plasticinehoek gingen we aan de slag;


In de bouwhoek maakten Lars & Jérôme bloemen met clics.

We mochten woensdag ook nog even nadenken wat we allemaal konden vragen aan de tuinman die we donderdag bezochten.
Donderdag mochten we een bezoekje brengen aan de grote moestuin van bloemen Deconinck. We moesten niet ver stappen en luisterden geboeid naar de tuinman en -vrouw. We kregen enkele stekjes en zaadjes mee die we in ons eigen moestuin mochten planten en zaaien. Al onze vragen werden beantwoord en zo kwamen we ook te weten dat het staartje van een radijs eigenlijk de wortel is. Ook dat we radijzen zaaien en niet planten,.... Een boeiende uitstap.
Jérôme vond nog een radijsje die was achtergebleven bij de pluk.

Meer foto's staan op de schoolwebsite, onder FOTO's.

Onze klasmoestuin begint al goed vorm te krijgen;

Er werd al salade geplant, ajuintjes, wortel, radijsjes,...
Vrijdag mochten ze zelf tuinkers zaaien in ons eigen bloempotje, nu hopen dat ons haar snel groeit ;-)


Meer foto's van het zaaien op de schoolwebsite, onder FOTO's.

Volgende week werken we verder rond 'tuinieren' en maandag gaan we op uitstap naar de boerderij BOKKESLOT in Deerlijk!
Vergeet jullie laarzen/oude schoenen en speelkledij aan te doen! Ook jullie picknick niet vergeten!
 En allen duimen voor het zonnetje. 
02.04.2017
In het begin van de week knutselden we ons paasmasker ineen. We genoten in de namiddag van het mooie weer;


Dinsdag mochten we eens proeven van de verschillende soorten meegebrachte chocolade,we hadden heel veel chocolade over en maakten er lekkere chocoladekommetjes van. Hiervoor bliezen we zelf ballonnen op en mochten\r\n ze doppen in de heerlijke chocolade au-bain-marie.
Woensdag werd de zoektocht naar de paaseieren geopend, we gingen op stap met de Paashaas en vulden ons mandje met plastic eitjes, die we nadien mochten inruilen voor echte chocolade-eitjes


Donderdag werd Nelis 5 jaar, hij trakteerde ons op lekkere ijscrème met snoepjes die we serveerden in ons zelfgemaakte chocoladekommetjes.


Nelis kreeg de verjaardagstas mee naar huis en wij mochten raden wat er in de geheime doos zat. Het was Jérôme die kon raden wat er in de doos zat. Na de tip van Nelis kon hij het raden.... \"een diertje met stekels\".... een knuffelEGEL!


Vrijdag bleven we in de feeststemming, want Emma werd 6jaar. We vierden dit met heerlijke boules de berlins en een lekker drankje.Zoals iedere dag deze week worden onze vriendjes verwelkomt door de werker en de helper van de dag met een knuffel, zoen of handdruk;


We mochten in de voormiddag ook het verhaal \'Het allermooiste Ei\' inspreken met onze eigen stemmen, heel leuk om te doen. Via deze link kunnen jullie het resultaat horen en bekijken;
http://youtu.be/QVAoX-aQ1go\r\n

Net voor de middag was er een gezamenlijk moment in de turnzaal, er werden terug dikke duimen uitgedeeld. In de kleuterafdeling kregen Romanie en Marie-Lou een dikke duim omdat ze steeds nieuwe peuter helpen met het aandoen en sluiten van hun jas. Dikke duim voor hen. In het lager kregen er ook 3 leerlingen een dikke duim!

In de namiddag speelden we in de hoekjes en wensten we elkaar een goede paakvakantie toe!

Meer foto's staan op de schoolwebsite onder FOTO's.


Prettige Paasvakantie toegewenst!

 
Het allermooiste ei24.03.2017
Deze week startten we ons nieuw thema rond het verhaal 'het allermooiste ei'. Maandag luisterden  we naar het verhaal en knutselden we kledij & attributen om het verhaal in de poppenhoek uit te spelen;

kledij van PUNTJE

HANEKAM en nog poten van LANGELAT

We begonnen ook al aan ons paasknutselwerkje;


Lars werd 6 jaar en trakteerde met lekkere paascupcakes.

Lars had op dinsdag de geheime doos terug mee en ra ra ra wat zat erin? Dat kon Sugal raden met 1 tip van Lars; "het is iets om rond je arm te doen" EEN HORLOGE, goed geraden Sugal!


We versierden deze week onze paasboom;

 We leerden het versje aan van Puntje, Hanekam en Langelat en de Koning;


Woensdag vierden we de verjaardag van Marit en ze bracht lekkere cupcakes mee die we zelf mochten versieren met slagroom en snoepjes.

We gingen ook eens op bezoek naar de kuikentjes bij juf Trui in de klas;


We keken ook naar een struisvogelei die Vic van de klas van juf Lieve had meegebracht.


Donderdag waren we heel nieuwsgierig wat Marit in de geheime doos had verstopt...Jérôme kon het uiteindelijk raden na 2 tips van Marit; een knutselwerkje op papier

We vierden de verjaardag van Matteo;


Vrijdag bracht Matteo de geheime doos mee en wat stak daarin? Na 1 tip (je kan het gebruiken in de timmerhoek) kon Doryane het uiteindelijk raden... EEN ZAAG

Onze 2 paashaasjes van dienst;


Er werd deze week ook heel wat gepuzzeld, de juf moest zelf 2 nieuwe bollen maken aan onze puzzelrups, we puzzelen al tot 200 stuks!

Volgende week werken we nog verder rond het verhaal van 'het allermooiste ei', we kijken ook uit naar de verjaardag van Nelis op donderdag en de verjaardag van Emma op vrijdag. Prettig zonnig weekend toegewenst.

 
Op bezoek bij de Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte in Aarsele17.03.2017
Deze voormiddag trokken we op uitstap naar de struisvogelsboerderij, een hele leerrijke uitstap. We kwamen heel wat te weten op deze prachtige dieren, vraag maar aan jullie kleuter hoeveel kippeneitjes er in een struisvogelei passen? En hoeveel pannenkoeken je daar mee kan bakken met 1 struisvogelei? En hoe snel ze kunnen lopen? Meer foto's op de schoolwebsite.

De volgende 2 weken werken we het verhaal 'Het allermooiste ei' uit en vieren we heel wat verjaardagen. Prettig weekend allemaal!


 
Stoere ridders en knappe jonkvrouwen13.03.2017
VHet waren 2 leuke weken rond het thema 'Stoere ridders & knappe jonkvrouwen', hier nog enkele sfeerbeelden;


Atikah & Sugal speelden in de spelletjeshoek Carcasonne, heel leuk spel!

Luna & Stien maakten mooie kastelen & burchten met kinetisch zand in de ontdekhoek.

Vienna maakte een puzzel van 60 stukken.

Matteo & Lars & Nelis maakten samen een puzzel van 99 stukken.

Lars kreeg er maar niet genoeg van en maakte een puzzel van 100 stukken helemaal alleen.

Dieuwke poseerde maar al te graag in haar prinsessenjurk.


Eno & Enora & Marit speelden ridderlijke taferelen uit in de kasteelhoek.

Frele maakte een mooi landschap met kastelen met het  kinetisch zand.

Frele in haar jonkvrouwkostuum.

Lotte & Luna maakten een prinsessenketting met pasta.

Even passen of de ketting al lang genoeg is...

Zo lang genoeg juf?


Vienna had een speelgoedtelefoon mee in de geheime doos, helaas weeral niet kunnen raden, ondanks de tips...

We sloten het boeiende thema af met een riddersfeestje, meer foto's op de schoolwebsite onder FOTO'S.

 
Uitstap naar het Gravensteen te Gent & speelnamiddag in de Playbeach13.03.2017


Meer foto's op de schoolwebsite onder FOTO'S

 
Stoere ridders en knappe jonkvrouwen uit de giraffenklas10.03.2017


 
Wist je dat...08.03.2017
Wist je dat.... ons aardappelplantje na 116 dagen reeds 133 cm lang is? Hiervoor hadden we 5 latten nodig om dit te kunnen meten... er groeien zelfs al enkele kleine aardappelen aan de wortels, mooi om te zien

 
Stoere ridders en knappe jonkvrouwen08.03.2017
Ra, ra, ra, wie is deze knappe jonkvrouw?

Enkele kleuters brachten al spullen mee rond het thema, hier enkele sfeerbeelden van in de klas;Deze stoere ridder wil alle draken verslaan ;-)

Heel wat jonkvrouwen showden met plezier hun outfit voor ons ridderfeest van volgende week donderdag;De werker van de dag is de bewaker van ons kasteel, bij het binnenkomen moeten alle ridders en jonkvrouwen het juiste wachtwoord influisteren om binnen te mogen in ons kasteel... Ra, ra, ra, wie kent het wachtwoord nog?
In de spelletjeshoek spelen Lotte en Vienna het nieuwe spelletje; Burcht Sluimerschat....Wie gaat winnen?


Ridderlijke groetjes uit de kikkerklas

 
Vienna blies 5 kaarsjes uit08.03.2017
Vandaag vierden we de verjaardag van Vienna. We genoten samen van de lekkere cupcakes versierd met bloempjes, heerlijk!

Meer foto's op de schoolwebsite, onder foto's. 
Goudlokje en de 3 beren - 2de week25.02.2017
Het was een superdrukke, maar leuke week. We vierden de verjaardag van Jérôme (zie foto's op de schoolwebsite). We konden het niet raden wat Jérôme in de geheime doos had gestoken... het was hard, van plastic, speelgoed, je kan het uit elkaar halen en weer in elkaar steken.... Het was een aardappelmannetje

Tijdens het oefenen van onze dansjes hadden we ook nog even tijd om te werken;


Goudlokje & de 3 beren kwam in alle hoeken aanbod; in de poppenhoek, in de poppenkast, de puzzelhoek...Dan was het tijd voor de generale repetitie....Woensdag dramatiseerden we het sprookje in de klas door de kleuters zelf, er kwamen hele grappige scenes op het toneel ;-)

De 3 beren zaten gezellig aan de tafel.

Goudlokje viel van de de kleine stoel...


Toen de beren heel luid riepen, schrok Goudlokje wakker en liep ze snel wel...

Donderdag was het DE DAG van ons 1ste optreden, alle kleuters hadden er heel veel zin! Nogmaals bedankt aan de helpende handen in de kikker- en giraffenklas voor het helpen aan-en uitkleden & schminken; dank je wel Leen (mama van Ella & Stien) en Anouk (mama van Frele).Ook een dank je wel aan Leen (mama van Ella & Stien) en Ellen (mama van Nelis) voor het nemen van de foto's. Na de krokusvakantie komen de foto's op de schoolwebsite. We kijken er al naar uit!


De kikkerklas

de giraffenklas


en de juffen zagen dat het goed was. Super fier op onze stoere beren en onze knappe goudlokjes! Meer foto's op de schoolwebsite.
We wensen jullie allemaal een deugddoende vakantie met hopelijk VEEL zon.
Lieve groetjes;
juf Eline & juf Winnie


 
Goudlokje en de 3 beren19.02.2017
 Vrijdag maakten we heerlijke vanillepudding met berenkoekjes. Iedereen stak zijn handen uit zijn mouwen om mee te helpen. Er werd gewogen, geroerd, geteld,... om uiteindelijk lekker te smullen van de pudding. Het resultaat mocht gezien worden en werd lekker bevonden!
We telden hoeveel koekjes we hadden en hoe we ze het beste konden verdelen, zodat iedereen er uiteindelijk evenveel zou hebben...wat een telwerk.... en we mochten er nog niet van proeven....dat was pas moeilijk!
We kwamen tot een een oplossing, voor iedereen 5 koekjes, net gepast!Meer foto's onder FOTO's op de schoolwebsite.

Deze week mochten de jongens zich inleven als echte beren;

Ze stapten rond als stoere beren...De Goudlokjes rolden zich van de ene zijde naar de andere zijde in het bed van de beren...

De beren werden heel boos toen ze ontdekten dat Goudlokje hun soep had uitgedronken en rommel had gemaakt....

De goudlokjes schrokken zo hard, dat ze heel snel wegliepen...

In de plasticinehoek werden beren gemaakt volgens stappenplan


In de bouwhoek wordt er druk gebouwd aan de huizen voor de knuffelberen...

In de poppenkast wordt het sprookje gespeeld met de stokpoppen.

De poppenhoek werd omgetoverd tot het huis van de 3 beren, waar Goudlokje (Luna) vrolijk rondhuppelt...
Volgende week wordt een drukke, maar leuke week, met nog meer sprookjesplezier! Dinsdag gaan de jongste kikkers en giraffen in de namiddag op medisch onderzoek met juf Lore. Vergeet jullie verse onderbroek niet ;-)
Er wordt ook nog veel geoefend op het podium zodat we jullie donderdag en vrijdag een spetterende show kunnen tonen. Jullie komen toch ook?


 
Goudlokje en de 3 beren16.02.2017
Gedurende 2 weken worden onze kleuters ondergedompeld in het sprookjesbad van GOUDLOKJE & DE 3 BEREN... We zijn volop in de weer om een fantastisch optreden in elkaar te steken voor de (groot)ouders en sympathisanten. Misschien heb je hier en daar al eens een dansstapje zien passeren van jullie kleuter...
Het thema leeft enorm bij de kleuters, zowel in de klas als op de speelplaats...

We deden al heel wat spelletjes met onze knuffelberen.


De kleuters mochten elk een fragment kiezen uit het sprookje en dit uitschilderen.

 
Valentijn in de klas16.02.2017
Naar aanleiding van Valentijn en de verjaardag van juf Eline maakten we heerlijke hartenwafeltjes in de klas.
Meer foto's op de schoolwebsite, onder FOTO's

 
Liedje Gino de dino en versje Dinoverdriet12.02.2017 
Dinoborrel12.02.2017
Na veel voorstellen van allerlei namen voor onze babydino, kwamen we toch tot een overeenkomst, een samenstelling van 5 namen... Vanaf vandaag heet ons nieuw vriendje PLESTICOSAURUS. We maakten een geboortekaartje in de klas.
We sloten het boeiende thema af met een DINOborrel, samen met de giraffenklas. We aten en dronken een lekker hapje en drankje en keken naar de DVD van Luna, Platvoetje.


 
Grote dinosaurussen voor kleine speurneuzen deel 208.02.2017
Op maandag ontdekten we iets nieuws in onze klas...
Wie was er langsgeweest in onze klas?


Met pasta maakten we skeletten van de dinosaurussen.

Onze zandtafel hebben de kleuters volledig omgetoverd tot een echt dinolandschap, ze maakten een vulkaan, zorgden voor water, hebben takken gezocht buiten,...

We gingen ook in de klas verschillende voorwerpen gaan meten met onze eigen schoenen, maar ook met dinovoetstappen,... zo kwamen we tot de ontdekking dat er veel minder dinostappen gaan in het meten van bijvoorbeeld 2 banken...Er werd poppenkast gespeeld door de kleuters met dinosauruspoppen.

We maakten ook een echte vulkaan in de klas, super spannend om te zien.
Meer foto's onder FOTO'S op de schoolwebsite. 
08.02.2017
 
Grote dinosaurussen voor kleine speurneuzen08.02.2017

Sinds vorige week maandag lag er een ei in onze klas. Iedere dag kijken we naar de evolutie

en stiekem kijken we uit naar de geboorte van ons nieuw vriendje in de klas...

We knutselden verschillende soorten dinosaurussen met kosteloos materiaal, er zaten verschillende formaten tussen, hun fantasie kwam volledig naar boven...


Vrijdag had de juf een levensgrote dinovoetafdruk uitgetekend en uitgeknipt. We waren nieuwsgierig hoeveel schoenen daarin konden. We deden een schatting en een test. Uiteindelijk was het Emma die er het dichtste bij zat om te raden hoeveel schoenen er in de voetafdruk konden. Tel maar eens, inderdaad 27 schoenen...In de ontdekhoek mochten de kleuters dino's bevrijden uit de bevroren eieren. Maar hoe, de kleuters gingen zelf een oplossing zoeken en probeerden verschillende materialen uit om de dino's te bevrijden...; de verwarming, hamers, warm water, schroevendraaier, spruitjes, lichaamstemperatuur,... Het waren echte onderzoekers. Mooi om ze bezig te zien...
 
Wist je dat...31.01.2017

Wist je dat.....onze aardappelplant al 90cm lang is????... Vanmorgen hing de steel van onze plant  volledig voorover... Hoe gingen we dat nu oplossen??? Na allerlei ideeën kwamen we uiteindelijk op het sublieme idee om een hele lange stok te gaan zoeken die ons plantje kan ondersteunen. Met de meetlatten in de hand gingen we naar buiten op stap op zoek naar een stok van meer dan 90cm.... Hierboven zie je het resultaat.... Nu kan onze plant weer volop groeien in de juiste richting ;-)

 
Lotte mocht vandaag 5kaarsjes uitblazen vandaag!31.01.2017

We vierden vandaag de verjaardag van Lotte in onze klas. Ze mocht 5 kaarsjes uitblazen, we zongen en dansten erop los en mochten smullen van zelfgemaakte pannenkoeken. Hmmm dat was lekker!


Lotte liet haar schminken in een toverkat. Ze kreeg ook de verjaardagtas mee naar huis en zijn al stiekem benieuwd wat er in de geheime doos zal zitten... ra ra ra... (meer foto's onder FOTO's op de schoolwebsite)

 
Op verkenning in de ruimte20.01.2017
Deze week gingen we op verkenning in de ruimte. Misschien hoorden jullie dit liedje al thuis weerklinken over onze 8 planeten;

"De planeten draaien om de zon,
om de zon, om de zon.
De planeten draaien om de zon,
en wij kennen er 8.

Mercurius Venus Aarde Mars
Jupiter Saturnus
Uranus en Neptunus,
dat zijn ze alle 8.

Onze maan is grijs en koud,
grijs en koud,
grijs en koud.
Onze maan is grijs en koud,
en zit ook vol met kraters."

Het donkere hoekje in onze klas spreekt ook enorm aan, waar de kleuters planeten kunnen spotten met een zaklamp.


Deze week maakten we ook een een stopmotion filmpje over de ruimte. Ook de lancering van de raketten kan je bewonderen op het onderstaande filmpje;
https://youtu.be/d6oePVoppbg

Prettig weekend en nog 3 keer slapen en dan gaan we met oudste kikkers en giraffen op uistap naar het Planetarium. Vergeet jullie picknick niet en een koekje/fruit in de jaszak.


 
20.01.2017
 
12.01.2017
 
Kijk eens wat ik al kan...vertellen over mijn talenten (deel 2)12.01.2017

Lotte kan goed dansen

Matteo kan goed voetallen

Vienna kan goed fluiten

Atikah kan goed dansen

Frele & Jérôme ontbreken wegens ziekte.

Ieder stukje is uniek, maar samen zijn we een meesterwerk!

 
Kijk eens wat ik al kan...vertellen over mijn talenten12.01.2017
Woensdag mochten alle vrienden vertellen over hun eigen talent... we luisterden geboeid naar al die mooie talenten.... We zijn fier op al onze getalenteerde kleuters!

Dieuwke kan goed basketten

Luna kan goed dansen

Doryane kan goed ballet dansen

Stien kan goed spelletjes spelen en poseren voor de foto

Marit kan goed mandala's tekenen

Emma kan goed dansen

Andres kan goed voetballen

Enora kan goed lezen

Lars kan goed voetballen

Nelis kan goed rijmen

Sugal kan goed keeperen.

Eno kan goed vertellen over zeedieren
 
Kijk eens wat ik al kan...mijn vriendje schminken adhv een stappenplan12.01.2017
De kleuters vonden het super om elkaar te schminken, er werd veel gelachen, maar er was ook veel concentratie. De resultaten mochten gezien worden! Hier enkele resultaten, meerdere foto's; zie website - FOTO'S
 
Kijk eens wat ik al kan...mijn eigen voetafdruk tekenen09.01.2017
Vandaag mochten we vertellen over de leuke dingen die we deden tijdens de vakantie. Daarna vierden we de verjaardag van Andres. Na de speeltijd bekenen we in twee groepen onze voeten, we tekenden een afdruk van onze eigen voet. We vergeleken de afdrukken en sorteerden ze volgens grootte, dikte,... we namen er zelfs de meetlat bij om de lengte te meten. Er waren vriendjes met dezelfde grootte, andere waren kleiner of groter.... De andere groep kleuters mocht ondertussen hun eigen talent tekenen op een puzzelstukje.
In de namiddag speelden we met de meegebrachte gezelschapspelletjes.

 
Verjaardag Andres, 6 jaar09.01.2017

Vandaag vierden we de verjaar van Andres van de Kikkerklas. In de kerstvakantie werd Andres jarig en dit vierden we vandaag. We smulden van de lekkere M&M's, sommige kleuters kregen er zelfs een blauwe tong van ;-). 
Verjaardagsfeest van Frele, 5 jaar23.12.2016
Vandaag kwam de mama van Frele langs met lekkere verse pannenkoeken in de klas. Het was een leuke afsluiter van de week en nu genieten van de kerstvakantie!
Meer foto's op de schoolwebsite, onder foto's...

 
De schitterende kleuters van de giraffenklas23.12.2016

ESMéE

ALEXIS-ARISTE

LOïC

MICHELLE

SAMANTER

FEBE

ELLA

YELENA

MATHIS

LOUIS

MERAOL

FLORANNE

INORA

NOOR

LUCCA

BO

MANON
 
De Kikkerklas wenst jullie allemaal prettige feestdagen.22.12.2016

1 voor 1 allemaal SCHITTERENDE kleuters

FRELE

MARIT

LUNA

SUGAL

ENORA

JéRôME

ENO

STIEN

LOTTE

DIEUWKE

EMMA

VIENNA

ANDRES

MATTEO

LARS

NELIS

DORYANE

ATIKAH

 
Kerstfeestje in de Kikkerklas22.12.2016
Vandaag genoten we van een gezellig Kerstfeestje in de klas.

We speelden muzikale pak, na allerlei spelletjes konden we het cadeau eindelijk openmaken,... hmmm een lekkere lolly voor iedereen.
En na de speeltijd,...na lang wachten was het uiteindelijk tijd om ons eigen cadeautje open te maken. Allemaal blije gezichten.

Daarna schoven we allemaal aan de feesttafel en mochten we aperitieven. Het was gezellig tafelen!

Meer foto't te zien op de schoolwebsite, onder FOTO's. Veel Kijkplezier!

 
Kerstsfeer in de klas08.12.2016
De kleuters zijn al druk in de weer om de klas sfeervol te versieren... In de poppenhoek een eigen kerstboom versieren maakt het extra leuk en gezellig.In de bouwhoek zijn ze druk in de weer om een groot kerstcadeau te maken.

Ondertussen zijn we bezig met de voorbereiding van ons kerstgeschenkje... ra ra ra wat zal het worden?

 
23.11.2016
 
15.11.2016
 
Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!